Şimdi Ara

YARDIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
28
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Benim all in one bir tane asusum var ama kendileri pes2013 ya da roblox gibi düşük sistem gerektiren oyunlarda bile direk kapanıyor. Yani birini insanlar tarayıcıda açıyor diğeri de 10 yıllık oyun sorun bilgisayarda diye düşündüm. Donanımdan gram anlamıyorum hani bilgisyar kötü diyeceğim ama bu senenin başında minecraft falan oynuyodum. Şimdi açılmıyor bile doğru düzgün. Şöyle, açıyorum mesela oyunu böyle 15-20 dakika sonra küt diye kapanıyor tamamen anlam veremedim. Hani bir destek atabilirseniz naçizane..


    İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2400S CPU @ 2.50GHz  2.50 GHz

    RAM: 4.00 GB

    64 bit

    Windows10?





  • Merhaba forumdaş,


    Donanımdan gram anlamadığını söylediğin için yazıyorum:


    İşlemci yük altında ısınır, soğuması için sıcak havanın dışarı atılması gerekir. Bunu da işlemci yüzeyinden sonra eklenen; termal macun + alüminyum blok + fandan oluşan termal yapı halleder. Zamanla termal macun erir, işlevini yitirir. Blok sağlamdır. Fan ve fanın çalıştığı bölge toz içindedir, mutlaka temizlenmesi gerekir. Bunun için bakımlarının yapılması gerekiyor.


    Sistemin sıcaklık anlamında çok sınırda muhtemelen... "Core Temp" gibi bi uygulamayla işlemci sıcaklığını takip edersen göreceksin, işlemcin oyun oynarken 90-100'ü buluyordur, sistem de işlemcine zarar vermemek adına ya yavaşlatıyor, olmadı komple kendisini kapatıyor.


    Bu yüzden bakımlarını yaptırmak zorundasın. Elinden geliyorsan kendin fan temizliği, işlemci termal macun yenileme işlemlerini yapabilirsin. Youtube'da yüksek bi ihtimal modelinin aynısının içini açıldığı videolar vardır, onları izleyerek yapabilirsin. Yine de hiç anlamıyorsan bilen birine yaptır. Termal macun senin sistemin için 100-300 TL arası bi şey. Fan temizliği de bedava, yine de modelinle uyumlu sıfır fan alırsan daha da güzel olur.


    Tüm bunları yaptıktan sonra halen hantallık varsa, RAM ekleyebilirsin. 4 yanına 4 daha eklersen iyi olur. Veya da direkt 8 ekle. Bir de format at mulaka. Ayrıca Custom OS tercih edebilirsin.. Mesela Ghost Spectre OS gerçekten çok başarılı, sadece güvenliği sıkıntılı. Kişisel bilgilerini koymazsan sırf oyun amaçlı kullanacaksan deneyebilirsin. Ama öncesinde mutlaka donanımsal olarak bakım yap/yaptır.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzoenc -- 18 Mart 2024; 17:46:25 >
  • kzoenc K kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Başkanım tam model paylaşmamışsın Asus All in One diye arattım.


    2 tane video buldum:


    İlk başta açarken zor gibi görünüyor demiş ama o kapağı açtıktan sonra kolaymış:


    Pinoyoutube
    Since it is an integrated desktop computer, disassembly may seem like a hassle, but it is surprisingly easy to replace the hard disk, memory, etc. Please take a look at this page for more information. #ASUS #All in One PC V220IC #disassemble #repair
    https://www.youtube.com/watch?v=S_45cIBRGJs


    Burada yine upgrade işlemi var. Fanı, alüminyum bloğu, termal macunu 3:23'te görebiliyorsun:


    BakkenTechyoutube
    Just a quick video on thinks you can do to refresh your old PC or Laptop. Easy affordable upgrades to make your PC worth the investment. Computer Enthusiast Master Race https://www.facebook.com/groups/cemasterrace/ Like and Subscribe for More Tech Videos
    https://www.youtube.com/watch?v=V7TIeYUmbzQ




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.