Şimdi Ara

XMP kapalıyken windows açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC Bileşenleri
    intel I5 750
    P55A-UD4 gigabyte anakart
    7600 GS asus ekran kartı
    Gskill 4gb 1600mhz cl8 ram
    4 adet harddisk

    Arkadaşlar bu bilgisayarı yeni topladım, elimdeki eski güç kaynağı olan high power 1000 watt ile sistem hiç açılmamıştı daha önce açtığım konu burada
    Bu yüzden bende hepsiburadadan Corsair 850 watt güç kaynağı aldım şu anda XMP açık ve sistem sorunsuz çalışıyor.XMP"yi bios dan kapadığım zaman windows 7 başlarken aşağıdaki ekrana geldiği zaman bilgisayar birdenbire kapanıyor.Ben bir anlam veremedim eğer anakart bozuksa şu anda yaptığım bazı test programlarında neden sorun çıkarmıyor, sizin herhangi bir fikriniz varmı.

     XMP kapalıyken windows açılmıyor







  • xmp yi kapatırsan ram in voltaj ve gecikme zamanı ayarlarını kendin yapman gerekiyor..
    neden xmp yi kapatma gereği duyduğunuda anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ooppss

    xmp yi kapatırsan ram in voltaj ve gecikme zamanı ayarlarını kendin yapman gerekiyor..
    neden xmp yi kapatma gereği duyduğunuda anlamadım

    oc yapmak için kapatmış olabilir. ooppss hocama katılıyorum voltaj vermen gerekir genel de zamanlama otomatik ayarlanıyor ama ayarlar autoda olmayabilir kontrol edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda


    quote:

    Orijinalden alıntı: ooppss

    xmp yi kapatırsan ram in voltaj ve gecikme zamanı ayarlarını kendin yapman gerekiyor..
    neden xmp yi kapatma gereği duyduğunuda anlamadım

    oc yapmak için kapatmış olabilir. ooppss hocama katılıyorum voltaj vermen gerekir genel de zamanlama otomatik ayarlanıyor ama ayarlar autoda olmayabilir kontrol edin.


    Bu bilgisayara high power 1000 watt taktım çalışmadı(high power"ı iki farklı tamirciye gösterdim sorun yok dediler)

    Bir kaç gün eski bir 500 watt güç kaynağı kullandım XMP açık yada kapalı sorunsuzdu.

    Son olarak corsair 850 watt aldım şimdide XMP kapalıyken sistem açılmıyor.Şu anda, yani XMP açıkken her türlü işlemci, ram, harddisk testleri yapıyorum hepsi sorunsuz çıkıyor.

    XMP yi kapatmak istememin nedeni şu anda ekran kartım iyi olmadığı ve oyun oynamadığım için sistem boşuna fazla elektrik harcamasın istedim.500 watt güç kaynağı ile bilgisayarı XMP kapalı şekilde kullanırken HWMONITOR programında watt değerleri çok az görünüyordu şu andada aşağıdaki gibi.Aslında kafama takılan fazla elektrik harcamasıda değil zaten arada ne kadar fark olabilirki.Kafama takılan bios ayarları otomatik olmasına rağmen bu bilgisayarın güç kaynağı beğenmemesi

     XMP kapalıyken windows açılmıyor




  • anakartın güç kaynağı beğenmemesi olayı olmaz sanmıyorum hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. ben de 1156 soket anakart ve high power absolute 1000w kullanıyorum sorun yok. güç kaynağının anakarta bağlanan 24 pin soketinde 2 tane ucu kısa devre edip diğer uçlardaki gerilimler normal mi bakabilirsin. uçların hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama. güç kaynağının manuelinde yazar. manuelde hangi ren kablo şaseye (gnd) göre kaç volt verdiği yazar sen ölçme imkanın varsa ölç büyük ihtimal 24 pinlik sokette sıkıntı vardır bu problemin ramle alakası olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    anakartın güç kaynağı beğenmemesi olayı olmaz sanmıyorum hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım. ben de 1156 soket anakart ve high power absolute 1000w kullanıyorum sorun yok. güç kaynağının anakarta bağlanan 24 pin soketinde 2 tane ucu kısa devre edip diğer uçlardaki gerilimler normal mi bakabilirsin. uçların hangisi olduğunu hatırlamıyorum ama. güç kaynağının manuelinde yazar. manuelde hangi ren kablo şaseye (gnd) göre kaç volt verdiği yazar sen ölçme imkanın varsa ölç büyük ihtimal 24 pinlik sokette sıkıntı vardır bu problemin ramle alakası olduğunu sanmıyorum.

    High power"ı tamirci aynen dediğin gibi yaptı.Yeşil ve siyah kabloyu birleştirip çalıştırdı sonrada gerilimini ölçtü normal dedi.Hatta şu anda high power kardeşimin intel q6600, sparkle 8800gts"li bilgisayarında sorunsuz çalışıyor.High power"ı ona verdim kendime corsair 850 watt aldım, şu anda XMP açık sorunsuz çalışıyor.Artık yapacak bişey yok fazla elektrik harcasada XMP açık kalsın.




  • anakartın üst tarafında 4 veya 8 pinlik (çoğu anakartta 8 pindir) güç girişi var orayı da bağlamışmıydın? XMP nin açılması sorun olmaz. xmp yi açmasan dahi ramleri 1600MHz de açlıştırmak için rame gerekli olan voltajı vermen gerekir. yoksa 1600MHz çalışmaz. yani xmp olmadan çalışması için voltaj vermen gerektiğinden güç tüketimi açısından hiç farketmez ramlerinin etiketinde yazan kodu google da arat. üretici sitesi çıkar oradan ramlerin hangi frekans için kaç volt vermen gerekiyor ve zamanlamaları kaç girmen gerekiyor yazar. mesela 1600MHz için dram voltajı 1,65 volt, timingler cl7 (7-8-7-24) gibi. zaten timigle ilgili bölümü açınca ilk 4 değeri elle girebilirsin. orada mesela 7 dram clock 8 dram clock diye yazar. benim verdiklerim örnek sen üretici sitesinde senin ram için yazan değerleri girmelisin. ama fark eden hiç birşey olmayacak çünkü xmp de senin elle vereceğin voltajı otomatik olarak verecektir. yani güç tüketimi açısından hiç birşey fark etmez. zaten normalde dram voltajı 1.5 volt ise xmp 1.65vlt verirsin slot başına 0.15 volt hiç fark etmez. eğer 1.5 voltla çalışmasını istiyorsan ona göre düşük voltajlı ram almalıydın.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.