Şimdi Ara

Yatay Geçiş İptali (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
5
Favori
76.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Redible kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkur ederim ben de sizin gibi yapacağım lakin sırasıyla yapmam gereken nedir ? En çok istediğim universite ile konusunca olmaz falan dediler onun icin sirasiyla siz nasil yaptınız bu işlemi biraz daha uzun anlatir misiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu hortlatiyorum ama ayni @Redible arkadaşımızım dediği gibi oldu ve ayni sekilde yaptim oluyor böyle bir hakkımız var ancak ek madde 1 Merkezi yerleştirme puanına gore yatay geçişte 1 kere oluyor maalesef onda değişim yapılmıyor ama eski okuluna dönebiliyorsun ben Not ortalamasına göre yatay geçiş yaptim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de MYP ile yatay geçiş yaptım 2 hafta önce.Okula alışamadım.Yeni kayıt olduğum okulu arayıp sordum 1 ay içinde geri dönebilirsin gibi bir şey söylediler , dilekçe vermemi istediler.
    Fakat eski okulumdan kaydım aynı gün silinmiş görünüyor.Ama ben dilekçeyi de verdim.Açıkta kalma gibi bir sıkıntı olmaz değil mi? Hiç tecrübe eden var mı böyle bir şeyi?
  • hocam son durum nedir ?
  • Xheldron kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi dilekçe vs. istemişlerdi 2 hafta önce.Hala hiçbir şey yok,geri dönemedim.Muhtemelen bu saatten sonra da olmaz.
    Olursa bahar dönemi olmazsa da 1 sene sonra dönmeye çalışacağım.
  • Redible kullanıcısına yanıt
    Hocam konuyu hortlatıyorum bende sızınle aynı durumdayım fakat ilk başvurduğum okulun kayıt süresi ile sonra açıklanan üniversitenin kayıt süreleri arasında 1 hafta falan var kaydımı iptal etme süreci çok üzün sürer mi malum pandemi falan da var ne düşünüyorsunuz boşta kalırsam hayatım biter görüşlerinizi bekliyorum.
  • musa2541 M kullanıcısına yanıt
    Hayır kardesim her sey online ortamda olur diye düşünüyorum. Ama kayit yaptirip sildirip sonra diger univeristeye kayt yaptirmak sikinti olabiliyor o yuzden kaydini sindireceğin üniversiteden hemen sildirmemesini talep et mesaj at yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • musa2541 M kullanıcısına yanıt
    Direkt olarak fakültenin öğrenci işleri şefini arayın dahili numarasını arayıp. Sistem üzerinden yine dilekçe ile hallediyorlar. 2-3gün içinde kaydınız silinir. Ayrıca ilk üniversiteniz ile ilişik kesseniz bile kaydınız hemen düşmüyor ikinci açıklanan üniversiteye ilk üniversitenizde okuyor gibi kayıt olabilirsiniz. Diğerinin kaydı düşer zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şekersiz_kahve kullanıcısına yanıt
    Ben kayıt silme dilekcesi verdim ama diğer kayıt bu hafta yani o sisteme girilmeden buraya kaydımı yaptırabılıyor muyum baska okula kaydolmak sonrakı okula kayıta engel mi bir bilginiz var mı yoksa sonradan silseler de oluyor mu
  • Redible kullanıcısına yanıt
    yani aynı anda kayıt yaptırıp sonradan istemediğimizden kayıt sildirebiliyoruz engel değil kayıt olmak için ?
  • metinakarsu96 M kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,hangi okul kaydınızı silmeye izin vermedi acaba ben de aynı durumu yaşıyorum da.yönetmeliklerde silebilecekleri yazıyor fakat telefonla aradığımda silinmeyeceğini söylüyorlar.
  • Arkadaşlar myp ile yatay geçiş yaptım. Kaydimi yaptırdım. 1 hafta oldu. Ama sonradan vazgeçtim. Kaydimi tekrar sildirebilir miyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Redible kullanıcısına yanıt
    İyi günler. Sanırım bu konu hakkında bilginiz var. Ben geçen hafta myp ile Erciyes ten Dicle ye geçiş yaptım. Kaydı yaptırdım. Ama bazı durumlardan dolayı Dicle ye gidemeyeceğim. Tekrar oradan kaydimi silip Erciyes e devam edebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BonkersSA-BO

    Arkadaşlar ben de MYP ile yatay geçiş yaptım 2 hafta önce.Okula alışamadım.Yeni kayıt olduğum okulu arayıp sordum 1 ay içinde geri dönebilirsin gibi bir şey söylediler , dilekçe vermemi istediler.
    Fakat eski okulumdan kaydım aynı gün silinmiş görünüyor.Ama ben dilekçeyi de verdim.Açıkta kalma gibi bir sıkıntı olmaz değil mi? Hiç tecrübe eden var mı böyle bir şeyi?
    yatay geçişi iptal edebildiniz mi hocam
  • Dasbinich D kullanıcısına yanıt
    dostum merhaba bu postu gireli 3 yıl olmuş ama belki hâla burayı kullanıyorsundur diye yazıyorum. Ben de aynı şekilde 2 gün önce yatay geçiş yaptım. Bugün ise asıl istediğim okul beni kabul etti. Sen nasıl hallettin bu durumu? Lütfen en kısa zamanda cevap ver
  • Nurcn007 N kullanıcısına yanıt
    İYİ GÜNLER ben de aynı durumu yaşadım bana kaydimi geri çekmemi söylediler.
  • Nurcn007 N kullanıcısına yanıt
    kaydınızı geri çekmek istediğinizi söyleyin
  • oguzhankrbs O kullanıcısına yanıt
    hocam cevap bulabildiniz mi bu soruya. ben de aynı durumdayım
  • Merkezi geçiş kayıt iptali yaptırmadan kabul aldığım diğer üniye başvursam ne olur? İlk kayıt kendiliğinden düşer mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GÜNCELLEME: Arkadaşlar lütfen alttaki yazıyı sonuna kadar okumadan bana soru sormayın. Sorunuzun cevabı çok yüksek ihtimal ile aşağıda var. Yazıyı okuduktan sonra hala aklınızda bir soru işareti kaldıysa önce okulunuz öğrenci işleri ile de bir telefon görüşmesi yapmanızı tavsiye ederim.


    Arkadaşlar sizleri aydınlatması için yaptığım Yatay Geçiş İptali ve sonrasında başka bir üniversiteye yaptığım yatay geçişi adım adım anlatacağım.
    Öncelikle A üniversitesinde öğrenciyken B ve C üniversitesine yatay geçiş başvurusunda bulundum. B üniversitesinin son kayıt tarihi C üniversitesinin yatay geçiş sonuç açıklama tarihinden önceydi. B üniversitesini kazandığımı öğrendikten sonra riske atmamak için kayıt yaptırdım. Sonrasında C üniversitesini kazandığım açıklandı. Buna dair bizzat bu durumlar için bizim lehimize olan Yatay Geçiş Yönetmelik maddesini buldum. Bu maddenin olduğu yönetmeliğin çıktısı ile birlikte bu yönetmeliğe istinaden yatay geçişimden vazgeçmek istediğimi belirttiğim dilekçemi B üniversitesi öğrenci işleri Şefine teslim edip durumumu açıkladım. Bu durum için kurul toplanacağını söyleyip kurul kararına istinaden yatay geçişimi iptal edeceklerini söylediler. Kurul toplanamadı, bende dekanla görüşmeye gittim. işimin acele olduğunu sadece 1 günlük hakkımın olduğunu belirtip yardımcı olmalarını rica ettim. Mağdur olmamam için yardımcı oldular. B okulundan yatay geçişim silinmiş oldu. Sonrasında C üniversitesine kaydım yapıldı. Şu anda C üniversitesinde öğrenciyim. Saygılar

    Yönetmelik Bölüm 2 Madde 8-(4):

    Bu Yönetmelik kapsamında geçiş yapan öğrencilerin yeni durumları, kayıt işlemi tamamlanıp, geçiş ve intibak işlemleri kesinleştikten sonra en geç 15 gün içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yükseköğretim öğrenci veritabanına (YÖKSİS) işlenir. (Ek cümleler:RG-21/12/2019-30985) İlgili yılda/dönemde yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir. Bu öğrenciler yatay geçiş yapmış öğrenci kabul edilmez ve yatay geçiş başvurusu yaptıkları yükseköğretim kurumuna geri dönerler. Bu öğrenciler yatay geçiş kaydını iptal ettirdikleri yıl/dönemde başka bir yükseköğretim kurumuna yatay geçiş hakkı elde etmeleri durumunda yatay geçiş yapabilirler. Bu durumdaki öğrenciler de bu madde hükümlerine göre yükseköğretim öğrenci veri tabanına (YÖKSİS) işlenir.

    Yönetmeliğe bu linkten ulaşabilirsiniz:
    https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=13948&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

    Dilekçe Örneğim:

    ........ÜNİVERSİTESİ
    .............. FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

    Üniversiteniz ...........bölümüne .......tarihinde GNO ile Yatay Geçiş kapsamında
    kayıt yaptırdım. Ekte koymuş olduğum YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS
    DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ
    TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK’e istinaden. Yatay Geçiş hakkımdan
    vazgeçmek istiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim.
    Ek: YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA
    GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA
    İLİŞKİN YÖNETMELİK

    Not: Burada ayırt edici özellik Yatay Geçiş yapıldıktan sonra dönemin başlayıp başlamaması arkadaşlar. Dönem başladıysa bu işlemi yapamazsınız. Ancak dönem başlamadığı sürece yapabilirsiniz. (eğer başka yere yatay geçiş yapma tarihiniz geçmiyorsa tabii) Ben bütün işlemleri Genel Not Ortalaması İle Yatay Geçişim üzerinden yaptım. Merkezi Yerleştirme(Ek:1) ile yatay geçiş yapmadım. Fakat bu iptal iki türlü yapılan yatay geçişi de kapsamaktadır. Sorularınız olursa lütfen çekinmeyin. Sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akind -- 7 Eylül 2022; 11:15:48 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.