Şimdi Ara

yavru kedimde bir gariplik var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar yaklasik 1 hafta once terk edilmis yavru bir kedi bulduk, terk edildiginden tam olarak kaç aylık olduğunu bilmiyoruz ancak 2/3 aylık civarlarında. evimize aldik ve kuru mama ile yaş yavru kedi maması ile beslemeye başladık. ancak dunden beri bir anda halsizleşti ve titremeye başladı, sürekli duruyordu ve bir ara hiç kıpırdayamacak hale geldi. ateşi 40 dereceydi ıslak bir bez ile ıslattık. Çok az miktarda calpol ve şırınga ile su verdik. ilaci aldiktan sonra kendini topladı ateşi düştü ancak hala halsizdi ve yatıyordu, biraz mama yedirdik. Bugün veterinere götürdük ancak yavruda hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. bir tane vitamin iğnesi yaptı. Eğer iştahsızlığı devam ederse bir daha gelmemizi istedi. Az önce kedi ile ilgilenirken tüylerinin arasında bir pire gördüm, ev yapımı sirkeyi fısfısın içine koyup az sıktım, 1/2 pire düştükten sonra normal tarak ile yarım saat taradım. daha sonrasında bir havluya sarıp ılık bir ortamda kuruladım. ancak hala halsiz ve oturuş ile yatış arasında. doktor bile birşey bulamadı ben bu kediye ne yapabilirim acaba?

    (kedinin tuvaleti normal bir sıkıntı yok, makatta iltihap yok, tüylerde bir anormallik yok, kusma yok. sadece sürekli kucakta saklanıyor ve kafası hep yere bakıyor)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mutlaka başka veterinere de götürün hocam maalesef veterinerlerin birçoğu oldukça bilgisiz.

  • Kedinize veteriner harici ateş düşürücü ve ağrı kesici vermeyin(asprin ve parasetemol içeren). Bir çoğu ölümcül sonuçlar doğurabilir. Başka bir veterinere gidin.

  • Kediye kan testi ve biyokimya yapmadan sanmıyorum ki hiç bir şey bulasın?


    Belki sarılıktır?


    Belki sıkıntı büyüktür?

  • yeniden iyi aksamlar az önce yeniden bir pire gördüm, açıkçası ölümcül bir durumu yok gibi gözüküyor ancak sürekli gözleri kocaman bir şekilde açık ve sadece yatar pozisyonda ya boşluğa bakıyor yada kafasını yere getiriyor. İnternetten birçok şey araştırdım ancak hiçbiri tam olarak kedinin hastalığı ile eş değer değil. yarın hayvan hastanesine götürebilirim ancak şu ana kadar veterinere götürdüğüm her kedim masada kaldı, yine masada kalır diye korkuyorum. Ayrıca önerebileceğiniz vitaminler ve pireler için bir takım damlalar vb. var ise yazarsanız çok memnun olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan paraziti olmuş olabilir:/ Dışkısını kontrol edin.


    Bunun dışında corona testi yapın fip olma ihtimalini gözardı etmeyin.


    Evde yapılacak şeyler mama haricinde kemik suyu takviyesi verin. bir süre kilo aldırıcı diyete dönün. kuru mama yerine kaliteli yaş mama beslemesi yapabilirsin.

  • Arkadaşın da yazdığı gibi, bence mutlaka kan testi yapılmalı. Anlatmaları yok malesef, kim bilir ne problemi var.

  • İÇ DIŞ PARAZİT AŞISI YAPTIRIN. ONDAN OLABİLİR.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.