Şimdi Ara

xperia z bekleneni vermicek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
3
Favori
7.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son dönemde akıllı telefon pazarında fırtına öncesi sessizlik hakim. Şu an piyasada LG Nexus 4 dışında yeni nesil üst düzey Android telefon bulunmuyor. Ancak Xperia Z'nin Mart'ta piyasaya çıkmasıyla birlikte tüm büyük üreticiler kozlarını paylaşmaya başlayacak. Bu kozların en büyüklerinden biri de, tahmin edebileceğiniz üzere Samsung'un Galaxy S4'ü olacak.


    Bugün Techkiddy tarafından paylaşılan bir haber, Samsung Galaxy S4'ün bazı teknik özellikleri ve GLBenchmark sonuçları paylaşıldı. GLBenchmark veritabanından alınan bilgilere göre, Galaxy S4'ün Güney Kore versiyonu olan SHV-E300S kod adlı akıllı telefonda Qualcomm MSM8960 çipset kullanılıyor. Yani Samsung Galaxy S4'ün Güney Kore'de piyasaya çıkacak modellerinden biri, LG'nin Nexus 4'ü ile aynı çipseti kullanıyor. Benchmark sonuçlarına bakılırsa bu farklı Galaxy S4 full HD çözünürlüğe sahip olmasına rağmen son derece yüksek bir performansa imza atıyor.


    Ekran üzerinde görülen performansta, çözünürlük farkından ötürü LG Nexus 4'ten biraz düşük kaldığı gözlemlenen Qualcomm MSM8960'lı Galaxy S4, Offscreen testinde Nexus 4'e 7FPS'ye yakın fark atıyor.

    Galaxy S4'ün bizlere ulaşacak modelinde, Big.LITTLE teknolojsine sahip toplam 8 çekirdekli Exynos Octa çipset bulunması bekleniyor. Galaxy S4'ü biz de sizler kadar merakla bekliyoruz. Samsung Galaxy S4 hakkındaki detaylar ilerleyen süre zarfında Techno-Labs'da olacak.


    Kaynak:http://www.techno-labs.com/1/38790/1/Galaxy_S4_GLBenchmark_Sonu%C3%A7lar%C4%B1_.html




     xperia z bekleneni vermicek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    Sizin gibi Samsung fanlarıyla tartışmaya girecek değilim. Her şey işlemci değil. S4'te isterse 10000 çekirdekli işlemci olsun, o kamerayla, o kasayla, o tasarımla, o arayüzle Samsung'un telefonları yine dandik kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
    Ekran konusunda iPhone 5 ile aynı parlaklık derecesine sahip. (Kaynak: PhoneArena)
    Ses konusunda HTC ile yarışan tek firma Sony zaten.(ClearBass, ClearAudio+, xLoud)
    Ayrıca S4 Pro son nesil bir işlemci, HTC daha duyurmadığı M7'de dahi S4 Pro kullanacak, 600/800'ü ise ancak yılın ikinci yarısında görebileceğiz. (Kaynaklar:
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Analiz--HTC-M7-bilesen-sikintisi-yasayabilir.htm
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-Onein-Ultrapixel-kamerasi-ile-cekildigi-iddia-edilen-bir-gorsel-yayinlandi.htm - Daha nice kaynak var.)

    Sonuç olarak, kim ne derse desin, THE BEST IN 2013 = XPERIA Z.


    peki samsung dandik olduğu için mi s3 40 milyondan fazla satıyor.sony nin bir yıl içinde toplam akıllı telefon satışı bir galaxy s3 kadar etmiyor.sana göre dandik bana göre en iyisi.ve çoğu kişiye görede en iyisi.parlaklık her şey değil.xperia z nin ekranıyla s3 ün ekranının karşılaştırmasında xperia z nin parlaklığı yüzünden ekrandaki netlik kaybı açıkca belli oldu.bunun en önemli nedeni ekranın tft olmasıdır.s4 pro 2012 nin 2 yarısında çıktı tamam gayet hızlı bir işlemci ama exynos 5 yada snapdragon 800 le yarışması mümkün değil.ses konusunda ise incelemelerde xperia z nin hoparlör sesinin düşük çıktığı söylendi.ayrıca bana samsung fanı diyorsun ama kendin fanatik bir sony fanısın gerçekleri göremiyorsun.xperia z 2013 yılının en iyi telefonu olacak diyorsun ama buna çocuklar bile inanmaz.sana göre en iyisi olsun ve çıktığında git bu telefonu al.ayrıca çok sürmez sony temmuz aylarında yeni bir amiral gemi tanıttığında sony ye arkasından çok küfür edersin

    Hep söylüyorum, en çok satan en iyisi değildir. Samsung'un dandik cihazlarının çok satmasının tek nedeni uygun fiyatları ve buna karşı sunduğu yüksek performanstır. Pazarlamayı da yapınca kanırıyorlar insanları tabii.
    En çok satan en iyisi olsaydı, en iyi oyun Call of Duty, en iyi araba da Ford, VW falan olurdu.
    Sony 2012'de 35 milyondan fazla akıllı telefon sattı. (Kaynak: XperiaBlog)

    Xperia Z'in ekranının parlaklığı S3'ünkünden çok daha yüksek. iPhone 5 ile aynı parlaklık değerine sahip Xperia Z.(500 kandela, iPhone ile aynı. S3 ise 300 kandelaya kadar parlaklık sunuyor. Kaynak iPhone 5 ise karşılaştırmalarda açık ara S3'ten çok daha parlak bir ekran sunuyordu.
    Netlik konusunda Xperia Z zaten her konuda olduğu gibi S3'ü eziyor. (443 PPı vs 306 PPI)

    2013'ün ilk yarısında(Haziran dahil) S4 dışında hiçbir telefon Cortex A15x4 ile gelmeyecek. M7 ve XZ de S4 Pro'yu kullanıyor.

    Ekran konusunda, tarafsız birçok yabancı inceleme sitesi gördükleri en iyi telefon ekranı diyorlar Xperia Z'nin ekranı ile ilgili. Kaynak
    BRAVIA Engine 2, Direct Touch, OptiContrast, Ekran kalibrasyonu gibi teknolojilerle Japan Display üretimi Full HD LED-Backlit(3. Nesil TFT) birleşince doğal olarak en iyi ekran ortaya çıkmış oluyor.
    Burada Sony'nin TFT'yi kullanmasının sebebi, kendi ekran teknolojisi olmasındandır. Zira gerek renk paleti, gerek renklerin gerçekçiliği açısından, piyasadaki birçok AMOLED ekrandan iyi sonuç veriyor.
    Ekranın tek eksik yanı, görüş açısının değişmesiyle ekrandaki değişmenin rakiplerine göre daha fazla olması.
    Ancak o açıyla cihazı kullanacak kimse olmadığından, bu bir eksi sayılmaz.

    Kamera konusunda zaten en iyi olduğu ve olacağı çok açık. (Hem ön, hem arka kamera açısından)

    Hoparlör ve ses kalitesi konusunda Samsung'un her telefonundan iyi olduğu ve S4'ten de iyi olacağı kesin, çünkü 3 adet müthiş teknolojiye sahip: xLoud, ClearAudio+, ClearBass.

    Xperia Z'yi alsam, Sony'in iFA'da yeni bir amiral gemi tanıtacağını bilerek alırım zaten. Küfür falan da etmem, takdir ederim. Ayrıca iFA fuarı Eylül ayında. Sony Eylül'de tanıtacak yeni amiralini ki 4xA15 kullanacağı söyleniyordu.
    Her sene öyle yapıyor çünkü firmalar. 2012 = Xperia S, Xperia T. 2011=Xperia arc, Xperia arc S.
    İki firma da senenin ilk yarısı için ayrı, ikinci yarısı için ayrı bir amiral gemisi tanıtıyor, olması gereken de bu, çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor.
    Samsung da 2013'ün ilk yarısı için S4'ü, ikinci yarısı için Note 3'ü hazırlıyor.

    Snapdragon 600 ve 800, 2013'ün ikinci yarısında piyasada olacak, şuanda satışta değil. Dolayısıyla bir cihazda bunu görmemiz mümkün değil.
    Fakat S4 Pro da Exynos 5 Quad'dan 10 kat yavaş değil. Aynı çözünürlük ve yazılımda, Exynos 5 en fazla iki kat hızlı olacaktır CPU açısından.
    GPU olarak Samsung Apple karşısında çuvallıyor her sene, bakalım bu sene ne olacak.


    kesinlikle en çok satan telefon en iyisi değildir ancak müşterinin firmaya güveninini ve telefonu kalitesini gösterir.samsung un amiral gemilerine dandik diyorsun ama bana göre en iyisi,güncellemeler çabuk geliyor.yazılımsal özellikler mükemmel ötesi(özellikle multiwindow),ekran tam bana göre(canlı renkleri severim),işlemci exynos hem az güç tüketiyor hemde çok az ısınıyor.batarya nın çıkarılabilmesi çok iyi çünkü yedek batarya takıp telefonu kesintisiz kullanabilirsin.kamerası,ses kalitesi ortalama.malzeme kalitesi pek önem vermiyorum çünkü telefonu aldığımda hemen kılıfını taktığım için aliminyum yada plastik olmasının hiçbir önemi yok.önemli olan telefonun içi.bende dedim ya sony nin 1 yıl içinde sattığı toplam telefon sayısı bir galaxy s3 etmez diye.doğru çıktı sony 2012 de 35 milyondan fazla telefon satmış.galaxy s3 7 ayda 40 milyondan fazla telefon satmış.durum ortada.acaba sony dandik telefon ürettiği için mi insanlar almıyor.dışını biraz sağlam yapıp ekrandan kısıyor.samsung ekrana yatırım yapıp dışardan kesiyor.ben ekranı daha iyi telefon tercih ederim.

    xperia z nin ekran parlaklığı s3 ten fazla ama parlaklığın güneş ışığı dışında pek bir avantaj oluşturmadığı gibi hem göze zararlı hemde tft gibi eski teknoloji ekranlarda detay kaybı oluşturuyor.önemli olan ekranın ne kadar net olduğu.işte kanıt; 6.dakikadan sonra hd izleyin.

    http://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&oq=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&gs_l=youtube.3..0j0i5.5490.13150.0.13408.26.23.0.0.0.0.1764.10796.6j6j3j1j0j2j0j3j2.23.0...0.0...1ac.1.RLEdTEp8Nak

    adam burda s3 ün ekranının 720p pentile olmasına rağmen xperia z den çok daha keskin göründüğünü söylüyor.köprü fotoğrafında tam belli olmasada kedi fotoğrafında çok net belli oluyor.xperia z full hd olmasına rağmen,galaxy s3 kadar detay gösteremiyor.bravia engine 2 tamamen yazılımsal bir görüntü iyileştirmesi ve ekran TFT olduğu için bravia engine 2 ve opticontrast bile bu ekranı kurtaramaz.ayrıca sony xperia z nin ekranının kayal kırıklığı olduğunu belirtenlerin sayısı daha fazla.

    ayrıca kısa bir süre sonra sony nin yeni bir amiral gemi tanıtması demek xperia nin hem 2.plana atılması hemde güncellemelerin daha geç gelmesi demek.samsung galaxy note 3 ü çıkaracak ama bu galaxy s4 ün durumunu etkilemiyor.çünkü galaxy s4 smartphone,galaxy note 3 ise phablet.samsung gerçek amiral gemisi her zaman galaxy s serisi.güncelleme çıktığında bile note 2 ve s3 e aynı anda çıkıyor.yani birbirlerini etkilemiyorlar.htc m7 nin snapdragon 600 ile gelmesi daha muhtemel ama eğer s4 pro ile gelirse onuda kaldır çöpe at.böyle olursa galaxy s4 ün önü dahada açılacak.sonuç olarak sony xperia z nisana kadar ne sattı sattı sonra zaten galaxy s4 ün devri başlayacak.bu telefonlar böyle çıktığı sürece galaxy s4 için ayda 10 milyonluk satış bence çok kolay olacak.



    Hmm peki tamam o zaman.
    Size dandik Samsung'la mutluluklar.


    android dünyasının en iyi şirketinin en iyi telefonunu kullandığım için çok mutluyum

    Ben de teknoloji dünyasının en kaliteli firmasının en kaliteli cihazını -2013'ün en iyi akıllı telefonunu- almak için sabırsızlanıyorum.
    Siz ise teknolojisi dünyasında, en f/p odaklı cihazlar sunan, performansı uygun fiyata sunan fakat bunun için performans dışında her şeyi çalan bir firmanın ürünün kullanıyorsunuz.


    teknoloji dünyasının en kaliteli firması mı yok artık.bu fanlık sizi iyice kör etmiş.birde hala 2013 ün en iyi cihazı diyorsunuz ya ne deyim.sony bile bu yıl içinde bu telefondan daha iyi en az 1 telefon çıkaracak.birde samsung cihazlarının uygun fiyatlı olduğunu söylüyorsunuz neresi uygun bu telefonların.galaxy s3 ün fiyatı ortada hala distribütör garantili s3 ler 1500 TL nin yukarısında.distribütör garantili s2 lerin fiyatı 1200-1300 TL.samsung u apple la mukayese etmeyin.diğer android firmaları ile mukayese edin.sony yi rakip olarak görmüyorum ama htc nin telefonlarına bakın.htc nin 2011 amiral gemileri sensation,sensation xe nin fiyatları ne seviyede.doğru dürüst sıfırları bile ortada yokken 4.1 güncellemesi bile almazken onlardan önce çıkan galaxy s2 nin fiyatı hala 1200 TL seviyesinde ve güncelleme alıyor.galaxy serilerinde bulunan yazılımsal özellikler kullanıcıya gerçekten akıllı telefon kullandığını hissettiriyor.yok dışı sağlammış,yok su geçirmiyormuş bunlar telefonun içi boş olduktan sonra önemsiz şeyler.hele hele TFT ekranlı bir telefona bu saatten sonra 5 kuruş vermem.dışı plastik olsun ekran full hd süper amoled olsun.yada en kötü süper lcd felan olsun.size TFT ekranlı xperia z ile mutluluklar

    TFT ekran tamamen Sony'nin teknolojisi ve XZ'de 3. Nesil TFT(LED-Backlit LCD) kullanılıyor.
    Ekranın dünyanın en iyi mobil ekranı olduğu çok açık, tarafsız yurtdışı incelemelerinde hep söylenen şey bu. Daha önceki mesajlarımda size bunu kaynak göstererek ispatlamıştım.
    Tonla ek donanımsal ve yazılımsal iyileştirme içeriyor, emin olun sizin o gün ışığında yok olan, Beyazları mavimsi, mavileri yeşil, sarıları kırmızı gibi gösteren gerçekten uzak S3'ün ekranından en az 10000000000 kat daha iyi.

    Galaxy S3 rahat resmi garantili bir şekilde 1300 TL'ye, Note 2 de resmi garantili 1600 TL'ye kadar bulunabiliyor.

    Teknolojisi dünyasının en kaliteli donanımları, en iyi kamera, malzeme ve yazılımlarla birleştiren tek firması Sony'dir.
    Adamların amacı, müşterisini memnun edebilmek ve kaliteli ürün üretmek. Her şeyiyle kalite kokan ürünler üretiyor Sony.
    Bundan dolayı da dikkat edin aynı donanımdaki Samsung PC 1500 TL iken, Sony PC 2200 TL oluyor.
    Aynı şey TV'ler için de geçerli.

    Samsung, tamamen para kazanmak üzere oyun oynadığından hep f/p odaklı ürünler çıkarıyor, TV'den PC'ye, akıllı telefona kadar bu hep böyle.

    Telefonun içi emin olun Galaxy S10'dan da dolu. Dışı da Galaxy S20 kadar doludur diye tahmin ediyorum, S30 da olabilir.
    Fanlık asıl sizin gözlerinizi kör etmiş, işi bilenlerin %100'ü XZ'nin üstüne akıllı telefon yok derken sizin böyle saçma sapan mesajlar yazmanız gerçekten düşündürücü.


    ekran isterse 20.nesil tft olsun bir ips lcd olamaz.çünkü altyapısı belli.bir binanın temeli çürük olursa üzerini istediğiniz kadar sağlamlaştırın bir depremde yıkılır gider.size verdiğim linki tarafsız bir şekilde izleseydiniz sony nin ekran konusunda çuvalladığını anlardınız.ayrıca çoğu incelemedede xperia z nin ekranının hayal kırıklığı olduğu söylendi.ben 720p rgb amoledi 1080p tft lcd ye tercih ederim.sony nin galaxy s4 e rakip olarak(yinede gerçek bir rakip olamaz)yılın 2.çeyreğinde yeni bir telefon tanıtmasını bekliyorum.ama xperia z yi piyasayı gerçek anlamda sallayacak galaxy s4 ün rakibi yapıp teknoloji dünyasına hakaret etmeyin

    Doğru Samsung Galaxy S4 ile dahi Xperia Z'deki kaliteye ulaşamayacak.
    Demek ki yanlış biliyormuşum, Xperia Z'in rakibi Galaxy S10'muş. Neyse bir söylentileri çıksın da karşılaştırırız.
    Ancak ben yine de Xperia Z'nin daha üstün olacağını tahmin ediyorum.

    *Fanlıkta sınır yoktur. Siz, Samsung fanı, ben Sony fanı numarası yapan biriyle bakalım daha ne kadar tartışacağız.


    bense galaxy s4 ün daha üstün olacağını düşüyorum.bakalım kim daha üstün olacak

    Galaxy S4 ün sızdırılan sistem özelliklerinde(doğruluğu tartışılır) sekiz çekirdekli işlemci ve sekiz çekirdekli grafik işlemciye sahip olacağı söyleniyordu.

    Çekirdek sayısının HİÇ BİR önemi yok.
    12 Çekirdekli GeForce ULP, 4 Çekirdekli Mali400'ten çok daha düşük performanslar sergiliyordu.

    Galaxy S4'te kullanılacak chipset %99 ihtimalle Exynos 5 Qual 5450 ve Mali T-658 GPU olacak.

    Sizin dediğiniz Exynos Octa chipsetinde ise 8 çekirdekli işlemciler big.LITTLE tarzı bir yerleşime sahip, kısaca 8 değil de 4+4 demek daha doğru olur. Çünkü en fazla 4 çekirdek kullanılıyor yine aynı anda, performans olarak da 540 ile aynı, sadece pil tüketimi konusunda daha cimri. Güç gerektiren durumlarda 4xCortex A-15, güç gerektirmeyen durumlarda ise 4xCortex A-7 işlemci devreye giriyor.

    Exynos Octa'da, GPU ise PowerVR SGX543MP3, yani iPhone 5'tekiyle aynı. Eğer Galaxy S4 Exynos Octa ile gelirse CPU konusunda lider, GPU konusunda ise full HD çözünürlükten dolayı iPhone 5'in dahi daha gerisinde kalan bir performans sergileyecektir.


    Açıkçası bilmediğim bir şeydi, teşekkür ederim :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    Sizin gibi Samsung fanlarıyla tartışmaya girecek değilim. Her şey işlemci değil. S4'te isterse 10000 çekirdekli işlemci olsun, o kamerayla, o kasayla, o tasarımla, o arayüzle Samsung'un telefonları yine dandik kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
    Ekran konusunda iPhone 5 ile aynı parlaklık derecesine sahip. (Kaynak: PhoneArena)
    Ses konusunda HTC ile yarışan tek firma Sony zaten.(ClearBass, ClearAudio+, xLoud)
    Ayrıca S4 Pro son nesil bir işlemci, HTC daha duyurmadığı M7'de dahi S4 Pro kullanacak, 600/800'ü ise ancak yılın ikinci yarısında görebileceğiz. (Kaynaklar:
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Analiz--HTC-M7-bilesen-sikintisi-yasayabilir.htm
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-Onein-Ultrapixel-kamerasi-ile-cekildigi-iddia-edilen-bir-gorsel-yayinlandi.htm - Daha nice kaynak var.)

    Sonuç olarak, kim ne derse desin, THE BEST IN 2013 = XPERIA Z.


    peki samsung dandik olduğu için mi s3 40 milyondan fazla satıyor.sony nin bir yıl içinde toplam akıllı telefon satışı bir galaxy s3 kadar etmiyor.sana göre dandik bana göre en iyisi.ve çoğu kişiye görede en iyisi.parlaklık her şey değil.xperia z nin ekranıyla s3 ün ekranının karşılaştırmasında xperia z nin parlaklığı yüzünden ekrandaki netlik kaybı açıkca belli oldu.bunun en önemli nedeni ekranın tft olmasıdır.s4 pro 2012 nin 2 yarısında çıktı tamam gayet hızlı bir işlemci ama exynos 5 yada snapdragon 800 le yarışması mümkün değil.ses konusunda ise incelemelerde xperia z nin hoparlör sesinin düşük çıktığı söylendi.ayrıca bana samsung fanı diyorsun ama kendin fanatik bir sony fanısın gerçekleri göremiyorsun.xperia z 2013 yılının en iyi telefonu olacak diyorsun ama buna çocuklar bile inanmaz.sana göre en iyisi olsun ve çıktığında git bu telefonu al.ayrıca çok sürmez sony temmuz aylarında yeni bir amiral gemi tanıttığında sony ye arkasından çok küfür edersin

    Hep söylüyorum, en çok satan en iyisi değildir. Samsung'un dandik cihazlarının çok satmasının tek nedeni uygun fiyatları ve buna karşı sunduğu yüksek performanstır. Pazarlamayı da yapınca kanırıyorlar insanları tabii.
    En çok satan en iyisi olsaydı, en iyi oyun Call of Duty, en iyi araba da Ford, VW falan olurdu.
    Sony 2012'de 35 milyondan fazla akıllı telefon sattı. (Kaynak: XperiaBlog)

    Xperia Z'in ekranının parlaklığı S3'ünkünden çok daha yüksek. iPhone 5 ile aynı parlaklık değerine sahip Xperia Z.(500 kandela, iPhone ile aynı. S3 ise 300 kandelaya kadar parlaklık sunuyor. Kaynak iPhone 5 ise karşılaştırmalarda açık ara S3'ten çok daha parlak bir ekran sunuyordu.
    Netlik konusunda Xperia Z zaten her konuda olduğu gibi S3'ü eziyor. (443 PPı vs 306 PPI)

    2013'ün ilk yarısında(Haziran dahil) S4 dışında hiçbir telefon Cortex A15x4 ile gelmeyecek. M7 ve XZ de S4 Pro'yu kullanıyor.

    Ekran konusunda, tarafsız birçok yabancı inceleme sitesi gördükleri en iyi telefon ekranı diyorlar Xperia Z'nin ekranı ile ilgili. Kaynak
    BRAVIA Engine 2, Direct Touch, OptiContrast, Ekran kalibrasyonu gibi teknolojilerle Japan Display üretimi Full HD LED-Backlit(3. Nesil TFT) birleşince doğal olarak en iyi ekran ortaya çıkmış oluyor.
    Burada Sony'nin TFT'yi kullanmasının sebebi, kendi ekran teknolojisi olmasındandır. Zira gerek renk paleti, gerek renklerin gerçekçiliği açısından, piyasadaki birçok AMOLED ekrandan iyi sonuç veriyor.
    Ekranın tek eksik yanı, görüş açısının değişmesiyle ekrandaki değişmenin rakiplerine göre daha fazla olması.
    Ancak o açıyla cihazı kullanacak kimse olmadığından, bu bir eksi sayılmaz.

    Kamera konusunda zaten en iyi olduğu ve olacağı çok açık. (Hem ön, hem arka kamera açısından)

    Hoparlör ve ses kalitesi konusunda Samsung'un her telefonundan iyi olduğu ve S4'ten de iyi olacağı kesin, çünkü 3 adet müthiş teknolojiye sahip: xLoud, ClearAudio+, ClearBass.

    Xperia Z'yi alsam, Sony'in iFA'da yeni bir amiral gemi tanıtacağını bilerek alırım zaten. Küfür falan da etmem, takdir ederim. Ayrıca iFA fuarı Eylül ayında. Sony Eylül'de tanıtacak yeni amiralini ki 4xA15 kullanacağı söyleniyordu.
    Her sene öyle yapıyor çünkü firmalar. 2012 = Xperia S, Xperia T. 2011=Xperia arc, Xperia arc S.
    İki firma da senenin ilk yarısı için ayrı, ikinci yarısı için ayrı bir amiral gemisi tanıtıyor, olması gereken de bu, çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor.
    Samsung da 2013'ün ilk yarısı için S4'ü, ikinci yarısı için Note 3'ü hazırlıyor.

    Snapdragon 600 ve 800, 2013'ün ikinci yarısında piyasada olacak, şuanda satışta değil. Dolayısıyla bir cihazda bunu görmemiz mümkün değil.
    Fakat S4 Pro da Exynos 5 Quad'dan 10 kat yavaş değil. Aynı çözünürlük ve yazılımda, Exynos 5 en fazla iki kat hızlı olacaktır CPU açısından.
    GPU olarak Samsung Apple karşısında çuvallıyor her sene, bakalım bu sene ne olacak.


    kesinlikle en çok satan telefon en iyisi değildir ancak müşterinin firmaya güveninini ve telefonu kalitesini gösterir.samsung un amiral gemilerine dandik diyorsun ama bana göre en iyisi,güncellemeler çabuk geliyor.yazılımsal özellikler mükemmel ötesi(özellikle multiwindow),ekran tam bana göre(canlı renkleri severim),işlemci exynos hem az güç tüketiyor hemde çok az ısınıyor.batarya nın çıkarılabilmesi çok iyi çünkü yedek batarya takıp telefonu kesintisiz kullanabilirsin.kamerası,ses kalitesi ortalama.malzeme kalitesi pek önem vermiyorum çünkü telefonu aldığımda hemen kılıfını taktığım için aliminyum yada plastik olmasının hiçbir önemi yok.önemli olan telefonun içi.bende dedim ya sony nin 1 yıl içinde sattığı toplam telefon sayısı bir galaxy s3 etmez diye.doğru çıktı sony 2012 de 35 milyondan fazla telefon satmış.galaxy s3 7 ayda 40 milyondan fazla telefon satmış.durum ortada.acaba sony dandik telefon ürettiği için mi insanlar almıyor.dışını biraz sağlam yapıp ekrandan kısıyor.samsung ekrana yatırım yapıp dışardan kesiyor.ben ekranı daha iyi telefon tercih ederim.

    xperia z nin ekran parlaklığı s3 ten fazla ama parlaklığın güneş ışığı dışında pek bir avantaj oluşturmadığı gibi hem göze zararlı hemde tft gibi eski teknoloji ekranlarda detay kaybı oluşturuyor.önemli olan ekranın ne kadar net olduğu.işte kanıt; 6.dakikadan sonra hd izleyin.

    http://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&oq=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&gs_l=youtube.3..0j0i5.5490.13150.0.13408.26.23.0.0.0.0.1764.10796.6j6j3j1j0j2j0j3j2.23.0...0.0...1ac.1.RLEdTEp8Nak

    adam burda s3 ün ekranının 720p pentile olmasına rağmen xperia z den çok daha keskin göründüğünü söylüyor.köprü fotoğrafında tam belli olmasada kedi fotoğrafında çok net belli oluyor.xperia z full hd olmasına rağmen,galaxy s3 kadar detay gösteremiyor.bravia engine 2 tamamen yazılımsal bir görüntü iyileştirmesi ve ekran TFT olduğu için bravia engine 2 ve opticontrast bile bu ekranı kurtaramaz.ayrıca sony xperia z nin ekranının kayal kırıklığı olduğunu belirtenlerin sayısı daha fazla.

    ayrıca kısa bir süre sonra sony nin yeni bir amiral gemi tanıtması demek xperia nin hem 2.plana atılması hemde güncellemelerin daha geç gelmesi demek.samsung galaxy note 3 ü çıkaracak ama bu galaxy s4 ün durumunu etkilemiyor.çünkü galaxy s4 smartphone,galaxy note 3 ise phablet.samsung gerçek amiral gemisi her zaman galaxy s serisi.güncelleme çıktığında bile note 2 ve s3 e aynı anda çıkıyor.yani birbirlerini etkilemiyorlar.htc m7 nin snapdragon 600 ile gelmesi daha muhtemel ama eğer s4 pro ile gelirse onuda kaldır çöpe at.böyle olursa galaxy s4 ün önü dahada açılacak.sonuç olarak sony xperia z nisana kadar ne sattı sattı sonra zaten galaxy s4 ün devri başlayacak.bu telefonlar böyle çıktığı sürece galaxy s4 için ayda 10 milyonluk satış bence çok kolay olacak.



    Hmm peki tamam o zaman.
    Size dandik Samsung'la mutluluklar.


    android dünyasının en iyi şirketinin en iyi telefonunu kullandığım için çok mutluyum

    Ben de teknoloji dünyasının en kaliteli firmasının en kaliteli cihazını -2013'ün en iyi akıllı telefonunu- almak için sabırsızlanıyorum.
    Siz ise teknolojisi dünyasında, en f/p odaklı cihazlar sunan, performansı uygun fiyata sunan fakat bunun için performans dışında her şeyi çalan bir firmanın ürünün kullanıyorsunuz.


    teknoloji dünyasının en kaliteli firması mı yok artık.bu fanlık sizi iyice kör etmiş.birde hala 2013 ün en iyi cihazı diyorsunuz ya ne deyim.sony bile bu yıl içinde bu telefondan daha iyi en az 1 telefon çıkaracak.birde samsung cihazlarının uygun fiyatlı olduğunu söylüyorsunuz neresi uygun bu telefonların.galaxy s3 ün fiyatı ortada hala distribütör garantili s3 ler 1500 TL nin yukarısında.distribütör garantili s2 lerin fiyatı 1200-1300 TL.samsung u apple la mukayese etmeyin.diğer android firmaları ile mukayese edin.sony yi rakip olarak görmüyorum ama htc nin telefonlarına bakın.htc nin 2011 amiral gemileri sensation,sensation xe nin fiyatları ne seviyede.doğru dürüst sıfırları bile ortada yokken 4.1 güncellemesi bile almazken onlardan önce çıkan galaxy s2 nin fiyatı hala 1200 TL seviyesinde ve güncelleme alıyor.galaxy serilerinde bulunan yazılımsal özellikler kullanıcıya gerçekten akıllı telefon kullandığını hissettiriyor.yok dışı sağlammış,yok su geçirmiyormuş bunlar telefonun içi boş olduktan sonra önemsiz şeyler.hele hele TFT ekranlı bir telefona bu saatten sonra 5 kuruş vermem.dışı plastik olsun ekran full hd süper amoled olsun.yada en kötü süper lcd felan olsun.size TFT ekranlı xperia z ile mutluluklar

    TFT ekran tamamen Sony'nin teknolojisi ve XZ'de 3. Nesil TFT(LED-Backlit LCD) kullanılıyor.
    Ekranın dünyanın en iyi mobil ekranı olduğu çok açık, tarafsız yurtdışı incelemelerinde hep söylenen şey bu. Daha önceki mesajlarımda size bunu kaynak göstererek ispatlamıştım.
    Tonla ek donanımsal ve yazılımsal iyileştirme içeriyor, emin olun sizin o gün ışığında yok olan, Beyazları mavimsi, mavileri yeşil, sarıları kırmızı gibi gösteren gerçekten uzak S3'ün ekranından en az 10000000000 kat daha iyi.

    Galaxy S3 rahat resmi garantili bir şekilde 1300 TL'ye, Note 2 de resmi garantili 1600 TL'ye kadar bulunabiliyor.

    Teknolojisi dünyasının en kaliteli donanımları, en iyi kamera, malzeme ve yazılımlarla birleştiren tek firması Sony'dir.
    Adamların amacı, müşterisini memnun edebilmek ve kaliteli ürün üretmek. Her şeyiyle kalite kokan ürünler üretiyor Sony.
    Bundan dolayı da dikkat edin aynı donanımdaki Samsung PC 1500 TL iken, Sony PC 2200 TL oluyor.
    Aynı şey TV'ler için de geçerli.

    Samsung, tamamen para kazanmak üzere oyun oynadığından hep f/p odaklı ürünler çıkarıyor, TV'den PC'ye, akıllı telefona kadar bu hep böyle.

    Telefonun içi emin olun Galaxy S10'dan da dolu. Dışı da Galaxy S20 kadar doludur diye tahmin ediyorum, S30 da olabilir.
    Fanlık asıl sizin gözlerinizi kör etmiş, işi bilenlerin %100'ü XZ'nin üstüne akıllı telefon yok derken sizin böyle saçma sapan mesajlar yazmanız gerçekten düşündürücü.


    ekran isterse 20.nesil tft olsun bir ips lcd olamaz.çünkü altyapısı belli.bir binanın temeli çürük olursa üzerini istediğiniz kadar sağlamlaştırın bir depremde yıkılır gider.size verdiğim linki tarafsız bir şekilde izleseydiniz sony nin ekran konusunda çuvalladığını anlardınız.ayrıca çoğu incelemedede xperia z nin ekranının hayal kırıklığı olduğu söylendi.ben 720p rgb amoledi 1080p tft lcd ye tercih ederim.sony nin galaxy s4 e rakip olarak(yinede gerçek bir rakip olamaz)yılın 2.çeyreğinde yeni bir telefon tanıtmasını bekliyorum.ama xperia z yi piyasayı gerçek anlamda sallayacak galaxy s4 ün rakibi yapıp teknoloji dünyasına hakaret etmeyin

    Doğru Samsung Galaxy S4 ile dahi Xperia Z'deki kaliteye ulaşamayacak.
    Demek ki yanlış biliyormuşum, Xperia Z'in rakibi Galaxy S10'muş. Neyse bir söylentileri çıksın da karşılaştırırız.
    Ancak ben yine de Xperia Z'nin daha üstün olacağını tahmin ediyorum.

    *Fanlıkta sınır yoktur. Siz, Samsung fanı, ben Sony fanı numarası yapan biriyle bakalım daha ne kadar tartışacağız.


    bense galaxy s4 ün daha üstün olacağını düşüyorum.bakalım kim daha üstün olacak

    Galaxy S4 ün sızdırılan sistem özelliklerinde(doğruluğu tartışılır) sekiz çekirdekli işlemci ve sekiz çekirdekli grafik işlemciye sahip olacağı söyleniyordu.

    hocam eğer exynos octa ile gelirse hem pil tüketimi hemde performans anlamında rakipsiz olur.eğer exynos 5 quad ile gelirse yine performansta rakipsiz olur ama pil tüketimi konusu şüpheli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    Sizin gibi Samsung fanlarıyla tartışmaya girecek değilim. Her şey işlemci değil. S4'te isterse 10000 çekirdekli işlemci olsun, o kamerayla, o kasayla, o tasarımla, o arayüzle Samsung'un telefonları yine dandik kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
    Ekran konusunda iPhone 5 ile aynı parlaklık derecesine sahip. (Kaynak: PhoneArena)
    Ses konusunda HTC ile yarışan tek firma Sony zaten.(ClearBass, ClearAudio+, xLoud)
    Ayrıca S4 Pro son nesil bir işlemci, HTC daha duyurmadığı M7'de dahi S4 Pro kullanacak, 600/800'ü ise ancak yılın ikinci yarısında görebileceğiz. (Kaynaklar:
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Analiz--HTC-M7-bilesen-sikintisi-yasayabilir.htm
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-Onein-Ultrapixel-kamerasi-ile-cekildigi-iddia-edilen-bir-gorsel-yayinlandi.htm - Daha nice kaynak var.)

    Sonuç olarak, kim ne derse desin, THE BEST IN 2013 = XPERIA Z.


    peki samsung dandik olduğu için mi s3 40 milyondan fazla satıyor.sony nin bir yıl içinde toplam akıllı telefon satışı bir galaxy s3 kadar etmiyor.sana göre dandik bana göre en iyisi.ve çoğu kişiye görede en iyisi.parlaklık her şey değil.xperia z nin ekranıyla s3 ün ekranının karşılaştırmasında xperia z nin parlaklığı yüzünden ekrandaki netlik kaybı açıkca belli oldu.bunun en önemli nedeni ekranın tft olmasıdır.s4 pro 2012 nin 2 yarısında çıktı tamam gayet hızlı bir işlemci ama exynos 5 yada snapdragon 800 le yarışması mümkün değil.ses konusunda ise incelemelerde xperia z nin hoparlör sesinin düşük çıktığı söylendi.ayrıca bana samsung fanı diyorsun ama kendin fanatik bir sony fanısın gerçekleri göremiyorsun.xperia z 2013 yılının en iyi telefonu olacak diyorsun ama buna çocuklar bile inanmaz.sana göre en iyisi olsun ve çıktığında git bu telefonu al.ayrıca çok sürmez sony temmuz aylarında yeni bir amiral gemi tanıttığında sony ye arkasından çok küfür edersin

    Hep söylüyorum, en çok satan en iyisi değildir. Samsung'un dandik cihazlarının çok satmasının tek nedeni uygun fiyatları ve buna karşı sunduğu yüksek performanstır. Pazarlamayı da yapınca kanırıyorlar insanları tabii.
    En çok satan en iyisi olsaydı, en iyi oyun Call of Duty, en iyi araba da Ford, VW falan olurdu.
    Sony 2012'de 35 milyondan fazla akıllı telefon sattı. (Kaynak: XperiaBlog)

    Xperia Z'in ekranının parlaklığı S3'ünkünden çok daha yüksek. iPhone 5 ile aynı parlaklık değerine sahip Xperia Z.(500 kandela, iPhone ile aynı. S3 ise 300 kandelaya kadar parlaklık sunuyor. Kaynak iPhone 5 ise karşılaştırmalarda açık ara S3'ten çok daha parlak bir ekran sunuyordu.
    Netlik konusunda Xperia Z zaten her konuda olduğu gibi S3'ü eziyor. (443 PPı vs 306 PPI)

    2013'ün ilk yarısında(Haziran dahil) S4 dışında hiçbir telefon Cortex A15x4 ile gelmeyecek. M7 ve XZ de S4 Pro'yu kullanıyor.

    Ekran konusunda, tarafsız birçok yabancı inceleme sitesi gördükleri en iyi telefon ekranı diyorlar Xperia Z'nin ekranı ile ilgili. Kaynak
    BRAVIA Engine 2, Direct Touch, OptiContrast, Ekran kalibrasyonu gibi teknolojilerle Japan Display üretimi Full HD LED-Backlit(3. Nesil TFT) birleşince doğal olarak en iyi ekran ortaya çıkmış oluyor.
    Burada Sony'nin TFT'yi kullanmasının sebebi, kendi ekran teknolojisi olmasındandır. Zira gerek renk paleti, gerek renklerin gerçekçiliği açısından, piyasadaki birçok AMOLED ekrandan iyi sonuç veriyor.
    Ekranın tek eksik yanı, görüş açısının değişmesiyle ekrandaki değişmenin rakiplerine göre daha fazla olması.
    Ancak o açıyla cihazı kullanacak kimse olmadığından, bu bir eksi sayılmaz.

    Kamera konusunda zaten en iyi olduğu ve olacağı çok açık. (Hem ön, hem arka kamera açısından)

    Hoparlör ve ses kalitesi konusunda Samsung'un her telefonundan iyi olduğu ve S4'ten de iyi olacağı kesin, çünkü 3 adet müthiş teknolojiye sahip: xLoud, ClearAudio+, ClearBass.

    Xperia Z'yi alsam, Sony'in iFA'da yeni bir amiral gemi tanıtacağını bilerek alırım zaten. Küfür falan da etmem, takdir ederim. Ayrıca iFA fuarı Eylül ayında. Sony Eylül'de tanıtacak yeni amiralini ki 4xA15 kullanacağı söyleniyordu.
    Her sene öyle yapıyor çünkü firmalar. 2012 = Xperia S, Xperia T. 2011=Xperia arc, Xperia arc S.
    İki firma da senenin ilk yarısı için ayrı, ikinci yarısı için ayrı bir amiral gemisi tanıtıyor, olması gereken de bu, çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor.
    Samsung da 2013'ün ilk yarısı için S4'ü, ikinci yarısı için Note 3'ü hazırlıyor.

    Snapdragon 600 ve 800, 2013'ün ikinci yarısında piyasada olacak, şuanda satışta değil. Dolayısıyla bir cihazda bunu görmemiz mümkün değil.
    Fakat S4 Pro da Exynos 5 Quad'dan 10 kat yavaş değil. Aynı çözünürlük ve yazılımda, Exynos 5 en fazla iki kat hızlı olacaktır CPU açısından.
    GPU olarak Samsung Apple karşısında çuvallıyor her sene, bakalım bu sene ne olacak.


    kesinlikle en çok satan telefon en iyisi değildir ancak müşterinin firmaya güveninini ve telefonu kalitesini gösterir.samsung un amiral gemilerine dandik diyorsun ama bana göre en iyisi,güncellemeler çabuk geliyor.yazılımsal özellikler mükemmel ötesi(özellikle multiwindow),ekran tam bana göre(canlı renkleri severim),işlemci exynos hem az güç tüketiyor hemde çok az ısınıyor.batarya nın çıkarılabilmesi çok iyi çünkü yedek batarya takıp telefonu kesintisiz kullanabilirsin.kamerası,ses kalitesi ortalama.malzeme kalitesi pek önem vermiyorum çünkü telefonu aldığımda hemen kılıfını taktığım için aliminyum yada plastik olmasının hiçbir önemi yok.önemli olan telefonun içi.bende dedim ya sony nin 1 yıl içinde sattığı toplam telefon sayısı bir galaxy s3 etmez diye.doğru çıktı sony 2012 de 35 milyondan fazla telefon satmış.galaxy s3 7 ayda 40 milyondan fazla telefon satmış.durum ortada.acaba sony dandik telefon ürettiği için mi insanlar almıyor.dışını biraz sağlam yapıp ekrandan kısıyor.samsung ekrana yatırım yapıp dışardan kesiyor.ben ekranı daha iyi telefon tercih ederim.

    xperia z nin ekran parlaklığı s3 ten fazla ama parlaklığın güneş ışığı dışında pek bir avantaj oluşturmadığı gibi hem göze zararlı hemde tft gibi eski teknoloji ekranlarda detay kaybı oluşturuyor.önemli olan ekranın ne kadar net olduğu.işte kanıt; 6.dakikadan sonra hd izleyin.

    http://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&oq=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&gs_l=youtube.3..0j0i5.5490.13150.0.13408.26.23.0.0.0.0.1764.10796.6j6j3j1j0j2j0j3j2.23.0...0.0...1ac.1.RLEdTEp8Nak

    adam burda s3 ün ekranının 720p pentile olmasına rağmen xperia z den çok daha keskin göründüğünü söylüyor.köprü fotoğrafında tam belli olmasada kedi fotoğrafında çok net belli oluyor.xperia z full hd olmasına rağmen,galaxy s3 kadar detay gösteremiyor.bravia engine 2 tamamen yazılımsal bir görüntü iyileştirmesi ve ekran TFT olduğu için bravia engine 2 ve opticontrast bile bu ekranı kurtaramaz.ayrıca sony xperia z nin ekranının kayal kırıklığı olduğunu belirtenlerin sayısı daha fazla.

    ayrıca kısa bir süre sonra sony nin yeni bir amiral gemi tanıtması demek xperia nin hem 2.plana atılması hemde güncellemelerin daha geç gelmesi demek.samsung galaxy note 3 ü çıkaracak ama bu galaxy s4 ün durumunu etkilemiyor.çünkü galaxy s4 smartphone,galaxy note 3 ise phablet.samsung gerçek amiral gemisi her zaman galaxy s serisi.güncelleme çıktığında bile note 2 ve s3 e aynı anda çıkıyor.yani birbirlerini etkilemiyorlar.htc m7 nin snapdragon 600 ile gelmesi daha muhtemel ama eğer s4 pro ile gelirse onuda kaldır çöpe at.böyle olursa galaxy s4 ün önü dahada açılacak.sonuç olarak sony xperia z nisana kadar ne sattı sattı sonra zaten galaxy s4 ün devri başlayacak.bu telefonlar böyle çıktığı sürece galaxy s4 için ayda 10 milyonluk satış bence çok kolay olacak.



    Hmm peki tamam o zaman.
    Size dandik Samsung'la mutluluklar.


    android dünyasının en iyi şirketinin en iyi telefonunu kullandığım için çok mutluyum

    Ben de teknoloji dünyasının en kaliteli firmasının en kaliteli cihazını -2013'ün en iyi akıllı telefonunu- almak için sabırsızlanıyorum.
    Siz ise teknolojisi dünyasında, en f/p odaklı cihazlar sunan, performansı uygun fiyata sunan fakat bunun için performans dışında her şeyi çalan bir firmanın ürünün kullanıyorsunuz.


    teknoloji dünyasının en kaliteli firması mı yok artık.bu fanlık sizi iyice kör etmiş.birde hala 2013 ün en iyi cihazı diyorsunuz ya ne deyim.sony bile bu yıl içinde bu telefondan daha iyi en az 1 telefon çıkaracak.birde samsung cihazlarının uygun fiyatlı olduğunu söylüyorsunuz neresi uygun bu telefonların.galaxy s3 ün fiyatı ortada hala distribütör garantili s3 ler 1500 TL nin yukarısında.distribütör garantili s2 lerin fiyatı 1200-1300 TL.samsung u apple la mukayese etmeyin.diğer android firmaları ile mukayese edin.sony yi rakip olarak görmüyorum ama htc nin telefonlarına bakın.htc nin 2011 amiral gemileri sensation,sensation xe nin fiyatları ne seviyede.doğru dürüst sıfırları bile ortada yokken 4.1 güncellemesi bile almazken onlardan önce çıkan galaxy s2 nin fiyatı hala 1200 TL seviyesinde ve güncelleme alıyor.galaxy serilerinde bulunan yazılımsal özellikler kullanıcıya gerçekten akıllı telefon kullandığını hissettiriyor.yok dışı sağlammış,yok su geçirmiyormuş bunlar telefonun içi boş olduktan sonra önemsiz şeyler.hele hele TFT ekranlı bir telefona bu saatten sonra 5 kuruş vermem.dışı plastik olsun ekran full hd süper amoled olsun.yada en kötü süper lcd felan olsun.size TFT ekranlı xperia z ile mutluluklar

    TFT ekran tamamen Sony'nin teknolojisi ve XZ'de 3. Nesil TFT(LED-Backlit LCD) kullanılıyor.
    Ekranın dünyanın en iyi mobil ekranı olduğu çok açık, tarafsız yurtdışı incelemelerinde hep söylenen şey bu. Daha önceki mesajlarımda size bunu kaynak göstererek ispatlamıştım.
    Tonla ek donanımsal ve yazılımsal iyileştirme içeriyor, emin olun sizin o gün ışığında yok olan, Beyazları mavimsi, mavileri yeşil, sarıları kırmızı gibi gösteren gerçekten uzak S3'ün ekranından en az 10000000000 kat daha iyi.

    Galaxy S3 rahat resmi garantili bir şekilde 1300 TL'ye, Note 2 de resmi garantili 1600 TL'ye kadar bulunabiliyor.

    Teknolojisi dünyasının en kaliteli donanımları, en iyi kamera, malzeme ve yazılımlarla birleştiren tek firması Sony'dir.
    Adamların amacı, müşterisini memnun edebilmek ve kaliteli ürün üretmek. Her şeyiyle kalite kokan ürünler üretiyor Sony.
    Bundan dolayı da dikkat edin aynı donanımdaki Samsung PC 1500 TL iken, Sony PC 2200 TL oluyor.
    Aynı şey TV'ler için de geçerli.

    Samsung, tamamen para kazanmak üzere oyun oynadığından hep f/p odaklı ürünler çıkarıyor, TV'den PC'ye, akıllı telefona kadar bu hep böyle.

    Telefonun içi emin olun Galaxy S10'dan da dolu. Dışı da Galaxy S20 kadar doludur diye tahmin ediyorum, S30 da olabilir.
    Fanlık asıl sizin gözlerinizi kör etmiş, işi bilenlerin %100'ü XZ'nin üstüne akıllı telefon yok derken sizin böyle saçma sapan mesajlar yazmanız gerçekten düşündürücü.


    ekran isterse 20.nesil tft olsun bir ips lcd olamaz.çünkü altyapısı belli.bir binanın temeli çürük olursa üzerini istediğiniz kadar sağlamlaştırın bir depremde yıkılır gider.size verdiğim linki tarafsız bir şekilde izleseydiniz sony nin ekran konusunda çuvalladığını anlardınız.ayrıca çoğu incelemedede xperia z nin ekranının hayal kırıklığı olduğu söylendi.ben 720p rgb amoledi 1080p tft lcd ye tercih ederim.sony nin galaxy s4 e rakip olarak(yinede gerçek bir rakip olamaz)yılın 2.çeyreğinde yeni bir telefon tanıtmasını bekliyorum.ama xperia z yi piyasayı gerçek anlamda sallayacak galaxy s4 ün rakibi yapıp teknoloji dünyasına hakaret etmeyin

    Doğru Samsung Galaxy S4 ile dahi Xperia Z'deki kaliteye ulaşamayacak.
    Demek ki yanlış biliyormuşum, Xperia Z'in rakibi Galaxy S10'muş. Neyse bir söylentileri çıksın da karşılaştırırız.
    Ancak ben yine de Xperia Z'nin daha üstün olacağını tahmin ediyorum.

    *Fanlıkta sınır yoktur. Siz, Samsung fanı, ben Sony fanı numarası yapan biriyle bakalım daha ne kadar tartışacağız.


    bense galaxy s4 ün daha üstün olacağını düşüyorum.bakalım kim daha üstün olacak

    Galaxy S4 ün sızdırılan sistem özelliklerinde(doğruluğu tartışılır) sekiz çekirdekli işlemci ve sekiz çekirdekli grafik işlemciye sahip olacağı söyleniyordu.

    hocam eğer exynos octa ile gelirse hem pil tüketimi hemde performans anlamında rakipsiz olur.eğer exynos 5 quad ile gelirse yine performansta rakipsiz olur ama pil tüketimi konusu şüpheli

    Hocam üstte yazdım Benchmark sonuçlarını. Oradan bakabilirsin :)




  • Bence Z herkesin ihtiyacını karşılayabilecek fazlasıyla güzel bir telefon olacak. Kamerasıyla, ekranıyla falan fazlasıyla ihtiyacı karşılar. Fakat sanırım Samsung ve Nokia çok daha büyük yeniliklerle gelecek. 2 hafta sonra tanıtılacak fuarda gözükecek sanırım birçok telefon. Nokia 41mp ile , S4 ise işlemci konusunda büyük yenilikle geliyor. Bunun yanında birçok yenilik de gelecektir. Yani bana kalırsa Z çok güzel telefon fakat son sözü samsung ya da nokia söyleyecektir. Sony değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    Son dönemde akıllı telefon pazarında fırtına öncesi sessizlik hakim. Şu an piyasada LG Nexus 4 dışında yeni nesil üst düzey Android telefon bulunmuyor. Ancak Xperia Z'nin Mart'ta piyasaya çıkmasıyla birlikte tüm büyük üreticiler kozlarını paylaşmaya başlayacak. Bu kozların en büyüklerinden biri de, tahmin edebileceğiniz üzere Samsung'un Galaxy S4'ü olacak.


    Bugün Techkiddy tarafından paylaşılan bir haber, Samsung Galaxy S4'ün bazı teknik özellikleri ve GLBenchmark sonuçları paylaşıldı. GLBenchmark veritabanından alınan bilgilere göre, Galaxy S4'ün Güney Kore versiyonu olan SHV-E300S kod adlı akıllı telefonda Qualcomm MSM8960 çipset kullanılıyor. Yani Samsung Galaxy S4'ün Güney Kore'de piyasaya çıkacak modellerinden biri, LG'nin Nexus 4'ü ile aynı çipseti kullanıyor. Benchmark sonuçlarına bakılırsa bu farklı Galaxy S4 full HD çözünürlüğe sahip olmasına rağmen son derece yüksek bir performansa imza atıyor.


    Ekran üzerinde görülen performansta, çözünürlük farkından ötürü LG Nexus 4'ten biraz düşük kaldığı gözlemlenen Qualcomm MSM8960'lı Galaxy S4, Offscreen testinde Nexus 4'e 7FPS'ye yakın fark atıyor.

    Galaxy S4'ün bizlere ulaşacak modelinde, Big.LITTLE teknolojsine sahip toplam 8 çekirdekli Exynos Octa çipset bulunması bekleniyor. Galaxy S4'ü biz de sizler kadar merakla bekliyoruz. Samsung Galaxy S4 hakkındaki detaylar ilerleyen süre zarfında Techno-Labs'da olacak.


    Kaynak:http://www.techno-labs.com/1/38790/1/Galaxy_S4_GLBenchmark_Sonu%C3%A7lar%C4%B1_.html




     xperia z bekleneni vermicek


    Hocam o haber sitesindeki haber yanlışlarla dolu.
    Bir kere Nexus 4'te APQ8064 yani 4x1.5 Ghz Krait işlemci ve Adreno 320 bulunuyor.

    Söyledikleri S4 modelinde bulunduğunu iddia ettikleri MSM8960 platformunda ise 2x1.5 Ghz Krait ve Adreno 225 bulunuyor. Yani geçen yılın amiral gemisi Xperia T ile aynı donanıma sahip.

    Buna rağmen Nexus 4'ü GPU testinde geçmesi haber sitesinin donanım özelliklerini yanlış yazdığının bir göstergesi.

    Büyük ihtimalle, Snapdargon 600 bir işlemci vardır o "Farklı" Galaxy S4'te, bundan dolayı GPU testlerinde N4'ü geçmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    Sizin gibi Samsung fanlarıyla tartışmaya girecek değilim. Her şey işlemci değil. S4'te isterse 10000 çekirdekli işlemci olsun, o kamerayla, o kasayla, o tasarımla, o arayüzle Samsung'un telefonları yine dandik kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
    Ekran konusunda iPhone 5 ile aynı parlaklık derecesine sahip. (Kaynak: PhoneArena)
    Ses konusunda HTC ile yarışan tek firma Sony zaten.(ClearBass, ClearAudio+, xLoud)
    Ayrıca S4 Pro son nesil bir işlemci, HTC daha duyurmadığı M7'de dahi S4 Pro kullanacak, 600/800'ü ise ancak yılın ikinci yarısında görebileceğiz. (Kaynaklar:
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Analiz--HTC-M7-bilesen-sikintisi-yasayabilir.htm
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-Onein-Ultrapixel-kamerasi-ile-cekildigi-iddia-edilen-bir-gorsel-yayinlandi.htm - Daha nice kaynak var.)

    Sonuç olarak, kim ne derse desin, THE BEST IN 2013 = XPERIA Z.


    peki samsung dandik olduğu için mi s3 40 milyondan fazla satıyor.sony nin bir yıl içinde toplam akıllı telefon satışı bir galaxy s3 kadar etmiyor.sana göre dandik bana göre en iyisi.ve çoğu kişiye görede en iyisi.parlaklık her şey değil.xperia z nin ekranıyla s3 ün ekranının karşılaştırmasında xperia z nin parlaklığı yüzünden ekrandaki netlik kaybı açıkca belli oldu.bunun en önemli nedeni ekranın tft olmasıdır.s4 pro 2012 nin 2 yarısında çıktı tamam gayet hızlı bir işlemci ama exynos 5 yada snapdragon 800 le yarışması mümkün değil.ses konusunda ise incelemelerde xperia z nin hoparlör sesinin düşük çıktığı söylendi.ayrıca bana samsung fanı diyorsun ama kendin fanatik bir sony fanısın gerçekleri göremiyorsun.xperia z 2013 yılının en iyi telefonu olacak diyorsun ama buna çocuklar bile inanmaz.sana göre en iyisi olsun ve çıktığında git bu telefonu al.ayrıca çok sürmez sony temmuz aylarında yeni bir amiral gemi tanıttığında sony ye arkasından çok küfür edersin

    Hep söylüyorum, en çok satan en iyisi değildir. Samsung'un dandik cihazlarının çok satmasının tek nedeni uygun fiyatları ve buna karşı sunduğu yüksek performanstır. Pazarlamayı da yapınca kanırıyorlar insanları tabii.
    En çok satan en iyisi olsaydı, en iyi oyun Call of Duty, en iyi araba da Ford, VW falan olurdu.
    Sony 2012'de 35 milyondan fazla akıllı telefon sattı. (Kaynak: XperiaBlog)

    Xperia Z'in ekranının parlaklığı S3'ünkünden çok daha yüksek. iPhone 5 ile aynı parlaklık değerine sahip Xperia Z.(500 kandela, iPhone ile aynı. S3 ise 300 kandelaya kadar parlaklık sunuyor. Kaynak iPhone 5 ise karşılaştırmalarda açık ara S3'ten çok daha parlak bir ekran sunuyordu.
    Netlik konusunda Xperia Z zaten her konuda olduğu gibi S3'ü eziyor. (443 PPı vs 306 PPI)

    2013'ün ilk yarısında(Haziran dahil) S4 dışında hiçbir telefon Cortex A15x4 ile gelmeyecek. M7 ve XZ de S4 Pro'yu kullanıyor.

    Ekran konusunda, tarafsız birçok yabancı inceleme sitesi gördükleri en iyi telefon ekranı diyorlar Xperia Z'nin ekranı ile ilgili. Kaynak
    BRAVIA Engine 2, Direct Touch, OptiContrast, Ekran kalibrasyonu gibi teknolojilerle Japan Display üretimi Full HD LED-Backlit(3. Nesil TFT) birleşince doğal olarak en iyi ekran ortaya çıkmış oluyor.
    Burada Sony'nin TFT'yi kullanmasının sebebi, kendi ekran teknolojisi olmasındandır. Zira gerek renk paleti, gerek renklerin gerçekçiliği açısından, piyasadaki birçok AMOLED ekrandan iyi sonuç veriyor.
    Ekranın tek eksik yanı, görüş açısının değişmesiyle ekrandaki değişmenin rakiplerine göre daha fazla olması.
    Ancak o açıyla cihazı kullanacak kimse olmadığından, bu bir eksi sayılmaz.

    Kamera konusunda zaten en iyi olduğu ve olacağı çok açık. (Hem ön, hem arka kamera açısından)

    Hoparlör ve ses kalitesi konusunda Samsung'un her telefonundan iyi olduğu ve S4'ten de iyi olacağı kesin, çünkü 3 adet müthiş teknolojiye sahip: xLoud, ClearAudio+, ClearBass.

    Xperia Z'yi alsam, Sony'in iFA'da yeni bir amiral gemi tanıtacağını bilerek alırım zaten. Küfür falan da etmem, takdir ederim. Ayrıca iFA fuarı Eylül ayında. Sony Eylül'de tanıtacak yeni amiralini ki 4xA15 kullanacağı söyleniyordu.
    Her sene öyle yapıyor çünkü firmalar. 2012 = Xperia S, Xperia T. 2011=Xperia arc, Xperia arc S.
    İki firma da senenin ilk yarısı için ayrı, ikinci yarısı için ayrı bir amiral gemisi tanıtıyor, olması gereken de bu, çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor.
    Samsung da 2013'ün ilk yarısı için S4'ü, ikinci yarısı için Note 3'ü hazırlıyor.

    Snapdragon 600 ve 800, 2013'ün ikinci yarısında piyasada olacak, şuanda satışta değil. Dolayısıyla bir cihazda bunu görmemiz mümkün değil.
    Fakat S4 Pro da Exynos 5 Quad'dan 10 kat yavaş değil. Aynı çözünürlük ve yazılımda, Exynos 5 en fazla iki kat hızlı olacaktır CPU açısından.
    GPU olarak Samsung Apple karşısında çuvallıyor her sene, bakalım bu sene ne olacak.


    kesinlikle en çok satan telefon en iyisi değildir ancak müşterinin firmaya güveninini ve telefonu kalitesini gösterir.samsung un amiral gemilerine dandik diyorsun ama bana göre en iyisi,güncellemeler çabuk geliyor.yazılımsal özellikler mükemmel ötesi(özellikle multiwindow),ekran tam bana göre(canlı renkleri severim),işlemci exynos hem az güç tüketiyor hemde çok az ısınıyor.batarya nın çıkarılabilmesi çok iyi çünkü yedek batarya takıp telefonu kesintisiz kullanabilirsin.kamerası,ses kalitesi ortalama.malzeme kalitesi pek önem vermiyorum çünkü telefonu aldığımda hemen kılıfını taktığım için aliminyum yada plastik olmasının hiçbir önemi yok.önemli olan telefonun içi.bende dedim ya sony nin 1 yıl içinde sattığı toplam telefon sayısı bir galaxy s3 etmez diye.doğru çıktı sony 2012 de 35 milyondan fazla telefon satmış.galaxy s3 7 ayda 40 milyondan fazla telefon satmış.durum ortada.acaba sony dandik telefon ürettiği için mi insanlar almıyor.dışını biraz sağlam yapıp ekrandan kısıyor.samsung ekrana yatırım yapıp dışardan kesiyor.ben ekranı daha iyi telefon tercih ederim.

    xperia z nin ekran parlaklığı s3 ten fazla ama parlaklığın güneş ışığı dışında pek bir avantaj oluşturmadığı gibi hem göze zararlı hemde tft gibi eski teknoloji ekranlarda detay kaybı oluşturuyor.önemli olan ekranın ne kadar net olduğu.işte kanıt; 6.dakikadan sonra hd izleyin.

    http://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&oq=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&gs_l=youtube.3..0j0i5.5490.13150.0.13408.26.23.0.0.0.0.1764.10796.6j6j3j1j0j2j0j3j2.23.0...0.0...1ac.1.RLEdTEp8Nak

    adam burda s3 ün ekranının 720p pentile olmasına rağmen xperia z den çok daha keskin göründüğünü söylüyor.köprü fotoğrafında tam belli olmasada kedi fotoğrafında çok net belli oluyor.xperia z full hd olmasına rağmen,galaxy s3 kadar detay gösteremiyor.bravia engine 2 tamamen yazılımsal bir görüntü iyileştirmesi ve ekran TFT olduğu için bravia engine 2 ve opticontrast bile bu ekranı kurtaramaz.ayrıca sony xperia z nin ekranının kayal kırıklığı olduğunu belirtenlerin sayısı daha fazla.

    ayrıca kısa bir süre sonra sony nin yeni bir amiral gemi tanıtması demek xperia nin hem 2.plana atılması hemde güncellemelerin daha geç gelmesi demek.samsung galaxy note 3 ü çıkaracak ama bu galaxy s4 ün durumunu etkilemiyor.çünkü galaxy s4 smartphone,galaxy note 3 ise phablet.samsung gerçek amiral gemisi her zaman galaxy s serisi.güncelleme çıktığında bile note 2 ve s3 e aynı anda çıkıyor.yani birbirlerini etkilemiyorlar.htc m7 nin snapdragon 600 ile gelmesi daha muhtemel ama eğer s4 pro ile gelirse onuda kaldır çöpe at.böyle olursa galaxy s4 ün önü dahada açılacak.sonuç olarak sony xperia z nisana kadar ne sattı sattı sonra zaten galaxy s4 ün devri başlayacak.bu telefonlar böyle çıktığı sürece galaxy s4 için ayda 10 milyonluk satış bence çok kolay olacak.



    Hmm peki tamam o zaman.
    Size dandik Samsung'la mutluluklar.


    android dünyasının en iyi şirketinin en iyi telefonunu kullandığım için çok mutluyum

    Ben de teknoloji dünyasının en kaliteli firmasının en kaliteli cihazını -2013'ün en iyi akıllı telefonunu- almak için sabırsızlanıyorum.
    Siz ise teknolojisi dünyasında, en f/p odaklı cihazlar sunan, performansı uygun fiyata sunan fakat bunun için performans dışında her şeyi çalan bir firmanın ürünün kullanıyorsunuz.


    teknoloji dünyasının en kaliteli firması mı yok artık.bu fanlık sizi iyice kör etmiş.birde hala 2013 ün en iyi cihazı diyorsunuz ya ne deyim.sony bile bu yıl içinde bu telefondan daha iyi en az 1 telefon çıkaracak.birde samsung cihazlarının uygun fiyatlı olduğunu söylüyorsunuz neresi uygun bu telefonların.galaxy s3 ün fiyatı ortada hala distribütör garantili s3 ler 1500 TL nin yukarısında.distribütör garantili s2 lerin fiyatı 1200-1300 TL.samsung u apple la mukayese etmeyin.diğer android firmaları ile mukayese edin.sony yi rakip olarak görmüyorum ama htc nin telefonlarına bakın.htc nin 2011 amiral gemileri sensation,sensation xe nin fiyatları ne seviyede.doğru dürüst sıfırları bile ortada yokken 4.1 güncellemesi bile almazken onlardan önce çıkan galaxy s2 nin fiyatı hala 1200 TL seviyesinde ve güncelleme alıyor.galaxy serilerinde bulunan yazılımsal özellikler kullanıcıya gerçekten akıllı telefon kullandığını hissettiriyor.yok dışı sağlammış,yok su geçirmiyormuş bunlar telefonun içi boş olduktan sonra önemsiz şeyler.hele hele TFT ekranlı bir telefona bu saatten sonra 5 kuruş vermem.dışı plastik olsun ekran full hd süper amoled olsun.yada en kötü süper lcd felan olsun.size TFT ekranlı xperia z ile mutluluklar

    TFT ekran tamamen Sony'nin teknolojisi ve XZ'de 3. Nesil TFT(LED-Backlit LCD) kullanılıyor.
    Ekranın dünyanın en iyi mobil ekranı olduğu çok açık, tarafsız yurtdışı incelemelerinde hep söylenen şey bu. Daha önceki mesajlarımda size bunu kaynak göstererek ispatlamıştım.
    Tonla ek donanımsal ve yazılımsal iyileştirme içeriyor, emin olun sizin o gün ışığında yok olan, Beyazları mavimsi, mavileri yeşil, sarıları kırmızı gibi gösteren gerçekten uzak S3'ün ekranından en az 10000000000 kat daha iyi.

    Galaxy S3 rahat resmi garantili bir şekilde 1300 TL'ye, Note 2 de resmi garantili 1600 TL'ye kadar bulunabiliyor.

    Teknolojisi dünyasının en kaliteli donanımları, en iyi kamera, malzeme ve yazılımlarla birleştiren tek firması Sony'dir.
    Adamların amacı, müşterisini memnun edebilmek ve kaliteli ürün üretmek. Her şeyiyle kalite kokan ürünler üretiyor Sony.
    Bundan dolayı da dikkat edin aynı donanımdaki Samsung PC 1500 TL iken, Sony PC 2200 TL oluyor.
    Aynı şey TV'ler için de geçerli.

    Samsung, tamamen para kazanmak üzere oyun oynadığından hep f/p odaklı ürünler çıkarıyor, TV'den PC'ye, akıllı telefona kadar bu hep böyle.

    Telefonun içi emin olun Galaxy S10'dan da dolu. Dışı da Galaxy S20 kadar doludur diye tahmin ediyorum, S30 da olabilir.
    Fanlık asıl sizin gözlerinizi kör etmiş, işi bilenlerin %100'ü XZ'nin üstüne akıllı telefon yok derken sizin böyle saçma sapan mesajlar yazmanız gerçekten düşündürücü.


    ekran isterse 20.nesil tft olsun bir ips lcd olamaz.çünkü altyapısı belli.bir binanın temeli çürük olursa üzerini istediğiniz kadar sağlamlaştırın bir depremde yıkılır gider.size verdiğim linki tarafsız bir şekilde izleseydiniz sony nin ekran konusunda çuvalladığını anlardınız.ayrıca çoğu incelemedede xperia z nin ekranının hayal kırıklığı olduğu söylendi.ben 720p rgb amoledi 1080p tft lcd ye tercih ederim.sony nin galaxy s4 e rakip olarak(yinede gerçek bir rakip olamaz)yılın 2.çeyreğinde yeni bir telefon tanıtmasını bekliyorum.ama xperia z yi piyasayı gerçek anlamda sallayacak galaxy s4 ün rakibi yapıp teknoloji dünyasına hakaret etmeyin

    Doğru Samsung Galaxy S4 ile dahi Xperia Z'deki kaliteye ulaşamayacak.
    Demek ki yanlış biliyormuşum, Xperia Z'in rakibi Galaxy S10'muş. Neyse bir söylentileri çıksın da karşılaştırırız.
    Ancak ben yine de Xperia Z'nin daha üstün olacağını tahmin ediyorum.

    *Fanlıkta sınır yoktur. Siz, Samsung fanı, ben Sony fanı numarası yapan biriyle bakalım daha ne kadar tartışacağız.


    bense galaxy s4 ün daha üstün olacağını düşüyorum.bakalım kim daha üstün olacak

    Galaxy S4 ün sızdırılan sistem özelliklerinde(doğruluğu tartışılır) sekiz çekirdekli işlemci ve sekiz çekirdekli grafik işlemciye sahip olacağı söyleniyordu.

    hocam eğer exynos octa ile gelirse hem pil tüketimi hemde performans anlamında rakipsiz olur.eğer exynos 5 quad ile gelirse yine performansta rakipsiz olur ama pil tüketimi konusu şüpheli

    Hocam üstte yazdım Benchmark sonuçlarını. Oradan bakabilirsin :)

    hocam s4 ün uluslarası versiyonu exynos çipsetle gelecektir.bu nedenle yukardaki skorlardan daha yüksek performans gösterecektir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    Son dönemde akıllı telefon pazarında fırtına öncesi sessizlik hakim. Şu an piyasada LG Nexus 4 dışında yeni nesil üst düzey Android telefon bulunmuyor. Ancak Xperia Z'nin Mart'ta piyasaya çıkmasıyla birlikte tüm büyük üreticiler kozlarını paylaşmaya başlayacak. Bu kozların en büyüklerinden biri de, tahmin edebileceğiniz üzere Samsung'un Galaxy S4'ü olacak.


    Bugün Techkiddy tarafından paylaşılan bir haber, Samsung Galaxy S4'ün bazı teknik özellikleri ve GLBenchmark sonuçları paylaşıldı. GLBenchmark veritabanından alınan bilgilere göre, Galaxy S4'ün Güney Kore versiyonu olan SHV-E300S kod adlı akıllı telefonda Qualcomm MSM8960 çipset kullanılıyor. Yani Samsung Galaxy S4'ün Güney Kore'de piyasaya çıkacak modellerinden biri, LG'nin Nexus 4'ü ile aynı çipseti kullanıyor. Benchmark sonuçlarına bakılırsa bu farklı Galaxy S4 full HD çözünürlüğe sahip olmasına rağmen son derece yüksek bir performansa imza atıyor.


    Ekran üzerinde görülen performansta, çözünürlük farkından ötürü LG Nexus 4'ten biraz düşük kaldığı gözlemlenen Qualcomm MSM8960'lı Galaxy S4, Offscreen testinde Nexus 4'e 7FPS'ye yakın fark atıyor.

    Galaxy S4'ün bizlere ulaşacak modelinde, Big.LITTLE teknolojsine sahip toplam 8 çekirdekli Exynos Octa çipset bulunması bekleniyor. Galaxy S4'ü biz de sizler kadar merakla bekliyoruz. Samsung Galaxy S4 hakkındaki detaylar ilerleyen süre zarfında Techno-Labs'da olacak.


    Kaynak:http://www.techno-labs.com/1/38790/1/Galaxy_S4_GLBenchmark_Sonu%C3%A7lar%C4%B1_.html




     xperia z bekleneni vermicek


    Hocam o haber sitesindeki haber yanlışlarla dolu.
    Bir kere Nexus 4'te APQ8064 yani 4x1.5 Ghz Krait işlemci ve Adreno 320 bulunuyor.

    Söyledikleri S4 modelinde bulunduğunu iddia ettikleri MSM8960 platformunda ise 2x1.5 Ghz Krait ve Adreno 225 bulunuyor. Yani geçen yılın amiral gemisi Xperia T ile aynı donanıma sahip.

    Buna rağmen Nexus 4'ü GPU testinde geçmesi haber sitesinin donanım özelliklerini yanlış yazdığının bir göstergesi.

    Büyük ihtimalle, Snapdargon 600 bir işlemci vardır o "Farklı" Galaxy S4'te, bundan dolayı GPU testlerinde N4'ü geçmiş.


    Belk hocam, ben haber stesinin yalancısıyım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455


    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    Sizin gibi Samsung fanlarıyla tartışmaya girecek değilim. Her şey işlemci değil. S4'te isterse 10000 çekirdekli işlemci olsun, o kamerayla, o kasayla, o tasarımla, o arayüzle Samsung'un telefonları yine dandik kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
    Ekran konusunda iPhone 5 ile aynı parlaklık derecesine sahip. (Kaynak: PhoneArena)
    Ses konusunda HTC ile yarışan tek firma Sony zaten.(ClearBass, ClearAudio+, xLoud)
    Ayrıca S4 Pro son nesil bir işlemci, HTC daha duyurmadığı M7'de dahi S4 Pro kullanacak, 600/800'ü ise ancak yılın ikinci yarısında görebileceğiz. (Kaynaklar:
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/Analiz--HTC-M7-bilesen-sikintisi-yasayabilir.htm
    http://www.donanimhaber.com/cep-telefonlari/haberleri/HTC-Onein-Ultrapixel-kamerasi-ile-cekildigi-iddia-edilen-bir-gorsel-yayinlandi.htm - Daha nice kaynak var.)

    Sonuç olarak, kim ne derse desin, THE BEST IN 2013 = XPERIA Z.


    peki samsung dandik olduğu için mi s3 40 milyondan fazla satıyor.sony nin bir yıl içinde toplam akıllı telefon satışı bir galaxy s3 kadar etmiyor.sana göre dandik bana göre en iyisi.ve çoğu kişiye görede en iyisi.parlaklık her şey değil.xperia z nin ekranıyla s3 ün ekranının karşılaştırmasında xperia z nin parlaklığı yüzünden ekrandaki netlik kaybı açıkca belli oldu.bunun en önemli nedeni ekranın tft olmasıdır.s4 pro 2012 nin 2 yarısında çıktı tamam gayet hızlı bir işlemci ama exynos 5 yada snapdragon 800 le yarışması mümkün değil.ses konusunda ise incelemelerde xperia z nin hoparlör sesinin düşük çıktığı söylendi.ayrıca bana samsung fanı diyorsun ama kendin fanatik bir sony fanısın gerçekleri göremiyorsun.xperia z 2013 yılının en iyi telefonu olacak diyorsun ama buna çocuklar bile inanmaz.sana göre en iyisi olsun ve çıktığında git bu telefonu al.ayrıca çok sürmez sony temmuz aylarında yeni bir amiral gemi tanıttığında sony ye arkasından çok küfür edersin

    Hep söylüyorum, en çok satan en iyisi değildir. Samsung'un dandik cihazlarının çok satmasının tek nedeni uygun fiyatları ve buna karşı sunduğu yüksek performanstır. Pazarlamayı da yapınca kanırıyorlar insanları tabii.
    En çok satan en iyisi olsaydı, en iyi oyun Call of Duty, en iyi araba da Ford, VW falan olurdu.
    Sony 2012'de 35 milyondan fazla akıllı telefon sattı. (Kaynak: XperiaBlog)

    Xperia Z'in ekranının parlaklığı S3'ünkünden çok daha yüksek. iPhone 5 ile aynı parlaklık değerine sahip Xperia Z.(500 kandela, iPhone ile aynı. S3 ise 300 kandelaya kadar parlaklık sunuyor. Kaynak iPhone 5 ise karşılaştırmalarda açık ara S3'ten çok daha parlak bir ekran sunuyordu.
    Netlik konusunda Xperia Z zaten her konuda olduğu gibi S3'ü eziyor. (443 PPı vs 306 PPI)

    2013'ün ilk yarısında(Haziran dahil) S4 dışında hiçbir telefon Cortex A15x4 ile gelmeyecek. M7 ve XZ de S4 Pro'yu kullanıyor.

    Ekran konusunda, tarafsız birçok yabancı inceleme sitesi gördükleri en iyi telefon ekranı diyorlar Xperia Z'nin ekranı ile ilgili. Kaynak
    BRAVIA Engine 2, Direct Touch, OptiContrast, Ekran kalibrasyonu gibi teknolojilerle Japan Display üretimi Full HD LED-Backlit(3. Nesil TFT) birleşince doğal olarak en iyi ekran ortaya çıkmış oluyor.
    Burada Sony'nin TFT'yi kullanmasının sebebi, kendi ekran teknolojisi olmasındandır. Zira gerek renk paleti, gerek renklerin gerçekçiliği açısından, piyasadaki birçok AMOLED ekrandan iyi sonuç veriyor.
    Ekranın tek eksik yanı, görüş açısının değişmesiyle ekrandaki değişmenin rakiplerine göre daha fazla olması.
    Ancak o açıyla cihazı kullanacak kimse olmadığından, bu bir eksi sayılmaz.

    Kamera konusunda zaten en iyi olduğu ve olacağı çok açık. (Hem ön, hem arka kamera açısından)

    Hoparlör ve ses kalitesi konusunda Samsung'un her telefonundan iyi olduğu ve S4'ten de iyi olacağı kesin, çünkü 3 adet müthiş teknolojiye sahip: xLoud, ClearAudio+, ClearBass.

    Xperia Z'yi alsam, Sony'in iFA'da yeni bir amiral gemi tanıtacağını bilerek alırım zaten. Küfür falan da etmem, takdir ederim. Ayrıca iFA fuarı Eylül ayında. Sony Eylül'de tanıtacak yeni amiralini ki 4xA15 kullanacağı söyleniyordu.
    Her sene öyle yapıyor çünkü firmalar. 2012 = Xperia S, Xperia T. 2011=Xperia arc, Xperia arc S.
    İki firma da senenin ilk yarısı için ayrı, ikinci yarısı için ayrı bir amiral gemisi tanıtıyor, olması gereken de bu, çünkü teknoloji çok hızlı gelişiyor.
    Samsung da 2013'ün ilk yarısı için S4'ü, ikinci yarısı için Note 3'ü hazırlıyor.

    Snapdragon 600 ve 800, 2013'ün ikinci yarısında piyasada olacak, şuanda satışta değil. Dolayısıyla bir cihazda bunu görmemiz mümkün değil.
    Fakat S4 Pro da Exynos 5 Quad'dan 10 kat yavaş değil. Aynı çözünürlük ve yazılımda, Exynos 5 en fazla iki kat hızlı olacaktır CPU açısından.
    GPU olarak Samsung Apple karşısında çuvallıyor her sene, bakalım bu sene ne olacak.


    kesinlikle en çok satan telefon en iyisi değildir ancak müşterinin firmaya güveninini ve telefonu kalitesini gösterir.samsung un amiral gemilerine dandik diyorsun ama bana göre en iyisi,güncellemeler çabuk geliyor.yazılımsal özellikler mükemmel ötesi(özellikle multiwindow),ekran tam bana göre(canlı renkleri severim),işlemci exynos hem az güç tüketiyor hemde çok az ısınıyor.batarya nın çıkarılabilmesi çok iyi çünkü yedek batarya takıp telefonu kesintisiz kullanabilirsin.kamerası,ses kalitesi ortalama.malzeme kalitesi pek önem vermiyorum çünkü telefonu aldığımda hemen kılıfını taktığım için aliminyum yada plastik olmasının hiçbir önemi yok.önemli olan telefonun içi.bende dedim ya sony nin 1 yıl içinde sattığı toplam telefon sayısı bir galaxy s3 etmez diye.doğru çıktı sony 2012 de 35 milyondan fazla telefon satmış.galaxy s3 7 ayda 40 milyondan fazla telefon satmış.durum ortada.acaba sony dandik telefon ürettiği için mi insanlar almıyor.dışını biraz sağlam yapıp ekrandan kısıyor.samsung ekrana yatırım yapıp dışardan kesiyor.ben ekranı daha iyi telefon tercih ederim.

    xperia z nin ekran parlaklığı s3 ten fazla ama parlaklığın güneş ışığı dışında pek bir avantaj oluşturmadığı gibi hem göze zararlı hemde tft gibi eski teknoloji ekranlarda detay kaybı oluşturuyor.önemli olan ekranın ne kadar net olduğu.işte kanıt; 6.dakikadan sonra hd izleyin.

    http://www.youtube.com/results?search_query=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&oq=galaxy+s3+vs+sony+xperia+z&gs_l=youtube.3..0j0i5.5490.13150.0.13408.26.23.0.0.0.0.1764.10796.6j6j3j1j0j2j0j3j2.23.0...0.0...1ac.1.RLEdTEp8Nak

    adam burda s3 ün ekranının 720p pentile olmasına rağmen xperia z den çok daha keskin göründüğünü söylüyor.köprü fotoğrafında tam belli olmasada kedi fotoğrafında çok net belli oluyor.xperia z full hd olmasına rağmen,galaxy s3 kadar detay gösteremiyor.bravia engine 2 tamamen yazılımsal bir görüntü iyileştirmesi ve ekran TFT olduğu için bravia engine 2 ve opticontrast bile bu ekranı kurtaramaz.ayrıca sony xperia z nin ekranının kayal kırıklığı olduğunu belirtenlerin sayısı daha fazla.

    ayrıca kısa bir süre sonra sony nin yeni bir amiral gemi tanıtması demek xperia nin hem 2.plana atılması hemde güncellemelerin daha geç gelmesi demek.samsung galaxy note 3 ü çıkaracak ama bu galaxy s4 ün durumunu etkilemiyor.çünkü galaxy s4 smartphone,galaxy note 3 ise phablet.samsung gerçek amiral gemisi her zaman galaxy s serisi.güncelleme çıktığında bile note 2 ve s3 e aynı anda çıkıyor.yani birbirlerini etkilemiyorlar.htc m7 nin snapdragon 600 ile gelmesi daha muhtemel ama eğer s4 pro ile gelirse onuda kaldır çöpe at.böyle olursa galaxy s4 ün önü dahada açılacak.sonuç olarak sony xperia z nisana kadar ne sattı sattı sonra zaten galaxy s4 ün devri başlayacak.bu telefonlar böyle çıktığı sürece galaxy s4 için ayda 10 milyonluk satış bence çok kolay olacak.



    Hmm peki tamam o zaman.
    Size dandik Samsung'la mutluluklar.


    android dünyasının en iyi şirketinin en iyi telefonunu kullandığım için çok mutluyum

    Ben de teknoloji dünyasının en kaliteli firmasının en kaliteli cihazını -2013'ün en iyi akıllı telefonunu- almak için sabırsızlanıyorum.
    Siz ise teknolojisi dünyasında, en f/p odaklı cihazlar sunan, performansı uygun fiyata sunan fakat bunun için performans dışında her şeyi çalan bir firmanın ürünün kullanıyorsunuz.


    teknoloji dünyasının en kaliteli firması mı yok artık.bu fanlık sizi iyice kör etmiş.birde hala 2013 ün en iyi cihazı diyorsunuz ya ne deyim.sony bile bu yıl içinde bu telefondan daha iyi en az 1 telefon çıkaracak.birde samsung cihazlarının uygun fiyatlı olduğunu söylüyorsunuz neresi uygun bu telefonların.galaxy s3 ün fiyatı ortada hala distribütör garantili s3 ler 1500 TL nin yukarısında.distribütör garantili s2 lerin fiyatı 1200-1300 TL.samsung u apple la mukayese etmeyin.diğer android firmaları ile mukayese edin.sony yi rakip olarak görmüyorum ama htc nin telefonlarına bakın.htc nin 2011 amiral gemileri sensation,sensation xe nin fiyatları ne seviyede.doğru dürüst sıfırları bile ortada yokken 4.1 güncellemesi bile almazken onlardan önce çıkan galaxy s2 nin fiyatı hala 1200 TL seviyesinde ve güncelleme alıyor.galaxy serilerinde bulunan yazılımsal özellikler kullanıcıya gerçekten akıllı telefon kullandığını hissettiriyor.yok dışı sağlammış,yok su geçirmiyormuş bunlar telefonun içi boş olduktan sonra önemsiz şeyler.hele hele TFT ekranlı bir telefona bu saatten sonra 5 kuruş vermem.dışı plastik olsun ekran full hd süper amoled olsun.yada en kötü süper lcd felan olsun.size TFT ekranlı xperia z ile mutluluklar

    TFT ekran tamamen Sony'nin teknolojisi ve XZ'de 3. Nesil TFT(LED-Backlit LCD) kullanılıyor.
    Ekranın dünyanın en iyi mobil ekranı olduğu çok açık, tarafsız yurtdışı incelemelerinde hep söylenen şey bu. Daha önceki mesajlarımda size bunu kaynak göstererek ispatlamıştım.
    Tonla ek donanımsal ve yazılımsal iyileştirme içeriyor, emin olun sizin o gün ışığında yok olan, Beyazları mavimsi, mavileri yeşil, sarıları kırmızı gibi gösteren gerçekten uzak S3'ün ekranından en az 10000000000 kat daha iyi.

    Galaxy S3 rahat resmi garantili bir şekilde 1300 TL'ye, Note 2 de resmi garantili 1600 TL'ye kadar bulunabiliyor.

    Teknolojisi dünyasının en kaliteli donanımları, en iyi kamera, malzeme ve yazılımlarla birleştiren tek firması Sony'dir.
    Adamların amacı, müşterisini memnun edebilmek ve kaliteli ürün üretmek. Her şeyiyle kalite kokan ürünler üretiyor Sony.
    Bundan dolayı da dikkat edin aynı donanımdaki Samsung PC 1500 TL iken, Sony PC 2200 TL oluyor.
    Aynı şey TV'ler için de geçerli.

    Samsung, tamamen para kazanmak üzere oyun oynadığından hep f/p odaklı ürünler çıkarıyor, TV'den PC'ye, akıllı telefona kadar bu hep böyle.

    Telefonun içi emin olun Galaxy S10'dan da dolu. Dışı da Galaxy S20 kadar doludur diye tahmin ediyorum, S30 da olabilir.
    Fanlık asıl sizin gözlerinizi kör etmiş, işi bilenlerin %100'ü XZ'nin üstüne akıllı telefon yok derken sizin böyle saçma sapan mesajlar yazmanız gerçekten düşündürücü.


    ekran isterse 20.nesil tft olsun bir ips lcd olamaz.çünkü altyapısı belli.bir binanın temeli çürük olursa üzerini istediğiniz kadar sağlamlaştırın bir depremde yıkılır gider.size verdiğim linki tarafsız bir şekilde izleseydiniz sony nin ekran konusunda çuvalladığını anlardınız.ayrıca çoğu incelemedede xperia z nin ekranının hayal kırıklığı olduğu söylendi.ben 720p rgb amoledi 1080p tft lcd ye tercih ederim.sony nin galaxy s4 e rakip olarak(yinede gerçek bir rakip olamaz)yılın 2.çeyreğinde yeni bir telefon tanıtmasını bekliyorum.ama xperia z yi piyasayı gerçek anlamda sallayacak galaxy s4 ün rakibi yapıp teknoloji dünyasına hakaret etmeyin

    Doğru Samsung Galaxy S4 ile dahi Xperia Z'deki kaliteye ulaşamayacak.
    Demek ki yanlış biliyormuşum, Xperia Z'in rakibi Galaxy S10'muş. Neyse bir söylentileri çıksın da karşılaştırırız.
    Ancak ben yine de Xperia Z'nin daha üstün olacağını tahmin ediyorum.

    *Fanlıkta sınır yoktur. Siz, Samsung fanı, ben Sony fanı numarası yapan biriyle bakalım daha ne kadar tartışacağız.


    bense galaxy s4 ün daha üstün olacağını düşüyorum.bakalım kim daha üstün olacak

    Galaxy S4 ün sızdırılan sistem özelliklerinde(doğruluğu tartışılır) sekiz çekirdekli işlemci ve sekiz çekirdekli grafik işlemciye sahip olacağı söyleniyordu.

    hocam eğer exynos octa ile gelirse hem pil tüketimi hemde performans anlamında rakipsiz olur.eğer exynos 5 quad ile gelirse yine performansta rakipsiz olur ama pil tüketimi konusu şüpheli

    Hocam üstte yazdım Benchmark sonuçlarını. Oradan bakabilirsin :)

    hocam s4 ün uluslarası versiyonu exynos çipsetle gelecektir.bu nedenle yukardaki skorlardan daha yüksek performans gösterecektir

    Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest Account

    Bence Z herkesin ihtiyacını karşılayabilecek fazlasıyla güzel bir telefon olacak. Kamerasıyla, ekranıyla falan fazlasıyla ihtiyacı karşılar. Fakat sanırım Samsung ve Nokia çok daha büyük yeniliklerle gelecek. 2 hafta sonra tanıtılacak fuarda gözükecek sanırım birçok telefon. Nokia 41mp ile , S4 ise işlemci konusunda büyük yenilikle geliyor. Bunun yanında birçok yenilik de gelecektir. Yani bana kalırsa Z çok güzel telefon fakat son sözü samsung ya da nokia söyleyecektir. Sony değil.

    Hocam kim ne kadar beklerse o kadar yüksek performansa sahip olur. Ancak son sözü söyleyecek ve en iyi olacak bir telefon yok olamaz ve olmayacaktır da.
    Bu senenin ilk yarsının domine edecek üç cihaz var: Xperia Z, HTC One(M7), Galaxy S4. Tasarım, Dayanıklılık, Kamera ve kasa kalitesine önem verenler Xperia Z'yi, arayüze, ekrana, ses kalitesine önem verenler HTC One'ı, En iyi performansı isteyenler Galaxy S4'ü seçmeliler.

    Dediğim gibi son söz diye bir şey yok. Samsung Haziran'da S4'ü çıkarır, Eylül'de yeni amiral gemi Xperia tanıtılır, S4 performansta da geçilir. Veya HTC Snapdragon 600/800'lü bir cihaz tanıtır yılın ikinci yarsında o da performans olarak S4'ü geçecektir.
    Ancak şuan için HTC One ve XZ S4 Pro ile geleceği için, Galaxy S4'ün yılın ilk yarısında performans anlamında lider olacağı aşikar.
    Tabii HTC sürpriz yapıp M7'de 600/800 kullanmazsa, düşük bir ihtimal gibi gözükse de (çünkü hâlâ satışa çıkan bir platform değil 600/800 platformları, Qualcomm'un S4 chipsetinde yaşadığı üretim sorunlarını da ele alırsak, yılın ikinci yarısına anca yetişir) fakat bu şekilde olursa, performans anlamında HTC One, S4'ü geçebilir. Hele 800 ile gelirse o Adreno 330'u düşünemiyorum.

    Sonuçta biz ancak tahmin yapabiliyoruz, bakalım neler olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisional -- 12 Şubat 2013; 20:41:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

    Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan9455 -- 12 Şubat 2013; 20:51:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okan9455

    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

    Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Guest Account

    Bence Z herkesin ihtiyacını karşılayabilecek fazlasıyla güzel bir telefon olacak. Kamerasıyla, ekranıyla falan fazlasıyla ihtiyacı karşılar. Fakat sanırım Samsung ve Nokia çok daha büyük yeniliklerle gelecek. 2 hafta sonra tanıtılacak fuarda gözükecek sanırım birçok telefon. Nokia 41mp ile , S4 ise işlemci konusunda büyük yenilikle geliyor. Bunun yanında birçok yenilik de gelecektir. Yani bana kalırsa Z çok güzel telefon fakat son sözü samsung ya da nokia söyleyecektir. Sony değil.

    Hocam kim ne kadar beklerse o kadar yüksek performansa sahip olur. Ancak son sözü söyleyecek ve en iyi olacak bir telefon yok olamaz ve olmayacaktır da.
    Bu senenin ilk yarsının domine edecek üç cihaz var: Xperia Z, HTC One(M7), Galaxy S4. Tasarım, Dayanıklılık, Kamera ve kasa kalitesine önem verenler Xperia Z'yi, arayüze, ekrana, ses kalitesine önem verenler HTC One'ı, En iyi performansı isteyenler Galaxy S4'ü seçmeliler.

    Dediğim gibi son söz diye bir şey yok. Samsung Haziran'da S4'ü çıkarır, Eylül'de yeni amiral gemi Xperia tanıtılır, S4 performansta da geçilir. Veya HTC Snapdragon 600/800'lü bir cihaz tanıtır yılın ikinci yarsında o da performans olarak S4'ü geçecektir.
    Ancak şuan için HTC One ve XZ S4 Pro ile geleceği için, Galaxy S4'ün yılın ilk yarısında performans anlamında lider olacağı aşikar.
    Tabii HTC sürpriz yapıp M7'de 600/800 kullanmazsa, düşük bir ihtimal gibi gözükse de (çünkü hâlâ satışa çıkan bir platform değil 600/800 platformları, Qualcomm'un S4 chipsetinde yaşadığı üretim sorunlarını da ele alırsak, yılın ikinci yarısına anca yetişir) fakat bu şekilde olursa, performans anlamında HTC One, S4'ü geçebilir. Hele 800 ile gelirse o Adreno 330'u düşünemiyorum.

    Sonuçta biz ancak tahmin yapabiliyoruz, bakalım neler olacak.


    Bence çok peşin hükümlüsünüz. Xperia'lar da çok iyi çok hoş deniyor. P kullanıyorum. S3 de kullandım. S3 kamerasıyla yarışamaz. S de aynı şekilde uçuk kaçık bir şey değil. Kötü dediğiniz S3 den iyi kameralı bir sony telefon şuan piyasada yoktur. (belki v-t falan geçiyordur ama onlar da gelmedi hiç) Ben senenin ilk çeyreğinde çıkan telefonları kıyaslıyorum. Yani Z dediğim gibi. Herkesin ihtiyacını karşılar. Fakat verilen para az buz değil. 2000 lira. Tasarım, dayanıklılık, kamera ve kasa kalitesi diyorsunuz. Baktığımda sayı olarak çok şey sunuyor gibi ama aslında boş bence. Tasarım diyorsunuz. Tamamen göreceli bana göre. Dayanıklılık su ve toz geçirmeme çok hoş bir özellik tabi ki, fakat arkası cam telefonun. Kasa da diğer telefonlardan farklı değil çok. Özel bir şey yok yani. Kamerayı üstte dediğim gibi. Sony'nin sitesinde paylaştığı Exmor RS farkı kesinlikle ama kesinlikle kullanıcıların koydukları videolarla fotoğraflarla alakasız. Kamera konusunda bence şuan 808 ve diğerleri var. 20 gün sonra da Yeni Lumia ve diğerleri olur. Aynı şekilde Z ne sunuyorsa S4 de fazlasıyla geliyor. Açıklanan özellikler bu yönde. Pili daha fazla, işlemci teknolojisi çok daha ileride. Hani 2000 lira olmasa bu kadar tartışmaya gerek yok. Fakat 2000 lira veriyorsam ben şahsen Nokia'yı tercih ederdim. 808 incelemesini izlediniz mi bilmiyorum. WP olmamasına rağmen uygulama kıtlığı olmasına rağmen albenisi var telefonun. Çoğu kompakt fotoğraf makinesinin yapamadığını yapıyor. Windows Phone da 2-3 aya toparladı mı marketi tamamdır. Nokia Map 'i , kasa kalitesini falan hiç saymıyorum.

    Ki şunu da belirtmek isterim. Samsung note 2, s3, xperia gibi telefonların ekranı kırıldığında size çıkarılan fatura 500 liradan aşağı mümkün değil olmaz. Fakat Nokia bölümüne bakarsanız ekranı kırılan 820 'ye nokia 110 tl fatura çıkartmış.




  • sony bolumune kaçak gırmıs sammy ajanlarını goruyorum :) kardesım sız kendı ısınıze baksanıza :) sony ne dedı? bız kendımızı farklı bır yere konumlandırmak ıstıyoruz bunun ıcın calısıyoruz demedı mı?

    1- sammy S4 cıkarttıgında sony elı bos bekleyecekmı? oda coktan yenısının calısmalarına baslamıstır.
    2- ıphone cokmu ıyı bır telefonkı suan hala 2.000 lıra cıvarına satılıyor.

    takılmıssınız yok ekran gecısıne yok parlaklıgına. adamlar 343ppi dıyor 1080p dıyor ama hala kotuluyorsunuz. bır sammy cı arkadastan zaten sony almasını yada sevmesını beklemıyoruz. adamlar sıze cekırdek sunmuyorlar pekcok yenılıgı bırlıkte ılk olarak sunuyorlar sırf bunun ıcın bıle bu adamlara saygı duymalıyız. sız cekırdeklerınızle mutluysanız baska. bız yenılık pesındeyız ve yenılık demek sony demek. sıze afıyetlı "çitlemeler" diliyorum.

    ben sony baslıgını ozellıkle takıp edıyorum yazılanlara cogu zaman guluyorum ama bır cevap yazmak farz oldu bu konudakı yorumları gorunce.

    xperıa z yı pek cok forumda ınternette bende ınceledım ve bu telefon ıcın hala kararsız arkadaslar olabılır saygı duyuyorum. ama cekırdekcı arkadaslar kotulemekten vazgecsınler artık. bu telefonla gelen yenılıklerı ben sayacak degılım zaten onu pek cok arkadas yazmıs. bız kalıtenın farklılıgın pesındeyız sammy cı arkadaslar ıse 2-3 fazla cekırdegın, kotu kameranın ve plastık kasanın pesındeler. oyuzden de 6 ay once 1700 lıraya satılan telefonları suan 500 lıra. sırf bu yuzden bıle sammye para vermem.

    tsk.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmmpower

    sony bolumune kaçak gırmıs sammy ajanlarını goruyorum :) kardesım sız kendı ısınıze baksanıza :) sony ne dedı? bız kendımızı farklı bır yere konumlandırmak ıstıyoruz bunun ıcın calısıyoruz demedı mı?

    1- sammy S4 cıkarttıgında sony elı bos bekleyecekmı? oda coktan yenısının calısmalarına baslamıstır.
    2- ıphone cokmu ıyı bır telefonkı suan hala 2.000 lıra cıvarına satılıyor.

    takılmıssınız yok ekran gecısıne yok parlaklıgına. adamlar 343ppi dıyor 1080p dıyor ama hala kotuluyorsunuz. bır sammy cı arkadastan zaten sony almasını yada sevmesını beklemıyoruz. adamlar sıze cekırdek sunmuyorlar pekcok yenılıgı bırlıkte ılk olarak sunuyorlar sırf bunun ıcın bıle bu adamlara saygı duymalıyız. sız cekırdeklerınızle mutluysanız baska. bız yenılık pesındeyız ve yenılık demek sony demek. sıze afıyetlı "çitlemeler" diliyorum.

    ben sony baslıgını ozellıkle takıp edıyorum yazılanlara cogu zaman guluyorum ama bır cevap yazmak farz oldu bu konudakı yorumları gorunce.

    xperıa z yı pek cok forumda ınternette bende ınceledım ve bu telefon ıcın hala kararsız arkadaslar olabılır saygı duyuyorum. ama cekırdekcı arkadaslar kotulemekten vazgecsınler artık. bu telefonla gelen yenılıklerı ben sayacak degılım zaten onu pek cok arkadas yazmıs. bız kalıtenın farklılıgın pesındeyız sammy cı arkadaslar ıse 2-3 fazla cekırdegın, kotu kameranın ve plastık kasanın pesındeler. oyuzden de 6 ay once 1700 lıraya satılan telefonları suan 500 lıra. sırf bu yuzden bıle sammye para vermem.

    tsk.

    Neymiş o yenilikler allah aşkına? Tamam iyi telefon güzel telefon. Ben de beğendim. Ama sizin gibilerin yorumlarını görünce de gülmeden edemiyorum. Nedir yenilik yani? Su-toz geçirmez yaptılar eyvallah tamam. Gayet güzel bir özellik olmuş. E başka? 440ppi 1080p tamam çok iyi çok güzel. Ama 2013 de hangi telefon daha düşük olacak ki? S4 300 ppi la mı gelecek? Ya da htc ya da başka bir marka. Çekirdeke bok atıp duruyorsunuz. 8 çekirdeğin neden yapıldığını hiç mi okumadınız? Samsung akıllı hareketler, akıllı bekleme multi window tarzı birçok şey getirdi. Sony ne getirdi? Daha kamera problemimi gideremedi kaç aydır Sony? Bırakın artık fanboyluğu gözünüzü açın bence. Tamam eski ericsson'ların kamera harikaydı (c901-c905) ama şuanki xperia'ların onlarla alakası yok. Nokia'nın geçen seneki kamerasına yaklaşan (geçen değil yaklaşan) herhangi bir kamera var mı sony telefonlarda? Onu geçtim bok attığınız s3 'ün kamerası şuan piyasadaki bütün xperia telefonlardan iyi. Bırakın yani bu lafları. Z'ye kötü diyen yok. Ama daha iyilerini yapacak rakip firmalar. Ve fiyata bakıldığında daha alınası olacak haliyle. Plastik kasa konusunda ise haklısınız. Çıkarılabilir olması bence çok iyi(çizilir, boyası atar, kırılır gider yenisini alıp takarsınız. yekpare kasada böyle bir şey yok) Ama polikarbon tarzı bir malzeme kullanılmalı. Samsung bunu da yaptı mı başka bir şeye gerek yok.

    Özet : Z iyi fakat function/price olarak bakarsak Nokia'nın 41 mp'lik telefonunu, Samsung'un S4'ünü beklemeye değer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: epoukya

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: epoukya

    4 çekirdek 1080 p kamera kayıt full HD ekran dunyanın ilk lik özelliklerini taşıyan 13.1 mp kamera 441 ppı çözünürlük sunsun + birde kasmasın diye 2 gb ramıde yerleştirsin yaranamazsın yok arkadaş..

    Ben Xperia S kullanıcısıyım ve Xperiaların hastasıyım. Ancak gerçekleştirilen Sony Türkiye Lansmanı'nda telefon tanıtıldığında, arayüzündeki geçişlerin akıcı değil de takılarak geçtiği görüldü. Onun haricinde telefona diyecek yok zaten, bana göre tek eleştirilmesi gereken nokta bu. Yoksa Xperia Z candır

    Yalnız o cihaz ilk üretilen öncül cihazlardan test için yani kullanıcı için üretilecekler de o sorunların olmayacağını düşünüyorum. bekleyelim görelim en iyisi :)

    Xperia Z büyük işler yapacak bunda hemfikiriz sanırım, ama bu arayüzdeki takılma androidin genel sorunu, çözüm bulurlarsa helal olsun varsa

    Bir kac ufak güncelleme ile halledilebilir bence
    Birde bu telefona 4.2 yi hemen vereceklermiiş belki onnla birlikte sorun biter. Bekleyip görmek lazım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya bencede nexus 4 de de aynı olay oldu ben beğenmedim telefonu :D umarım böyle olmaz yine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeb2734


    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: epoukya

    quote:

    Orijinalden alıntı: AfterAll

    quote:

    Orijinalden alıntı: epoukya

    4 çekirdek 1080 p kamera kayıt full HD ekran dunyanın ilk lik özelliklerini taşıyan 13.1 mp kamera 441 ppı çözünürlük sunsun + birde kasmasın diye 2 gb ramıde yerleştirsin yaranamazsın yok arkadaş..

    Ben Xperia S kullanıcısıyım ve Xperiaların hastasıyım. Ancak gerçekleştirilen Sony Türkiye Lansmanı'nda telefon tanıtıldığında, arayüzündeki geçişlerin akıcı değil de takılarak geçtiği görüldü. Onun haricinde telefona diyecek yok zaten, bana göre tek eleştirilmesi gereken nokta bu. Yoksa Xperia Z candır

    Yalnız o cihaz ilk üretilen öncül cihazlardan test için yani kullanıcı için üretilecekler de o sorunların olmayacağını düşünüyorum. bekleyelim görelim en iyisi :)

    Xperia Z büyük işler yapacak bunda hemfikiriz sanırım, ama bu arayüzdeki takılma androidin genel sorunu, çözüm bulurlarsa helal olsun varsa

    Bir kac ufak güncelleme ile halledilebilir bence
    Birde bu telefona 4.2 yi hemen vereceklermiiş belki onnla birlikte sorun biter. Bekleyip görmek lazım

    Xperia serisi bana hep cazip gelmiştir. Eğer bu sorunu da hallederlerse daha güçlüsünü aramam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest Account

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahkhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Guest Account

    Bence Z herkesin ihtiyacını karşılayabilecek fazlasıyla güzel bir telefon olacak. Kamerasıyla, ekranıyla falan fazlasıyla ihtiyacı karşılar. Fakat sanırım Samsung ve Nokia çok daha büyük yeniliklerle gelecek. 2 hafta sonra tanıtılacak fuarda gözükecek sanırım birçok telefon. Nokia 41mp ile , S4 ise işlemci konusunda büyük yenilikle geliyor. Bunun yanında birçok yenilik de gelecektir. Yani bana kalırsa Z çok güzel telefon fakat son sözü samsung ya da nokia söyleyecektir. Sony değil.

    Hocam kim ne kadar beklerse o kadar yüksek performansa sahip olur. Ancak son sözü söyleyecek ve en iyi olacak bir telefon yok olamaz ve olmayacaktır da.
    Bu senenin ilk yarsının domine edecek üç cihaz var: Xperia Z, HTC One(M7), Galaxy S4. Tasarım, Dayanıklılık, Kamera ve kasa kalitesine önem verenler Xperia Z'yi, arayüze, ekrana, ses kalitesine önem verenler HTC One'ı, En iyi performansı isteyenler Galaxy S4'ü seçmeliler.

    Dediğim gibi son söz diye bir şey yok. Samsung Haziran'da S4'ü çıkarır, Eylül'de yeni amiral gemi Xperia tanıtılır, S4 performansta da geçilir. Veya HTC Snapdragon 600/800'lü bir cihaz tanıtır yılın ikinci yarsında o da performans olarak S4'ü geçecektir.
    Ancak şuan için HTC One ve XZ S4 Pro ile geleceği için, Galaxy S4'ün yılın ilk yarısında performans anlamında lider olacağı aşikar.
    Tabii HTC sürpriz yapıp M7'de 600/800 kullanmazsa, düşük bir ihtimal gibi gözükse de (çünkü hâlâ satışa çıkan bir platform değil 600/800 platformları, Qualcomm'un S4 chipsetinde yaşadığı üretim sorunlarını da ele alırsak, yılın ikinci yarısına anca yetişir) fakat bu şekilde olursa, performans anlamında HTC One, S4'ü geçebilir. Hele 800 ile gelirse o Adreno 330'u düşünemiyorum.

    Sonuçta biz ancak tahmin yapabiliyoruz, bakalım neler olacak.


    Bence çok peşin hükümlüsünüz. Xperia'lar da çok iyi çok hoş deniyor. P kullanıyorum. S3 de kullandım. S3 kamerasıyla yarışamaz. S de aynı şekilde uçuk kaçık bir şey değil. Kötü dediğiniz S3 den iyi kameralı bir sony telefon şuan piyasada yoktur. (belki v-t falan geçiyordur ama onlar da gelmedi hiç) Ben senenin ilk çeyreğinde çıkan telefonları kıyaslıyorum. Yani Z dediğim gibi. Herkesin ihtiyacını karşılar. Fakat verilen para az buz değil. 2000 lira. Tasarım, dayanıklılık, kamera ve kasa kalitesi diyorsunuz. Baktığımda sayı olarak çok şey sunuyor gibi ama aslında boş bence. Tasarım diyorsunuz. Tamamen göreceli bana göre. Dayanıklılık su ve toz geçirmeme çok hoş bir özellik tabi ki, fakat arkası cam telefonun. Kasa da diğer telefonlardan farklı değil çok. Özel bir şey yok yani. Kamerayı üstte dediğim gibi. Sony'nin sitesinde paylaştığı Exmor RS farkı kesinlikle ama kesinlikle kullanıcıların koydukları videolarla fotoğraflarla alakasız. Kamera konusunda bence şuan 808 ve diğerleri var. 20 gün sonra da Yeni Lumia ve diğerleri olur. Aynı şekilde Z ne sunuyorsa S4 de fazlasıyla geliyor. Açıklanan özellikler bu yönde. Pili daha fazla, işlemci teknolojisi çok daha ileride. Hani 2000 lira olmasa bu kadar tartışmaya gerek yok. Fakat 2000 lira veriyorsam ben şahsen Nokia'yı tercih ederdim. 808 incelemesini izlediniz mi bilmiyorum. WP olmamasına rağmen uygulama kıtlığı olmasına rağmen albenisi var telefonun. Çoğu kompakt fotoğraf makinesinin yapamadığını yapıyor. Windows Phone da 2-3 aya toparladı mı marketi tamamdır. Nokia Map 'i , kasa kalitesini falan hiç saymıyorum.

    Ki şunu da belirtmek isterim. Samsung note 2, s3, xperia gibi telefonların ekranı kırıldığında size çıkarılan fatura 500 liradan aşağı mümkün değil olmaz. Fakat Nokia bölümüne bakarsanız ekranı kırılan 820 'ye nokia 110 tl fatura çıkartmış.

    Hocam, S3'ün kamerası video çekimi konusunda çok başarılı ancak gündüz foto çekiminde 12-13 MP Exmor R Xperia'larla yarışamaz, karşılaştırma videoları var. (Xperia S, Ion) Gündüzlerde beyaz dengesini ayarlayamıyor S3. Açıkçası dediklerinize katılmıyorum, S3'ün kamerası iPhone 4S, Xperia Ion, Xperia S, HTC One X gibi cihazlardan çok geride.
    Eğer ekrandan fotolara bakarsanız, Amoled ekranın renklere aşırı doygunluk katması nedeniyle S3'ün kamerasını iyi zannedebilirsiniz. Ancak, fotoları bir PC'ye attığınızda gerçek ortaya çıkıyor ki Amoled ekranın da gerçek ile alakası olmadığını, Sony'nin Xperia Z'deki ekranı ise gerçeğe en yakın olması için tasarladığını söyleyeyim. (Bkz: Sony Craftsmanship - Screen Technology, YouTube)

    BRAVIA Engine 2, OptiContrast, Ekran kalibrasonu gibi teknolojiler Japan Display üretimi full HD LED-Backlit LCD ekran ile birleşince doğal olarak en iyi mobil ekran çıkıyor ortaya. (Kaynak: YouTube, yabancı video incelemeler)

    Xperia Z farklılık ve özel bir şey sunmasa, 2013'ün en çok konuşulan cihazı olmazdı. Her şeyiyle dört dörtlük bir cihaz, eksiği yok fazlası var, ondan bu kadar ilgi çekti. Çünkü tüm üst seviye tlefonlarda hep bir şey eksik oluyordu.(Galaxy S3, One X, Note 2 vs.)

    XZ'yi özel kılan birçok şeyden en önemlisi içerdiği Sony teknolojileri. Sony'nin tüm teknolojileri var XZ'de. (Walkman, Bravia ses teknolojileri vs.) Tasarım, değişken, ancak %99'luk bir kısmın beğendi bir cihazı %1'lik kısım beğenmiyorsa işte burada değişkenlik ortadan kalkar. O tasarım başarılı olmuştur. Kaldı ki Sony Xperia arc ve Xperia ion ile son iki senenin en iyi tasarım ödülünü aldı. Reddot ve EISA'dan.
    Yapılan incelemelerde söylenen ortak nokta XZ'nin en iyi kameraya ve tasarıma sahip olduğu.
    Malzeme kalitesi, emin olun Samsung'un S serisi tüm telefonlarından daha iyi. Samsung Galaxy S4'te de büyük bir sürpriz yapmazsa, ondan da iyi olacaktır diye tahmin ediyorum. Arkası cam ile kaplı yanları poliamid ile. Yani malzeme kalitesi çok üst seviye, S3 gibi plastik hissi uyandırmaz kesinlikle.

    Ses kalitesi konusunda ise Sony, HTC ile yarışabilecek tek firma. (xLoud, ClearBass, ClearAudio+)

    Kamera konusunda, açıkçası 808'i ben akıllı telefon olarak saymıyorum, Symbian'dan dolayı. Ayrıca o teknolojiye sahip cihazların o kadar ağır ve takoz gibi olmalarına bakılırsa, bence hep cebimizde taşıyacağımız, hep kullanacağımız, en çok kullandığımız cihaz olan telefonlarda böyle bir teknolojinin, telefonu takoza dönüştürmemesi başarıdır. Dolayısıyla Xperia Z 7.9 mm ve 146 gr. 'lık tasarım özellikleriyle ve Erdi Bey'in de dediği gibi "En iyi kamera"ya sahip. Bence bu 808'den daha başarılı olan bir teknoloji. Exmor RS gece çekimlerinde Lumia 920 ile aynı seviyede,(Bkz:XperiaBlog) gündüz çekimlerinde de "en iyi" denilebilecek fotoğraf kalitesine sahip. Detayları XZ video ön incelemesinde bulabilirsiniz. Bu kamera sensörü şüphesiz en iyi mobil( PureView cihazlar pek mobil sayılmazlar) kamera.

    Ön kamerası da en iyisi denilebilecek cinsten, 2.2. MP Exmor R sensörlü.

    S4'ün XZ'den tek artısı işlemcisi ve batarya kapasitesi olacak. Onun dışındaki her konuda Xperia Z üstün.(Ses kalitesi, malzeme kalitesi, ekran, tasarım, dayanıklılık, kamera, ahize kalitesi, kutu içeriği, ön kamera vs.) Yani gelen söylentilere bakarak söylüyorum bunu.
    Samsung bir sürpriz yaparsa -ki bu imkansıza yakın bir olasılık- durum değişir.

    WP Mağazayı bir görseniz, Android'in 2008-2009 yıllarındaki Marketiyle aynı, belki daha da kötü. Oyun adına hiçbir şey yok, uygulama adına bir-iki popüler uygulama dışında yine bomboş. O marketin gelişmesi için EN AZ 1-1.5 yıla ihtiyaç var.

    Son olarak bence ekran kırıldıktan sonra çıkarılan faturanın hiç bir önemi yok. Tüm akıllı telefonlar aynı değerler ile tamir oluyorlar. Dediğiniz şey bir artı sayılmayacak kadar boş bir şey. Teknik servis ekran kırılınca az para kesiyor diye çöp bir cihaz almaz kimse.

    Nokia'nın kullandığı platform gelecek vaat ediyor, anca şuan için çöp Lumia ve WP cihazlar. Bir telefonda uygulama & oyun yoksa durum maalesef böyle oluyor.
    Tek beğendiğim Lumia 920 idi, ancak o da 185 gr'lık ağırlığıyla takoz çıktı.

    WP benim gözümde geleceğin lider platformu, Andorid'in yerini alacağı düşüncesindeyim, açıkça söyleyeyim. Ancak gelişmeye ihtiyacı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisional -- 13 Şubat 2013; 3:05:05 >




  • Bu Z 'nin SAR değeri nedir?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.