Şimdi Ara

Yatay geçişle ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Üniversite sınavına girdim beklemediğim bir şekilde 3700 civarı geldi. Benim hayalim ODTÜ bilgisayatdı ama şuanda oraya asla giremiyorum. Sizce ODTÜ makineye girip 1. sınıfta ortalamamı çok yukarda tutup ODTÜ bilgisayara geçebilir miyim? Geçersem 2. sınıftan mı başlarım? Kurum içi geçmek yerine Hacettepe bilgisayar yazıp mı geçmeliyim? En kolay nasıl ODTÜ bilgisyara girerim?

    Şimdiden teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agasdas123 -- 28 Temmuz 2020; 11:50:5 >



  • ODTÜ Makina yazarsan orda kalma şansın da var hocam, yatay geçişe güvenerek yazmanı tavsiye etmem. Eğer yatay geçiş güvenerek yazacaksan da kalsan bile ilerde mutlu olabileceğin bir yer yaz. Makina ve bilgisayar birbirinden çok farklı bölümler. Bilgisayar istediğine eminsen bilgisayar yazmanı tavsiye ederim, aksi halde hep aklın orada kalacak.
  • Üstteki arkadaşa aynen katılıyorum. Zaten yatay geçiş yapacağım diyerek yazma hocam. Geçiş için çok yüksek ortalama gerekiyor, büyük kumar.
  • Kontejanı çok çok az oluyor büyük risk hocam
  • Hacettepe Ceng Ve Odtü Endüstri düşün bence hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • inekoluruminş İ kullanıcısına yanıt
    Kontenjan bilgisine nereden ulaşabilirim
    Üniversitelerin genel olarak yatay geçiş kontenjanından bahsediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugs Bunny. -- 28 Temmuz 2020; 16:16:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugs Bunny. kullanıcısına yanıt
    https://eyoksis.yok.gov.tr/websitesiuygulamalari/ogrenci/index.zul buyrun hocam
  • inekoluruminş İ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yatay geçiş büyük risk arkadaşlar ona güvenip yazmayın yaşadım ünide bölüm bırakıp tekrar sınava hazırlandım
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba nereyi yazmıştınız nereye geçmek istediniz rica etsem söyleyebilir misiniz.
    Ben ODTÜ bilgisayar istiyordum da bilkent %50 elektrik elektronikten veya hacettepe cengden ODTÜ bilgisayara geçebilir miyim diye düşünüyorum çünkü bilkentte hazırlığı atlasam dahi totalde 100.000tl vermiş olacağım bu yükün altına girmek istemiyorum.
  • MetuuteM M kullanıcısına yanıt
    Hiç düşünmemiştim hocam endüstride ne yapılır ne edilir bilmiyorum. Sadece ODTÜ lü olmak için yazarsam yazarım ancak ısınamazsam işkence gibi gelir mi işkencesi de var biraz. Kurum içi daha mı kolay oluyor yatay geçiş?
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    Ne gibi sıkıntılar yaşadınız hocam yatay gecis hakkinda bildiklerinizi aktarırsaniz cok makbule gecer

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BrosinAk kullanıcısına yanıt
    tabi hocam öncelikle ort kasmak unide genel manada zor bi şeydir itüde bunu denedim ve insanlar da çok çalışıyor biraz zor oldu. fena gitmiyodum ama bi tane gaddar hocaya çattık FF le kaldım dersinden. böyle hocalara denk gelebilirsin. yatay yaparım diye hiç sevmediğin bölüme gitmemelisin. hal boyle olunca okulu bi kenara bırakıp yks ye çalıştım ama 2020de yaşananlar ve kalitesiz sınav rezaleti ile yine istediğimi alamadım ama tercih yapacağım yine de.
    ayrıca yatay geçişin 3 türlüsü olur biri yukarıda bahsettiğim, kurum içinde ortalama ile bölüm değiştirmek biri kurumlar arası, ikisinde de yüksek ort lazım ama kurumlar arasında yks sıralamana da bakarlar. yani sen şırnakta pc mühendisliğine girip 4 ortalama bile yapsan seni ituye almazlar. 3.sü ise merkezi puanınla geçiş yani en bastan kazanabildigin bir yere ileriki yıllarda tekrar sınava girmeden gecebiliyosun. lisede nakil olmak gibi.
    bu sekilde dostum insallah biraz yardımcı olabilmişimdir.




  • agasdas123 A kullanıcısına yanıt
    hocam tabii sakın o maddi yükün altına girme batarsın net diyorum.
    ben itü geomatik müh yazmıştım okul içinden farklı daha iyi bölümlere geçmek istedim olmadı baya yüksek ort istiyolar. benimki kurum içi geçiş denemesiydi sen kurumlar arası diyosun
    seninkinde şöyle oluyo bro odtu pc istiyosan illa gideceğin yerin sıralamasının da ona yakın olması lazım yani kurumlar arası geçişte yks sırana da bakıyolar sadece ort ile olmuyor. pc müh ort kasması zor da bi bölümdür. bölüm üniden daha önemlidir, hacettepe ceng de gayet güzeldir ama yok tatmin olmadım diyosan mezuna bırak. dediğim gibi ama bölüm önemli ceng isteyip ee yazmanı çok önermem :)
  • zeyklc Z kullanıcısına yanıt
    Hocam benim plan şu şekilde bu sene mezuna kaldım ege gıdayı yüksek ihtimal kaçırıcam gibi duruyor o yüzden manisa cbü gıda yazmayı düşünüyorum ilk sene orda ortalamamı yüksek tutup egede okumak istiyorum açıkçası bunun yapilabiliritesi ne kadardır ortalama yuksek tutmanın bu arada jzmirdeyim servisle gidip gelme imkanına veya arabayla gitme imkanına sahibim bu seneyide tekrar heba etmek istemiyorum açıkçası

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BrosinAk kullanıcısına yanıt
    hocam yukarıdaki arkadaşa yazdığımı bir oku, bir de kurum içi kurumlar arasına göre daha basittir şahsımca gıda müh ü çok istemiyosan ege üni içinde farklı bi bölüm yazabilirsin ama hiç istemediğin bi şey olmasın orda kalma durumun da olabilir çünkü. yatay geçiş her türlü risk barındıran bir şey :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.