Şimdi Ara

Yardım gerekli dava açacağız (konu biraz uzun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
0
Favori
4.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba iyi forumlar konu biraz uzun olacak ama yardımınıza ihtiyacım var özellikle kanunlara hakim arkadaşların yardımı gerekli.2005 model honda civic arabamızı 3 ay önce aldık ben dışarıda okumamdan dolayı araba memlekette babam arabayı pek fazla kullanmaz araba genellikle küçük kardeşimde yaşı 21.Kardeşim o yaşların verdiği heyecanla arabaya aksesuar olarak 2 numara cam filmi (ön cam hariç) ,kalın egzoz ucu taktırdı bir ara ön kaputu siyah karbon fiber yaptırdı ben beğenmediğim için geri söktürdüm.

    Yaşadığımız şehirde arabaların çoğu cam filmi ve abartılı şekilde modifiyeye sahip.Geçen ay kardeşim şehir merkezinde markete gidiyor ve arabayı yol kenarına park edip dörtlüleri yakıyor 5 dakika sonra dışarıya çıktığında arabanın başında 3 ekip arabası arabayı inceliyorlar kardeşim hayırdır dediğinde araba hakkında şikayet var diyorlar ve arabayı incelemeye başlıyorlar cam filmi ve ekzozdan dolayı ceza yazıp arabayı bağlayacağız diyorlar kardeşim ilk önce sakin bir şekilde konuşuyor ekip arabayı kesinlikle bağlayacağız diyor araya komiser bir tanıdık girdikten sonra arabayı bağlamaktan vazgeçip filmleri ve egzozu söktürmesi için gün veriyorlar ve olaylar bundan sonra başlıyor.

    Bu olaydan 2 gün sonra pazar günü kardeşim evden çıkıp ana yola çıkıyor bu sırada karşı şeritteki polis arabası bizim arabayı görüp anons ediyor ters şerite geçip kardeşimin önüne kırıyor ve direk ehliye ruhsat dedikten sonra arabadan indirip üst araması yapıyor arabayı komple bagaj dahil aramaya başlıyor bu sırada destek ekip çağırıyor 2 ekip arabası daha geliyor onlarda aramaya katılıyorlar kardeşim neden beni durdunuz neden arabayı komple arıyorsunuz kanun kaçağımıyım ben dediğinde hakkında şikayet var yüksek sesle müzik dinliyor ve çevreyi rahatsız ediyormuşsun diyorlar kardeşim evden yeni çıktım daha çıkalı 5 dakika olmadı hangi ara şikayet var demesine rağmen dinlemeyip arabayı aramaya devam ediyorlar arabanın cam filmleri söküldüğü (Arka cam filmi hariç 4 cam sökülüyor) için ona birşey demiyorlar ama ekzozdan dolayı arabayı bağlayacagız diyorlar kardeşimde sinirlenip ekzozu kırıyor ve buyrun size ekzoz diyip yolun ortasına atıyor polis bu olayı cep telefonu ile kayıt ediyor kardeşim bunun kameraya alındığının farkında değil bundan sonra arabayı bağlayıp parka çektiriyorlar ve ceza yazıyorlar kardeşim karakola gidip şikayetçi olmak istediğinde elimizde kamera kaydı var birşey ispat edemezsin polise mukavemet uyguladın diyorlar.

    Son 1 ay içerisinde bu olaylardan sonra arabayı yolda giderken en az 15 defa durdurup hakkında şikayet var (tehlikeli araba kullanma, ani şerit değiştirme , trafiği tehlikeye sokma , yüksek sesle müzik dinleme v.b.) yarım saat bekletip tekrar göndermişler .En son olay dün akşam yaşanıyor yine anayolda giderken polis arabası plakayı anons ediyor kardeşimde alıştığı için sağa çekip duruyor ekip geliyor arabadan inince arabaya yaslayıp üst araması ve araba araması yapıyorlar bu sırada arabanın etrafına art arda 5 dakika içinde 8 ekip arabası geliyor kardeşim bu sefer tartışmaya başlıyor oradan ben komiserim derdini bana anlat diyen polise neden bana böyle davranıyorsunuz 1 ay içinde 5 defa ceza yedim arabayı her kullandığımda durdurup arama yaptınız ceza kestiniz araba bağlandı ceza puanım düştü diyor komiser bu seferki durdurmamızın sebebi emniyet müdürünün arkadaşının yanından hızlı geçmişsin anons geçildi onun için durdurduk ve sen trafikte çok göze batıyorsun kimsenin tavuğuna kış demeyeceksin ben devletim lan burda deyip cezasını yazın arabanın arka camında kalan filmi söktürün gerekirse bağlayın gitsin bununlamı uğraşacağız biz diyor ve gidiyor.Dün akşam yediği ceza 72 tl ve 20 ehliyet ceza puanı 72 tl ceza ise sana bu sefer az yazalım demişler.


    Ben son olayı duyduktan sonra gidip bir avukatla konuşmasını söyledim biraz önce aradı gittiği avukat kanıtın yok hiç bir şey yapamayız arabayı sat kurtul demiş onlar devlet karışma üstüne gidersen senin ehliyetini iptal ederler trafiğe çıkarmazlar arabaya binemezsin demiş yarın bir avukatla daha görüşecek.Durum böyle sınavlar öncesi sinir küpü oldum bir VATANDAŞ olarak ne yapabilirim ne yapmamı önerirsiniz kimi nereye şikayet edeceğim vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler iyi forumlar.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4n6a -- 27 Mart 2012; 17:48:40 >







  • Konuyla ılıglı pek yardımcı olamıycam ama SONUNA KADAR HAKINIZI SAVUNUN BANA AYNISINI YAPSAM HERHALDE KAFAYA YERIM
  • arabayi sat kurtul, bolgede sizi, cekemeyen var, fazla goze batmayan bir arac al, camlari zifir yap, icerisi gozukmesin, birileri gorup sikayet (killigina) ediyor olmali ki, poliste her gelen ihbari degerlendirmek zorunda, o na yapacak birsey yok, vukuat bildiriyor merkeze cunku, ihbari (dosya gibi dusun) kapatmasi lazim, onunda gucu size yetiyor, yoksa birsey yapacagindan degil, keske polisin eline o kaniti vermeseydi birader, poliste bi tek ona guveniyo iste, yoksa dedigim gibi pliste birsey yapamaz ortada kanit yok cunku ... polis birsey degilde o ustundeki resmi kiyafet varya o devlet iste, o yuzden ugrasamazsiniz, ugrasmayin yani dubur yemez ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 27 Mart 2012; 17:56:16 >
  • kardeşiniz çok sabırlıymış hakkınızı gerçekten sonuna kadar arayın allah korusun başıma gelse gözüm dönebilir
  • Ben kardeşinizin birisine yanlış hareket yaptığını düşünüyorum, polis durduk yere kimseye takmaz kafayı bu kadar. Polisin de genel olarak modifiyeli araçlara bu tarz uygulama yapmasını doğru buluyorum; insan gibi kullanmıyorlar, yüzlerce insanın canına kast ediyorlar - EVET GENELLEME YAPIYORUM - trafik bu, kurallara uyacaksın; otomobil oyuncak değildir. Trafiğe açık yollar da eğlence mekanı değildir. Paran varsa piste gideceksin, yoksa yapmayacaksın. Ben motoryatımla offshore tekneler gibi sürat yapıyor muyum? Hayır. Sokakta kar yağınca kayaklarımla kayıyor muyum? Hayır. Her neyse, konuya gelirsek; belki de kardeşiniz gerçekten hep efendi bir şekilde kullanmıştır, kurallara uymuştur, kimseye ters harekette bulunmamıştır. Lütfen babanızla beraber emniyet müdürlüğüne gidin ve konuşun, efendi insanı mutlaka dinleyeceklerdir. Gerekirse kardeşiniz özür dileyecek. Bu olay da tatlı bir şekilde kapanacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    kusura bakmyaın ama kardeşiniz de düzgün binsin arabaya ne o öyle yok cam filmiydi,yok yükses sesle müzikti.Yazarlar tabi cezayı

    Hangi birimiz de yok cam filmi. Yapmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durum biraz sakat gibi şikayetle bir yere varabileceğinizi sanmıyorum olaylar neden böyle gelişiyor önemli olan o polis veya herhangi makam sahibi birisiyle sürtüşme felan oldumu aceba hani bir sıkıntı olduda omu uğraşıyor aceba çünkü genellikle polisler böyle uğraşırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    kusura bakmyaın ama kardeşiniz de düzgün binsin arabaya ne o öyle yok cam filmiydi,yok yükses sesle müzikti.Yazarlar tabi cezayı

    komple okuyamadınız yada konuyu idrak edemediniz galiba caddeye çıkın ve kafanızı sağa sola çevirin kaç tane cam filmli araba göreceksiniz 5 dakika içinde müzik açıp şikayet edilme hızı nedir onuda bir düşünün 24 saat son ses müzik gezilmiyor arabanın içinde...
  • Sakıncası yoksa, bu olaylar hangi il ve ilçede oluyor paylaşırmısınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

    arabayi sat kurtul, bolgede sizi, cekemeyen var, fazla goze batmayan bir arac al, camlari zifir yap, icerisi gozukmesin, birileri gorup sikayet (killigina) ediyor olmali ki, poliste her gelen ihbari degerlendirmek zorunda, o na yapacak birsey yok, vukuat bildiriyor merkeze cunku, ihbari (dosya gibi dusun) kapatmasi lazim, onunda gucu size yetiyor, yoksa birsey yapacagindan degil, keske polisin eline o kaniti vermeseydi birader, poliste bi tek ona guveniyo iste, yoksa dedigim gibi pliste birsey yapamaz ortada kanit yok cunku ... polis birsey degilde o ustundeki resmi kiyafet varya o devlet iste, o yuzden ugrasamazsiniz, ugrasmayin yani dubur yemez ...

    bende ilk önce düşündüm biri kıllık mı yapıyor diye ama bu kadarıda fazla abartı birde arabadan çok memnunuz hiç bir sorunu yok böyle bir olay için arabayı satmaya kıyamıyorum, devlete güvenimiz sonsuz kanunlarada ama durum bundan ibaret teşekkürler cevap için




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    Ben kardeşinizin birisine yanlış hareket yaptığını düşünüyorum, polis durduk yere kimseye takmaz kafayı bu kadar. Polisin de genel olarak modifiyeli araçlara bu tarz uygulama yapmasını doğru buluyorum; insan gibi kullanmıyorlar, yüzlerce insanın canına kast ediyorlar - EVET GENELLEME YAPIYORUM - trafik bu, kurallara uyacaksın; otomobil oyuncak değildir. Trafiğe açık yollar da eğlence mekanı değildir. Paran varsa piste gideceksin, yoksa yapmayacaksın. Ben motoryatımla offshore tekneler gibi sürat yapıyor muyum? Hayır. Sokakta kar yağınca kayaklarımla kayıyor muyum? Hayır. Her neyse, konuya gelirsek; belki de kardeşiniz gerçekten hep efendi bir şekilde kullanmıştır, kurallara uymuştur, kimseye ters harekette bulunmamıştır. Lütfen babanızla beraber emniyet müdürlüğüne gidin ve konuşun, efendi insanı mutlaka dinleyeceklerdir. Gerekirse kardeşiniz özür dileyecek. Bu olay da tatlı bir şekilde kapanacak.

    kardeşim biraz sinirlidir ama başta fazla tepki göstermemiş sonra 1 ay içinde bu kadar olay olunca sonunda patlamış bende fazla modifiye taraftarı değilim arabanın sadesi hoşuma gider ama çevresinde o kadar modifiyeli araba görünce kendide yapmak istedi ve yaptı sonucuda bu yaşadıklarımız cevabınız için teşekkür ederim.




  • geçmiş olsun kardeşiniz birinin dikatini çekmiş olmali şikayetleri bu kadar dikkate alacaklarini sanimyorum ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15


    quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.R.O


    quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    kusura bakmyaın ama kardeşiniz de düzgün binsin arabaya ne o öyle yok cam filmiydi,yok yükses sesle müzikti.Yazarlar tabi cezayı

    Hangi birimiz de yok cam filmi. Yapmayın.

    anladığım kadarıyla araçta cam filminden çok daha fazla fazlası var.Yoksa dediğiniz gibi herkeste var cam filmi.
    Polis yoldan geçen arabalrın eksozunua mı bakıyor?
    Vardır bir şeyler...

    ön cam hariç cam filmi ve ekzoz ucu vardı hepsi söküldü fazla birşeyi yoktu sinyaller turuncu yanıyor , birde mercekli zenon var arabada...




  • (tehlikeli araba kullanma, ani şerit değiştirme , trafiği tehlikeye sokma , yüksek sesle müzik dinleme v.b.)

    Hocam, yukarda yazdıklarınızdan kopyaladığım şikayetlerin aslı astarı varsa - ki mesajınızın hiç bir yerinde yok böyle bir şey yaşanmadı demiyorsunuz - polisin yaptığı hareketlerin tamamı doğru... Şikayetleri kanıtlayamadıkları için aslında görmezden gelinecek hususları görmezden gelmemişler hepsi bu... Eğer bu hareketleri kardeşliniz gerçekten yaptıysa otomobil forumun da dava açmakla alakalı görüş arayacağınıza, pedagoji/psikoloji ile alakalı bir forum varsa kardeşinizin bu hareketleri tekrarlamamsı ile alakalı görüşl sormanız daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

    Bu mesajı bir hakaret olarak almayın lütfen. Eğer kardeşiniz adam akıllı araç kullanıyorsa sorun yok, ama işiniz zor... Ama eğer bu hareketler kardeşiniz tarafından yapılıyorsa kardeşinizin bu şekilde kullanmamasını sağlayın lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: of dead

    Durum biraz sakat gibi şikayetle bir yere varabileceğinizi sanmıyorum olaylar neden böyle gelişiyor önemli olan o polis veya herhangi makam sahibi birisiyle sürtüşme felan oldumu aceba hani bir sıkıntı olduda omu uğraşıyor aceba çünkü genellikle polisler böyle uğraşırlar.

    ekzoz u kırıp yola atma var başka bir sürtüşme yok tabi bunun yanında bağrışmalar.
  • Aracın nasıl olduğunu, olayların tamamının nasıl geliştiğini, anlatmadığınız kısımlarda ne olduğunu bilmiyorum. Ama, aracınızda kurallara uygun olmayan bir durum varsa, Polis gıcıklığına bile ceza kesse hiçbir şey yapamazsınız.

    O sadece kolluk kuvveti olarak görevini yerine getirip, kanunları uygulamış olur. Ama ben genel olarak bildiklerimi söyleyeyim: İl Emniyet Müdürü dahi olsa, hiç kimse size keyfi olarak yaptırım uygulayamaz. Askerlerin ve Polislerin en çok korktuğu şey haklarında şikayette bulunulmasıdır. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Bu nedenle de hiçbirinin size sebepsiz olarak çatabileceğini sanmıyorum.

    Bir kişinin bir şikayeti onlar için çok farklı şekilde sonuçlanabilir. Sokaktan geçen aracı durdurup, kafalarına göre aracı dip köşe arama yetkilerinin olup olmadığını bilmiyorum.

    Yanından hızlı geçme diye bir kusur olamaz. Hız ölçümü göreceli değildir. Somut rakam üzerinden konuşmak gerekir.

    Tekrar söylüyorum: İşin aslını bilmiyorum. Ama eğer gerçekten müzik sesini açıp milleti rahatsız eden, gürültülü bir egzoz ile etrafa rahatsızlık veren, tehlikeli hareketlerle milletin hayatını riske atan bir kardeşiniz varsa; öncelikle kardeşinizin bir daha bu şekilde davranışlarda bulunmamasını sağlayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UYAKSOY

    (tehlikeli araba kullanma, ani şerit değiştirme , trafiği tehlikeye sokma , yüksek sesle müzik dinleme v.b.)

    Hocam, yukarda yazdıklarınızdan kopyaladığım şikayetlerin aslı astarı varsa - ki mesajınızın hiç bir yerinde yok böyle bir şey yaşanmadı demiyorsunuz - polisin yaptığı hareketlerin tamamı doğru... Şikayetleri kanıtlayamadıkları için aslında görmezden gelinecek hususları görmezden gelmemişler hepsi bu... Eğer bu hareketleri kardeşliniz gerçekten yaptıysa otomobil forumun da dava açmakla alakalı görüş arayacağınıza, pedagoji/psikoloji ile alakalı bir forum varsa kardeşinizin bu hareketleri tekrarlamamsı ile alakalı görüşl sormanız daha doğru olacaktır diye düşünüyorum.

    Bu mesajı bir hakaret olarak almayın lütfen. Eğer kardeşiniz adam akıllı araç kullanıyorsa sorun yok, ama işiniz zor... Ama eğer bu hareketler kardeşiniz tarafından yapılıyorsa kardeşinizin bu şekilde kullanmamasını sağlayın lütfen.

    Her durduklarında aynı şeyleri söylemişler ailem varken arabada yine durdurup aynı şeyleri söylemişler diğer arabamız ile kaza yapmadan önce biraz süratli kullanırdı arabayı ama kazadan sonra bunlar ortadan kalktı sakin kullanmaya başladı agresif bir kullanım biçimi yok cevabınız için teşekkürler




  • her yerde olan şeyler. kardeşiniz göze batmış, tabir yerinde mi bilmiyorum ama artis tavırlarıyla polisleri gıcık etmiş. bu yüzden polisler arabaya takmış. bence uğraşmanız boşuna, bu tarz arabalar her yerde aynı muameleyi görüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15


    quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.R.O


    quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    kusura bakmyaın ama kardeşiniz de düzgün binsin arabaya ne o öyle yok cam filmiydi,yok yükses sesle müzikti.Yazarlar tabi cezayı

    Hangi birimiz de yok cam filmi. Yapmayın.

    anladığım kadarıyla araçta cam filminden çok daha fazla fazlası var.Yoksa dediğiniz gibi herkeste var cam filmi.
    Polis yoldan geçen arabalrın eksozunua mı bakıyor?
    Vardır bir şeyler...


    araba bu bundan başka modifiye yoktu...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m4n6a
    http://d1203.hizliresim.com/v/v/3vrkj.jpg
    araba bu bundan başka modifiye yoktu...

    Abartı cam filmi dışında önemli birşey yok gibi. Bu olaylar küçük bir ilçede mi yaşandı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.