Şimdi Ara

yağ çubuğundan yağ atma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
91.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Üsten egzantrikli tüm motorlar yağ kapağından yağ sıçratır mil sürekli hareket halindedir çünkü ve bu sırada yağlama devam eder külbütör kapağını söküp çalışma mantığını görebilirsiniz üfleyen motor yağ kapağından yağ dumanı atar gaz verdikçe lokomotif gibi duman atar motorlar havanın ve yakıtın sıkıştırılması ile çalışır motor içerisinde havanın olmaması imkansız yağ çubuğundan yağ atması da normaldir çünkü krank hareket halindedir ve karterde yağ basıncı mevcuttur.
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    ekspertizdeki yüzde olayı safsata. asıl test kompresyon testidir...
  • e daha az önce denedim ben hiç karşılaşmadım? bu konu üzerine indim arabaya baktım hiç bir üfleme bulamadım
  • Hocam yeni nesil araçlar için piyasada söylenen hiç bir şey doğru değil kulak asmayın yağ da atar havada verir. Bizzat prof. Otomotiv mühendisi hocamla konuştum bu konuyu. rölantideyken ortlama 850-900 dev/dak hızla dönen eksantrik mili var yağ atmasında napsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustaya para lazım anlaşılan bu ay çark dönmemiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Razor Crest

    Üsten egzantrikli tüm motorlar yağ kapağından yağ sıçratır mil sürekli hareket halindedir çünkü ve bu sırada yağlama devam eder külbütör kapağını söküp çalışma mantığını görebilirsiniz üfleyen motor yağ kapağından yağ dumanı atar gaz verdikçe lokomotif gibi duman atar motorlar havanın ve yakıtın sıkıştırılması ile çalışır motor içerisinde havanın olmaması imkansız yağ çubuğundan yağ atması da normaldir çünkü krank hareket halindedir ve karterde yağ basıncı mevcuttur.
    Üfleyen motorda sıkıntı vardır. Biz de böyle biliyoruz. Sıkıştırma silindirin iç tarafında oluyor. Dışında değil (bunu anladığımdan söylemedim, fikir sadece, motordan bir halt anlamam ama üfleyen motor bitiktir der ustalar)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Eski yeni tüm araçlarda yağ kapağını açtığınızda motor sağlıklı olsa bile hava çıkışı olur illa silindirin içinde sıkıştırma olacak diye bir kaide yok egzantrik mili,krank,yağ pompası vs diger parcalar yüksek devirlerde çalışır buda motor içerisinde bir miktar basınç oluşturur işte bu basınçtan dolayı sıklıkla karıştırılır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 25 yıl önce babamın 87 doğan 'ın yağını çalışırken yağ çubuğunu çekerek kontrol et me gafletini yaptım gözlük kullanıyorum Allah tan o gündür bu hatayı yapmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.