Şimdi Ara

Yatay Geçiş İptali (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
5
Favori
76.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ben de konuyla ilgili bişey sormak istiyorum lütfen bilgisi olan varsa hemen cevaplayabilir mi ? Merkezi yatay geçiş puanıyla geçiş hakkı kazandım ama daha kayıt falan yaptırmadım eski okuluma gidip kaydımı silmeyin belgeleri göndermeyin desem,geçiş hakkı kazandığım okula gitmek zorunda kalmam değil mi çünkü hiçbir şekilde kayıt yapmadım sadece geçiş hakkı kazandım
  • şekersiz_kahve kullanıcısına yanıt
    Merhaba, maalesef ben yapamadım, diğer üniversiteyi kazandığım halde o okulun öğrenci işleri kabul etmedi. Bu durum okuluna göre değişiyormuş. Sen ne yaptın, kabul edildin mi ?
  • metinakarsu96 M kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar gelecek yıllarda bu durumu arayacaklar içinde bilgi olsun. yatay geçiş iptal edilebiliyor ben yaptım tek yapmak gereken kayıt yaptıgınız üniversiteye gidip feragat dilekçesi vermek sonra diğer üniversiteye gidip kayıt yaptırabiliyorsunuz. sevgileer.
  • arkadaşlar bende merkezi puanla yatay geçiş yaptım kayıt yaptırdım bugün. ama içimden bir ses yanlış yaptığımı söyledi. öğrenci işlerini aradım kaydını silebiliriz dediler. eski okulumdan henüz evrak falan istenmemiş. zaten bunun için yaklaşık 1 ay süre var dediler. Yöksis'e baktım eski üniversitem ve yeni kayıt yaptırdığım üniversite ikisi de görünüyor. şimdi sormak istediğim diyelim ki 1 hafta içinde kaydımı sildirdim ve eski okuluma geri döndüm.( bu arada eski okulumdan bugün itibariyle ders seçimi bile yaptım) seneye tekrar merkezi puanla yatay geçiş hakkım var mı? biliyorsunuz yönetmelik gereği ek madde 1 ile bir kez yatay geçiş hakkım var. yani ben seneye yatay geçiş hakkımı kullanabilir miyim?
  • Merhaba ben de senin dediğin durumdayım.Ben sorunum cevabını arıyorum. Ama mantıklı düşününce sonuçta aynı okulunda kaldığın için orda okumuş yani yatay geçiş yapmamış sayılırsın diye düşünüyorum

    Bu dediklerimden emin degilim ama lutfen bir allahin kulu bizi aydinlatsin
  • şekersiz_kahve kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende yatay geçşimi iptal etmek istiyorum dilekçe örneğini nereden buldunuz acaaba? Birde yatay geçiş hakkımız yanmıyor demi eski okulumuzda kalınca?
  • sinangng112 S kullanıcısına yanıt
    Dilekceyi gittigim okulda ogrenci isleri yardimci oldu. Hakkinizin yqnip yanmadığını bilmiyorum.
  • şekersiz_kahve kullanıcısına yanıt
    hocam ben şehir değiştirdim dolayısıyla yurdum da değişti.İptal durumunda yurt kaydımı tekrar eski yurduma aldırabiliyor muyum?
  • Sektora S kullanıcısına yanıt
    Acaba nasıl bi yol izlediniz? Şu an ben de aynı süreçteyim. Eski okuluma geri dönüş dilekçesi verdim yatay geçiş yaptığım üniversiteye. Kaydımı silmişler direkt ve kendi okulum kaydımı silmiş açıkta kalma ihtimalim olduğunu söylediler lütfen yardımcı olur musunuz ?
  • Sektora S kullanıcısına yanıt
    Acaba nasıl bi yol izlediniz? Şu an ben de aynı süreçteyim. Eski okuluma geri dönüş dilekçesi verdim yatay geçiş yaptığım üniversiteye. Kaydımı silmişler direkt ve kendi okulum kaydımı silmiş açıkta kalma ihtimalim olduğunu söylediler lütfen yardımcı olur musunuz ?
  • Snmmco S kullanıcısına yanıt
    Herkes bu soruyu yazmış genel bir cevap olsun

    X üniversitesinde öğrenci iken yatay geçişle Y üniversitesi çıktı kayıt oldunuz fakat X üniversitesine geri dönmek istediniz burslu iseniz aynı burs oranıyla normal devlet üniversitesi isede normal şekilde geri kaydınızı X okuluna alabilirsiniz.

    Ayrıca diğer sorulara cevap:

    Y ve Z üniversitelerine başvuruda bulundunuz Y açıklandı Y'nin kayıt tarihinden sonra Z açıklandı. Aynı şekilde Y den kaydınızı aldırıp Z ye yazılabilirsiniz.
  • A ünide 2senedir kayıtlı öğrenciyim. bu sene x ve y ünilere yatay geçiş için başvurdum. x'e yatay geçiş hakkı kazandığım yden 15gün önce açıklandı ve x'e kayıt hakkımı kaybetmemek için x e kaydımı yaptım.sonradan y açıklandı ve y üniye de yatay geçiş hakkı kazandığım ilan edildi. ben y üniversitesine kayıt yapmak istiyorum. şu anda yoksiste hem A hem de x üni öğrencisi olduğum görünüyor. x'i iptal edip Y üniye kayıt yaptırabilir miyim?
  • kaansulan kullanıcısına yanıt
    Evet ben de aynı durumdayım lütfen bilen biri yardımcı olabilir mi
  • Redible kullanıcısına yanıt
    merhabalar benim sorum şu ben Katip Çelebi Üniversitesinde inşaat mühendisliği okuyordum bölüm değiştirmek için makina mühendisliğine başvurdum kabul edildim ve kaydımı yaptırdım ancak Dokuz eylül üniversitesine de başvurmuştum ancak o da daha yeni açıklandı ve açıklananlarda listede adım yok malesef benden daha düşük puana sahip birisi kazanmış ismi yazıyor acaba benim adımın yazmamasında Katip Çelebi Üniversitesine kayıt yaptırmış olduğum için mi bilen varsa yardımcı olsun çok kafama takıldı
  • kaansulan kullanıcısına yanıt
    Belesprit B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ben kayıt yaptırdığımda aöf ile birlikte 4 üniversiteye kaydım gözüküyordu yoksiste :D

    O kayıtlar ders seçimi geldiği zaman ders seçimi yapmadığınızda otomatik olarak kayıt yenilememiş sayılıyorsunuz ve pasif oluyor.

    X üniversitesi daha önce açıklandı ve hakkını kaybetmek istemiyorsan ihtimal olarak değerlendiriyorsan oraya kaydol. Y üniversitesi açıklanınca X e dilekçe vererek kaydını iptal edebiliyorsun. Transkript ders içeriği gibi şeyleri ilk üniversiteniz A üniversitesinden almanız gerekiyor
  • samuraygrkn S kullanıcısına yanıt
    Hayır sizin adınızın yazmaması bölüm değişikliğinden kaynaklı değil. Üniversite yatay geçiş sonuçlarını açıklarken sizin ibraz ettiğiniz belgelerin doğruluğuna inanarak başvurunuzu işleme koyuyor. Dokuz Eylülün öğrenci işleri ile konuşabilirsiniz bunun için veya dilekçe verip hakkınızın gasp edildiğini yazın
  • Redible kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de aynı durumdayım a(vakıf üniversitesi) da öğrenci iken x ve y ye başvurdum x üniversitesi erken açıklandı. Okulum ücret isteyip duruyordu ben de erken açıklanan x ünviversitesine kayıt hakkını kazanıp hakkımın yanmaması için mecbur kayıt yaptırdım. Ama y üniversitesi benim en çok istediğim üniversiteydi 2 dönem boyunca y için gece gündüz ders çalışıp ortalama kastım ama çok geç açıklaması yüzünden x'e başvurdum. Şimdi y üniversitesi gelme ihtimali çok yüksek 2 gün sonra sonuçlar açıklanıyor. Y üniverrsitesi yetkilileri ile görüştüm eğer e devlette x e kayıt olduysan bizimkine kaydolamazsın diyorlar ama e devlette a ve x yani iki okulda da öğrenciyim şimdi x'de yatay geçiş kaydımı dilekçe ile iptal etsem y'ye kayıt olabiir miyim? okulsuz kalırım diye korkuyorum açıkcası ek madde 1 değil genel not ortalamsına göre bu arada. Yök te böyle bir yönetmelik yok öğrenci 1 kere kayıt yaptırır diye yani hakkımın olduğunu düşünüyorum sonuna kadar da hakkımı arayacağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaansulan

    A ünide 2senedir kayıtlı öğrenciyim. bu sene x ve y ünilere yatay geçiş için başvurdum. x'e yatay geçiş hakkı kazandığım yden 15gün önce açıklandı ve x'e kayıt hakkımı kaybetmemek için x e kaydımı yaptım.sonradan y açıklandı ve y üniye de yatay geçiş hakkı kazandığım ilan edildi. ben y üniversitesine kayıt yapmak istiyorum. şu anda yoksiste hem A hem de x üni öğrencisi olduğum görünüyor. x'i iptal edip Y üniye kayıt yaptırabilir miyim?
    Sonuç nedr aynı durumdayım ?
  • opelkorsa123 kullanıcısına yanıt
    Ben direkr okul ismi vererek kendi sürecimi anlatıyım. Gano ile yatay geçişe başvurdum. Kendim medipol üniversitesinde okuyorum.

    Uludağ çok erken açıklandı medipolden kendimi kurtarmak için uludağa kaydoldum ama sonra çok istediğim anadolu açıklandı orayıda kazanmıştım uludağdan kaydımı sildirdip anadoluya kaydoldum sorunsuz bir şekilde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.