Şimdi Ara

X-FI Titanium ile Roccat Kave 5.1 Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kulaklık bölümüne de açtım bu konuyu ama pek fazla rağbet görmüyor sanırım cevap alamadım. Fikri olan bir arkadaş yardım ederse sevinirim. İki gün önce bu ses kartı ve kulaklığı aldım. Şöyle bir sorunum var: Şimdi X-FI sürücü menüsündeki şu kanal testi var ya hani, 5.1 surround'u test etmek için kadın konuşuyor left channel right channel vs. diye.. işte orada rear (arka) hoparlörlere tıkladığımızda kadın left ve right channel dediğinde sizden eşit ses mi geliyor yoksa sağ ve sol arka ayrı ayrı mı geliyor? Bende kadın left veya right rear channel dediğinde sağ veya sol farketmiyor ikisinden de aynı şiddette ses geliyor. Ama front left ve rightlarda fark var, right dediğinde tamamen sağdan, left dediğinde tamamen soldan geliyor sıkıntı yok yani. Ama arkadaki sol ve sağlar hep eşit geliyor.

    Ama şöyle de bir şey var, oyunlarda bir sorun göremedim. Bir çok oyun test ettim surround etkisini anlamak için durmadan 360 derece dönüp durdum bir ses kaynağı önünde, sesler etrafımda dolanıyor. Ama sürücü üzerinde rearların sağ ve solda hep ortak gelmesi şüphelendiriyor beni ve acaba oyunlarda da aslında böyle de ben mi anlamıyorum diye şüpheye düştüm şimdi.

    Sürücü üzerinde 5.1, 2.1 diye gösterdiği yerde sağda bir ikon var ve yeni pencere açıp bass ayarları, hoparlör uzaklıkları vs. ayarlıyoruz. O ekranda soldan 3. sıradaki bölümde "Reassing" bölümü var. Hoparlörlerin sırasını ayarlıyoruz burada sağ, sol, arka sağ, arka sol, orta, sub diye. Burada uzun süre zaman harcadım ama değişen bişey olmadı. Kadının sesi yine rear'larda sağ ve sol farketmeksizin hep eşit ses verdi.

    Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Gerçek 5.1 ses almak için kulaklık ve karta hatrı sayılır miktar ödeyip "acaba gerçek 5.1 ses almıyor muyum?" şüphesine düşmek çok rezalet bir şey.







  • Testlerde Arka sağ ve soldan genelde ses az gelir oyunlarda filmlerde sıkıntı olmaz. Realtek onboard ses kartımda bende bununla karşılaştım farklı bi makinada denedim sonuç aynı. Bu test marka modele bakmıyor sanırım. =)Bu açıklama umarım yardımcı olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuradinBronzeBeard -- 14 Eylül 2012; 3:44:04 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.