Şimdi Ara

Yapay zekâlı dolandırıcılara dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zekâlı dolandırıcılara dikkat
    Son dönemde yapay zekâ alanında yaşanan gelişmeler haliyle dolandırıcılara da gün doğurdu. Dolandırıcılar yeni yöntemleri için yapay zekâ nimetlerinden sonuna kadar faydalanmayı ihmal etmiyor.



    Yapay dolandırıcılar



    Yeni dolandırıcılık yöntemi biraz daha site sahiplerini veya editörleri ilgilendiriyor. Dolandırıcılar site sahibine kullanılan bir fotoğrafın telif hakkı içerdiğini belirten bir uyarı maili atıyor. Hak ihlali nedeniyle de çalınan fotoğrafa ekte gönderilen linkin eklenmesi isteniyor. Yani bir nevi link yerleştirme istiyor.



    Ayrıca Bkz.OnePlus yapay zekâ nesne silme özelliğini dağıtmaya başladı



    Hukuk bürosu gibi görünen mali göndericisinin sitesine tıklandığında ise yapay zekânın marifetleri ortaya çıkıyor. Hukuk bürosunda çalışan tüm avukatların resimleri yapay zekâ ile hazırlanırken adres ise Google Haritalardan rastgele seçiliyor.



    Aslında linkin verildiği sitenin sahibi de konudan habersiz. Kendisi backlink satın aldığını ve hizmetin bu şekilde sunulduğunu belirtmiş. Yani sitesine bakclink almak isteyen herhangi bir site sahibi de bu tarz bir eyleme yol açabilir. Bu sayede dolandırıcılar herhangi bir maliyet olmadan sitelere link yerleştirmiş oluyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/an-old-seo-scam-has-a-new-ai-generated-face-100045758.html







  • Ben de bir olay anlatayım.

    T. P. A. O. diye şimdi isim vermeyeyim, bir kurumun adını kullanarak bildiğiniz Sn. Cumhurbaşkanımızı ve bir sunucuyu yapay zeka ile seslendirmişler, Youtube reklamı olarak göstermişlerdi. Ben kayıtları alıp gerekli yerlere şikayetimi yaptım, yakında da foruma taşıyacağım.

    Şimdi tabi o biraz amatör kör göze parmak bir iş olmuş. Ama kananlar oluyor maalesef. Benim şikayetim bilhassa Google Türkiye ekibi nasıl bu kadar duyarsız olabiliyor üzerineydi. Umarım iplerini çekeceğim. (Musallatlık seviyem bambaşka)

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Google'ın arama sonuçları çöplük gibi. Dolandırıcı siteleri üst sırada listelemeleri sıradanlaşmaya başladı.

  • ana babalarınıza anlatın. türkiye petrolleri, zartzurt gaz şirketleri gibi şeyler uydurup rte sesiyle tongaya düşürüyolar. halka arz olacakmış bilmem ne. hikaye

  • Yapay zekâlı dolandırıcılara dikkatCNN TÜRKyoutube
    İzmir'de düzenlenen yapay zeka dolandırıcılık operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı. Doğukan Manço ve Ayna grubu solisti Erhan Güleryüz'ün sesini taklit eden çete 1 milyon liralık haksız kazanç sağladı. CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, uzman konuğu Dijital İletişim Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık hem operasyonun ayrıntılarını anlatacak hem de yapay zeka konusunu mercek altına alacak. CNN TÜRK YOUTUBE KANALINA ABONE OL ➤ https://bit.ly/2LzuZ1H ➤TÜM PROGRAM İÇERİKLERİ İÇİN: https://www.cnnturk.com/tv ➤http://twitter.com/cnnturk ➤https://twitter.com/cnnturkprogram ➤https://www.facebook.com/cnnturk ➤https://www.facebook.com/cnnturkprogramlar ➤https://www.instagram.com/cnnturk ➤http://youtube.com/cnnturk #CNNTÜRK #Sondakika #Haber
    https://www.youtube.com/watch?v=iN3LpzsQVzA
  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Bunun üzerinden aylar geçti, hala devam etmiyordur umarım.

  • Yapay zekanın faydaları ve büyüleyici olmasının yanında tehlikeleri de büyük. Dikkat edilmesi ve önlem alınması gereken bir konu

  • Çok dikkatli olmak gerekiyor, çeşit çeşit yöntemler üretiyorlar.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Instagramda da full dolandırıcılık reklamları dönüyor. Para uğruna araştırmadan önüne gelen reklamı onaylıyorlar artık.

    Özellikle telegram gruplarına yönlendirme varsa falan direkt kırmızı bayrak, dolandırıcılığa işaret. Telegram da dolandırıcılara

    göz yumduğundan orada gerçekleştiriyorlar işlerini.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 18 Nisan 2024; 14:11:33 >
  • Vain kullanıcısına yanıt

    BTK mı artık hangi kurum bakıyorsa bunları incelemeli. Biraz döviz olur hem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.