Şimdi Ara

Witcher Hikayesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Witcher Oyununun daha doğrusu hikayenin anlatıldığı bir podcast var mı acaba ya da tüm hikayeyi sesli olarak dinleyebileceğim bir yer





  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Geralt, Kurt Okulu'nun dağ kalesi Kaer Morhen'de uyanır; kim olduğuna ya da oraya nasıl geldiğine dair hiçbir hatırası yoktur. Gizemli durumuna çare arayan Triss Merigold'un yanı sıra Witcher kardeşleri tarafından da yanına alınır. Kaer Morhen, Kurt Okulu'nun önemli mutajenlerini ve Witcher'ların nasıl yaratılacağını ayrıntılarıyla anlatan formülleri alıp kaçan bilinmeyen bir saldırgan grubunun saldırısına uğrar. Bu grubun peşine düşen Geralt, Temerya'nın başkenti Vizima'ya gider. Yolda sihirli bir şekilde yetenekli bir köylü çocuğu olan Alvin'i kurtarır. Triss, Alvin'in Geralt'ın üvey kızı Ciri'ye benzer bir genetik büyü dahisi olan bir Kaynak olduğunu belirler. Oyuncu, Alvin'i ya Triss'e ya da Geralt'ın arkadaşı olan Redanyalı doktor Shani'ye bırakma seçeneğine sahiptir. Alvin'e sihir öğrenirken yeteneklerini kontrol altında tutması için sihirli bir muska verilir.Geralt, Kaer Morhen'e saldıran grupla ilgili birkaç ipucunun peşine düşer ve onların Salamandra olarak bilindiğini ve görünüşte yabancı büyücü Azar Javed tarafından yönetildiklerini öğrenir. İşleri daha da karmaşık hale getiren, dini fanatikler Alevli Gül Tarikatı ile elf terörist grubu Scoia'tael arasındaki çatışma nedeniyle şehirde gerilim yükselir. Geralt, Vizima'daki çeşitli müttefiklerin yardımıyla Vizima Salamandra üssüne saldırır ve suç örgütünün hizmetindetehlikeli bir paralı asker olan Profesör'ü öldürür, ancak daha sonra Prenses Adda tarafından ihanete uğrar ve Triss'tarafından şehrin eteklerindeki bir köye ışınlanır. Daha önce barışçıl olan köy, Alevli Gül Tarikatı ile Scoia'tael arasında silahlı çatışma çıktığında bir savaş alanına dönüşür. Geralt, ya iki gruptan birini desteklemeyi ya da her ikisine de düşman olmayı seçmek zorunda kalır. Alvin ise korkar ve kaynak yeteneklerini kullanarak sihirli bir şekilde ortadan kaybolur.
    Geralt, Vizima'ya döndüğünde, Temeria'nın naibi Kral Foltest'in de geri döndüğünü, Adda'nın ise lanetini tekrarladığını ve bir kez daha striga formuna girdiğini öğrenir. Foltest'in yönetimi altında Geralt, ya şövalyelere ya da elflere şehirde düzeni yeniden sağlamalarında yardımcı olur, hem de Adda ile ilgilenir. Geralt daha sonra Salamandra karargâhına saldırır ve Azar Javed'i öldürür, ancak çetenin gerçek liderinin Alevli Gül Tarikatı'nın Büyük Üstadı Jacques de Aldersberg olduğunu öğrenir. Foltest, Salamandra tehdidini ortadan kaldırmak için Jacques'ı öldürmesi için bir sözleşme kapsamında Geralt'ı işe alır. Geralt, Kaynak yetenekleri nedeniyle dünyanın sonu olan kırağı nedeniyle insanlığın yok oluşunu gördüğünü ve bu kıyamette hayatta kalabilmek için genetik olarak geliştirilmiş üstün bir insan ırkı yaratmaya çalıştığını açıklayan Jacques'la yüzleşir. Geralt ayrıca kendisini yaklaşan bir çatışma konusunda uyaran Vahşi Av Kralı ile de karşı karşıya kalır.Geralt, Jacques'ı yenip öldürdükten sonra, Büyük Üstadın Alvin ile aynı muskayı taktığını fark eder ve de Aldersberg'in aslında daha önce kurtardığı ve kazara zamanda geriye yolculuk yapan köy çocuğu olduğunu ortaya çıkarır. Geralt'ın başarı haberiyle Foltest'e dönmesinin ardından kral bir suikastçının saldırısına uğrar. Geralt saldırganı yener, ancak cesedin bir Witcher olduğunu görür.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.