Şimdi Ara

Yardım!!! Oled mi? Qled mi? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
317
Cevap
6
Favori
30.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017 Oled ile 2018 ledi karşılaştırmak saçmalık onu belirteyim.Ancak B7'den daha başarılı bir TV gibi gözüküyor gerçekten. Ancak yeni Oledlerde parlaklık biraz daha artmış bakalım nasıl olacak 2018'ler ile karşılaştırma.

    Ama şöyle bir gerçek var Q9 gerçekten çok başarılı bir led tv. Led tvnin gelebileceği en iyi nokta belki de.

    C8 ile aynı fiyata Q9 satılırsa, Q9 alınır, yani 2018 oledleri beklememe rağmen benim bile baya dikkatimi çekti. Amerika fiyatları çok yakın,(arada 300 dolar var) bakalım Türkiye'de durum ne olacak.Keşke Q8 serisi Amerika'daki gibi FALD olarak gelse de illa Q9 almak zorunda kalmasaydık.

    2017 Q serisi alacak kadar saf olsaydım şu modelleri gördükten sonra oturup ağlardım ya da TV'mi satardım herhalde. Maalesef forumda 2017 Q7'yi dünyanın en iyi TV'si ilan eden tek hücreli canlılar var.

    Samsung bile anladı 2017 model Qledlerde yanlış yaptığını, köklü bir değişikliğe gitti. Ama gel de bunu bizim tek hücreli fanboylara anlat. Allah kimseyi bir markanın kölesi olacak kadar düşürmesin.

    Sonuç olarak 2018 Qledlerin senesi olacak gibi. 2017 modellerde Samsung Türkiye'ye Q9 serisi getirmiş miydi bu arada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Mart 2018; 2:54:45 >




  • doğru renkleriyle ezmiş q9 yalnız lg bu renk işini düzeltirse (mavi tonlamalar) ayrıca parlaklıkta artarsa yine oled daha mantıklı çünkü faldda olsa zone sayısı fazlada olsa hiçbir zaman gerçek siyah görünmüyor led tv lerde
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Buraya kadar OLED diyordum bu yorumla Q9 a kaydım :)
  • bLooP B kullanıcısına yanıt
    Bu karşılaştırmalar güvenilir değildir. Keza karşılaştırmalı yapan arkadaş da kameranın overexpose olduğunu ve Biraz daha parlak olanı daha parlak diğerini ise olduğundan daha karanlık gösterdiğini gerçekte bu kadar fark olmadığını belirtiyor.Ayrıca panellerin biri Natural diğeri Sinema modunda. Ancak şu bilinmeli ki Q9FN serisi C8 OLED ile aynı fiyat olmaz E8 ile yakın olacaktır. Ben 75inç modelin 30.000 TL 65 inç olanın ise 19.000 TL seviyesinde olacağını düşünüyorum gene çok zorlanacaklardır.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Parlaklik değerleri verilere göre de çok farklı zaten samsung Q9 un 2000 nit olduğunu iddia ederken lg 800 nit diyor.hangi kamera ile cekersen çek biri diğerinden kağıt üzerinde çok daha parlak zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 29 Mart 2018; 13:1:19 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam Amerika fiyatlari arasinda 300 dolar fark var.
    65C8 3500 dolar
    65Q9 3800 dolar
    65E8 4500 dolar. E serisine yakin olmasi mantiksiz olur sanki.


    @RNNN Parlaklik 2018 modellerde artmis, piksel dizilimi de degismis. Iyilesme olacaktir ancak qled kadar olur mu bilmiyorum. Q9 ile C8 arasinda 1500 lira falan olursa Q9 tercih edilir gibi duruyor siz ne diyorsunuz?@RNNN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Mart 2018; 11:24:11 >
  • Bir LED TV hiçbir zaman sürekli 2000 nits veremez. Keza bu piyasa müzik setlerinde yazan 2.000 Watt PMPO peak Power gibi birşey. Zaten vermesi de gerekmez keza HDR veya DOLBY VISION filmlerde sadece bazı vurucu sahnelerde 2.000 bazı nadir filmlerde şimdilerde 4.000 nits ışıma kodlanıyor. Bu sene içinde çıkacak yeni animasyon ağırlıklı Marvel DC Comics filmlerinde 10.000nits kodlamalar olacak.

    RTINGS sitesinde zaten REAL WORLD Brightness değerlerinden bahsedilir bu rakamlar gerçekte bir TV nin performans rakamları.

    2018 Q9FN serisi rekabete girsin bir görelim testler yapılsın HDR performansı nasıl bilelim karar vermede etkili olur.

    Keza iki haftadır satışta Amerika da iki kez tv iade edenler var BANDING ve DSE problemleri sebebiyle. Anlaşılan gene kalite kontrol mekanizması iyi işlemiyor.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Benim şahsi fikrimi soruyorsan 65inç bir tv alacak olsam kesin C8 alırım. Daha görmeden bile OLED derim.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Sizin kamera çekim iddiasına karşı panellerin kapasitelerini yazdım hep 2000 nit verir demedim .mantıklı düşünürsek sahneden sahneye değişiklik göstermek kaydiyla samsung un parlaklık kapasitesi daha çok olduğuna göre lg ye göre daha parlak görünebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 29 Mart 2018; 15:34:42 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Rtings incelemelerini de görelim hocam da ona göre karar veririz. Kaliteler yakınsa yok yere burn-in riskine girmeye gerek yok:)
  • Doğru sahne sahne Q9 hep daha parlak görünebilir. Zaten öyle değilse Samsung un yazılımına şüphe düşer özellikle HDR + algoritmasına.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    parlaklık konusunda gene led ayarında olamaz ama ona yakın olsa bile yeterli çünkü sabah akşam hdr içerik izlemiyoruz ben mavi tonlamalara takılıyorum piksel yapısı değişirse bu sorunu çözerseler yine oled tercih edilir o fiyatlarda...odama tv almayı düşünüyorum ama mu9000 odaya alıp oturma odasına oledde koyabilirim tek problem logo yapışması çünkü akşama kadar aynı kanallar açık ve evde kimse bu duruma dikkat etmez kafamda deli sorular
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    birde oled kullanırken tüm renklerdeki mavi tonlama dikkatinizi çekmedimi hiç rahatsız olmadınızmı
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 1 hafta kadar kullandım mavi tonlama dikkatimi çekmedi pek açıkçası. Ama mavi tonlama da panelden panele değişebiliyor gördüğüm kadarıyla.Yeni TV gelince detaylı test ederiz mavi/sarı.
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Yeni modellerde logolara karartma geliyor hocam. Tabi akşama kadar kapanmaması risk, ortalama 4-5 saatte bir kapansa iyi olur.
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Kapanmaya gerek yok, kanal değişse yada reklam çıksa yeter. Hicbir kanal 4 saat reklam vermeden durmaz.

    Reklamlarda logo kalkıyor yada değişiyor biliyorsun.

    Mavi tonlama denilen şey bende yok sanırım.

    Birde çok çeşitli renk ayarı yapılabiliyor ama mesela ben tercih etmedim.

    Kırmızı arttırma beyaz arttırma mavi kısma vs gibi.
  • serkanhnr kullanıcısına yanıt
    4 saatte bir tv temizlik yaptigi icin kapanmayi soyledim. Bence riski minimize etmek icin 4-5 saatte bir 15 dakika kadar kapatmak gerek.

    Bembeyaz ekranin resmini cekerseniz bakabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 30 Mart 2018; 0:0:48 >
  • Bu teknolojiyi Başlatan SAMSUNG DUR!!



    Samsung senelerdir cep telefonlarına zaten amOLED ekran üretmektedir, siyah renklerde ekran kendini kapatır ve gerçek siyahlığı verir. Arkadan aydınlatma olmaz. Ve renkleri daha yüksektir fosforludur amOLED ekranın.



    Şimdi ise LG samsungun kaymağını yiyerek OLED ekran diye samsung teknolojisini satıyor, e samsung ne yapsın LG firması ismini çalmış mecburen o harfisini q harfi yapıyor ve QLED oluyor.



    Samsung senelerdir bütün markalara ve kendi akıllı android telefonlarına AM’OLED EKRAN ÜRETTİ

    LG BU TEKNOLOJİYİ DAHA YENİ YENİ KULLANIYOR SAMSUNG ATI ALDI ÜSKÜDARI GEÇTİ ADAMLARIN RENKLERİ ZATEN ŞAHANE PANELLERİNDEKİ LÜTFEN BİLİP BİLMEDEN SALLAMAYIN BİLGİ EDİNİN SENELERDİR ZATEN SAMSUNG OLED EKRAN ÜRETİYORDU VE SAMSUNG TELEFONLARI DÜNYADAKİ TÜM TELEFONLARDAN DAHA İYİ EKRAN RENK SUNAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YardımSeverr -- 21 Temmuz 2018; 18:12:46 >
  • Sayende aydınlanmış olduk.Yoksa bu forumda kimse bilmiyordu samsung'un amoled ekran kullandığını. Teşekkürler.
    Burda konu oled tv panelidir.Bunu da seri üretim olarak yapan sadece lg firmasıdır. Telefonlar tv gibi ekranı devamlı açık kalmadığı için, yanık oluşma riski bir tv'ye göre çok daha az oluyor.O yüzden tv panel üretimi işine girmedi.Evet elinde imkan vardı ama bunu riske alamadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 21 Temmuz 2018; 18:42:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.