Şimdi Ara

★★Xiaomi Redmi 4X ★★MİU 11 ★★27 ARALIK 2020 (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.577
Cevap
25
Favori
103.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Osmany Juantorena O kullanıcısına yanıt
    Opera'nın Vodafone mobilde çalışmadığını bilmiyordum, çok ilginç. Turkcell benimki..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stone2627 kullanıcısına yanıt
    Uygun olmayan şarj aleti demek istiyor herhalde?!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli arkadaşlar, miui 9.1.1.0 kararlı sürümü yükledim ve başka güncelleme yoktur dedi. Fakat güncellemeler kısmında sağ üstte üç noktaya tıklayınca ''güncellemeyi indir'' diye bir seçenek çıktı. Bu neymiş diye tıkladım tekrardan bir şeyler indirip güncelleme yaptı. Sürüm hala aynı ne güncellemesi yaptım ben anlamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osmany Juantorena


    quote:

    Orijinalden alıntı: mahferer

    Büyük ihtimalle MIUI ekosistemi senkronizasyonundan kaynaklanıyordur o.. Ben wifi şifreleri hariç hepsini kapattım.. Zaten google kişileri yedekliyor.. Fotoları da ben manuel yedeklerim hep.. smsler için ayrı uygulamam var..

    Bu durum sizde de yaşanıyor mu ? Eğer yaşanmıyorsa hangi ayarları kapatmamı önerirsiniz ?

    Mesela Google hesabıma girdim. Oradan geçmişe baktım ama Chrome , YouTube ve mağaza geçmişinde ki aramalarını gördüm. Xiaomi'nin tarayıcısindan yaptığım aramalar yok. Xiaomi'nin kendi tarayıcısının ayarlar kısmında geçmişi,verileri, önbelleği,parolaları sil gibi seçenekleri var ama onlarda bu link olayının morlugunu maviye çevirmiyorlar. Xiaomi büyük ihtimal bu geçmişi depoluyor ama nerede bir türlü çözemedim.

    Yukarıda da yazdığım gibi , sizin veya konu hakkında fikri olan arkadaşların önerilerini bekliyorum.

    Normalde geçmişi sil seçeneği ile bu verinin de silinmesi lazım ama nasıl bir yöntem izlemişler anlamadım.

    Bir ihtimal "son x saati silme" seçeneği vardır belki diycem ama bununla ilgili bir ayar da göremedim uygulamada.

    Tek aklıma gelen ziyaret edilen URL'leri "son ziyaret edilen linkler" olarak ayrı değerlendirip bunları silmiyor olabilir. Verileri temizleme ile sadece sayfa içeriklerini siliyor ama başlıklar kalıyor bir nevi.

    Bu bilgi uygulama verileri içinde bulunuyor. Silmek için "Ayarlar-->Uygulamalar-->Tarayıcı-->Verileri temizle" seçilebilir tabii ama bu yapılırsa uygulamanın tüm ayarları da silinir ve sonrasında ilk defa kurulup açılıyormuş gibi bir sonuçla karşı karşıya kalınır. Mantıklı değil haliyle.

    Ben Mi browser'ı sadece online video izlemek istediğimde kullanıyorum. Video penceresini yüzen pencere (floating window) haline getirip tek başına hareket ettirmek kullanışlı olabiliyor bazen. Bu özellik en çok kullandığım Opera ve Firefox'da henüz yok. Diğer Chrome, Dolphin, UC Browser gibi tarayıcıları da uzun süredir denemiyorum, ne haldeler haberim yok.




  • stone2627 kullanıcısına yanıt
    Hızlı sarz gibi bişey o. Daha hızlı dolduruyor orjinale göre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osmany Juantorena


    quote:

    Orijinalden alıntı: mahferer

    MIUI Browser'ı kaldırdım

    Chrome'u etkisizleştirdim

    Her zamanki gibi Opera kullanıyorum (flashplayerics.apk destekli)

    Söylediğiniz çözüm aslında en iyisi ama opera maalesef Vodafone Mobil de çalışmıyor. Wifi de sorunsuz ama genelde mobilden giriyorum. Xiaomi tarayıcıdan memnunum ama bahsettiğim bu durum biraz can sıkıcı. Bir çözümü olmalı ama şuana kadar bulamadım.

    Vodafone mobil data ile sorun olan Opera Mini sürümü sadece! Opera Mobile (ve Opera Beta) sorunsuz çalışıyor.

    Vodafone bazen Opera sunucularını engelliyor galiba. Biliyorsunuz Opera Mini sürümü verileri kendi sunucularından sıkıştırarak ve kaliteyi düşürerek gönderiyor ve böylece data tasarrufu sağlıyor. Vodafone müşterilerinin internet kotalarının daha uzun süreler dayanmasını istemiyor ve bilerek engelliyor gibi geliyor bana. Bu şüphemi haklı çıkaracak birçok saçma uygulama ve tutumları olduğunu biliyoruz operatörlerin ne de olsa.

    Ben opera mini'yi genelde 3G çekmeyen yerlerde 2G ile bağlanmak zorunda kaldığımda çok kullanırdım eskiden ama uzun süredir ihtiyaç duymuyorum. Normal Opera sürümü ise vazgeçilmezimdir, hem mobilde hem de PC'de. Zaten Opera mobile'da user agent-->masaüstü'ne geçmedikçe, reklamları engelle (ve editlenmiş hosts dosyası) seçeneği de açıkken data kullanımı aşırı olmuyor. Kullanmayan arkadaşlar varsa tavsiye ederim her zaman: (Firefox da Quantum sürümü ile kendini yeniledi, ona da haksızlık etmeyeyim )

    Opera tarayıcı - haber, arama
    Link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser&hl=tr

    NOT: Yine de Opera Mini kullanmak istiyorsanız "Veri kazancı-->Kapalı" ayarlayın, böylece hata almazsınız. (Bunu yaparsanız reklam engelleme seçeneği de iptal olur.) Ama zaten bu Opera Mini tercih etmenin mantığına da aykırı biraz!




  • stone2627 kullanıcısına yanıt
    Samsung şarj aleti "Adaptive Fast Charging" destekli olmalı halkalı şimşek işareti çıktığına göre. Normal 5 Volt'luk bir şarj aleti olsaydı çıkmazdı muhtemelen:

    ★★Xiaomi Redmi 4X ★★MİU 11 ★★27 ARALIK  2020


    Bu işaret çıkmasına rağmen beklenen şekilde hızlı şarj süresi elde edemedim ben yaptığım birkaç denemede. Mi5'e ait QC3 destekli ve Galaxy S6ya ait AFS destekli şarj aletleri ile telefon farkı algılamasına ve 5V üstü yüksek gerilimlere çıkmasına rağmen yeterli akımı çekmiyor.

    Xiaomi Redmi 4X'de yazılımla çekeceği gücü sınırlamış ve 10-12Watt'ın üzerine çıkmasını engellemiş gibi geldi bana. Böyle olunca da ne yarım saatte %50-%80 gibi seviyelere çıkılabiliyor ne de toplam süre 3 saatin altına düşüyor.

    Bununla ilgili daha fazla test yapmam lazım ama sonucun değişeceğini zannetmiyorum. Firmware değişmedikçe, ya da bir şekilde müdahale edilmedikçe Quick Charge destekli şarj aletleri de kullanılsa şarj sürelerimiz pek düşmeyecek gibi görünüyor. Acelemiz olan durumlarda bu kısa süreli QC destekli şarjlar hayat kurtarıcı olabiliyor oysa, direkt destek olsa iyi olurdu.

    İşin aslı ben acelem olmadığı sürece, yani çoğunlukla telefonu 5v/1A'lik şarj aleti ile daha da yavaş şarj ediyorum zaten. Böylece ısı ve bunun sonucunda oluşabilecek sorunları engellediğimi ve pil ömrünü de artırdığımı umuyorum. Normalde orijinal 5v/2A ile full 3-3.5 saat süren işlem, 5V/1A ile iki katına çıkmıyor, 4.5-5 saat sürüyor bu arada.

    Özellikle telefonu gece yatarken fişe takıp sabah alanlar bu seçeneği de bir düşünsünler. Tabii orijinal, güvenilir, tüm koruma devreleri çalışır halde olan şarj cihazları ile. Sonra yanıyorduk az daha demeyin bana.




  • MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt
    O seçenek varolan yüklü sürümü kaale almadan direkt en son yayınlanmış uygun Rom neyse onu indiriyor galiba. Buna benzer birkaç tuhaflıkla karşılaşmıştım daha önce, uygulamanın elden geçirilmesi gerek.

    Yani siz aynı sürümü kendi üstüne yüklediniz tahminimce!
  • Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Valla aklıma da gelmedi değil ama neden aynı sürümü tekrar yüklesin demiştim Bir sakıncası olmaz heralde. Sağolun hocam cevap için
  • Arkadaşlar bu cihazı almak istiyorum ama dün boye4 olanını 5.5 olanı gördüm onun işlemci daha iyi 700 küsür liraya alınacak en iyi telefon bu galiba artık iphone6 şarj tutmamaya başladı değişmem gerek bide sıkıldım iosdan beni tedirgin eden 2 şey 1 işlemci 2 ekran çözünürlüğü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah saolun, dediğiniz gibi hızlı sarjmis ama süre aynı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 28 Ekim'de aldım

    6.0.1 MIUI8 vardı

    Sonra 7.1.2 MIUI8 ve

    7.1.2 MIUI9

    Gece İnternet kapalı %1 azalırdı

    28 Kasım'da fabrika ayarına döndüm, aynı uygulamaları kurdum tekrar

    Şimdi gece yaklaşık 1 saatte %1 gitmeye başladı!? Sabah %94-90 arası kalkıyor 2 gecedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satan varsa almak isterim.



    3/32 Rose Gold olması lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, 4x te çift tiklamayla açıp kapatma var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de aranıza katıldım. Bildirimleri açmadan bildirim çubuğundayken aşağıya çekip okuyamamak canımı sıktı. Mesela whatsapptan 3 kişi yazınca 3 kişiden 3 mesaj diyor. Bildirimi aşağıya genişletip kim yazmış diye bakamıyorum. Bildirim ayarlarında da göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fanatice F kullanıcısına yanıt
    malesef yok
  • fanatice F kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok.Açıkcası arayüz beni hayal kırıklığına uğrattı.3 yıllık lenovo a806 da olan bunun gibi özellikler yok.Misal gelen çağrıları direk kulağa götürerek cevap vermede yok.Playstore da adam gibi çalışan ek bir uygulamada yok.
  • süraka kullanıcısına yanıt
    geçen ay aliexpress den aldığım film küçük geldi çıkardım,
    şimdi başka arıyorum
    bu geldiğinde film ekrana tam oturursa haber verebilir misin
  • tarun kullanıcısına yanıt
    hele bir gelsin haberdar ederim + buradan paylaşırım
  • süraka kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.