Şimdi Ara

WP8 Artıları ve Eksileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar telefon alıcam WP8 ile Android arasında kararsız kaldım. WP8 in artı ve eski yönlerini yazarmısınız. Kullanan kişiler Android'e göre iyi yanı ne ?



  • androis kullanıcısıyım.
    windows işletim sisteminde kasma olmuyor androidde kasma simgelerin geç gelmesi olur işletim sistemi androidin daha gelişmiş olmasına ramen windows daha stabil çalışıyor.
    eksisi olarak bir tek gördüğün uygulama azlığı ve bu gün ilerledikçe ortadan kalkıyor neredeyse hergün yeni uygulamalar windowsa göre uyarlanıyor.. :)
    andorid den de çok şikayetçiyim haberin olsun :) telefon Xperia P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sphex44

    Arkadaşlar telefon alıcam WP8 ile Android arasında kararsız kaldım. WP8 in artı ve eski yönlerini yazarmısınız. Kullanan kişiler Android'e göre iyi yanı ne ?

    Alıcağın telefona göre değişsede ben kendi görüşüme göre yazıyım ;

    Kamera , Kasa kalitesi , Güneş altında okunulabilirlik , Skydrive ve masaüstümün telefonum ile otomatik senkronizasyonu benim için belirleyici olmuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeagain -- 28 Ocak 2014; 3:35:51 >
  • Wp
    +stabil, hızlı
    +virus dolayısıyla ntivirus kasmaları yok
    +nokia uygulamaları ve kamerası ile diğer tellere fark atıyor
    +kullanımı basit ve sade

    -markette eksik uygulama kalmadı gibi fakat tellere yeni uygulama oyun çıkış sırası genelde ios=>android=>wp oluyor, bu durumda da en son indiren olmak can sıkıyor
    -sadeliği yanında ozelleştirilememeyi getiriyor
    -klasik bildirim merkezi mantığı yok
    -sd karta uygulama kurulmuyor

    aklıma gelenler bunlar, wp8.1 ile bayağı bi eksikliğin giderilmesi bekleniyor ama onu da bekliyoruz daha.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak memnunum ben telefondan işletim sisteminden. Lumia 920 kullanıyorum. Ama LG G2 filan alacaksan oyun/uygulama beklentilerine göre onu tercih edebilirsin.

    +Sistem çok iyi çalışıyor, mesela oyundan çıktığımızda abuk sabuk kasılmalar donmalar yaşanmıyor.
    +Kamerası iyi.
    +Ekranı muhteşem.
    +Dokunmatik hassasiyeti süper. Telefonu kışın eldivenle kullanmak baya keyifli
    +Nokia sağlamlığı. 5 kez filan betona düştü telefon, çerçevenin sağında solunda ezilmeler var sadece. Sapasağlam gerçekten.
    +Sözcük akışı klavyesi. Kelime tahminleri kullanıcının üslubuna göre değişiyor. Bence bu harika bi özellik.

    -Başta Facebook olmak üzere birçok uygulama sıkıntılı. Geliştirilmesi gerek.
    -Bildirim menüsü yok. Wifi 3G seçeneklerini ana ekrana tutturmak için başka yazılımlara ihtiyaç duyuluyor.
    -En büyük eksikliklerden biri de telefonun kişiselleştirilebilmesi. Bunun için nerdeyse hiçbi seçenek yok. Sadece kutucukların rengini ve arkaplanın siyah mı beyaz mı olacağını seçebiliyoruz.
    -Mesajlarda iletildi raporu ayrı bi mesaj gibi geliyor hala. Bunun gibi bir sürü ufak tefek ama can sıkıcı eksiklik var.

    Eksikliklerin çoğunun üç ay içerisinde gelmesi beklenen 8.1 güncellemesiyle giderileceği nerdeyse kesin. Bu eksikliklere rağmen seviyorum sistemi de telefonu da. İhtiyaçlarına göre tercih yap bence.




  • Artıları, kamera kalitesi, stabilite, sağlamlık(L 820, Elimden birçok kez çeşitli zeminlere düştü kasada koruyucu olmamasına rağmen çizik dahi yok),bence şık görüntüsü. Eksileri, uygulama ve güncellemeler geç gelir, hafıza kartına uygulama yüklenmez, cihaz ağır(160gr), uyduruk uygulama ve oyunlar bile paralı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pruvap kullanıcısına yanıt
    wp8 ile cihaz ağırlığının ne alakası var?Yada wp8 i cihaz olarak mı düşündünüz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lord66 -- 28 Ocak 2014; 11:20:54 >
  • pruvap kullanıcısına yanıt
    guncellemelerin gec gelmesi konusuna katilmiyorum, androidde neredeyse hic gelmiyor yuksek modeller haric :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lord66 kullanıcısına yanıt
    Hayır ikisinin bir bütün olduğunu, wp8 i cihazsız düşünürsek sadece bir tanımdan ibaret olduğunu düşünüyorum. PC ye yükleyip alo demedim ama, orasını bilemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +Stabil, arkadan çalışan birsürü uygulama var ama hiç kasma olmuyor
    +Kişiselleştirme yönü zayıf olsa da canlı kutucuk desteği sayesinde Facebook'ta istediğim sayfayı-grubu ana ekrana kısayol olarak ekleyebiliyorum, tarayıcıdaki sayfaları da aynı şekilde hatta müzik ve videoları da ekleyebiliyorum, kutucukları büyütüp küçültebilirsin
    +Klavyesi tahminde çok iyi ayrıca TR karakter desteği var
    +Windows uygulamarı diğer platformlardan daha iyi mesela outlook Android versiyonunda zoom bile yapılmıyor WP'deki gayet kullanışlı
    +Sade, hızlı , şık bir arayüzü var(beğenip-beğenmemek kişiye göre değişir)

    -Bildirim merkezi yok, ana ekrandayken kutucukların yanında sayı yazıyor, toast bildirimi gözüküyor(mesaj geldiğinde yukarıda gözüküyor) TOAST ,kilit ekranında gözüküyor ama mesela galerideyken yukarıdan barı çekip mesaja gidemiyorsun çünkü yukarıdan çekilen bir bar yok
    -SD karta uygulama kurma yok 8GB hafızalı modeller için sıkıntı
    -Birçok küçük eksiği var, Çok basit şeyleri akıl edememişler mesela yıllardır gördükçe dalga geçtiğim bir özellik "galeriden bluetooth ile dosya atacaksınız gönder-bt deyince bt açılsın mı diye sorar WP'de bt açık ise listede çıkar kapalıysa çıkmaz" bunun gibi eksikleri zil sesi için ayrı medya sesi için ayrı oyun sesi için ayrı ayar yok oyun sesi 20/30 ise zil sesi de aynı medya da aynı
    -üstte bar olmayınca wifi-bt gibi ayarlar için ya kısayol ekleyeceksin ya da menü>ayarlar>wifiye girip açacaksın
    -kişiselleştirme zayıf ,2tane arkaplan rengi var siyah-beyaz ,ayrıca çoğu kutucuk aynı renk olunca biraz sıkıyor




  • Yıllarca Android kullanmış, son 7 aydır WP kullanan biri olarak söyleyeyim; WP8.1 güncellemesi gelmeden karar verme. WP arayüzü her ne kadar hızlı olsa da uygulama ve oyunların optimizasyon sorunları çok fazla. Facebook uygulaması berbat, Instagram hala beta, Internet Explorer'da ileri tuşunun olmayışı, adres çubuğundan arama yapılmaması gibi sorunlar var. Daha nicesi diyeyim. Oyunlardan en son örnek Total Conquest; oyun diğer platformlara gore kasıyor, açılması çok uzun sürüyor. Bu tabi ki de yapımcı firmanın suçu ama WP çok önemsenmiyor. Diğer platformlardaki güncellemeleri çıkarmayabiliyorlar. Minion Rush, Total Conquest gibi oyunlardan akıcı bir deneyim bekleme zaten.

    Tüm bunları söylerken üst düzey bir Android telefondan bahsediyorum, bütçeyi düşük tutacaksan kesinlikle WP al.
  • Herkese verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Karar vermemde yardımcı olmaya çalıştığınız için
  • telefondan beklentilerin ne? eğer üst seviye birşey alacaksan bence android al.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jem-Jem

    Yıllarca Android kullanmış, son 7 aydır WP kullanan biri olarak söyleyeyim; WP8.1 güncellemesi gelmeden karar verme. WP arayüzü her ne kadar hızlı olsa da uygulama ve oyunların optimizasyon sorunları çok fazla. Facebook uygulaması berbat, Instagram hala beta, Internet Explorer'da ileri tuşunun olmayışı, adres çubuğundan arama yapılmaması gibi sorunlar var. Daha nicesi diyeyim. Oyunlardan en son örnek Total Conquest; oyun diğer platformlara gore kasıyor, açılması çok uzun sürüyor. Bu tabi ki de yapımcı firmanın suçu ama WP çok önemsenmiyor. Diğer platformlardaki güncellemeleri çıkarmayabiliyorlar. Minion Rush, Total Conquest gibi oyunlardan akıcı bir deneyim bekleme zaten.

    Tüm bunları söylerken üst düzey bir Android telefondan bahsediyorum, bütçeyi düşük tutacaksan kesinlikle WP al.

    Öyle bir G2 veya Z1 alacak param yok zaten birde taksit olayı kalkacağı için Discovery, Lumia 820, Piranha Zen, Dark Evo X5 gibi f/p ürünü telefonlara bakıyorum. Ama Android güzel iyi ama WP8 bana daha bir iyi görünüyor kasmalar filan yok Androide göre eksikleri fazla ama bende 8.1 güncellemesiyle neler gelecek merak ediyorum eğer ki büyük bir iyileşme söz konusu olursa WP8 e göz diktim ama olmaz ise Android alıcam.




  • Olm boyle abuk sabuk yorum yapıp anlayana... Diye mesajı bitirince zeki mi olduğunu sanıyorsun sen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    telefondan beklentilerin ne? eğer üst seviye birşey alacaksan bence android al.

    Benim telefondan beklentim bir kere HD bir ekranı olacak Film izlemek için , iyi derecede müzik dinletsin yeter, bütün oyunları oynatsın aşırı oyun manyaklığı var bende, internet hızıda tatmin edici olursa tadından yenmez bir telefon düşünüyorum. WP8 için bir tek oyunda sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum artık ona da biraz katlanmak lazım. Öyle üst seviye bir şey almayacağım yukarda da belirttiğim gibi Discovery, Lumia 820, Lumia 920, Piranha Zen, Dark Evo X5 gibi f/p ürünü telefonlara bakıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sphex44

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    telefondan beklentilerin ne? eğer üst seviye birşey alacaksan bence android al.

    Benim telefondan beklentim bir kere HD bir ekranı olacak Film izlemek için , iyi derecede müzik dinletsin yeter, bütün oyunları oynatsın aşırı oyun manyaklığı var bende, internet hızıda tatmin edici olursa tadından yenmez bir telefon düşünüyorum. WP8 için bir tek oyunda sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum artık ona da biraz katlanmak lazım. Öyle üst seviye bir şey almayacağım yukarda da belirttiğim gibi Discovery, Lumia 820, Lumia 920, Piranha Zen, Dark Evo X5 gibi f/p ürünü telefonlara bakıyorum

    Şu dark evo benimde dikkatimi çekiyor bayaa ama piyasaya düşsün biraz sorunları falan olabilir uzun sürede bahsettiğiniz özellikleri 920 karşılar ancak oyun konusunu iyice düşünmelisiniz bence wp'ye kaçak oyunda yüklenmiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sphex44

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    telefondan beklentilerin ne? eğer üst seviye birşey alacaksan bence android al.

    Benim telefondan beklentim bir kere HD bir ekranı olacak Film izlemek için , iyi derecede müzik dinletsin yeter, bütün oyunları oynatsın aşırı oyun manyaklığı var bende, internet hızıda tatmin edici olursa tadından yenmez bir telefon düşünüyorum. WP8 için bir tek oyunda sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum artık ona da biraz katlanmak lazım. Öyle üst seviye bir şey almayacağım yukarda da belirttiğim gibi Discovery, Lumia 820, Lumia 920, Piranha Zen, Dark Evo X5 gibi f/p ürünü telefonlara bakıyorum

    Şu dark evo benimde dikkatimi çekiyor bayaa ama piyasaya düşsün biraz sorunları falan olabilir uzun sürede bahsettiğiniz özellikleri 920 karşılar ancak oyun konusunu iyice düşünmelisiniz bence wp'ye kaçak oyunda yüklenmiyor

    WP8 de kararsız kalmamın en büyük sebebi oyun derdi zaten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sphex44

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sphex44

    quote:

    Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

    telefondan beklentilerin ne? eğer üst seviye birşey alacaksan bence android al.

    Benim telefondan beklentim bir kere HD bir ekranı olacak Film izlemek için , iyi derecede müzik dinletsin yeter, bütün oyunları oynatsın aşırı oyun manyaklığı var bende, internet hızıda tatmin edici olursa tadından yenmez bir telefon düşünüyorum. WP8 için bir tek oyunda sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum artık ona da biraz katlanmak lazım. Öyle üst seviye bir şey almayacağım yukarda da belirttiğim gibi Discovery, Lumia 820, Lumia 920, Piranha Zen, Dark Evo X5 gibi f/p ürünü telefonlara bakıyorum

    Şu dark evo benimde dikkatimi çekiyor bayaa ama piyasaya düşsün biraz sorunları falan olabilir uzun sürede bahsettiğiniz özellikleri 920 karşılar ancak oyun konusunu iyice düşünmelisiniz bence wp'ye kaçak oyunda yüklenmiyor

    WP8 de kararsız kalmamın en büyük sebebi oyun derdi zaten

    Kafanızda ölçüp biçin hocam verin kararınızı




  • He evet Master yapmak diye bişey duymuşsundur heralde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.