Şimdi Ara

yarın boşanma davasında tanıklık edicem (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • annemle babamın boşanma davası var. davanın 2. etabı yarın olucak ve benimde tanıklık etme zorunluluğum var. ama çok tedirginim hakim bana ne sorar olayların detayını sorucak mı ve benim verdiğim ifadeleri annemle babamda görecek mi? en çok bundan korkuyorum annem veya babam niye böyle ifade verdin demesinden korkuyorum. lütfen konu hakkında bilgisi olan varsa cevap versin ifadelerimin gizli tutulması benim için çok önemli. hakim bir karara vardıktan sonra babam yada annem bundan beni sorumlu tutarsa hep kafaya takarım bunu. çünki herkez verdi ifadesini bir tek benim ifadem kaldı. şehir dışındayım ve sadece ben olucam davada.



  • Tetikleyici ciddi bir olay var mı aldatma falan?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendini kasma ne biliyorsan onlari anlat .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahkeme de tanık olarak dinleneceksen orada anlatacaklarını doğal olarak ordakilerde duyar. ama bildiğim kadarıyla tanık olarak sözlü ifade vermen gerekir yine de sormak lazım. hukuk 1. sınıfım da daha tam öğrenemedim. kural olarak sözlü olarak beyan veriyorsunuz ancak teknik bilgiler rakamlar varsa yazılı verebilirsiniz. tavsiye olarak da korkmana gerek yok. bazı evliliklerin son bulması devam etmesinden iyidir. sen işine geleni değil doğru olanı anlatırsan kimsenin annen baban dahil sana laf söyleme veya seni ayıplamaya da hakkı yok. zor bir durum kolay gelsin.
  • Hakimin önünde ifadelrrin bulunduğu kâğıtlar var hocam okur inceler. Dava baslamdan önce.

    Dava sırasında tekrardan bi okur.

    Olayları olup olmadığını sorar benimki kavga davasiydi vurup vurmadigimi iki kez sormuştu. Başkada birşey sormamisti.(ben vurmamistim,ifademide ona göre verdim)

    Sizin ifadenizi okuyacak ne anlattiysaniz olup olmadığını soracak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerilmenize gerek yok.İfadeyi yeminle başlayıp sözlü olarak vereceksiniz.İl dışında olanlara tebligat çıkartılıp kendi bulundukları aile mahkemelerinde ifade veriyorlar.Kısaca sana hakim kafasına takılan bir yada iki soru sorar, boşanmalarda somut olarak yapılan şeyler değerlidir.Örneğin sana hakim baban anneni dövdü mü, ona hakaret etti mi?, sana göre bu boşanma da kim haklı neden, annenle baban arasında senin şahit olduğun olumsuz bir şey oldu mu? gibi sorular soracaktır.Başka bir şey sormaz...Üzülmeyin, vereceğiniz ifade tutanağa geçeceği için herkes okuyacaktır.Ne doğruysa eğmeden bükmeden konuşmanı tavsiye ederim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UpTheIrons

    Tetikleyici ciddi bir olay var mı aldatma falan?

    aldatma falan yok aralarında anlaşamama durumu var

    @sefa404 öyle yapmaya çalışıcam fakat hakim 'sence bu evlilik devam eder mi' dediği zaman nasıl cevap vericem kararsızım.

    @calibrane yorumun için teşekkür ederim. tarafsız bir şekilde doğruları söylemeye çalışıcam ama bazı konularda kimin haklı olup olmadığından bende emin değilim. keşke ifadem gizli tutulsaydı annem ne söyledin derse seni savundum, babam ne söyledin derse seni savundum derdim
  • one man one engine kullanıcısına yanıt
    net cavabı olan sorular sorsa keşke ama sence kim haklı diye sormasının hayali bile içimi daraltıyor hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.