Şimdi Ara

Wireless için mesafe sorunu ve U.S. Robotics anten

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar wireless bağlantıda mesafeyle ilgili bir sorun için çözüm danışmak istedim.

    İşyerimizde kablosuz internet mevcut. Şimdi bizim şirket yan binanın zemin katı da aldı. Ancak aradaki mesafe çok uzak ve orada genel işlerin takibi için kurulacak olan bilgisayarın modeme bağlantısı çok zayıf kaldı(bağlantı "çok düşük" ve 1 mbps). Hatta sürekli kopma oluyor. Bilgisayarda pci kablosuz adaptör var. Bunun anteni değiştirirsek çekim gücünde en azından sorunsuz bağlantı sağlayacak bir değişim elde edebilir miyiz? Anten olarak internette U.S. Robotics 5483B'yi gördüm. 14 dBi outdoor diyor. Yeterli olabilir mi?

    Eğer anten değiştirme faydalı olacaksa başka marka-model önerileri de alabilirim. Fiyattan çok performans önemli.

    Yardım edenlere teşekkürler.

    Ek:Binalar arasındaki mesafe tahminimce 25 metre kadar. Ama sorun galiba duvarlardan kaynaklanıyor. Çünkü ana binanın içinde çok daha uzakta bir pc wireless adaptörle bağlanmasına rağmen onda sorun yok(CNET usb wireless). Diğer yeni kurulan yerdeki pcde u.s. robotics 5415 pci kart var. Bu kart 2 dBiymiş. Adsl modem Smartnet diye bir marka. Kalitesi konusunda hiç bilgim yok.







  • 14db sinyal gucunu ciddi oranda artirir farkini her yerden hissedersin. ama duvari gecip gecemiyeceginin garantisini burdan kimse veremez. tamamen duvarin yapisi ve kalinligi ile alakali. ici bos duvar tuglalari biriketler cok fazla sinyal kesmiyor ama onunde yogun beton blok varsa yada duvar ici bos olmiyan kirmizi baca tuglalarindan yapildiysa isin cok zor. 15db antenle 10mt den tek duvari gecemedigim oldu. sonradan ogrendimki duvar iki sira baca tuglasindan oruluymus.

    en temizi cekebiliyorsan kablo cek. cekemiyorsan ulasabilcegin en uzak noktaya kadar kablo ile gidip ucuna access point tak. onunde dedigim gibi ici yogun bir engel varsa access pointi cevresinden dolasacagi bir konuma yerlestirirsen sorun cozulur. fiyat onemli degil onemli olan performans diyorsan iyi bir access point al.
  • darkaura arkadaşımızın dediği gibi en sağlıklısı UTP kablo çekmek. Yan binaymış nasıl olsa, binalar bitişikse sorun çıkmaz. Yada ADSL modemle, PCI kartın antenlerini pencereden, çatıdan direk birbirlerini görecek şekilde konumlandırma imkanınız oluyorsa, sorununuz o zaman da çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.