Şimdi Ara

xp sp2- xp sp3 arasındaki fark(HERKEZ ANLADI ARTIK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
25.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • abi bunların arasındaki fark nedir ben annamış değilim yardımcı olursanız kuranlar veya bilenler sewinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitarist_06 -- 20 Mayıs 2008; 10:18:20 >



  • Ufak bir araştırma yapsaydınız , en azından forumumuzda bu bilgiyi öğrenebilirdiniz. Olsun ben birkezdaha dile getiriyorum;

    ## Sp3 ve Beraberinde Gelen Yenililler ##

    Service Pack 3 ile (SP3) Microsoft, halen kullanılmakta olan Vista selefi için bir kez daha büyük bir güncelleme paketi sunuyor. Paketin "standalone" sürümünün boyutu 580 MB ve beraberinde sayısız hata düzeltme, güvenlik, performans ve stabilite güncellemesi getiriyor.

    XP'ye birçok yeni özellik ekleyen Service Pack 2'ye karşın Microsoft, SP3'te öncelikli olarak şimdiye kadar çıkmış yamaları bir araya getirmeye odaklanmış. Bu devasa paketin sadece 70 MB'lık kısmı "yeni" olarak tanımlanabiliyor ve düzeltilmiş XP fonksiyonları barındırıyor.

    İşte yenilikler:
    Güvenlik ve ağ yapılandırması

    Microsoft emektar işletim sistemine neredeyse hiçbir Vista özelliği eklemiyor. Hatta Internet Explorer 7'yi bile sonradan kendiniz indirmeniz gerekiyor. Bunun yerine Service Pack 3 güvenlik konusunda bazı yenilikler sunuyor.

    Güvenlik seçenekleri için yardım
    Sistem yöneticileri Service Pack 3'ü belli başlı güvenlik ilkeleri uygulamaya geçirmek için bir "kılavuz" niteliğinde kullanmak isteyecektir. İşte tam bu noktada tüm güvenlik seçeneklerini detaylı olarak açıklayan yeni yardım metinleri sunuluyor. Bu metinler sayesinde kullanıcılar yanlış güvenlik ayarları yapmaktan bir nebze olsun kurtulmuş olacaklar.

    İstikrarlı ve güvenli bir ağ
    Service Pack 3'ün XP'ye eklediği birkaç Vista fonksiyonundan birisi de Microsoft'un Network Access Protection özelliği (NAP). NAP ile sistem yöneticileri bir bilgisayar için gerekli güvenlik ilkelerini belirleyebiliyor. Böylece ağ içinde bulunan her bilgisayar ancak bu ilkeleri tam anlamıyla sağladığında erişim hakkı elde edebiliyor. NAP özelliğinin SP3'e eklenmesiyle Microsoft, Windows XP, Vista ve Windows Server 2008 yüklü bilgisayarların ağ ortamında sorunsuz bir şekilde birbirleriyle çalışmalarını garantialtına almak istiyor.

    Bir diğer güncelleme ise Windows XP'nin "Black Hole Router" adındaki yönlendiricilere destek vermesini sağlıyor. Bu yönlendiriciler sayesinde büyük miktardaki veri yığınları doğrulamaya ihtiyaç duymaksızın geri çevrilebilecek.

    Tüm yeni özellikler tek bir pakette

    Service Pack 3'ün büyük bir kısmı Windows XP için önceden yayımlanmış yamaları kapsıyor. Bu güncellemenin bazı yeni özelliklerini size tanıtacağız.
    Resimler Sadece üyeler içindir!
    SP3, Windows XP'nin herhangi bir Service Pack kurulu olmadan en güncel hale gelmesini sağlayan, şimdiye kadar çıkmış tüm güncellemeleri içinde barındırıyor. Kullanıcılar bu zamana kadar bazı fonksiyoları el ile sonradan yapılandırmaları gerekiyordu. Service Pack 3 bu yenilikleri standart olarak beraberinde getiriyor.

    Management Console 3.0
    SP3, sistem yöneticilerinin işini kolaylaştırmak için güncel Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir! Microsoft Management Console 3.0yazılımını bünyesinde barındırıyor. Sürüm 3.0, Console-Snap-In öğelerini hatalara karşı test edebiliyor ve ufak bir hamle ile yeni "Add/Remove Snap-In" diyalogunu gösterebiliyor.

    Windows Installer ve ağ düzeltmeleri
    Microsoft Windows Installer3.1 V2 sürümü ile yeni bir güncellemeye daha tâbi tutuluyor. Microsoft bu yeni sürümde her şeyden önce hata düzeltmeye odaklanmış.

    Bir diğer ağ düzeltmesi olarak SP3, Microsoft System Center Configuration Manager 2007 ve Microsoft'un güvenlik çözümü Windows Live OneCare için gerekli olan Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir! Background Intelligent Transfer Service(BITS) yazılımını 2.5 sürümüne yükseltiyor. Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir! Peer Name Resolution Protocols(PNRP) aracının 2.1 sürümüne güncellenmesiyle XP'nin PRNP kullanan Vista uygulamaları ile iletişim kurması sağlanıyor. Ayrıca SP3 ile Windows XP, daha güvenli WLAN şifrelemesi sunan Bağlantı adresi Sadece üyeler içindir! WPA2desteğine sahip oluyor.

    Sonuç: Yaşlı XP için yeni bir temel

    Service Pack 3 her şeyden önce sistem yöneticilerinin XP yüklü bilgisayarlarını güncellemelerine yardımcı olacak bir yama-topluluğu oluyor. Kullanıcılar gerçek anlamda yenilikler göremeyecek. Yine de güvenlik sebepleriyle bu güncellemenin kurulması şart.
    Resimler Sadece üyeler içindir!
    Üçüncü Servis Paketi XP kullanıcıları için çok az yenilik getiriyor. Servis Paketi 2 kullanıcıya gerçek bir güvenlik duvarı ve güvenlik merkezi gibi yenilikler sunmuşken SP3 basit bir yama-toplama paketi olmuş. SP2'nin çıkışından bu yana 4 sene geçtiğini göz önüne bulundurursak bu tip klasik bir servis paketi sistem yöneticileri için olmazsa olmaz bir hale geldi diyebiliriz. Windows XP halen popülerliği elinde tutuyor ve SP3 ile XP kurulu sistemlerin günlük kullanıma hazır hale gelmesi ve bakımı çok daha kolaylaşacak.

    XP güvenlik alanında yine problemli çocuk olarak kalıyor.
    Saf XP kullanıcılarının sevinmek için pek de bahanesi yok. Yeni güvenlik özellikleri son derece kıt tutulmuş. Microsoft, modası geçmekte olan ürününe yeniden elden geçirilmiş bir güvenlik duvarı veya standart olarak verilen kullanıcı haklarının yeniden düzenlenmesi gibi özellikler eklemek istemiyor. Üstüne üstlük Internet Explorer 7'nin bile kullanıcı tarafından elle indirilmesi gerekiyor.

    Yine de kullanıcıların derhal bu Servis Paketine yükseltme yapmaları gerekiyor. Güncellemeden sonra günlük kullanımınızda herhangi bir değişiklik olmayacak. Yenilik olmamasına aldırmayanlar ise Servis Paketinin kurulumu ile XP sistemi için sağlam bir güncelleme tabanı elde etmiş olacaklar.

    ALINTIDIR,ÜZERİNDE DÜZELTMELER YAPILMIŞTIR.
    JANT!






  • walla kardeşler bir fark yok ne kötü ne iyi ama yavaş bilgisayarda performans sağladığını gördüm yüklemekte fayda war
  • Biraz faydası var sp3 ün.En önemli yeniliği vista pcler ile yaşanan ağ sorunları düzeltilmiş diye biliyorum.Bu da çok sık karşılaşılan bir soruna çözüm oluyor.Bunun yanında yukarıda JANTİ nin yazdığı gibi yenilikler de sözkonusu.Ayrıca içinde güncellemeler vs de olduğu için kurmak mantıklı ve faideli olacaktır.
  • sanki performansa katkı yapıyor gibi geldi banada
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ada44mavi

    sanki performansa katkı yapıyor gibi geldi banada

    haklısın açılışı hızlandırıyor bütün pcleri hızlandırıyor birde düşük donanıma sahip pcleri bayağı bi optimize ediyo.gözle görülürşekilde ...
  • sp3 e geçerken bazılarında çökme olmuş öyle duydum doğrumudur arkdaşlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: invisible

    sp3 e geçerken bazılarında çökme olmuş öyle duydum doğrumudur arkdaşlar.


    çökmüşse kendi hatalarından çökmüştür bende birşey olmadı :) yani çoğunlukta olmadı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: invisible

    sp3 e geçerken bazılarında çökme olmuş öyle duydum doğrumudur arkdaşlar.


    kuralı 3 gün oldu ve bir sorun yok.

    7/24 online
  • sp3 ün en büyük artısı, bunu gömdüğünüz bi windows cd si yaptığınız zaman bu cd ile kurduğunuz XP internetten yüzlerce mb lık güncelleme dosyalarının çok çok büyük kısmını indirmeyecektir..Çünkü zaten güncel :)
  • ilk başta hızlanır gibi oldu ama yine aynı. fakat eskisi gibi zırt pırt explorer.exe hatası yok 4 gündür.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ondercok

    walla kardeşler bir fark yok ne kötü ne iyi ama yavaş bilgisayarda performans sağladığını gördüm yüklemekte fayda war

    Benim bilgisayr yavaş.Ve ben bunu mutlaka kuracağım.
  • ayrıntılı acıklama için tesekkurler eline saglık
  • WALLA BENDE SP2 VARDI SP3 'E ÇEVİRDİM
    XP'M GÖREV ÇUBUĞU VİSTA ŞEKLİNDEYDİ O DEĞİŞTİ AMA TEMA KALDI YANİ şunun gibi

    [simage][/simage]http://img161.imageshack.us/img161/508/19rk9.jpg
  • bende restart problemi oluyo oyunlarda pek yararını göremedim sp3 ün
  • AMD işlemcili bilgisayarlarda Intel güç uygulamasıda yüklenebiliyomuş bazen.Buda mavi ekran ve restartlara neden oluyomuş.Bende AMD kullanıyorum ama böyle bir sorun yaşamadım.HP bu konuda bir açıklama yaptı.Yakında bir yama daha yayınlanacakmış AMD kullanıcıları için.Microsoft'unda bu kouda bir yama yayınlaması bekleniyor.Bende SP3 yükledikten sonra MSN messenger 30 sn de bir kilitlenmeye başladı.Şu an MSN kullanamıyorum :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wrldxplrr

    AMD işlemcili bilgisayarlarda Intel güç uygulamasıda yüklenebiliyomuş bazen.Buda mavi ekran ve restartlara neden oluyomuş.Bende AMD kullanıyorum ama böyle bir sorun yaşamadım.HP bu konuda bir açıklama yaptı.Yakında bir yama daha yayınlanacakmış AMD kullanıcıları için.Microsoft'unda bu kouda bir yama yayınlaması bekleniyor.Bende SP3 yükledikten sonra MSN messenger 30 sn de bir kilitlenmeye başladı.Şu an MSN kullanamıyorum :D



    Kardeş bu msnde sürekli kitlenme sorunu AMD den kaynaklanıyor ayni msn intelde kitlenmez iken amd de düzeltemiyorum 7.5 in çalışan versiyonunu buldum onda sorun yok fakat live daha kullanışlı ve sattığım çoğu pc de aynı sorun var herkez şikayetci otomatik yüklenen reklamlari bile iptal ettim msnin sorun hala değişmedi msn açık iken cs yada diğer oyunlarda kasma problemi oluyor hddnin ışığı hiç sönmüyor AMD yi kötülemiyorum amd yi seviyorum ucuz performansli fakat bu sorun aşılması lazim :S




  • pc özellikleri
    2 gb ram 512 mb ekran kartı 2.2 çift çekirdek işlemci

    bi fark göremedim gene aynı hızda pc
  • sp3 eskisinden daha iyi bence bende farketti
  • mmc konsolu dan war wede uzak masa üstü bağlantısıda benim göördüğüm..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.