Şimdi Ara

Y.DIŞI SEYAHATLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTEYENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
5
Favori
1.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi Günler hayatımda yapmak istediğim tek bir şey yaşamımın sonuna kadar imkanlarım el verdiğince ülke gezip görebilmekti.Bu hayali gerçekleştirmek zor gözüksede bir o kadar istemek ile çok kolay bir hale gelebileceğini tecrübelerim doğrultusunda çok iyi bir şekilde anladım ve toplamda 29 tane ülke dolaşabildim.Ekonomik durumun var dolaşıyorsunuz diyeceksiniz fakat orta halli birisiyim fakat tüm bunları yapabilmek için ahım şahım paristeki hilton sheraton hotellerinde kalmak yerine hosteller yada internetten tanıştığım kişilerin bazı internet siteleri aracılığıyla misafirperverliği ile gerçekleştirebildim.Sadece küçük bir örnek verecek olursam 100€ ile 2 hafta boyunca slovakya-macaristan-avusturya ve munich seyahatleri gerçekleştirip +200 € ile geri dönüşüm olmuştu :)

    Herneyse işin aslına gelelim forumda gidip seyahat edecekleri ülkeler hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlarımız için altta vereceğim ülkeler dahilinde hemen hemen her türlü bilgiyi bu başlık altında sizlere sunabilirim.

    -Vize,pasaport alımı hakkında bilgi
    -Ülkelere özel Yiyecek,içecek hakkında bilgi
    -Gezilecek ve görülmesi gereken yerler hakkında bilgi
    -Gelenek görenekler hakkında bilgi
    -Ucuz hatta ücretsiz konaklamalar hakkında bilgi
    -Ucuz ulaşım hakkında bilgi

    Ziyaret ettiğim ve sizlere hakkında bilgi verebileceğim ülkeler;

    Bulgaristan,Romanya,Yunanistan,Makedonya,Polonya,Slovakya,Macaristan,Çek Cumhuriyeti,Slovenya,Avusturya,İspanya,Fransa,İsveç,Norveç,Hırvatistan,Bosna Hersek,Rusya,Gürcistan,Almanya,İsviçre,Luxembourg,Danimarka,Belçika,Hollanda,Ukrayna,Belarus,Azerbaycan,Ermenistan ve İsrail'dir.

    Hatta bu tür ziyaretler gerçekleştiren arkadaşlar bana ulaşabilirlerse sevinirim yeni seyahatlere daima açığımdır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcira -- 15 Kasım 2012; 11:46:33 >







  • konu güzel,eğitim,iş durumu yabancı dil durumunuz nedir?

    söylediğiniz gibi internetten tanıştığınız kişilerin misafirliğine nasıl güveniyorsunuz?

    ukrayna,bosna hersek ve gürcistan ilgili ziyaretlerinizi ve bilgileri paylaşırmısınız?
  • İnternetten nasıl tanışıyorsunuz birde

    Nereden yani.Vallahi ben zor güvenirim , Allah korusun dünyada nasıl insanlar var
  • ilk adımı nasıl atacağız? Çok istiyorum gitmek pasaport vs var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blizzard Days

    İnternetten nasıl tanışıyorsunuz birde

    Nereden yani.Vallahi ben zor güvenirim , Allah korusun dünyada nasıl insanlar var

    Ciddi siteler var fakat üyelerinin ne kadarı ciddidir orası bilinmez, haklısınız. Fakat çok temiz insanlara da rastlayabiliyorsunuz. Bunu da göz ardı etmemek lazım.
  • şu 30bin euroluk sigortayı en ucuz nerden alırız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_247

    şu 30bin euroluk sigortayı en ucuz nerden alırız?

    Şengen vizesi içinse, 1 yıl için axa sigorta 35 avro alıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: righteous@

    konu güzel,eğitim,iş durumu yabancı dil durumunuz nedir?

    söylediğiniz gibi internetten tanıştığınız kişilerin misafirliğine nasıl güveniyorsunuz?

    ukrayna,bosna hersek ve gürcistan ilgili ziyaretlerinizi ve bilgileri paylaşırmısınız?



    quote:

    Orijinalden alıntı: Blizzard Days

    İnternetten nasıl tanışıyorsunuz birde

    Nereden yani.Vallahi ben zor güvenirim , Allah korusun dünyada nasıl insanlar var



    quote:

    Orijinalden alıntı: Hekim

    ilk adımı nasıl atacağız? Çok istiyorum gitmek pasaport vs var


    2.Üniversite son sınıftayım orta ve iyi arası ingilizcem mevcut ve az düzeyde rusça, slovakçam mevcut.İş olaraktan havacılık sektöründe çalışıyorum.

    İnternetten tanıştığınız kişilerle konaklama mevzusu ise couchsurfing üzerinden gerçekleşiyor tüm dünya kullanmaktadır kısa ve özet bir şekilde sizlere anlatacağım bu site ile çok ciddi arkadaşlıklar kurdum ve konaklamayı sağladım bu site üyeleri içerisinde tamamıyla art niyetten arının lütfen...

    amerikaya gideceksin diyelim siteden john diye birisiyle tanıştın kalacaksın adet olaraktan bir hediye alıp götürüyorsun tabi gitmeden önce sitede kaç gün kalmak istediğini belirtiyorsun 2 gün kalıyorsun artık nasıl anlaştıysanız sadece konaklamamı yoksa gezdirmesinide istiyrmusun diye 2 gün kalıyorsun bitiyor ve o kaldığın kişinin profiline yorum yapman gerekiyor işte john iyi birisiydi çok güzeldi iyikide tanımışım diye yarın öbürgün o adam türkiyeye geldiğinde bana mesaj attığında sizde kalabilirmiyim diye adamı tanımıyorum tanımam için profiline giriyorum referans yazılarını okuyorum ve ona göre kabul ediyorum sistem bu şekildedir he hırsızlık olaylarına vs geldiğimizde ise sana tavsiyem 1. ve 2. dünya ülkesine gitmen için bu siteyi kullanabilirsin bu ülkelerde asla hırsızlık yoktur çünkü adamların ihtiyaçları yok gelirlerine ve yetişme seviyelerine bakacak olursan diğer bir tavsiyem ise sadece yabancılarla iletişim kur türklerle kurma...

    Onun dışında hala güvenemeyenler varsa bu tür sitelerewww.hostelworld.com çok ucuza konaklamalı hosteller bulabilirsiniz tabi siye tavsiyem tekli odalar çünkü orada 10-12 kişilik konaklamalı karışık odalarda var fakat hırsızamı iyi bir insanamı yoksa adriana limayamı denk gelecekseniz bilinmez.

    Gürcistan:

    Yaşayanların çoğunluğu türk gürcü olanların %70'de türkçe biliyor özellikle batumda tifliste fazla göremezsin zaten gezilecek bu iki şehiri var birde kutaisi var fakat girmedim trenle geçmiştim sadece içinden...İngilizce bilme düzeyleri %5 tir türkçe %70 tir geneli rusça bilir fakat soğuk savaş sonrası ruslara karşı duydukları antipati sonrası hayatta konuşmazlar konuşanıda sevmezler.

    Sen sen ol gürcistanda sakın kavga küfür etme ve asla bir gürcü kadınına sarkma çünkü gürcistan yasaları gereği farklı ülkeden suç işleyen kişilerin cezası süresiz cezaevidir ne kadar para önersen bile bir hiç metro turizmin ortağı içeride 1.5 trilyon verdiler çıkarmadılar adam şuanda tanınmaz halde öyle belirteyim.Kavga ve küfür yasak ülkede.Çok fakir var parana cüzdanına dikkat edersin.Onun dışında casinolara girer edersin iyi clublar var o clublarda ayna karşısında kızlar oynayan kızlardan istediğini garsona söylersin masana gelir + içki parasını ödersin fiyatta anlaşırsan götürürsün sana tavsiyem 100 lari üstüne sakın çıkma yada kendin gider konuşursun.Rus ukraynalı azeri türkmen boldur...Burada gene sakın gürcüye bulaşma yoksa cüzdanın yada değerli eşyan gidebilir...Hayat çok ucuz en son ben gittiğimde 1 lari 1.10 türk lirasına eşitti paraları bizden değerli :D fakat hayat ucuz... malbora filan 2.5 lari kent 2 lari ...

    Taksilere binebilirsin çok ucuza götürüyorlar fakat taksiye bineceğin zaman pazarlık yap sana 10 lari der sen 5 lariyegötürüyorsan götür yoksa binmem de o zaten yapışacaktır sana pazarlık usulu taksiler çalışıyor.

    Yiyebileceğin şeyler ise Khinkali adında bizim mantının biraz daha büyük yiyecekleri var tadı gerçekten harika diyebilirim fakat hamur içinde domuz eti mevcuttur ona göre yemeni tavsiye edebilirim fakat bir yedikten sonra daha fazlasını isteyeceksin.Yumurtalı peynirli özel pideleri var tadını çok sevmiştim adı haçapuri sonra kendilerine özelde gürcü şarapları var...
    Batum Botanik bahçeyi ziyaret etmeni isteyeceğim şansıma ben gittimde kar kış yağmur vardı her yer çamur gidip gezemeden geri dönmüştük komple açık bir yer çünkü.

    Tifliste ise Rustaveli Avenue çok uzun bir caddedir istanbul istiklal caddesi gibi hayal et şehirin merkezi gibi bir yer olup tüm dükkanlar bankalar burger mc donalds gibi yerler burada toplanmıştır onun dışında old town ziyaret edebilirsin savaştan kalma çok kalıntılar var bazı apartmanlarda asansörlerde kurşun izleri ve şansın varsa kurşun bulabilirsin savaşın izleri hala mevcuttur.Vallahi tiflisin alt caddelerinde alman wiess bier restaurantı var eğer görürsen kesinlikle içmeni tavsiye edeceğim ve oradaki marketlerde pilsner urquell bira satılır dünyanın en iyi çek birasıdır.Düşün daha gürcistanda var tr de yok :)

    tüm şehir şuanda savaş sonrası tekrardan yapılanma halinde sürekli bir yer tadilatta olduğunu göreceksin başbakanları saakaşvili gerçekten acayip çalışıyor ve ülkeyi geliştiriyor dünyada ülkesi için çalışan sayılı insanlardan birisi ve hepte onun bizim ülkemizi yönetmesini istemişimdir.

    Ukrayna

    Ukrayna donetsk gittim ileride lviv gitmeyi düşünüyorum burası için tek diyebileceğim halkı gene öyle orta ve kötü bir zenginlik seviyesinde oraya girdiğinden itibaren tr asla geri dönmek istemeyeceksin ben cennetemi geldim diyeceksin :D gene burada clublara girersen zaten yanına gelip edeceklerdir.Donetsk gece hayatı çok meşhurdur.Fakat biraz pahalıdır hemen hemen etiler,suada tarzı mekanların fiyat düzeyine eşit...

    Shaktar müzesini ziyaret edebilirsin kiliseleri ziyaret edebilirsin.Bol bol ucuza kanyak içme fırsatı bulursun :)
    Yemek olaraktan en meşhur ruslardan kalma Vareniki dir.Hem tatlısını hemde tuzlusunu bulabilirsin.
    Bosna Hersek İçin

    Kışın için zenicaya gider orada çok güzel kış kayak tatili yapabilirsin ortam gerçekten çok iyionun dışında sarajevo gitmeni tavsiye ederim orayıda kendi ülken sayabilirsin çünkü tamamıyla türk kültüründen esinlenmiş bir hayat tarzları mevcut :)

    Boşnak yemeklerini geçemeden edemeyeceğim kesinlikle kaçırma iyi bir restaurant yerine sokak arası ev yemekleri şeklindeki lokanlata girersen aradığın lezzetleri bulabileceğine inanıyorum.(boşnak çorbası,böreği meyaneli köfte, palaçina,cevapi vb) Buradaki insanlar ingilizce bilmezler boşnakça yada türkçe konuşuyorlar.Sırpçan filanda varsa zaten anlaşırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcira -- 26 Kasım 2012; 13:46:54 >




  • Hocam birde isveç hakkında bilgi alalım madem :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahcal06

    Hocam birde isveç hakkında bilgi alalım madem :)


    İSVEÇ

    İsveç dedinmi kelimelerin tükendiği andır.Hayat standartları,karşı cinsler,insanların seviyeleri bilgi birikimleri,yoldaki çok ender bulunan dilencilerin bile davranış şekilleri bizim ülkedeki patron olmuş fakat adam olamamış tarzındaki insanlara taş çıkartır.Sadece stockholm'de bulundum fakat gidilmesi gereken yerlerden goteborg'uda önerebilirim şehir yapılanması kültürel mirası vs eşsiz olaraktan nitelendiriyorum.

    Amsterdam şehir yapılanmasının değişik tasarlanmış hali stockholmde gördüm gerçekten harika yapılanmalar.Stockholmde gidilmesi gereken yerlere örnek olaraktan Skansen open air museum (açık hava müzesi) , vasa museum , old town gibi yerlere kesinlikle görülmelidir özellikle fotoğrafçılığa ilgisi olan arkadaşlar için söyleyebilirim.Çok iyi fotoğraflar çıkarabilirsiniz.

    Türkler en fazla isveç stockholmde yaşamaktadırlar orada rastlayabilirsiniz.

    Eğer uzun bir süre kalmak istiyorsanız telefon hattı olaraktan ekonomik ve çekim gücü açısından Nordisk mobil telefon veya hutchison 3g telefon operatörlerini kullanmanızı tavsiye edebilirim

    Oraya gidipte Akvavit içmeden olmazsa olmazı içerisinde %40 alkol bulunur.Et,balık,patates gibi yiyecekler çok tüketilir.Yöresel yiyecek olan knäckebröd yemenizi tavsiye ederim görünüşü ve tadını şahsen çok sevmiştim.İsveç köfteleri yenilebilir hemen hemen her yerde bulunur ve ayrıca isveçe özel Surströmming adında yılan balığı yemeği restaurantlarda ve alışveriş yerlerinde konserve şeklinde yiyebilirsiniz genellikle pide tarzındaki ekmeklerin arasına koyup yiyorlar :)

    İsveçteki hayat şartları ve fiyatlarına gelecek olursak türk lirası ile gidecekseniz işiniz iştir.Malum değersiz bir para birimine sahibiz ülkemizde kişi başına düşen yıllık gelir 7.500$ civarı iken isveç norveç gibi ülkelerde kişi başına düşen milli gelir yıllık 35.000 $ bulmaktadır.Fiyatlar kişilerin gelirlerine göre tuzlu gelebilir.İsveçe gitmek isteyen fakat ekonomik yönden durumları el vermeyenler adına couchsurfing aracılığıyla ücretsiz konaklama
    yada hostelworld.com aracılığıyla düşük fiyatlara hostel önerebilirim.Gitmeden önce kendinize birer plan program yaparsanız internet aracılığıyla oluşacak ekstra masraflardanda kaçınmış olursunuz.

    Size tavsiyem ölmeden önce cennet görmek istiyorsanız isveçe bir uğrayın derim.

    Not:Stockholm orange (telefon hattı turkcell gibi) taki gördüğüm kız seni hala unutmadım unutamıyorum bu yazıyı okuyor isen lütfen bana mesaj at :) (tülayyyyyyy duy sesimiiiiiii)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcira -- 28 Kasım 2012; 13:46:31 >




  • Hocam Şubat sonu Afrika ya gitmek istiyoruz kısmetse. Büyük beşliyi görmeyi arzuluyoruz. Sizce Ngorongoro, Serengeti rotası mı daha iyi olur yoksa Masai Mara rotası mı? Mombasa ya da Kilimanjaro ya uçabiliriz duruma göre diğer yerlere uçma şansımız yok şimdilik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    Hocam Şubat sonu Afrika ya gitmek istiyoruz kısmetse. Büyük beşliyi görmeyi arzuluyoruz. Sizce Ngorongoro, Serengeti rotası mı daha iyi olur yoksa Masai Mara rotası mı? Mombasa ya da Kilimanjaro ya uçabiliriz duruma göre diğer yerlere uçma şansımız yok şimdilik

    Ne yazık ki tanzanya ve kenya hakkında bir yorum yapamayacağım eğer isterseniz cape town hakkında bilgi verebilirim.Fakat oralar için tek bildiğim afrika havayolları tercih edildiğinde avrupa üzerinden transit uçuşlar ve fahiş fiyatlar var olduğudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkcira -- 28 Kasım 2012; 13:50:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    Hocam Şubat sonu Afrika ya gitmek istiyoruz kısmetse. Büyük beşliyi görmeyi arzuluyoruz. Sizce Ngorongoro, Serengeti rotası mı daha iyi olur yoksa Masai Mara rotası mı? Mombasa ya da Kilimanjaro ya uçabiliriz duruma göre diğer yerlere uçma şansımız yok şimdilik

    Ne yazık ki tanzanya ve kenya hakkında bir yorum yapamayacağım eğer isterseniz cape town hakkında bilgi verebilirim.Fakat oralar için tek bildiğim afrika havayolları tercih edildiğinde avrupa üzerinden transit uçuşlar ve fahiş fiyatlar var olduğudur.

    anladım teşekkür ediyorum. uçuşla ilgili sorunumuz yok sadece safari ile ilgili kararsızlık ve bilgi eksikliğimiz mevcut. Yine de yardımlarınız için teşekkür ediyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    Hocam Şubat sonu Afrika ya gitmek istiyoruz kısmetse. Büyük beşliyi görmeyi arzuluyoruz. Sizce Ngorongoro, Serengeti rotası mı daha iyi olur yoksa Masai Mara rotası mı? Mombasa ya da Kilimanjaro ya uçabiliriz duruma göre diğer yerlere uçma şansımız yok şimdilik

    Ne yazık ki tanzanya ve kenya hakkında bir yorum yapamayacağım eğer isterseniz cape town hakkında bilgi verebilirim.Fakat oralar için tek bildiğim afrika havayolları tercih edildiğinde avrupa üzerinden transit uçuşlar ve fahiş fiyatlar var olduğudur.

    anladım teşekkür ediyorum. uçuşla ilgili sorunumuz yok sadece safari ile ilgili kararsızlık ve bilgi eksikliğimiz mevcut. Yine de yardımlarınız için teşekkür ediyorum

    İyi seyahatler safari fotoğraflarınızı bekliyoruz :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    Hocam Şubat sonu Afrika ya gitmek istiyoruz kısmetse. Büyük beşliyi görmeyi arzuluyoruz. Sizce Ngorongoro, Serengeti rotası mı daha iyi olur yoksa Masai Mara rotası mı? Mombasa ya da Kilimanjaro ya uçabiliriz duruma göre diğer yerlere uçma şansımız yok şimdilik

    Ne yazık ki tanzanya ve kenya hakkında bir yorum yapamayacağım eğer isterseniz cape town hakkında bilgi verebilirim.Fakat oralar için tek bildiğim afrika havayolları tercih edildiğinde avrupa üzerinden transit uçuşlar ve fahiş fiyatlar var olduğudur.

    anladım teşekkür ediyorum. uçuşla ilgili sorunumuz yok sadece safari ile ilgili kararsızlık ve bilgi eksikliğimiz mevcut. Yine de yardımlarınız için teşekkür ediyorum

    İyi seyahatler safari fotoğraflarınızı bekliyoruz :)


    Teşekkür ediyorum döndüğümüzde foruma yazıyor olurum. Diğer gezilerimi gezi rehberi konusunda bulabilirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    Hocam Şubat sonu Afrika ya gitmek istiyoruz kısmetse. Büyük beşliyi görmeyi arzuluyoruz. Sizce Ngorongoro, Serengeti rotası mı daha iyi olur yoksa Masai Mara rotası mı? Mombasa ya da Kilimanjaro ya uçabiliriz duruma göre diğer yerlere uçma şansımız yok şimdilik

    Ne yazık ki tanzanya ve kenya hakkında bir yorum yapamayacağım eğer isterseniz cape town hakkında bilgi verebilirim.Fakat oralar için tek bildiğim afrika havayolları tercih edildiğinde avrupa üzerinden transit uçuşlar ve fahiş fiyatlar var olduğudur.

    anladım teşekkür ediyorum. uçuşla ilgili sorunumuz yok sadece safari ile ilgili kararsızlık ve bilgi eksikliğimiz mevcut. Yine de yardımlarınız için teşekkür ediyorum

    İyi seyahatler safari fotoğraflarınızı bekliyoruz :)


    Teşekkür ediyorum döndüğümüzde foruma yazıyor olurum. Diğer gezilerimi gezi rehberi konusunda bulabilirsiniz

    Öncelikle keyifli tatiller dilerim. Aklıma bişey takıldı bu arada Uçuşla ilgili sıkıntı yok derken :) Özel uçağınızmı var hocam ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahcal06

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    quote:

    Orijinalden alıntı: berkcira

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinematic

    Hocam Şubat sonu Afrika ya gitmek istiyoruz kısmetse. Büyük beşliyi görmeyi arzuluyoruz. Sizce Ngorongoro, Serengeti rotası mı daha iyi olur yoksa Masai Mara rotası mı? Mombasa ya da Kilimanjaro ya uçabiliriz duruma göre diğer yerlere uçma şansımız yok şimdilik

    Ne yazık ki tanzanya ve kenya hakkında bir yorum yapamayacağım eğer isterseniz cape town hakkında bilgi verebilirim.Fakat oralar için tek bildiğim afrika havayolları tercih edildiğinde avrupa üzerinden transit uçuşlar ve fahiş fiyatlar var olduğudur.

    anladım teşekkür ediyorum. uçuşla ilgili sorunumuz yok sadece safari ile ilgili kararsızlık ve bilgi eksikliğimiz mevcut. Yine de yardımlarınız için teşekkür ediyorum

    İyi seyahatler safari fotoğraflarınızı bekliyoruz :)


    Teşekkür ediyorum döndüğümüzde foruma yazıyor olurum. Diğer gezilerimi gezi rehberi konusunda bulabilirsiniz

    Öncelikle keyifli tatiller dilerim. Aklıma bişey takıldı bu arada Uçuşla ilgili sıkıntı yok derken :) Özel uçağınızmı var hocam ?

    yok hocam uçak planları yapıldı yani. Sadece safari rotasını çizmek kaldı. Keşke olsaydı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_247

    şu 30bin euroluk sigortayı en ucuz nerden alırız?



    en uygun fiyat hdi sigortada, hem avrupada bilinirliği ve geçerliliği çok fazla.
  • Bulgaristan için deneyimlerinizi alalım..
  • hocam çok yararlı bir başlık yapmışsın bende sizin gibi bir tura çıkacağım fakat ülkeler arası yolculuklarda neler kullanmalıyım ? öğrenciyim ingilizcem iyidir öğretmenliğini okuyorum :) mesela eurailpass gibi araçlar hakkında diyebileceğin bişy varmı önerin (viyana ,budapeşte slovakya prag berlin isviçre italya(pisa ve venedik) bu yerlere ulaşımı nasıl yapabilirim ucuz şekilde ? yolculukları gece yapmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.