Şimdi Ara

x Sürücü Kursunu CİMER'e (MEB) Şikayet Ettim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • CİMER'e (MEB) yazdığım şikayet metni:

    Merhaba. Manisa merkezdeki *** Sürücü Kursu'nu şikayet etmek istiyorum: İki hafta önce teorik sınava girmiştim A2 (motosiklet) ehliyeti için, 84 puan alarak geçtim. Sürücü kursundan direksiyon eğitimi için 1 hafta boyunca ses seda gelmeyince kendim gittim şubeye, yani geçen hafta, dedim ki direksiyon dersi ne zaman olacak, biz sizlere telefonla haber edeceğimiz cevabı verildi, tamam deyip ayrıldım. Dört gün önce telefonla beni arayan kişi dedi ki Perşembe günü iftardan önce Çukurova Kimya'nın orada dersi verelim, tamam dedim. Perşembe günü geldi çattı, saat 16 civarında aradı, dedi ki ben MEB'teyim, sınav evrakları işleriyle uğraşıyorum, yarına yapalım, ben de tamamdır dedim. Cuma günü (yani bugün) beni saat 15'te aramışlar, ben fabrikada üretim bölümünde çalıştığım için saat 16'da geri dönüş yapabildim, karşımdaki adam bana dedi ki hocalar dersi erkene alacaktı, niçin açmadınız telefonu. Sonra dedi ki kurs şubesini arayın sınav saatini öğrenin. Kursu arayınca dediler ki sınav Cumartesi günü saat 13:15'te. Ben şok oldum bunu öğrenince çünkü direksiyon dersi hiç almadım ve sınav tarihi yarın! Kurs şubesine gittim bugün akşamüstü, birisi dedi ki motosiklet kullanmasını hiç mi bilmiyorsun (benim yaşım 31 bu arada). Cevap olarak hayır dedim, bu yaşıma kadar bisikletten başka bir araç çeşidi kullanmadığımı belirttim. Sürücü kursu bana yarın (sınav günü) direksiyon dersi vereceklerini belirttiler, sınav saatinden 3 saat önce gelmemi ve motosikletle birkaç tur atarsın dediler.







  • Manisa'da *** Sürücü Kursu A2 ehliyeti için direksiyon dersini sınavdan iki gün öncesine belirledi, o gün gelince MEB'te evrak işlerim var denilerek ertesi güne erteledi, ders verilen alanı bulamadığım için tekrar telefon açınca yarın sabah (sınav günü) ders verelim dediler, saatlerdir beklediğim halde gelen giden olmadı, sözde yarım saat sonra gelecekti sabah aradığımda, telefonda çocuk azarlıyormuş gibi konuşması da cabası. Dün akşam CİMER üzerinden MEB'e yazdım şikayetimi. Sınava 1 saat kaldı 0 (sıfır) direksiyon dersiyle sınava gireceğim, ve motosikletten anlamıyorum, elim değmiş değildir. Mahkeme parası kurs ücretinin iki-üç katı olsa da peşinden koşturacağım, en azından adalet ihtiyacım sarsılmasın.

    Edit: Aşağıdaki yorumdan sonra bu yorumu editleyip kursun ismini sansürledim. Umarım verilen sözler tutulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 25 Mayıs 2019; 13:58:2 >
  • Sürücü kursunun sahibi söz verdi, gelecek ayki sınav için ücret ödememe gerek kalmayacakmış, sınavdan 1 hafta önce ücretsiz olarak direksiyon dersi ve ücretsiz olarak (devlete onlar ödemiş olacak, benden para çıkmayacak) direksiyon sınavına girecekmişim (sözün garantisi olarak 1989'dan beri bu işi yaptıklarını belirtti). Şu an huzurluyum işte. Bayramdan sonra direksiyon dersi verecekler, o hafta motosikleti alacam sınavı beklemeden.
  • Güncelleme:

    CİMER'e ettiğim şikayet (24.05.2019 tarihli) üzerine sürücü kursundan yazı istemiş MEB bugün. Öncelikle CİMER'in işlevini görmek adına güzel bir durum. Şikayet açısından ise gereksiz bir durum galiba. Çünkü şikayetten 1 gün sonra (ki daha işleme bile alınmamıştı) sürücü kursunun sahibi söz vermişti yeterli direksiyon dersi vereceklerine dair ve direksiyon sınavı ücretini kurumun karşılayacağına dair. Yeterli direksiyon dersini aldıktan sonra CİMER'e bir önceki "başvuru numarası"nı da belirterek durum yazısı yazacağım. Çünkü biliyorum ki Türkiye genelinde sürücü kurslarının para kazanma uğruna yaptığı çakallıklar birçok insanı maddi açıdan mağdur ediyor (bkz: şark ahlakı). Dolayısıyla sınav harcı ücretini kurumun karşılayacak olması bile başlı başlına bir jest, bu yüzden erken tepki verip şikayet ettiğimi düşünüyorum. İkinci olarak ise motosiklet kurslarına gelenlerin büyük çoğunluğunun zaten bilgi sahibi olması ya da kurs döneminde yakın çevresinden birinin motosikletiyle direksiyon çalışması. Kursa A2 (motosiklet ehliyeti) için gelenler kendi motosikletiyle geliyorlardı, kurstaki tek cahil bendim. Motosiklet konusunda benim gibi sıfır tecrübeyle gelene alışkın değildir hoca. Bir de Ramazan ayıydı, yaz mevsiminde oruç tutanlarda agresiflik oluyor, bunu senelerdir fark ediyorum, sanırım hoca da oruç tutuyordu o hafta, beni Perşembe'ye sallamıştı.

    Direksiyon derslerini aldıktan sonra yazacağım durum yazısının asıl sebebi direksiyon sınavı harcının kurumun ödeyecek olması elbette.




  • son durum nedir hocam
  • Merhaba,

    Ben mesajınızı daha yeni okudum. Gene de cevap yazmak istedim. Bence kursu Cimer'e şikayet etmekle doğru, fakat sonradan şikayetinizi geri çekmekle yanlış yapmışsınız. O güne kadar sizi ciddiye almayan kursun, sizi alelacele arama nedeni zaten sizin Cimer'e yaptığınız şikayet. Emin olun ki, eğer şikayet etmemiş olsaydınız, tenezzül edip de sizi aramayacaklardı.

    Ayrıca motorsiklet eğitimi konusunda "Zaten kursta bir tek ben motor kullanmayı bilmiyordum" demeniz de yanlış. Bu sürücü kurslarının asıl görevi araç ve motor kullanmayı bilmeyenlere bunu öğretmek zaten. Yoksa başka yerden öğrenip gelenleri çalıştırmak falan değil.

    İkinci olarak, hangi sürüş eğitmeni ile çalışırsanız çalışın, hiç kimsenin sizi aşağılamaya, küçük düşürmeye, hakaret etmeye, surat etmeye vs. hakkı yoktur. Bu davranışı sergileyen sürüş eğitmeni size "psikolojik şiddet uygulamaktadır". Bunun da asla oruçlu olmak vs gibi haklı bir nedeni olamaz. Bunların terbiyesizliklerini kendinize göre "meşrulaştırmayın".

    Ne yazık ki, TR'deki sürücü kursları denetlenmiyor. Aklınıza gelebilecek ne kadar cahil, varoş ve paragöz adam varsa, bir araya gelip sürücü kursu açıyorlar. Nedeni de, bu sektörde minimum yatırımla çok iyi paralar kazanıyor olmaları. Bunların hakkında doğrudan şikayet edebileceğiniz bir makam da yok. Bunları kendi içlerinde şikayet ettiğiniz zaman bile, derslerde yaşanan rezillikleri örtbas edip, size hakaret ediyorlar.

    Nereden mi biliyorum? Zamanında ehliyet almaya çalışırken, sürüş dersimde "psikolojik yıldırma" ya maruz kaldım. Sonrasında şikayetçi olup, o eğitmeni bırakınca, bu defa da kursta hakkımda türlü dedikodular ve yüzüme karşı hakaret imaları yapıldı.

    Dolayısıyla sürücü kurslarının hemen hemen hepsi aynı numaradır. "Bu varoş tiplere asla alttan almayın. Sonra çok pişman olursunuz."





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.