Şimdi Ara

X-FI Titanium PCI-E Dolby/DTS Decode

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    X-FI Titanium PCI-E ses kartım var. PS3'e bağladım fakat kart dolby çözemediği için sadece iki kanal ses alıyorum. Bunun çözümü için bazı yerlerde Vista Support Pack'ler var fakat benim ses kartıma uygun olmadığı hata mesajını veriyor yüklenmiyor. Dolby Digital ve DTS formatlarını nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı?



  • Pardon ama yanlış yazdınız herhalde ps3 ü ses kartına mı bağladınız???
  • Optik kablo ile ses kartıma bağladım evet.
  • Niye böyle bişey yaptınızki ne amaçla.Oyunlarda dts çözsün diye mi?Yada filmler de?Eğer öyle bişey yaptıysanız olmaz.Ps3 de zaten dts çözücü var aynı şekilde ses kartında da...
  • PS3 üzerinden Dolby ya da DTS formatında 5.1 ses çıkışı oluyor, kendisi zaten çözüyor biliyorum.Ses sistemim olan Megaworks thx 550 ise ses kartıma bağlı, PS3'e direkt bağlı değil. Ses kartım üzerinden PS3'ten çıkan 6 kanal sesi hoparlörlerime aktarmak istiyorum. X-FI Titanium dolby ve dts çözemediği için çok kanallı ses stereo ya dönüşmüş bir halde hoparlörlere gidiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrtasci

    PS3 üzerinden Dolby ya da DTS formatında 5.1 ses çıkışı oluyor, kendisi zaten çözüyor biliyorum.Ses sistemim olan Megaworks thx 550 ise ses kartıma bağlı, PS3'e direkt bağlı değil. Ses kartım üzerinden PS3'ten çıkan 6 kanal sesi hoparlörlerime aktarmak istiyorum. X-FI Titanium dolby ve dts çözemediği için çok kanallı ses stereo ya dönüşmüş bir halde hoparlörlere gidiyor.


    aynen olay bu
  • olay bu, peki çözüm ? :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrtasci

    olay bu, peki çözüm ? :)

    Arkadaş kendi çözümünü üretmiş bile:
    sorun post sayısı,

    çözüm; gereksiz cevaplar sayıyı artırma:

    yeni post sayisi=eskipost sayısı+1.

    Az raslanan bir durum spdif giriş ile ses kartının decoder olarak kullanılması olayı, bu nedenle tatmin edici cevap bulmanız zor.

    ancak şunu biliniz ki front analog çıkıştan streo da olsa ses almanız Dolby encode sesin çözüldüğü anlamına gelir. ama analog çıkışşa 5.1 multi ch olarak verilemediği anlamına da. Tüm ses codecleri zaten AC3 çözeler, çözülemeyen DTS dir. AC97 destekleyen tüm ses kartları ve onboardlar DOLBY(AC3) çözerler o nedenle bu çiplere codec denilir.

    yani ses çözülüyor ama analog çıkışlara sadece frontlar veriliyor.

    biraz burada bekleyin birazda yabancı forumlarda aratın. Ama sizin beklediğiniz destek olmayabilir. Çünki spdif giriş konma amacı ses kaydıdır oda streo yapılıyor, bu nedenle kart tarafından multi ch analog çıkış verilmiyor olabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.