Şimdi Ara

Wing Tsun İşe Yarar mı?Cevabı İçeride... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
10.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • heathen haklı beyler, dağılın!


    WTcileri pumpumlamışsın hocam, yazdığın her şey maalesef doğru.
    WT'nin YAPISAL sorunlarını tartışmak zorundayız.
    Ama ben masallara inanmış bünyelere bir doz da olsa gerçeklik hapı vermekten yoruldum.
    hep aynı safsatalar, hep aynı reklamlar!
    artık sadece yav he he deyip geçiyorum.
  • Heathen 3-5 aylık wt'ci olduğumu nerden biliyorsun,bi yerden tanışıyomuyuz?
    Benim yazımı iyice oku bakalım.Orda 3 ay wt yapıp sokakta adam dövücem hayali ile gideceklerin hayal kırıklığına uğrayacağı yazıyor.Yazıyı keşke bir okusaydın.
    Madem maçlara çıkacaksın demekki belli bir seviyeye geldin.Hep diyorsunya git bir kb mt yapan biriyle sparring yap diye.Gidip sihing'lerin birine teklif etsene gel senle bir sparring yapalım diye.Bak sifu felanda demiyorum.2-2.5 yıl hakkıyla çalışan biri olsun yeter.O sihinge karşı galip gel video'sunu buraya at.Bende tamam diyim.Heathen haklı felan diyim iyi olmazmı?Herkese kanıtlarsın wing tsun'un etkisiz olduğunu,güzel fikir değilmi?Şimdi bana sparring teklif etsem kabul etmez gibi hikayelerle felanda gelme.Sen git teklif et sparring'i yap buraya videosunu at herkese haklılığını kabul ettir madem o kadar kendine güveniyorsun.
    2. bir konu olarak dediğim gibi her antreman sonunda vücudumda morluklar oluşur.Hayır anlamadığım siz mt yaparken her antreman sonunda kemikleriniz felan mı kırılıyor.Bu kadar güçlü hissediyorsunuz kendinizi?


    Chief 5 gündür yorum atmıyodun konuya.Heathen ne zaman ortaya çıktı sende o zaman tekrar ortalardasın.Anlamadım gitti ikiniz bir olmadan bir fikir yürütemiyor musunuz?




  • kardesim benim kendimi hakli cikarma cabam yok. beni bilen biliyor, bugune kadar surada tek kelime yalan konusmadim. bu olay kisisel degil, sen once bunu anla. burda kimseye wt yapmayin diyen yok. verecegin parayi, emegi cok daha fazla hak eden yerler var diyoruz. ille de wt dersen, ben burda kac kisiye sifu, sihing tavsiye ettim. madem calisacaksiniz guzel insanlarla calisin diye.

    su sparring yapma isi bana uyar. yapmadigimiz sey hic degil. ama kimseyi tatmin etmek icin ebesinin nikahindaki okula gidip de, videoya cekelim diye istekte bulunmam. Muay thai zaten kendini yillar boyu kanitlamis bir disiplindir. benim gibi kici kirik bir yeni yetmenin ispatina ihtiyaci yok, ama siz canim wtcilerin bir thaiboxing-kickboxing okuluna rica edip kendinizi gormeniz daha hayirli olurdu. superior havalardan kurtulmak maksadiyla tabii. ama yine madem benden boyle bir rica var, 1 senelik bir wt'ciyle her turlu sevisiriz, sizi mi kiralim? gelmek isteyen olursa adres veririm, otoparkta kaynasiriz.

    idman konusunda da o morluklar ne morluklari ben anlamadim birader. hani hand to hand calisan adamin biryerleri neden morarir?
    ben her idmandan ciktiktan sonra duraga zor yururum. sol quad kaslari hep curuktur. kaval kemikleri artik acidan hissizlesti. birbirimizi dove dove calisiyoruz. cani acir, incitmeyeyim tavirlari yok yani. adamin canini yakmak icin ugrasiyoruz. benim boyle daha cok hosuma gidiyor. biraz da mazosistlik var.

    ha bu arada chief mesajima katildi diye onu da blackliste eklemissin. bu adamin senin benim yasimiz kadar martial arts deneyimi vardir. arastirip, edip burda insanlara verdigi destegin de haddi hesabi yok. o yuzden buyuklerimize biraz saygili olalim. ben yalnizca biraz daha dobra, sozumu sakinmadan yaziyorum, hepsi bu. keske bu abim gibi kelimelerle satranc oynayacak kabliyetim olsa. o yuzden,

    keep on fufufuing.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 29 Mayıs 2015; 12:41:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Heathen bu sefer kısa yazıcam.Sparring'ini bekliyorum.Mümkünse 2-2.5 çalışan biriyle olsun sparring'in.
    2. konu vücudumdaki morluklar hand to hand çalışarak olduğu felan yok.Zaten öyle çalışan birinin hiçbir yeri morarmaz.Biz sanki sen bana dokundun ben sana dokundum tarzı çalışıyoruz.Bak başka okulları bilmem beni alakadar eden kendi okulumdur.Morluklar antreman sonunda göğsümde kaval kemiğimde ve quadriceps'de oluşur.Sence hand to hand çalışarak bu morluklar oluşurmu?2 gündür çektiğim acıdan yürümekte zorlanıyorum.Ama sana sorsalar fufufu zincir yumruk atıyoz biz :) Neyse birader yazacak fazla birşeyim kalmadı sana.Ne söylesem boş.Birşey'i kötülemek istiyorsan her zaman kötülersin.Son sözüm aklında bulunsun.
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    kardeşim senin okulun, onun okulu benim okulum mevzusu değil bu. wing tsun işe yarar mı diye başlık açmışsın. ebmasta verilen wing tsun eğitimini ben kendim biliyorum. ha uylukçu bros müthiş atılımlar yapıp idmanlarını geliştirdiler ise, bunun kredisi yine onlara. chief de sever prowes'i

    sevgili wingtsunn kardeşim, emrin olur. hemen gidip üsküdar'daki okulları talan edelim baştan aşşa. hatta wt ile yetinmeyip karate okullarına falan da gidelim, elimiz değmişken shotokancıları da bi döveriz. ben diyeceğimi dedim, gelmek isteyen olursa ev adresimi veriyorum dedim lan, daha napalım. ben 2-2.5 sene bi dövüşeyim sonra gelir, sihingi sizoku sibakı. hele bi benim kadar yapmış adam gelsin, görelim.
    wt last stop olur böylelikle benim mekan da, ilkten sparringe gelirler, sonra çay kahve... adanalıyık, swinger da olur:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 29 Mayıs 2015; 13:00:56 >
  • İlk paragrafını cevaplayım.Dediğin gibi okulları tartışmıyorum ben antremandaki gerçekciliği tartışıyorum.Bizim salonda antremanlar gerçekcidir.Yani öyle boşluğa yumruk atıp iki parmağımız ile adam öldürmüyoruz.Low kick ata ata benimde kavalım baya gelişti.Tabi bir o kadarda low kick yediğimden quad'larda gelişti.Göğüsten bahsetmiyorum bile.Antremanda çene kulak vs. vurmanın anlamı yok zaten.Oralar güçlenmeyecek bölgeler.Eğer güçlenecek bölge olsaydı mma'daki nakavtlar buralara vurularak olmazdı.

    Özellikle 2-2.5 yıl diye vurgulamamın sebebide gayet açık aslında.Çünkü bu kadar süre hakkıyla çalışan wt'ci chum kiu'nun uygulamalarını rahatlıkla yapar.Sende iyi biliyorsun chum kiu sokak saldırılarında en çok kullanılan formdur.

    Yani aslında yazının başından beri şunu anlatmaya çalışıyorum.Eğer herhangi bir dövüş sanatını hakkıyla yapacaksanız acı çeke çeke ve bir o kadarda rakibe acı çektirerek çalışmalısınız.Aksi takdirde ne mt'nin ne wt'nin nede kb'nin bir işlevi olmaz.Umarım yazıda ne anlatmak istediğimi anlamışındır.

    Ve her zaman söylediğim gibi yine söyleyim o sözü :) Stiller dövüşmez kişiler dövüşür ve hiçbir stilin diğer bir stile üstünlüğü yoktur.Üstünlük stilini iyi uygulayan kişidedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsunn -- 29 Mayıs 2015; 13:28:43 >




  • sokaktaki her hangi birisine tabii ki işe yarar.
    bir disiplin altında dövüşmek rastgele saldıran birisine karşı her zaman etkili olacaktır.
    fakat çok sert ve gerçekçi tekniklerden oluşan, etkinliği çok defa ispatlanmış bir savaş sanatını icra eden ,gerçekçi ve ağır antrenmanlar sonucu fizik kondisyon olarak çok iyi durumdaki bir muay thai sporcusunu sparinge davet edeceksen bir kaç iyi estetik cerrah dostun olmalı. pahalı operasyonlar bunlar.
  • Wt'yi abartırlarda mt'yide bu kadar abartanı ilk defa gördüm.Hayırdır kulağımla omzumun yerinimi değiştircekki estetik cerrah'a ihtiyacım olsun.
    Survivor'daki turabi gibi ahkam kesmeyi bırak dgo_cr7.Sana şu kadar söyleyim 6-7 ay mt'ye gidip middle kick vururken yerdeki bacağını döndürmeyen insanlar biliyorum.Gelip bana estetik cerrah dostun olsun diyorsun.Kaçdır yazıyorum stilini kim iyi uygularsa o kazanır diyorum.Daha burda mt'yi yerlere göklere sığdıramıyorsun.Acaba wt'mi çok abartılıyor yoksa mt'mi?
    Gelen geçen mt yapanı kimse yıkamaz gibisinden konuşuyor.Sanki hepsi kavallarıyla demiri felan kırıyorlar.Sana çok şey yazardım ama anlamazsın cr7.
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    muay thainin abartıamaya ihtiyacı yok.
    karma dövüş sanatlarında çalışılan en temel 2 disiplinden birisi olması işlevselliğini yeterince açıklıyor.
    yani muay thaiyi ben göklere çıkartmıyorum. muay thainin en etkili dövüş sporlarından birisi olduğu tüm dünyada kabul görür.
    bir muay thaicinin hiç bir şeyi olmasa dahi güçlü bir kondisyonu olacaktır. Kondisyon dövüş sporlarının temelidir, her şeyidir.
    tabii ki bizim buradaki referansımız sporun temel tekniklerini dahi bilmeyen, senin tabirinle ayağını döndüremeyen birisi değil konuya hakim ve yeterli çalışan müsabık bir muay thai sporcusudur.
    tabii ki wt yi çok iyi uygulayan birisi muay thaiyi uygulayamayan birini bir müsabakada yenecektir.
    biz burada iki disiplini karşılaştırıyoruz. yani referansımız yapamayanlar değil yapabilenler.

    bence sen survivor izleyeceğine survivorun yayınlandığı günler ders veren bir mt hocası bul. wt nin yanında bu güzel sporu da çalış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 29 Mayıs 2015; 20:44:01 >




  • wingtsunn, heathen haklı.
    ona dediklerimi sana da, hem de bu başlık altında yazdım.
    sen de haklısın,ama morarma ile dövüşçü olunsaydı kevaşeler MMA şampiyonu olurdu.
    en önemli şey aliveness'dır.
    ZAMANLAMA + DİRENÇ + HAREKET olacak ki ALIVENESS olsun.
    bunlar varsa sparring sparring olur, yoksa eksik kalır.
    lat sao bu nedenle sparringin yerini tutmaz, faydasız da değildir, bu arada.
    direnç konusunu sen de yazdın. yumoş kıvamındaki pak sao yediğinde normalde kol oynamaz bile.
    antrenmanlar da buna göre olmalıdır.


    İDDİA EDEYİM, hakiki sparring yapan hiç kimse LT WTsi yapmaz.
    hakiki sparring yapan herkes görür ki WT ile atak başlatamazsınız!
    çünkü rakibi yakalayamazsınız, kapanan adamı açamazsiniz.

    ama hakiki sparring olacak.
    EBMAS'ın Sifu'su daha bunun anlamını bile bilmiyordu

    Heathen'ın ispata ihtiyacı mı var?
    adam maça çıkacam diyor, sen hala "ölümcülüz eheueheh".
    seni de anlıyorum, para kazanmak istiyorsun.
    franchise işine girip insanlara tişört, pasaport, özel ders falan satacaksın.
    sonra o paraları TG olabilmek için Sifu'na vereceksin.
    1 TG su içinde 3-4 bin lira + özel ders almadan da olamazsın 1 TG.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 29 Mayıs 2015; 22:29:10 >




  • Kondisyon mt de varda wt demi yok güldürme beni.2 saat boyunca kan ter içinde çalışıyorum ben bilmediğin şeyler hakkında yorum yapma!Madem wt yi çok iyi yapan biriyle mt'yi çok iyi yapan biri karşılaştığında wt yapan kişi dayak yicek.Ben hiç salih avcı emin boztepe korkmaz şimşek vs'in sağlam muay thaici'den dayak yediğini görmedim.Varsa göster göreyim.

    Bu arada survivor izleyeceğine mt yap demişin.Cumartesi günleri bireysel patlayıcı kuvvet antremanımı yaparım.O yüzden boş vaktim yok.



    Chief of tabernacle sparring konusunda sana katıldığımı yukarıda söyledim.Sparring her zaman gerekir.Ama wt yapıyorsun diye sparring yapmıcan diye birşey yok.Yapmak istersen yaparsın.Kapanan adamı açamazsın diyosunda salak gibi durmadan adamın kafasına vurcağıma boş bulduğum yerine vururum.Hem çenesini hem kaburgasını hemde diyaframı aynı anda koruyan bir gard stili görmedim.Hiç olmadı diz kapağına sağlam bir tekme vururum.Olacakları sen düşün.Bu arada para kazanmak gibi bir derdim olsa burda wt reklamı yapardım ben hiç böyle birşey yaptımmı?Prowes'te pasaport,tişört felanda yok.Sallayacaksan tutarlı salla.TG konusunda birşey diyemicem.Çünkü daha o seviyelere gelmedim.Bilmediğim konular hakkındada yorum yapmayı sevmem.

    Dipnot:Ben heathen'e sana veya bir başkasına wt ölümcül diye birşey ağzımdan birşey çıktımı?Çıktıysa ispatla görelim.




  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    dayak yediğini göremezsin çünkü hiç bir zaman öyle bir maç yapmadılar.
    varsa emin boztepenin şöyle güzel bir maçı paylaş izleyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 29 Mayıs 2015; 23:01:41 >
  • Sen wt'nin bütün imkalarını elinden alcan(boğaz,haya,diz kapakları,göze açık el vuruşları) sonrada gel ringe çık dicen ne kadar mantıklı birşey.Sen olsan hemen ringe çıkardın demi?
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    vallahi emin boztepe isteseydi kendisiyle her şartta dövüşecek yüzlerce dövüşçü bulabilirdi.
    geçin bunları.
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    Yahu mesaj atmayayım artık dıyordum da,

    Gracie ailesi 90larin ortasinda kuralsiz superfight teklif ettiginde önce kabul edip sonra kaçan Emin Boztepe değil miydi kardesim? Eski defterler de pek temiz değildir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam cr7.Yüzlerce dövüşcü buldu boztepe dövüşmedi.Herşeyi sen biliyorsun.Yüz tane dövüşcü say desem onuda sayacağından şüpheliyim ya neyse.
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    varsa at arkadaş.
    muay thaiyi geçtim.
    her hangi bir müsabakasını göster.
    wt yaparken görelim şu adamı.
  • Aç william cheung vs emin boztepe kavgasını izle.Madem çok merak ettin.Onada bahane bulursun sen.
  • wingtsunn W kullanıcısına yanıt
    mümkünse kamerayla çekilen, görebileceğimiz bir şey olsun.

    https://www.youtube.com/watch?v=PgswuXGYzKY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 29 Mayıs 2015; 23:26:08 >
  • Doğru söylüyorsun o emin boztepe değil benim.Yerdekide tüpçü ismail abi :) Neyse ben yatıcam birader.Sana iyi geceler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.