Şimdi Ara

Yamaha NS-555 mi Wharfedale Diamond 9.6 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda çok konuşulmayan Yamaha NS-555 birçok inceleme ve yorumda çok başarılı ve fiyat kategorisinin çok üstünde değerlendirilmektedir.

    Wharf. Diamond 9.6'a karşı %50/50 müzik film kullanımında ve ağırlık pop tarzı müzkte alternatif olabilirmi??


    http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200120&CTID=5002900&ATRID=1000&DETYP=ATTRIBUTE



  • desibel olarak 9.6 dan biraz daha geride bi model ancak fiyatları bildigim kadarıyla %30/40 daha yüksek en az. desibel farklılıgı sanırım woofer çapından kaynaklanıyor olmalı.neden daha düşük maliyetteki fiyat/performans modeline yönelmiyorsunuz 9.6 ları nakitte 700 ytl ye kadar temin edebilirsiniz piyasadan çok da zorlanmadan. sadece nakliyesi size aitse biraz yorulursunuz .evt kabul etmek gerekirki yamaha daha şık duruyor ancak sanırım seçim kararınıza olan etkisi pek fazla olmasa gerek.aradaki 500 ytl civarında parayı da başka bi donanım için kullanabilirsiniz bence.
  • bence 9.6 sizin beklentilrinizi karşılayacaktır
  • Arada fiyat farkı vardı dediğiniz gibi belki değmezdi ama şu anda indirimli ns-555 nakitte 750 ytl, yani fiyat olarak pek bi fark yok gibi. 9.6 çok başarılı bu tartışma götürmez artık ama ns-555 özellikle popüler ve elektronik müzikte de başarılı performans veriyormuş.

    Fiyat ve tasarım konusu dikkate alınmazsa ns-555 daha iyimidir gerçekten kalite olarak ses olarak burada takıldım. Bi-wire bağlantı da yapılabiliyor ve dahili kablolamasında monster marka kablo kullanılmış. Bir dinleyen bulabilsek hem 9.6 ları hemde ns-555 leri.
  • wharfedale 9.6 kullanıyorum. klasik ve daha sakin müziklerden aldığım performans çok iyiyken yeni moda r&b pop tarzı elektronik ve bass'ın çok kullanıldığı müziklerde aynı başarıya ulaşmıyor. ama gidip wharfedale dinleme şansın varsa bi dinle paranı ona göre harcamaya karar ver derim.
  • valla topik psikolojisi senin ns555 alacağını diyor. müzik türüne bakınca yamaha nın uygun düşmemesi için sorun göremedim.ama klasman değerlendirmesini pas geçiyorum ona göre yorumumu inceleyin.
    ayrıyeten whar. 9.6 nın tekno müzik dinleyen biri soğuk bulabilir. bilmem. bas frekansa bakmışınız 6'' sürücü ile 30hz . fena değil ama 9.6 28hz. bunlara bile bakmadan 9.6 nın daha iyi çalacağını söyleyeyim.
    dinlenen müzik turunu pas geçiyorum.
    9.6 diyorum ve yırtıcı bir amfi ile 9.6 dan tatmin olacağını umuyorum.biliyorum ns555 hoşuna gidiyor, saydam şeffaf ve değişik.ama gerçek bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 21 Mayıs 2008; 11:20:39 >
  • alt frekansları çok fazla önemsemiyorum çünkü subwoofer ile kullanıp nasıl olsa 80hz altını suba göndericem. 80hz üzeri mid seslerde 9.6 nin 8" lik sürücüleri daha dolgun bir ses vereceği kesin ama tizler ve berrak midler konusunda geride kalırmı ns-555e göre?

    cantan tekno müzik ile soğukluktan kastın nedir açabilirmisin?
  • sen 9.6 al abicim
  • Amfi nedir çok kuvvetli değilse NS555 bass performansı daha iyi olabilir. Subwoofer çok çok önemli, sub işine frontlar kadar bütçe ayırın bence çünkü ben de house/prog dinliyorum yavaş sublar müziğin gerisinde kalıyor.
  • tamamen kapalı subwoofer misalen. fakat müzğin gersinde kalmasını anlamakta gerek bas frekans ve tiz frekans ın periyotları belli.ayrı kabin çalışmalarınıda hesaba katarsak.ve sürücü -x bas; y bas sürücü farkı, tiz sürücü zaten farklı- farklarıda. sırf bas dengesi olsun diye aynı hizada sıralı sürücüler ya da tannoy gibi tulip hoparlör dizaynı. demek istediğim bas açısından yetersiz gelmeyecek kolon..akabinde inilmesi gereken bas frekansın yerinde SW kendini ortaya koyup geri çekmeyi başaracak şekilde tetikte olmayı başarabilmeli.
  • Anfi şu anda Yamaha RXV496 ama frontları aldıktan sonra ileride ONKYO TX-SR 605 düşünüyorum.

    Dediğim gibi zaten frontlardan dip bass beklentim yok bu işi sonra portsuz bi sub görecek muhtemelen velodyne marka veya wharfedale sw250.

    daneel arkadaşın belirttiği gibi yavaş sub sık aralıklı baslarda çuvalladığına göre acaba 9.6'nın 8" büyük sürücüleri ns-555 in 6,5" lerine göre daha yavaş kalarak seri baslarda bozarmı sesi.
  • Yok frontlardan gecikme bir bozulma olmaz, ama 9.6 güç istiyor bass seslerde, toppop iki ürünü de satıyor orada gidip kıyas yapabilirsiniz.
  • arkadaslar konuyu hortlatmıs gıbı olacam ama merak ettıgım bır durum var
    9.6lar, rx-v496 da nasıl bır performans sergıler.yada konuyu acan arkadasın son durumu nedır ?
  • Arkadaşlar bende 861'de kullanacağım, nasıl uyum sağlar sizce? Ve istanbul'da 9,6 satın alabileceğim uygun bir mağaza bilgisi olan var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 8 Şubat 2009; 14:26:06 >
  • istanbulda kadikoy'de top-pop elektronik var.ugramanizi tavsiye ederim.internetten gerekli bilgilerede kavusabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.