Şimdi Ara

X570 Anakart VGA Slot Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İtopya üzerinden yeni bir bilgisayar topladım. Montajını kendim yaptım. Bir sorunla karşılaştım. Ekran kartını ilk slota takıp bilgisayarı başlattığımda ilk açılışta masaüstü geliyor. Bilgisayarı kapattığımda daha sonradan yeniden açmak istediğimde anakartın üzerindeki durum ledlerinden VGA ledi yanmaya başlıyor orada takılıyor ve bir türlü önyükleme yapamıyor. Bios ekranı dahi gelmiyor. Bilgisayarın tekrardan açılması için güç kaynağından elektriği kesip fişi çıkardıktan sonra biraz bekleyip yeniden açmam gerekiyor. Ama tekrar kapattığımda yine aynı sorun oluyor ve bu şekilde bir döngüye giriyor. Aynı zamanda bilgisayarı bu yöntemle tekrar çalıştırdığım da yani windowsa geldiğimde uykuya aldığım zaman bir daha açılmıyor aynı şekilde.

    2. Ekran kartı slotuna ekran kartını taktığım zaman bu sorunla karşılaşmıyorum. Normal bir şekilde açılıp kapanıyor. Anakartı servisine yolladım. Durumu aynı şekilde anlattım. Ama anladığım kadarıyla sadece görüntü alıp almadığına bakmışlar. 2 gün içerisinde tekrar geri yolladılar. Muhtemelen sorunumu anlamadılar.

    Bu problemin hangi sorundan kaynaklandığını çözmek için farklı işlemci, ram, güç kaynağı denedim bios resetledim. Cmos yaptım. Ramleri farklı frekanslarda ve default ayarlarda denedim ama sorun yine devam etti. 2. Slota taktığım da sorunun kalmaması beni 1. Slotun arızalı olabileceği düşüncesine itti. Tekrardan servise göndermeyi planlıyorum ama foruma bir sorayım dedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Sistemim;
    Ryzen 2700X
    MSI X570 Gaming Plus
    G.Skill Trident Z Neo 16 GB 3600 CL 16
    Asus ROG RX580 T8G 8GB
    Adata XPG 512 GB RGB SSD
    Seagate 1 TB 7200rpm 64 Mb
    Cooler Master MasterBox MB511 650W 80+ RGB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.DarKStyLee -- 28 Aralık 2019; 16:35:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam biostan pcie ile ilgili ayarlardan jenerasyon değiştirmeyi denediniz mi? Gen 4, gen 3, gen 2 hatta izin veriyorsa 16x, 8x diye değiştirerek deneyin. Ekran kartınızın slota giren pinlerini normal bir silgi ile güzelce temizleyin. Ekran kartının bağlantı noktalarında koruma kapakları varsa çıkartın. Aklıma bunlar geldi şimdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Cevabınız icin teşekkür ederim hocam. Gen 3 seçeneğini ve x16 seçeneğini manuel olarak seçtim bios üzerinden ama sorun devam ediyor. Ekran kartını silgi ile sildim. Güç bağlantısı olması gerektiği gibi. Ekran kartını diğer bilgisayarımda denedim onda b450 tuf gaming plus var. Onda sorunsuz çalışıyor her slotların da. Ekran kartı ile ilgili bir sorun yok bence 2 gün boyunca oyunda oynadım herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m2 ssd varsa ve farklı bir m2 slotunuz varsa oraya takın. diğer şekilde ssd yi çıkarıp sadece ekran kartı takılı şekilde test edin. pci-e slotları m2 lerle aynı yada ortak havuzu kullanır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu da denedim hocam sorun devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eskibirkurt

    Bu mesaj silindi.
    konu sahibi ben değilim hocam. bende sizin gibi yardımcı olmak için fikir paylaşanlardanım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pardon kusura bakma. sildim o mesajı.
  • anakartınızın son bios'unu yüklemediyseniz son bios u yükleyin. (daha doğrusu uefisi...)

    b450 tuf gaming de aynı psu ve aynı ram mi var. onlarıda denemelere katsanız iyi olur.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    İlk yaptığım şey bios'u güncellemek olmuştu hocam. Her iki bilgisayarın ramler ve psu farklı hocam. Tüm parçaları denedim. Nafile.
  • Arkadaşlar şimdi eski bir ekran kartı bulup onu denedim. O ekran kartında böyle bir sorun oluşmadı. Ama yeni topladığım bilgisayarda sorun olan rx 580'i diğer bilgisayarımda denediğimde hiç bir sorun olmamıştı. Yani ne yapacağımı bilemedim sanırım ekran kartında sorun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.DarKStyLee kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartlarında da firmware oluyor, sitesinden bir kontrol edin varsa indirip yükleyin. En kötü servisine ulaşmaya çalışın, belki bir yöntem söylerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Master_Sergeant kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam. Servis yolu görüntü zaten yine yapacak bir şey yok. Ana parçaları yollayacağım.
  • slm bende senin gibi MSI MEG X570 Godlike kullanicisiyim anakart ve ekrankarti ve ramleri yeni aldim hatta ssd olmasina ragmen yeni M.2 Samsung SSD 970 EVO Plus 1TB aldim windows10 pro yükledim anakartin kendi icinden cikan dvd yi yüklemeye calistim bir türlü olmadi ayni senin anlattigin gibi ekran gitti geri gelmesi icin elektirik kablosunu cikariyordum yeniden takiyordum siteden bazi arkadasar bios update yap driver lari msi web sayfasindan indir ve yukle dediler ama ne yaptiysam gittmedi problem careyi gerivermekte buldum anakarti bugun yenisini siparis verdiler geldiginde beni arayip degistirmeye gidecem hatta eski gtx 2060 var di onuda denedim ayni problem oldu suan eski sistemi kullaniyorum (intel) yeni aldigim ekran karti sorunsuz calisiyor ama ekranin kapatma dümeleri ve baska ayar dügmeleri olmuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.