Şimdi Ara

Yandex, ana vatanı Rusya'dan ayrılmayı planlıyor: Vladimir Putin yüzünden!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yandex, ana vatanı Rusya'dan ayrılmayı planlıyor: Vladimir Putin yüzünden!
    Rusya'nın Ukrayna ile savaşması yüzünden zor günler geçiren Yandex'in finansal yeterlilik ve marka prestiji açısından toparlanması gerekiyor. Popüler arama motoru servisi fikrî mülkiyetinin bir kısmını ana vatanından ayırmak ve geri kalan her şeyi elden çıkarmak için hazırlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle Yandex zor günler geçiriyor 



    Yandex bir basın bildirisi yayımladı



    Arama motoru sektörü dışında reklam, e-ticaret, sürücüsüz otomobil ve bulut teknolojisi sektörlerinde de etkili olan Yandex'in genel merkezi şu anda Hollanda'da.



    Yayımlanan ilgili basın bildirisinde Rusya'daki mevcut jeopolitik ortam yüzünden Yandex'in mülkiyetlerini ve yönetimini yeniden yapılandırma seçeneklerinin gözden geçirilmesi adına stratejik bir süreç başlatıldığı belirtildi. Yandex'in yönetiminde yer alan bir grup bir komite oluşturarak şu görevleri üstlenecek:




    • Yandex'e bağlı olan ve Yandex'in sağladığı belirli hizmetlerin (otonom sürüş teknolojileri, bulut bilgi işlem teknolojisi, veri etiketleme ve eğitim teknolojisi dâhil) devamlılığından sorumlu olan uluslararası departmanların Rusya'dan bağımsız olarak geliştirilebilmesi için araştırmalar yapmak.

    • Yandex'in genel merkezi ve Yandex'in diğer bütün işletmeleri (arama, reklamcılık, mobil, e-ticaret, yiyecek teslimatı, teknoloji teslimatı, eğlence hizmetleri, Rusya'daki ve uluslararası pazarlardaki diğer Yandex hizmetleri dâhil) tarafından yönetilen ve bu yerlere ait olan mülkiyetlerin ve yönetimsel kontrolün belirli unsurların devri dâhil olmak üzere elden çıkarılması için araştırmalar yapmak.



    Yandex, ana vatanı Rusya'dan ayrılmayı planlıyor: Vladimir Putin yüzünden!
    Bu sürecin ön bir aşama olduğunu belirten Rus menşeli arama motoru elden çıkarılması planlanan hisselerin alıcı bulup bulamayacağı konusunda bir güvenceye sahip olmadığını ve bu konuda kimseye bir garanti vermediğini belirtti.



    Söz konusu planlar sürekli bir şekilde analiz edilecek ve hissedarların onayına tabi olacak. Eğer Yandex bu planları hayata geçirirse operasyonlarının bir kısmını Hollanda'da sürdürmeye devam edecek. Geri kalan hizmetler ise Rusya'daki Yandex yönetiminin elinde kalacak.



    Yandex görünüşe göre birçok münhasır hakkını elden çıkartacak. Yandex'i en azından bir süre boyunca otomobil, bulut depolama, eğitim ve veri etiketleme sektörlerinde görmeyeceğiz. 




    Kaynak:https://www.theregister.com/2022/11/28/yandex_reorg_geopolitics/
    Kaynak:https://yandex.com/company/press_center/press_releases/2022/2022-11-25







  • Yemeyin bunları....
    Telegram için de aynısını dediler....
    Kalıbımı basarım bunlar PR....
    Hepsi rus ajanı....
    google apple ne kadar ajansa bunlar 5 kayı ajan
  • Navigasyon uygulaması ve disk güzel. Rusya dışına çıkmaları kullanıcılar için iyi olur. Zen, Türkiye de kapalı. Ayrıca Türkiye üzerine ciddi yatırım yapmışlardı zamanında.
  • Bize amborgo uygulamayin, biz rus degiliz.
  • Yandex'in servislerini seviyorum özellikle Haritalar ve Disk'in not özelliğini çok sık kullanıyorum.
  • Yandex disk kadar mukemmel birsey yok insanı ugraştırmıyor basiyorsun yükluyor basıyorsun iniyor yok reklamdı yok uyelikti yok şuna tıkla buna tıkla yok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.