Şimdi Ara

Yazılım/Bilgisayar Mühendisi ve Yazılımcı(Mühendis Olmayan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
9
Favori
12.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2-3 aydır C#.Net ve Asp.Net çalışıyorum evde kendi kendime internetten bulduğum kaynaklar vb. ile ve anlamadığım ya da mantıksız bulduğum yer yok gibi. Fakat gel gelelim 22 yaşımdayım ve Fen.Edeb. Fakültesinin- "İstatistik" bölümünden mezun olmak üzereyim. Yalnız okuduğum bölümü sevmemekle birlikte hem kpss'ye çalışacağım zamanı programlama ile değerlendirmek hem de İstatistiğin benim için pek bir geleceği de olduğunu düşünmediğimden kendimi daha çok sevdiğimi ve ilgilendiğimi düşündüğüm programlamaya vereyim dedim. Bu işte hem istekliyim , hem de ingilizce seviyem msdn.microsoft.com gibi kaynakları anlayabilecek kadar iyi.

    Konuya gelecek olursam, son 2 gündür Bilgisayar Mühendisi/Yazılım Mühendisi diplomasının önemi hakkında internetten araştırma yapıyorum piyasadaki etkileri,buna sahip olmayan kişilerin nasıl zorluklar çektiği ile ilgili yazılar falan. Bu forumu da 2-3 aydır takip ediyorum buna benzer bir başlık görmediğim için kendim açmak istedim. Sormak istiyorum size, hata mı yapıyorum bu şekilde bir kariyer seçmekle , sıradan kpss ye çalışıp sonra da devlette bir memurluğa girmek daha mı uygundur.Programlamayı sadece hobi olarak ayrı bir yerde mi tutmalıyım.

    Diploma ne kadar önemli bu konuda , uzaktan eğitim gibi bir sistem de çıkmış , aynı anda hem yazılımcılık yapıp hem de uzaktan eğitim ile bilgisayar mühendisliğini bitirebilecek kadar fırsatım olabilecek bir meslek çeşidi mi yoksa çok vaktimi alacağı için bunu yapamayabilir miyim?
    Uzaktan eğitim ile "Bilgisayar Mühendisliği" değil de 2 yıllık olan "Bilgisayar Programlama" diplomasını alsam, bunun bana katkısı ne kadar olabilir, bir de bilgisi olan arkadaşlara bu uzaktan eğitim ÖSS(yeni sistemle nasıl yapılır bilmiyorum ÖSS ile girmiştim) puanları çok mu yüksek?

    Son olarak da 2-3 Yıl Boyunca programlama alanında kendi kendini geliştirmiş ve düzenli çalışmış bir insan ile 4 Yıl Üniversitede Bilgisayar mühendisliği gören bir insanın Yazılım alanında (bilgisayar mühendislerinin donanım alanındaki bilgisini yoksayarsak) çok büyük farklar oluşabiliyor mu yoksa bu kendini geliştiren kişi sıradan bir bilgisayar mühendisi yeni mezunu ile aynı bilgi düzeyine erişebilir mi ?


    Bana ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim , her türlü yorum kabulümdür :)







  • Diploma ve bölum mutlaka önemli ama önemli olan snein bilgin
    bilgin olduktan sonra kimse başka şeye bakmaz
    sana tavsiyem burada takılıp kendini geliştirmen

    http://yazilimsozluk.com/Default.aspx
  • 65eubykj k dryk mdryi mdry



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 23:30:09 >
  • Yiğit beyi tanırım. Kendisi ile geçen bizzat tanıştım. Kendisi istatistikçi, Yazılıma meraklı 30 yaşının biraz üzerinde bir kardeşimiz. Iyı para kazanıyor , kazandırıyor. zamanındahttp://vobsinyalleri.com/ u kurdu. ve kendisi yazdıgı asistan vs gibi programların satışını yapıyor. bir programın 50-100bni tl civarına satıyor ve 8 ayda net +80.000 vob puanı üretmiş. Bu da bu programın sahibi olan kişiye çok iyi para kazandırmış oldugu ortaya çıkıyor (bu rakamları kendi sitesinden aldım , bana da göstermişti gerçekten başarılı).

    Kendim bizzat bilgisayar mühendisiyim. Hürriyet holdingde ssklı bir işte çalışıyorum. kafam çalışmasa hayat boyu da çalışırım.. Yazılım bilgim gayet iyi , Bu bilgim ile bir denizcilik şirketi ile ortak proje geliştirdik. çok iyi para kazandım , hala da kazanıyorum.

    Eski yazılım takım liderimiz de çok iyi bir yazılımcı idi kendisi de bilgisayar oğretmenliği mezunu. abisi de ticaret ile ilgileniyordu. ortakhttp://www.giftolyo.com/ u kurdular, ikisi de güzel paralar kazanıyorlar.


    anlatmak istediğim şey şu. eğer bir işe girip , 1-2 bin tl maaşla ajansta vs de çalışacak iseniz, diplomaya , bilgisayar/yazılım muhendisi olmaya gerek yok. kendinizi geliştirirsiniz , başvurursunuz, çalışmaya başlarsınız. yani istatistik okuyup , yazılım oğrenemezsiniz diye birşey yok. sadece yakın cevremden , 1-2 muhendis olmayan iinsan orneği de verdim yukarıda.

    ekleme: burada anlatmak istediğim , yazılım bilgisi sizi iş sahibi yapabilir, 1-2 bin lira maaşla başlayıp zamanla artan düzeyde bir maaşınız olabilir. ancak yazılım bilgisi-sektörü tek başına para kazandırmaz. ancak bir başla sektör ile birleştirildiğinde size fayda sağlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 5 Mart 2013; 17:00:21 >




  • Matematik, İstatistik vs. bölümlerden mezun olup programcı olan, olmak isteyen çok kişi var. Matematik Müh. diye bölüm kuruldu bu ihtiyaç yüzünden KTÜ'de de İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümü var istersen lisans ya da yüksek lisans için bir araştır. Nereden mezunsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 377

    Matematik, İstatistik vs. bölümlerden mezun olup programcı olan, olmak isteyen çok kişi var. Matematik Müh. diye bölüm kuruldu bu ihtiyaç yüzünden KTÜ'de de İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümü var istersen lisans ya da yüksek lisans için bir araştır. Nereden mezunsun?

    Eskişehir osmangazi üniversitesi mezunu olacağım. İstatistik adına pek birşey bildiğim söylenemez okulu nasıl bitirdiğimi ben de bilmiyorum 80 kişi içerisinde 11. yim diğerlerinin vay haline diyorum :)
  • Çok güzel bir konu ve soru olmuş. Açıkçası bir haftadır ben de bu konuya kafa yoruyorum. Elektrik Elektronik Mühendisliği okuyorum. Bölümü seviyorum. Fakat kafamda düşündüğüm uzmanlaşma alanı yazılım. Çünkü diğer alanlar daha büyük sermaye yatırımı gerektiriyor. Ve ben güç sistemleri, enerji, tesisat vb. gibi alanlara çok fazla ilgi duymuyorum. Şuan hazırlık sınıfındayım.

    Sorunun bana göre cevabına geleyim. Bilişim dünyasında da çeşitli uzmanlaşma alanları var. Yazılım için de böyle. Eğer bir şirkete girip 1500 - 3000 lira maaş almak istiyorsan büyük ölçüde Bilgisayar Mühendisliği diplomasına ihtiyacın olacak. Çünkü çoğu kurumsal şirket iş ilanlarında bunu şart koşuyor. kariyer.net gibi sitelere bakabilirsin.

    Ama amacın yazılım veya networkten para kazanmaksa CCNA A+ gibi sertifikaları alarak sahada iş yapmak olacaktır ki bu işte de iyi para var. Ben şahsen sertifikaların peşine düştüm. Yazılımdan da para kazanılır.

    Son modayı söyleyeyim, kamu kurumları artık yazılım satın alıyor. Kullansa da kullanmasa da, ihtiyacı olsa da olmasa da. Tahmin edebileeğin üzere siyasal ve bürokratik bir çevren varsa danfik bir programı 200.000 liradan alıyorlar. Bu ülkenin bir eksiği ama çevreme çok ama çok fazla şahit olmaya başladım. Utanç verici birdurum ama bahsettiğim şey bu alanda duyulan netilikli personel eksikliğinin hissedlebilir olmasıdır.

    Yakın bir zamanda alaylı - mektepli ayrımı olacak. Bilgisayar Mühendisi olmayanlara iş filan olmayacak. Ama şu an piyasada diğer kişilere de ekmek var.




  • 5 dakika içince 7 den 11 e düşmüşsün. okulun hızlı dinamikleri var anlaşılan.
  • Dönem not ortalaması yeni hesaplanmıştı tekrar baktığımda 11. mişim yazdığımı göndermeyip hata vermişti ilk seferinde ben de 2. yi yazmıştım böyle görünmüş
  • Diploman olmadığı için ilk başta tanıdığın birisi yok ise işe girmen gerçekten çok çok zor.
    O kadar Bilgisayar Müh. Mezun var ki rekabet çok.Bazı özel firmalar Müh. olmayanı tercih etmeyebiliyor.(Mesela Bankalar)
    Bir işe başlayabilirsen tecrüben artarsa işe girmen sorun olmaz. özel sektör diplomaya pek bakmaz.
    Geçimini saglarsın.
    Devlete diplomaya bakar. Agzınla kuş tutsan Diploman yoksa devlet için bir şey ifade etmez.Devlete giremezsin.

    Diploman olmadıgı için yükeselemezsin elaman olarak kalırsın.
    Ama bu yola baş koyduysan vazgeçme Çalış ögren.
    İllaki işe girilir bir şeyler yapılır. Önemli olan senin bilgin.
    Diploma alabiliyorsan Özel okullardan veya Uzaktan eğitim ile al bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justify

    Diploman olmadığı için ilk başta tanıdığın birisi yok ise işe girmen gerçekten çok çok zor.
    O kadar Bilgisayar Müh. Mezun var ki rekabet çok.Bazı özel firmalar Müh. olmayanı tercih etmeyebiliyor.(Mesela Bankalar)
    Bir işe başlayabilirsen tecrüben artarsa işe girmen sorun olmaz. özel sektör diplomaya pek bakmaz.
    Geçimini saglarsın.
    Devlete diplomaya bakar. Agzınla kuş tutsan Diploman yoksa devlet için bir şey ifade etmez.Devlete giremezsin.

    Diploman olmadıgı için yükeselemezsin elaman olarak kalırsın.
    Ama bu yola baş koyduysan vazgeçme Çalış ögren.
    İllaki işe girilir bir şeyler yapılır. Önemli olan senin bilgin.
    Diploma alabiliyorsan Özel okullardan veya Uzaktan eğitim ile al bence.


    Olayın özeti bu olmuş. Doğru bence.




  • Bir programcı olarak ben de cevap yazayım. Kendi alanımdan bahsedeyim, ben genellikle web yazılım üzerine uğraşıyorum. 5 yılı geçmiştir ama şuana kadar herhangi ciddi bir firmada çalışmadım. Şuan web tabanlı ve gerçek zamanlı oyunlar yazmaya ve kendimi bu yönde geliştirmeye çalışıyorum.

    Öncelikle 2 yıllık programcılık bölümünde veya 4 yıllık mühendislik/yazılım bölümünde sana fazla birşey öğretilmiyor. Mesela PHP dersi alıyorsun, o dersten AA alıp geçebilmek için çok düşük bir PHP bilgisine ve biraz SQL bilgisine ihtiyacın oluyor. Biz sınavlarda İletişim Formu vb. kodlamıştık. Ama PHP bu kadar basit bir konu değil.

    Şuan PHP Developer olarak özel sektörde bir işe girmek istesen; GIT, Xdebug, GrindCache, MYSQL, Design Patterns, S.O.L.I.D OOP, DRY kuralı, ORM, Database Absraction Layers, REST, MVC, Frameworklar (1-2 tane), optimizasyon, güvenlik, AJAX, jQuery, Javascript vsvs. Yazdığın kodların da best practise olması gerekiyor. Unit testing, functional testing, routing, dependency injection vb. konulara hiç girmiyorum.

    Bunlar sadece bir PHP geliştiricinin sahip olması gereken bilgiler. Okulda ise bunların hiçbiri öğretilmiyor. Arkadaşım Ankara Üni. Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans yapıyor, yazılım bilgisi benden az ve yukarıda bahsettiğim bazı konuları ders olarak alıyorlar. Bu konular mühendislik bölümlerinde gösteriliyor mu bilgim yok, ama sanmıyorum.

    Senior/lead olmak için çok daha fazla bilgiye ihtiyacınız var. Bu kadar bilgiye sahip bir PHP Developeri işe almak için hiçbir özel firma mühendislik diploması istemez. Mesela Fabian Potencier ilkokul mezunu olsa hiçbir firma işe almayacak mıydı?

    Kısacası iş kendinizi geliştirmekte bitiyor. Türkiye'de iletişim formu yapıp kendisine web geliştiricisi diyen birçok insan var. Buna ilaveten bilgisiz işveren oranı da çok fazla.

    Devlet konusu çok farklı. Bazı devlet sitelerine girerken "Internet Explorer olmadan giremezsiniz" hatası alıyorum. Büyük harflerle yazılmış HTML tagları... Bunlar kesinlikle iyi geliştiricilerin yapacağı şeyler değil. Keşke kaynak kodları open source yapsalar da biraz gülsek.

    Devlette çalışmayı düşünüyorsan al diplomanı. KPSS'de tarih bilgini ölçsünler, çünkü önemli olan yazılım konusu değil yeniçeri ocağının kaç yılında bozulduğudur. İşe girdikten sonra akşama kadar yat. Stajımı bir devlet kurumunun yazılım departmanında yapmıştım yıllar önce. Kurumun sitesinden sorumlu yazılım mühendisi arkadaş daha CSS'nin ne olduğunu bilmiyordu. Domaini de içerisinde küçük ı harfiyle almışlar. Browserda aaaa%20A.gov.tr gibi görünüyordu. Devlette çalışanların yazılım seviyesi bu işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSF Aristona -- 7 Mart 2013; 12:11:30 >




  • Şimdi öyle diyorsunuz da, piyasada Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği mezunu olmayanı yazılım sektöründe iş almıyorlar. kariyer.net, yenibiris.com, secretcv.com gibi sitelerden arama yapıldığında açıkça görülüyor. Yani marka ve diploma istiyor adamlar. Tabi iş veren olarak öyle.

    Onun dışında bir iş ortaklığı yapacaksan işler değişir. Kimse sana nesin ne mezunusun diyemez. İşi yapıp yapamacağına bakar. Taahhüt alırsın yaparsın.

    Bana sorarsan bitirilebiliyorsa uzaktan eğitimle veya özel üniversitelerde %50 burslu bir bölüm bitirmek iyi olur.
  • İddia: Konu yazılım* ise: 1 tane Matematik mühendisi 10 tane Bilgisayar Mühendisinden iyidir.

    İspat:http://en.wikipedia.org/wiki/Petr_Mitrichev

    Kaldıki ne yaptığı bilen ciddi bir yazılım firması Matematik, Fizik, Elekt. Müh. İstatistik gibi bölümleri asla gözardı etmez.

    Kariyer sitelerinde tabi her iş ilanı özellikle matematik diye yazmaz fakat:

    Computer Science or related field, related discipline, similar discipline
    ..vs bu terimler Matematik, Fizik, İstatistik, Elektronik Müh. gibi bölümleri kapsar ve ilanların %80-90'ı bu şekilde yazar.

    Direkt olarak Bilg. Müh arayan firmalar ise ya ne aradığını bilmez yada elektronik bilgiside gereken Gömülü Sistem gibi alanlarda işleri vardır.

    Son olarak sana tavsiyem: Donanımhaber Yazılım bölümünden akıl alma. %90 çöp ve yanlış bilgi içerir. Kalanın %9'u ise ödevini yaptırmaya çalışır.




  • Şimdi sen gidip petr'ı örnek verirsen yanlış yaparsın, o adam burada bahsedilen tipte bir yazılım yapmıyor o adam algoritma geliştiriyor google'da, string matching algoritmaları geliştirip optimize ediyor(o zamanlar öyle demişti) . o yüzden saçma sapan bir örnek verdiğin.burda bahsedilenlerle alakası yok petr'ın yaptığının. eğer örnek vericeksen de al bu daha da ilginç bir örnek o zaman :

    http://en.wikipedia.org/wiki/Gennady_Korotkevich

    anası babası sırf mükemmel bir çocukları olsun diye 8 yaşından beri problem çözdürüyolar bu çocuğa ve 18 yaşında olmasına rağmen şuan petr kadar iyi hatta daha iyi bile denebilir.

    petr uygulamalı matematik ve bilgisayar bilimleri mezunu. 1 matematik mühendisi 10 bilgisayar mühendisinden üstündür gibi saçma sapan laflar etmek kolay, bilgisayar mühendisliğinde bütün gün oturup ekrana bakıyosun çünkü. o yüzden örnek verirken biraz bilerek ver örnekleri.

    öte yandan, biri de demiş yok git yok dependency injection bilmek lazım falan fıstık. iletişim forumu yazarak aa alınıyomuş (o bölümü okumasan daha iyiymiş). iyi bir mühendislik eğitimi almış adam için o bahsedilen şeyleri öğrenmek 1 hafta alır, abartmıyorum. mühendislikte php neden öğretilsin hem, otursun kendi öğrensin niye birileri öğretiyo ? üniversite eğitimi biri size bişey öğretsin diye verilmiyo, siz bişeyleri nasıl daha efektif ve daha iyi öğrenebilirsiniz bunu öğreniyorsunuz öncelikle. daha önce de .net için aynı şeyler dönüyodu, yok çok önemli yok şöyle önemli falan. mühendislik eğitimi önemli arkadaşım, sen o eğitimi almazsan çoook debelenirsin bir yerlere gelmek için, problemleri çözen dizaynı yapan birileri senden hep önde olur senden her daim çok kazanır. bunu bilin artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caut -- 8 Mart 2013; 1:27:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caut

    Şimdi sen gidip petr'ı örnek verirsen yanlış yaparsın, o adam burada bahsedilen tipte bir yazılım yapmıyor o adam algoritma geliştiriyor google'da, string matching algoritmaları geliştirip optimize ediyor(o zamanlar öyle demişti) . o yüzden saçma sapan bir örnek verdiğin.burda bahsedilenlerle alakası yok petr'ın yaptığının. eğer örnek vericeksen de al bu daha da ilginç bir örnek o zaman :

    http://en.wikipedia.org/wiki/Gennady_Korotkevich

    anası babası sırf mükemmel bir çocukları olsun diye 8 yaşından beri problem çözdürüyolar bu çocuğa ve 18 yaşında olmasına rağmen şuan petr kadar iyi hatta daha iyi bile denebilir.

    petr uygulamalı matematik ve bilgisayar bilimleri mezunu. 1 matematik mühendisi 10 bilgisayar mühendisinden üstündür gibi saçma sapan laflar etmek kolay, bilgisayar mühendisliğinde bütün gün oturup ekrana bakıyosun çünkü. o yüzden örnek verirken biraz bilerek ver örnekleri.

    öte yandan, biri de demiş yok git yok dependency injection bilmek lazım falan fıstık. iletişim forumu yazarak aa alınıyomuş (o bölümü okumasan daha iyiymiş). iyi bir mühendislik eğitimi almış adam için o bahsedilen şeyleri öğrenmek 1 hafta alır, abartmıyorum. mühendislikte php neden öğretilsin hem, otursun kendi öğrensin niye birileri öğretiyo ? üniversite eğitimi biri size bişey öğretsin diye verilmiyo, siz bişeyleri nasıl daha efektif ve daha iyi öğrenebilirsiniz bunu öğreniyorsunuz öncelikle. daha önce de .net için aynı şeyler dönüyodu, yok çok önemli yok şöyle önemli falan. mühendislik eğitimi önemli arkadaşım, sen o eğitimi almazsan çoook debelenirsin bir yerlere gelmek için, problemleri çözen dizaynı yapan birileri senden hep önde olur senden her daim çok kazanır. bunu bilin artık.


    Güzel bir yazı olmuş. ;) Bilgisayar Mühendisliği'nde okuyan birisi olarak, bir solukta okudum.

    Üniversite eğitiminin temel amacı zaten nasıl öğrenileceğinin öğrenilmesini amaçlamak. Zaten her konuyu, her dersi, her şeyi öğretmelerinin imkanı yok.

    Ayrık Matematik, Nümerik Yöntemler, Lojik Devreler vb. derslerini de boşuna aldığımıza inanmıyorum kesinlikle. Meslek hayatında(Türkiye şartlarında) belki doğrudan kullanılmıyor olabilirler, ama problemlere çözüm yöntemi getirirken işe yarayacağından eminim, biz farkında olmasak bile. Ha şu var. Okurken, gerçekten okul dışında bir şeyler yapmak, çalışmak, okumak, araştırmak gerekiyor. Bu kesin... Okul eğitiminin bu konuda yeterli olmayacağını söylemek mümkün..

    Bilgisayar Mühendisliği mesleği nedense Türkiye'de en çok çamur atılan Mühendislik bölümü haline geldi. Sebebini de anlamıyorum.




  • Dün iş arama sitelerine baktım şu muhabbetimizin üzerine. Adam akıllı kuruluşlar ve pozisyonlar mühendisliği şart koşuyor. Ben elektrik elektronik okuyorum, bölüm çok fazla pc odaklı da değil ama bizim bölümü de kabul ediyor çoğu ilan. Başta dediğim gibi imkanı olan okursa kendine bir şeyler katar. Yakın dal okumakta iş görür. ama alakasız bölüm veya lise mezunu olarak bu işler biraz zor. İnternet cafeci muamelesi görürsün piyasada.
  • çünkü "mühendislik" eğitimi önemli ve değerli. yoksa php bizim üniversitede haftada 3 saatten seçmeli ders, C#.net de 3 saat ders 2 saat lab 4 kredili bir ders. yanı 5 saat X 10 hafta = 50 saat. yazılım , Bilgisayar mühendisliğinin 1/10 u dur. bu yuzden iş hayatında mühendis değilseniz alacağınız para da bu ölçektedir. Yazılımcılar çok para kazanıyor mu bilmem. ama mühendisler kazanıyor.
  • Öyle bir şey yok. Okuldan boş çıkıyorlar. Hiç bir şey bilmiyorlar. Kimse rağbet etmiyor. para filan kazandıkları veya iş filan buldukları yok. Bs mühendisi diye aldıkları adama 1500 lira verseler 500 liralık iş yapamıyor. Piyasa tümüyle işi yapabilen kişlerle dolu. Hiç birinin diploması yok. Bizim iş yerine staja geliyorlar. Okulda 5 senede öğrenemediğimizi burada 2 ayda öğrendik veya ne öğrendiysek burada öğrendik diyorlar. Boş konuşuyorsunuz. Boşuna yeni açılan üniversitelere gidip on binlerce lira döküp diploma aldıracaksınız millete. O diplomalar duvarda süs olarak duracak.
  • Bir ise girip calisacaksan, diploma ve referanslar cok onemli, diplomasi iyi olmayan adami ust duzey firmalar sicak karsilamaz. Bana gore ise, programci/muhendis adamin her zaman kendi projeleri olmali, ben 30-40 yasinda bilgisayar muhendisleri goruyorum bir sirkete girip yillarca robot gibi calisan, acikcasi bana kabus gibi geliyor. Yazilimci adam yaraticiligi ile yeteneklerini birlestirecek kendi projeleri uzerinde calisacak, diger yandanda bir ise girip calisabilir.

    Buyuk bir proje yapmak icin oyle dahi olmaya, mukkemmel algoritma zekasina, siradisi bir yetenege gerek yok. Bugun tutmus buyuk projelere bakarsan, hepsinde piyasanin iyi incelendigini, o gunku ihtiyaclar dogrultusunda oldugunu, dogru miktarda sermaye toplandigini, gerekli takim elemanlarinin bir araya getirildigini gorebilirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.