Şimdi Ara

Yanlış bir şey mi var yardım edin lütfen. (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konuyu umarım doğru yere açmışımdır dh kurallarını çok bilmiyorum affedin.
    Sistem Windows 10 Pro
    intel i5 8250u
    Nvidia mx150
    HDD= STL1000LM035-1RK172 (Marka model bilmiyorum ama seagate olduğunu tahmin ettiğim 5200 rpm olduğunu tahmin ettiğim bir hdd)
    Sistem= x64 tabanlı ACPI ve UEFI olarak kurulu görünüyor. Biosta intel RST seçili yoksa açılmıyor.

    Şimdi ben bu sistemden en ufak performans namına bir şey alamıyorum. Disk okuma yazma 1mb de %100 kullanım diyor chrome açıyorum 10 saatte açılıyor donuyor vs. sistem güncelleme kısmından donanımları (ekran kartı vs) güncelleyemiyorum hata veriyor. oyunların load ekranları çok uzun sürüyor ama oyun içi drop takılma düşük fps vs olmuyor.

    Sistemi ben kurmadım ve kurulumda hata olduğunu düşünüyorum bi aydınlatırsanız çok sevinirim lütfen.
    ahci acpi uefi rst falan çok anlamıyorum bunlar kurulumda nasıl ayarlanıyor bu bilgisayarda hata mı var lütfen bilgi verin biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetrasittopal -- 6 Ekim 2019; 14:23:5 >







  • Görev Yöneticisinin performans sekmesinde altta kaynak izleyicisi var, onu açıp hangi hizmet veya yazılımların yüksek disk kullandığını görebilirsiniz. Düşük RAM yoksa diskin sürekli %100 kullanılması normal şartlarda pek mümkün değil. Win 10'da Compatibility Telemetry gibi çok sayıda gereksiz hizmet bazen diski %100 kullanabilir fakat sürekli kullanmazlar. Diskde sorun olma ihtimali düşük görünüyor fakat HD Tune yazılımının error scan bölümünden uzun test yaptırırsanız hata var mı görebilirsiniz. Arkaplan hizmetleri, virüs tarayıcı gibi hizmetlerin dışında sorun yanlış kurulmuş bir yazılım veya virüs/malware tarzı kötü amaçlı yazılımlardan da kaynaklanıyor olabilir.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Sürekli %100 kullanım olmuyor kaynak izleyicisinden kontrol ediyorum zaten. Örneğin 2 uygulama aynı anda açıldığında chrome ve spotify açtığımda mesela veya steam açıkken başka bir şey açtığımda yığılma oluyor. Kastırıyor da kastırıyor en son yanıt vermiyor birisi ve gidiyor bazen kitlenebiliyor. Baktığımda disk kullanımı 100 öyle servisler falan da kullanmıyor açtığım uygulamaların 0,5mb lik kullanımları bile 100 yapıyor anlam veremiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunun çözümü net, Windows 10 ssd seven bir işletim sistemi.

    Bilgisayarınızda büyük ihtimalle m2 slotu vardır, 120'lik olanlar görece uygun fiyatlara mevcut. Buna sadece windows ve programları kurarsanız fazla fazla yetecektir. 1 tb'ı oyun, arşiv vs olarak kullanırsınız. Eliniz değmişken eğer ram 4 ise 4 daha ilave ederseniz performans olarak elinizdeki cihazdan maksimum verim alırsınız.
  • lerenturk kullanıcısına yanıt
    M2 ssd slotu olmayabilir. 8250u mobil notebook işlemcisi. İleri seviye bir notebook değildir.
  • Evet slot yok. Bi'kaç gündür araştırıyorum. Sanırım hdd çalışma mantığına göre tekrar diski c ve d olarak biçimlendirip intel rst den çıkarıp ahci olarak formatlayacağım. Başka çarem kalmadı kanser oldum disk erişim 2000ms lerde geziyor nadiren minimum 70 lere 60 lara anca inebiliyor. Teşekkür ederim tekrar yardımlarınız için.
  • (ÇÖZÜLDÜ)
    HDD kullanan arkadaşlar mutlaka denesin çok faydasını göreceksini!
    https://www.enpedi.com/2011/08/blogumun-takipcilerinin-iyi-bildigi.html
    https://www.dijitaller.com/sistemi-sifirlamadan-ahci-mod-nasil-acilir/

    Bu 2 işlemi uygulayarak sorunumu hallettim. Önce AHCI yaptım sonra disk bölme işlemini hallettim sonuç inanılmazdı hem erişim süresi çok düştü hem de yazma okuma hızları abartısız söylüyorum %40 lara varan artış gösterdi. Sistem şuan baya hızlı çalışıyor. Benimkine benzer sorunlar yaşayan insanlara tavsiyemdir. deneyin farkı görün. bi çoğunuz zaten biliyorsunuzdur zaten de neyse mutluluğumu paylaşmak istedim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetrasittopal -- 6 Ekim 2019; 14:22:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.