Şimdi Ara

Yavru kedinin yatakta uyumaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    4 gün önce motorda sıkışıp kalmış sahip aranan kimsenin almadığı 3 aylık bir kediyi sahiplendim, ilk kedi deneyimim oluyor. Genel olarak çok mutlu, her şeyini halletmeye çalışıyorum fakat bir sorun var.


    İlk 2-3 gün kendisine özel kum mama su yatak dahil özel bir yer yaptım, güvenliği için (Teknoloji şirketi olduğumuzdan dolayı her taraf anakart ve prize takılı çekemeyeceğim kablo vs. dolu) o bölgenin önünü kapatıyordum ses çıkarmayıp orada mutlu yaşıyordu. Fakat o günlerde arada gün içinde kucağımıza alıp uyuttuk. Dün gece kucağa artık alıştığı için oraya bıraktığım anda ağlamaya başlayıp kartonlara tırmanmaya başladı ve kendisinin 10-15 katı engellere tırmanıp ne bulduysam aşmayı başardı. Bugün toplantıya gitmem gerektiğinden dolayı hem çevreden zarar görmemesi hem de cama ulaşamaması için mecburen taşıma kutusuna koydum ama yine ağlıyordu travma yaşamaması için en kısa sürede eve dönmeye çalıştım.


    Bu gece sabaha kadar oturduğum sandalyenin tam yanına taşıma kutusunu koyup üstüne battaniyeyi ve en sevdiği oyuncakları koydum fakat kucağımda uykuya daldığında oraya koymama rağmen anında kucağıma uyumak için geri geliyor.


    Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim tavsiyeniz olursa harika olur. Hem ağlayıp travma yaşamamasını hem de zarar görmemesini istiyorum. Bu gece sıkıntı çıkarabilecek her türlü ekipmanda güvenlik önlemi aldım pencereleri kapatacağım ama yine de emin olamıyorum.


    Şimdiden teşekkür ederim.








  • çok iyi etmişsin yavruyu sahip ederek kardeşim helal olsun



    senin gibi insanlar lazım bu dünyaya


    Yavru kedinin yatakta uyumaması
  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt

    Hocam teşekkür ederim ama forum malum troll mü ona da emin olamadım, iyi insan olmak için de başlığı açmadım sadece yardım lazım Yavru kedinin yatakta uyumaması 



    Yavru kedinin yatakta uyumaması

    Tip olarak da budur

  • aznareps ingo etaicsal kullanıcısına yanıt

    Yavru kedinin yatakta uyumaması 

  • Maalesef şu an uyuma ile kucağı eşleştirmiş ve pekiştirmişsiniz.

    Bu takdirde bulunduğu ortam bir işyeri olduğundan dolayı alternatif ortam bulamıyor. Güneş gören bir kanepe sizin uyuduğunuz yatak vs.

    Önerim kokunuzun sindiği bir polar battaniye ya da kıyafetinizi yatmasını istediğiniz yere bırakmanız ve onun üstündeyken birkaç gün severek uyutmaya çalışmanız olacak. Bu biraz zaman alabilir ama yeni bir eşleştirmeye ve pekiştirmeye ihtiyacımız var. Bir sonraki aşamada da uyutmak için sevmeyi süreçten çıkartmanız gerek.

    Bir de en güzel yatağı alsanız bile plastik bir leğenin içini tercih etmeleri gayet normal buna şaşırmayın. :))

  • Sahiplenerek çok güzel iş yapmışsınız. Yalnız bir ömür boyu (zaten tehlikeli ve uygunsuz diye nitelediğin) iş yerinde bakmamalısın. Biraz büyüyünce, erişkin forma erişince bence bir hafta sonu veya izin günü alıp evine götür. Kısa süre içinde evini de sahiplenir. Yuvası beller. Sorunu çözülür. Yalnızca belirli vakitlerde evde bulunmanı da kanıksar. Ama iyi bakmalısın. Evden çıkarken başta maması ve suyu olmak üzere hiçbir şeyini eksik bırakmamalısın. Üşenmeden kumunu arada bir değiştirmelisin. Eve geldiğinde ona ilgi göstermelisin. Aksi takdirde bakımsız ve mutsuz olur. Uzun yıllar beraber kalmanız dileğiyle. Kolaylıklar. :DDD

    Not: Aşılarını, iç dış parazitlerini unutmayın. Sonrasında bağırmalara, azgınlık dönemlerine karşı kısırlaştırmanız da gerekecektir. Bu tür hayati detayları kaçırmayın. Evet, bela geliyorum demez. Kedi sahipliği zor ama mükafatı çok. Hiçbir şeye değişilmez.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Travma falan yaşamaz ya, öyle olsa sokaktakiler napsin? Bence disiplin her şeyden önemli. Güzellikle anlaması zor, bi şekilde rahatsız olması lazım. Yeterince şanslı bir zilli, bi şey olmaz. Isırma, tırmalama huyları olmaması için de bu lazım. Nat Alianovna'nin da dediği gibi gerçekten çok büyük bi mutluluk hayatı bir kediyle paylaşmak ama zorlukları var. İlaçlar kadar bu tip huylarını baştan törpülemek bence en önemlisi. Tırnak kesmeye küçük yaştan alıştırmak vs. Bir ömür ayrılmaz, mutlu olursunuz inşallah :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kedilerin doğasında kafasına göre hareket etmek var.

    Bizimkinin en güzelinden minderi var ama lavaboda veya garip yerlerde uyumayı tercih ediyor Yavru kedinin yatakta uyumaması 


    Onları çözmek zor. Eşim inatla bazı şeyleri öğretmeye çalışıyor ama köpek gibi komutla hareket etmeleri zor. Sevmek istediğinde bile gelmez ama kendisi istediğinde kucağından inmez. Kediler böyle.

  • Kediler icgudusel olarak sicak bolgeleri daha cok seviyor. Bu kalorifer de olabilir, gunes isigi da, sizin kucaginiz da. O yuzden kucaga gelmeye calisiyordur.


    Ayrica kopekler gibi butun gun kucuk kapali bir alanda kalayim, aksam yuruyuse cikarim konusunda da pek iyi degiller. Eger o bolgenin disina ciktiysa ve o bolgeyi guvenli olarak goruyorsa (yani sizinle beraber uyumasi vs.), o bolgede kalmayi reddedecektir. Bolgesel hayvanlar olduklari icin yasadiklari bolgeyi kesfetmek isteyecek.


    Apartman dairesi, ofis vs. her neyse ona dediginiz gibi uyumasi icin bir bolge yapin. Benim kedimin dogdugundan beri uyudugu ahsap bir kutu var mesela, icinde yumusak bir atki var. Sizin kedinizin kendi alani kesinlikle olsun. Bizde o kutu hep banyoda duruyordu. Karanlik ve sessiz. Yeni tasindigim evde salona alinca begenmemisti, banyoya geri goturmemi istedi. Yani yalniz kalmayi seviyor kediler, ama alismasi lazim.


    Kucak istegi de azalacak zamanla. Ilk aylarda biraz daha talepkar oluyorlar, buyudukce kendi ozgurluklerini de istiyorlar.



    edit: benimki kucagimdaydi mesela bu mesaji yazarken, kalkti yatak odasina gitti uyumaya... :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 27 Mayıs 2023; 11:54:49 >




  • Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. Eskiden yapabiliyordum fakat şu anda hiçbirinizi alıntılayamıyorum neden bilmiyorum ama ayrı ayrı çok yardımcı oldunuz.


    Bu konuda da yardımcı olabilirseniz benim için çok kıymetli olur: https://forum.donanimhaber.com/yavru-kedide-kosullanma-ogretimi--155980684

  • Kedinin üstünde uyuduğu yere tiksindirici bir koku sık senin üstüne geldiğinde kokudan terk eder orayı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.