Şimdi Ara

Yapılan kaza, açılmayan airbag

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,
    Dün öğleden sonra 2011 model toyota yaris'imle (5300 km'deydi) Büyükçekmece rampasından aşağı sol şeritten gayet normal iniyordum. Sağ şeritte kapalı kasa transit ve arkasında mercedes c serisi bir araba vardı. Transit aniden fren yapınca arkasındaki merso arabanın yarısını benim şeride ve 1 metre önüme soktu. O sırada sağa ve aşağıya doğru eğimli bir viraj olduğu için hafifçe frenlememe rağmen direksiyon hakimiyetimi kaybedip önce sol bariyere ordan da emniyet şeridine daldım ve yol kenarında duran 1 metre yüksekliğindeki beton bariyerlerden iki tanesini altıma alarak arabayı yan yatırdım (kasayı yan yatır gibi oldu )

    Trafik polisi fln filan hepsini geçtim, emniyet kemerim takılı olduğu için çizik bile almadım fakat arabanın hali malum.. Aşağıda fotoğraflarda görebilirsiniz..
    Neyse aracı avcılar sonkar'a bıraktık fakat anlamadığım bu arabada dört hava yastığı (sürücü, yolcu ve yan yastıklar) olmasına ve emniyet kemerim takılı olmasına rağmen hiçbiri devreye girmedi.

    Bu konu hakkında ne gibi bir yol izleyebilirim?

    Teşekkürler.

    http://img513.imageshack.us/i/img00012201101071356.jpg/

    http://img135.imageshack.us/i/img00015201101071358.jpg/

    http://img690.imageshack.us/i/img00020201101071445.jpg/







  • öncelikle geçmiş olsun.. allahtan size birşey olmamış..benim değineceğim yer biraz farklı. henüz çok çok yeni aracınızla kaza yapmışsınız(üstelik kasayı pardon aracı yan yatırmışsınız) fakat pek üzgün değilsiniz umursamaz bi tavırdasınız nerden gelıyor bu umursamaz tavır yanlış anlamayın tamamıyle yazılarınızın bende çağrıştırdıgını soruyorum
  • Öncelikle çok geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış hakikaten.
    Sol önden vurmuş galiba araç bariyere,ilk darbenin açısı yeterli gelmediği için havayastığı açılmamış olabilir.
    Direk olarak tam karşıdan değilde açılı olarak bariyere çarptıysanız açısı yeterli olmamış olabilir.
  • Teşekkürler arkadaşlar. raikonnen; hocam olmuş ile ölmüşe çare yoktur derler ya benimkisi o hesap ne benim ne kimsenin canına bir zeval getirmedim tek tesellim budur... hatta araba ilk savurmaya başladığında yan taraftaki iki arabaya çarpmamak için bariyere girdim yoksa o duvara girmeden de durabilirdim yanimdakilere çarparak. Ama maddi hasar büyüyecekti bu sefer..

    sepultura; kullanım kılavuzunda 20 cm den derin çukurlara aniden girildiği taktirde bile hava yastıklarının çalışacağı yazıyor açısını maçısını bilemedim vallahi böyle kazalarda çalışmıyorsa bu meret valla çalışır halini çok merak ediyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raikkonen999

    öncelikle geçmiş olsun.. allahtan size birşey olmamış..benim değineceğim yer biraz farklı. henüz çok çok yeni aracınızla kaza yapmışsınız(üstelik kasayı pardon aracı yan yatırmışsınız) fakat pek üzgün değilsiniz umursamaz bi tavırdasınız nerden gelıyor bu umursamaz tavır yanlış anlamayın tamamıyle yazılarınızın bende çağrıştırdıgını soruyorum


    Kaskosu var. Belki ondandır. Belki araç perte çıkar. Yeni araç verirler diye düşünüyor olabilir arkadaş.

    quote:

    Dün öğleden sonra 2011 model toyota yaris'imle (5300 km'deydi) Büyükçekmece rampasından aşağı sol şeritten gayet normal iniyordum. Sağ şeritte kapalı kasa transit ve arkasında mercedes c serisi bir araba vardı. Transit aniden fren yapınca arkasındaki merso arabanın yarısını benim şeride ve 1 metre önüme soktu. O sırada sağa ve aşağıya doğru eğimli bir viraj olduğu için hafifçe frenlememe rağmen direksiyon hakimiyetimi kaybedip önce sol bariyere ordan da emniyet şeridine daldım ve yol kenarında duran 1 metre yüksekliğindeki beton bariyerlerden iki tanesini altıma alarak arabayı yan yatırdım (kasayı yan yatır gibi oldu )


    Aslında önünüze aniden yarım geçen mercedese de vursaydınız da görseydi gününü. Eminim arkasına bile bakmadan gazlayıp gitmiştir.




  • Aracın ön taraftan bir fotoğrafını da yükledim arkadaşlar,

    http://img810.imageshack.us/i/img00018201101071409.jpg/

    mercedes için -ne kadar doğru bilemem ama- ön tarafta bana yardıma gelen kişiler istanbul plakalı olmadığını ve tüyap tarafında da iki aracı zor durumda bırakacak tehlikeli bir manevra yaptığını söylediler. beyaz, bayaa kirli ve c serisiydi tek dikkat ettiğim oydu. sonra kendi derdime düşmüştüm zaten birdahaki sefere Allah göstermesin aynı durumda olursam acımam bodoslama dalarım önümdekine.. Zaten milletin malını düşünmekten mallıklarından benim başıma geliyor herşey.. üç ay evvelde ters şeritten gelmesine rağmen insanlık edip siyah bir megane a yol vereyim derken sol ön tamponu mantar dubaya çizdirmiştim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncukafa

    sepultura; kullanım kılavuzunda 20 cm den derin çukurlara aniden girildiği taktirde bile hava yastıklarının çalışacağı yazıyor açısını maçısını bilemedim vallahi böyle kazalarda çalışmıyorsa bu meret valla çalışır halini çok merak ediyorum


    Küçükçekmece'de Yeşilova durağının orada yanyana iki mobilyacı vardı. İlki Yataş. hemen yanındaki de istikbal mobilya. Opel astra aracın bir tanesi önce yataş mobilyanın tabelasına vurdu. Yıktı. Ardından duvarı yıktı Duvardan sonra da istikbal mobilyanın dev tabelasına vurdu ve durdu. Adam aracın içinde kan revan yaralı çıktı. Alkollüymüş. Fakat işin ilginç olanı arabada hiç bir airbag açılmadı. Böyle bir çarpışmada da açılmıyorsa ben daha ne diyim.




  • emniyet kemerinin takılı olmadığı durumlarda hava yastığı devreye girmez, girse bile adamı yıldo gibi kafadan kopartır vallahi hocam. yani adam zaten alkollü araç kullanmaya cesaret ediyor, bence kemeri de takmamıştır yani ordaki polislerin, çekicinin, fotoğrafı görenlerin de bir çoğu kemer takmasaydım en azından hiç bir şey olmasa bile boynumun kırılacağını ve yakışıklı bir cesedimin olacağını söyledi.. bu aracın içinden saniyenin onda biri hızla çıktığımı biliyorum çünkü devrilir devrilmez ilk söylediğim şey "benzin deposu ağzına kadar dolu laynnnnn hass*** *hassss****" oldu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncukafa

    emniyet kemerinin takılı olmadığı durumlarda hava yastığı devreye girmez, girse bile adamı yıldo gibi kafadan kopartır vallahi hocam. yani adam zaten alkollü araç kullanmaya cesaret ediyor, bence kemeri de takmamıştır yani ordaki polislerin, çekicinin, fotoğrafı görenlerin de bir çoğu kemer takmasaydım en azından hiç bir şey olmasa bile boynumun kırılacağını ve yakışıklı bir cesedimin olacağını söyledi.. bu aracın içinden saniyenin onda biri hızla çıktığımı biliyorum çünkü devrilir devrilmez ilk söylediğim şey "benzin deposu ağzına kadar dolu laynnnnn hass*** *hassss****" oldu..


    Allah korumuş. Öldürmeyen Allah öldürmüyor diye bir söz var. Sizinki o hesap.

    Bizim akraba daha 5 ay önce Renault Clio ile yolda kontrolünü kaybetti. Taklalar ata ata bir duvarın kenarına geldi. Araba duvardan 10 metre aşağı tekerlerinin üstüne düştü. Bizim akraba araçtan çıktıktan 3 saniye sonra araç infilak etti. Tamamen yandı. Hatta akraba uzun zaman şoku atlatamadı. 3 saniye farkla yanmaktan kurtulmuştu. Otomobil yandıktan sonra aracı kontrol ettiler. Diğer 3 kapı tamamen sıkışmış ve açılması mümkün değilken şoför kapısı araç duvardan düşünce kendiliğinden açılmış.

    Allah işte. Öldürmedi ama aşırı hızlı gittiği için de arabasını elinden aldı. Çünkü defalarca yavaş git uyarılarını dikkate almayan biriydi. Araba gitti ama canı kurtuldu. Arabada LPG yoktu ve benzin deposu yeni fullanmıştı.

    Kemer takılmadan hava yastığının çalışmadığını bu sayede sizden öğrenmiş oldum. Doğrudur.




  • Hocam bir soru sorayım,
    kemeriniz takılıymış ve bir çizik bile yok. Demek ki ki aslında airbag açılsa ne faydası olacaktı? Bunu düşündünüz mü? Yani benm burnum bile kanamadı ama illa airbag de açılsayı diyorsanız bunun sebebi var mı? Gerek bile kalmamış. Belki de kazanız daha şiddetli olsa açılacaktı. Bu meretin her zaman açılmaması daha iyidir aslında.
    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviator007 -- 8 Ocak 2011; 12:27:10 >
  • Öncelikle geçmiş olsun.

    Airbag'lik bir durum yok gibi duruyor aracın üzerine yattığı kapısı ezilmemiş bile.Sizdede herhangi bir yaralanma olmadığını düşünürsek açılmasına zaten gerek yokmuş.Kemerinizde takılıymış.

    Tabi insan canından sonra malını düşünüyor ister istemez haklı olarak.Airbagler açılsaydıda aracı perte çıkarsaydık gibi
  • Büyük geçmiş olsun ...
  • Geçmiş ola hava yastıkları açılmadıgından büyük ihtimal perte çıkarılmaz diye düşünüyorum motorda da büyük sorun yoksa eger.
  • Çok geçmiş olsun.O mercedes sahibinin hatrını çok güzel sordum şu an.İçimden ne küfürler ettim bi bilse..

    Acaba kimse almamış mı plakasını ? Madem tüyap fuarında olaylara karışmış hiç değilse kamera görüntülerinden ulaşılabilir.

    Sonuçta sizin kaza yapmanıza sebep olmuş ve aracınızın 2.el değeri fazlasıyla düşmüş.Bütn bunlara o ş...iz sebep olmuş.Ne diyelim allah ından bulsun.



    Airbag olayına gelince.Açılması için resimlerden görülen kadarıyla hiçbir sebep yok.Çünkü darbeyi alttan almışAirbag sensörlerinin olduğu ön bar'da hiçbir ezilme , yamulma , darbe yok.

    En azından ben buradan öyle gördüm.Ön kaputun yamulmasının sebebide yan yattıığı için çamurluğun hasar görmesinden dolayı esneyerek atmış olabilir.


    Yan hava yastıklarıda yan direğin hasar almadığından dolayı olabilir.Çünkü resimden görüldüğü kadıryla kapıda ki ufak tefek yamukluklar dışında birşey yok.


    Bu araç perte çıkmaz.Yaparlar ve size gerir verirler.

    Tekrar geçmiş olsun.




  • Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar trafik kaza tespit tutanağını aldım, memurlar araçta tahmini maddi hasarı 12.000 lira yazmışlar. Ve komedi : 52/1B "Araçların hızlarını yolun ve trafiğin durumuna uydurmamaları" kuralını ihlal etmişim diyor. İtiraz edebileceğim söylendi, pazartesi bunu avukatla görüşmeyi düşünüyorum.
  • Kaza resimlerine baktim. Bu kazada airbaglerin acilmamasi gayet normal duruyor. Hava yastigi sensorleri onde her iki tarafta sase demirleri ucunda (yaklasik motor hizasinda) yanda da yan direklerde oluyor. Ne ondeki ne de yandaki darbe saseye ulasmamis.

    Kullanma klavuzunda yazan seyler olur da hataen acilirsa bir hak iddia edemeyesiniz diye yaziyor. Yok cukura girersen acilabilir filan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalyst -- 8 Ocak 2011; 17:29:00 >
  • hava yastıkları emniyet kemeri olmasada açılabilir. bizim yaptığımız kazada şoförde kemer vardı, bende yoktu. ama 2 ön hava yastığıda açıldı. hattabizim kazada çok ilginçti. arabada hiç darbe yoktu. sadece alttan igdaşın kazı yapıp yüksek bıraktığı kapak çarpmıştı. 30-40 km ile gidiyorduk. noldunu anlamadan yastıklar açıldılar














    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netrex2 -- 8 Ocak 2011; 21:56:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42


    quote:

    Orijinalden alıntı: turuncukafa

    emniyet kemerinin takılı olmadığı durumlarda hava yastığı devreye girmez, girse bile adamı yıldo gibi kafadan kopartır vallahi hocam. yani adam zaten alkollü araç kullanmaya cesaret ediyor, bence kemeri de takmamıştır yani ordaki polislerin, çekicinin, fotoğrafı görenlerin de bir çoğu kemer takmasaydım en azından hiç bir şey olmasa bile boynumun kırılacağını ve yakışıklı bir cesedimin olacağını söyledi.. bu aracın içinden saniyenin onda biri hızla çıktığımı biliyorum çünkü devrilir devrilmez ilk söylediğim şey "benzin deposu ağzına kadar dolu laynnnnn hass*** *hassss****" oldu..


    Allah korumuş. Öldürmeyen Allah öldürmüyor diye bir söz var. Sizinki o hesap.

    Bizim akraba daha 5 ay önce Renault Clio ile yolda kontrolünü kaybetti. Taklalar ata ata bir duvarın kenarına geldi. Araba duvardan 10 metre aşağı tekerlerinin üstüne düştü. Bizim akraba araçtan çıktıktan 3 saniye sonra araç infilak etti. Tamamen yandı. Hatta akraba uzun zaman şoku atlatamadı. 3 saniye farkla yanmaktan kurtulmuştu. Otomobil yandıktan sonra aracı kontrol ettiler. Diğer 3 kapı tamamen sıkışmış ve açılması mümkün değilken şoför kapısı araç duvardan düşünce kendiliğinden açılmış.

    Allah işte. Öldürmedi ama aşırı hızlı gittiği için de arabasını elinden aldı. Çünkü defalarca yavaş git uyarılarını dikkate almayan biriydi. Araba gitti ama canı kurtuldu. Arabada LPG yoktu ve benzin deposu yeni fullanmıştı.

    Kemer takılmadan hava yastığının çalışmadığını bu sayede sizden öğrenmiş oldum. Doğrudur.

    Aslında bir yenilik getirilmeli ama aklımda hiç bir fikir yok. Kaza anında kapının sıkışmasını devamlı görüyoruz.

    Geçmiş olsun konu sahibine. Ayrıca Toyota'yı haklı olarak zar altında bırakın.




  • Büyük geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin..

    Pisi pisine hareketler böylesine büyük kazalara sebep oluyor malesef.

    Halbuki diğer sürücüleri riske atacak hareketlerden kaçınıp, sakin ve sabit hızda takip mesafesini koruyarak sürsek şu araçları bu tip kazalar büyük oranda azalacak..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.