Şimdi Ara

Yardım!!! Oled mi? Qled mi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
317
Cevap
6
Favori
30.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oled ile Qled kıyaslanmaz . Oled denince akla zifiri karanlık sahneler geliyor sanırım fakat bu yanlış bir ön yargı. Geçmiş sayfalarda resim kıyaslamaları olmuş , Oled tam siyah değil daha açık tonda siyah renk veriyor gibi.Tam anlamıyla yanlış bir yaklaşım. Fotoğraflara bakınca Oled'in tam da olması gerektiği gibi , siyah sahnelerde detayı gayet iyi verdiği gözüküyor. Qled ise siyah sahnelerde detaydan yoksun , daha çok siyahı basmış resmen. İşte fark tam olarak burada ortaya çıkıyor. Aynı görüntüyü orta seviyede led tv de deneyin siyah daha fazla siyah gözükür ama detaydan eser bulamazsınız. Yani karanlık bir film sahnesinde ortamın full karanlık olması değil , yeterince karanlık ve arkadaki detaylarında iyi gözükmesi gerekir.Tam siyah ekranda ise Oled kaybolur Qled maalesef sızdırır.

    Burada Oled tarafında yapılacak eleştiri yellow tin gibi kronik boyuta gidecek gibi gözüken problemlerdir.
    Birde Oled ama motor Led motoru buda eleştiri konusudur.




  • Ben daha hiç sorunsuz bir görüntü teknolojisi ile tanışmadım. Ama en problemlisi LCD bence. Aynı panel aynı seri aynı ebat aynı marka bir panel bile alsan biri diğerinden daha sorunlu olabiliyor ki sorunsuzunu bulmak daha düşük ihtimal. Hele ki şu edge lit olayı çıktı çıkalı rezalet panelleri kakaladılar millete.Samsung geçtiğimiz sene QLED ile 65 inç ve üzeri premium ki firmaların gerçekte kar ettikleri yegane ürün gamı o kadar büyük bir pazar kaybı yaşadı ki akıllara zarar . LG OLED ve Sony OLED ve 9000 serisi LCD Tvleri pazarı kapsadı. Şimdi Samsung incelikten ve CURVED den fedakarlık yaparak FALD modelere geri dönüyor.

    MEvcut QLED F serisi edge lit olduğundan sahne karardığında foyalar meydana çıkmasın diye tüm ışımayı kısarak çözüm bulmaya çalışıyor.Yeni seri bunu aşar fiyatlar da 2017modellerden yüksek olmayacak. Ancak gene de OLED daha atraktif ürün olacakmış gibime geliyor. Ben LG nin bu sene 55 ve üzerinde LCD üretmemesi ve tamamen siyah seviyesi ile OLED pazarlaması yapmasını bekliyordum. Ben OLED pazarlıyor olsam medya markt veya Teknosa gibi marketlerde aynen IKEA ada gördüğümüz gibi hafif loş bir ev salonu tasarlar içine de Bir OLED bir de LCD koyardım .Aradaki fark o kadar büyük olurdu ki müşteri daha rahat karar verirdi.Ama LG Halen çöp IPS LCD lerimiz umut bağlıyor ki bunu yapamıyor. Ama Samsung yok burn in YÖK bunlar gerçek 4K değil diye bas bas bağırıyor.




  • Soldaki: Oled c6 , Sağdaki: Q7f karşılaştırma.

    @frozensoul yalnız hocam sen videonun mkv'sini bulmuşsun biyerden şimdi farkettim. En başta mkv oynatılıyor diyor. Pek adil bir karşılaştırma olmayabilir ben youtube'dan açtım. Eğer ki yüksek bitrate'li falansa ki demo videolar %99 öyledir youtube görüntüsüne göre biraz fark yaratacaktır.

    1


    2


    3


    4


    5


    6


    7


    8


    9


    10


    11




  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Yeni QLed serileri ile ilgili daha detaylı incelemeler çıkmamış hocam ama ilk incelemelerde 2017 modellere göre baya bir gelişme var deniyor. Tabi panellerin FALD olmasında bunun büyük bir etkisi vardır mutlaka.

    65E7V kullanıyordum ben daha doğrusu 1 hafta kullanabildim ancak ve daha sonra bandingden servis raporu ile iade ettim. Bir daha Lede döneceğimi sanmıyorum. 2018 modellerde de screen uniformitynin baya geliştiği söyleniyor OLED'ler için. Yeni işlemci de baya iyi gibi duruyor, göreceğiz. Yalnız LG'nin IPS'deki inadı akıl alır gibi değil, bari üst modellerde VA panel kullansa. Premium Led'de LG yok gibi bir şey.

    Hem 2018 Oledlerin hem de Qledlerin detaylı incelemelerini heyecanla bekliyorum:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 23 Mart 2018; 1:4:28 >
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Edit; Görüntüleri istediğiniz üzere youtubeden açakarak videoya kaydettim en sonda da belli olsun diye açıkken çektim, bu arada diğer çektiğim videolarda telefonda kapak oldugunu unutmusum kamerayı koruyan full saydam kılıf vardı biraz kalite farkı oldu arada kusura bakmayın yenilerini yayınlıyorum.


























    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 25 Mart 2018; 12:58:52 >




  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Bu hafta sonuna kadar ilk testi bekliyoruz haber alır almaz paylaşırım. Tartışırız.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Memnun olurum hocam:)
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=09gMBRCucb8&feature=share

    Yeni 2018 QLED Q9FN USA da çıkalı bir hafta oldu. ilk basit inceleme yayınlandı. Bu TV bu güne kadar üretilmiş LCD bazlı en iyi TV olabilir. 480 zone FALD .Ancak benim 2017 model Q8C ve Q9F modelinde keşfettiğim lokal dimingi OFF yapsan bile karanlık sahnelerde arka ışığı kısma durumu bunda da var sanırım keza OLED kıyaslamasında belli oluyor. Daha detaylı inceleme gelince rakamlar üzerinde de Bilgi paylaşırım.
    İyi akşamlar herkese.
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam. İzleyeyim bende.
  • Adam gibi bilgi veren yok ki karar verelim. Herkes haklı çıkmak derdinde. Oled incedir siyahlar muhteşemdir. Tepkime hızı muhteşemdir film izlerken hareketli görüntülerde pikseller görünmez. Qled daha parlaktır ama kadındır. Renk doğruluğu daha yüksektir. Ama tepkime hızı düşüktür. Hızlı sahnelerde pikseller görünür. Siyahlar oled gibi muhteşem değildir. Fiyatları olede göre daha uygundur.Oled hdr teknolojisi daha iyidir. Zira Dolby vision hdr teknolojisi kullanır ve bu da 12 bit renk derinliği verir. Qled hdr10 ve gammaBu log hdr kullanır ve 10 bit renk verir. Bu kriterler esas alındığında oled bir adım öndedir. Fakaaaat geldik can alıcı konuya. Oled ekran yanması iddia ediliyor ki söylendiği gibi öyle günlerce açık kalan ekran ile değil. Buna ilişkin videolar var youtu.be ta. Yarım saatte ekranda izler oluşuyor. Ne kadar doğru bilemem. Ve oled ile ilgili bir sorun daha var. Ortalama günlük 5 saat kullanıldığında ömrü 50 yıl. 10 saat kullanıldığında 20 yılda bitiyor. Tamam 20 yıl sonra bitmesi bir yana Kullandıkça parlaklığını ve bazı renkleri yarı oranında azaldığı söyleniyor. Mavi rengin azaldığı söyleniyor ve LG bunu yalanlamiyor. Oled lerde parlaklık en fazla 1.000 nit qled lerde 2.000 nit. 1.000 nit parlaklık 5 sene sonra 500 nite düşüp mavi renk azalırsa ne anladım ben bu işten. Dediğim gibi oled bir adım önde gözüküyor ama oled ile ilgili bu iki soru işareti var. Ekran yanması kullanildikca parlaklığın ve mavi rengin azalması. Bu sorulara tatmin edici bir cevap verilirse tartışmasız Oled. Ama bu sorunlar gerçekse tartışmasız Qled




  • AVUKAT SEMIH A kullanıcısına yanıt
    LG MAvi renkle ilgili sorulara neden cevap vermemiş acaba? LG White OLED (WOLED) kullanıyor yani beyaz OLED + WRBG renk filtreleri kullanıyor. Ömür problemi olan RGB OLED metodu Samsung un kullandığı ve birinci senede üretimini sonlandırdığını OLED panellerde bulunuyordu.WOLED in en büyük avantajı mavi renk ile ilgili sorun yaşamaması ve tüm renklerin aynı hacime sahip olacak şekilde ışımasaydı.
  • AVUKAT SEMIH A kullanıcısına yanıt
    Ben bir kullanıcı olarak bildiklerimi\deneyimlerimi söyleyeyim.

    1. Yarım saatte ekran yanması hikayesini ilk kez sizden duyuyorum. Hikâye diyorum çünkü böyle birşey olsa 1 tane bile oled satilmazdi. Bazen benim tv günde 10 saat sürekli açık kalıyor ve genelde aynı kallarda. Hicbir sorun yok, olmazda. Tamamen samsungun oled panelleri kötülemeye yönelik çektirdiği videolar.

    2. Qled daha doğru renkleri verir demissiniz, ben buna beyaz renk dışında katılmıyorum. Qled'in renkleri oldukça pastel parlak ve yapmacık renklerdir. Daha Gerçekçi renkleri oled verir.

    3. Maksimum kullanım ile 20 yıllık panel ömrü oldukça iyi bence. Eskidenmis o 20 yıl bir elektronik eşyanın kullanılması.

    4. Oledlerde parlaklık yeterinden fazla iyidir. Ayrıca fazla parlaklık iyi birşey değildir. Işık sızmalarına ve görüntü bozulmalarına sebep olur. Teknik olarak oledlerde ışık sızması olmaz. Ben kendi panelimde parlaklık seviyesini %50 de tutmakta ve canlı modu kullanmamaktayım. %50 oldukça yeterli olmaktadır.




  • Haftasonu MM’da dolaşıyorum. Bir müşteri satış temsilcisinin yanına geldi. Qled’mi Oled’mi diye sordu. Çocuk direk, televizyonu uzun süreli kullanacaksanız kesinlikle Qled almanız lazım dedi. Gerisini dinlemedim, yoluma devam ettim hemen.
  • Hocam bunları da karanlıkta çektim yine youtubeden sizin için. Diğer güncellediklerimi gündüz çektim, güneş yansıması olsa da siyahlar iyi seviyede görülebiliyor paneldeki anti-reflection filter büyük ölçüde kesiyor. Bunlarda görüntüyü Vivid olarak çektim. Bunları tekrar ekledim çünkü diğer çekimlerimde arka kapak vardı komple kamerayi kapatan unutmuşum. Saygılar




















    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frozensoul -- 26 Mart 2018; 6:32:10 >




  • Qled ile Oled arasıdna ki farkı görememek için kör olmak filan gerekiyor sanırım işin en trakikomik yanıda samsungun yılların led teknolojisini qled diye yeni bir teknolojiymiş gibi satması. Üstüne birde samsung'un +7000 ye sattığı bu leş led tv leri edge led olarak satması ve insanların bu tvlere para vermesi samsungun reklam olarak ne kadar başarılı bir firma olduğunun göstergesi. Bir kişinin 7000 TL ve üzeri verip edge qled tv alması hayatında ki en büyük kazık olması gerek. Zaten birkaç yıla samsung üst seviye ürün gamını oled veya microled olarak komple değiştirecek qled diye birşey kalmayacak, qled sadece samsungun üst seviye ürünlerde kullanacağı yeni teknoloji arayşında zaman kazanmak için uydurduğu bir olay, normal led tv den farkı yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Mart 2018; 12:48:2 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    normal led tv den tek farkı arka ışıkla ekran arasında quantum noktalar var ışık o noktalardan geçerek renk değiştiriyor bu yüzden renk konusunda şuan piyasadaki en iyi modeller qledler ama diğer parlaklık kontrast ve netlik konusunda orta üst ve üst model ledler kadar iyi değiller kısacası dediğiniz gibi kesinlikle satıldığı fiyatları haketmiyor 2016 modellerdeki ks serisi gibi gerçekten iyi üst seviye performans verseler fiyatını hakedebilirdi ama şuan xe9305 xe9005 mu9000 modelleri varken qledler alınacak tv ler değil
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Farkı göremeyip bir de Qledi piyasanın en iyi televizyonu olarak ilan eden körler var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 27 Mart 2018; 22:19:45 >
  • 2018 Q FN QLED serisinde oyun fanatiklerini Panel TV lerden uzak tutan FREE SYNC özelliğine benzer VRR (Variable Refresh Rate) değişken tazeleme hızı özelliği varmış. XBOX ONE X e gelecek güncelleme ile birlikte bu özellik tv de aktif oluyor ve çözünürlük tazeleme hızı dinamik olarak değişiyor burada ekranda hız sebebiyle oluşan bozulmalar ve gecikmeler yaşanmıyor diyorlar. Oyun severleri karar verirken etkiler mi bilmiyorum oyun tecrübem yok ama yenilik yeniliktir,
  • Samsung Q9 vs lg oled yeni video yorumlar bekleniyor



    https://youtu.be/3BiTunvkTWI
  • Q9 daha başarılı görünüyor bence
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.