Şimdi Ara

Wing Chun Kung-Fu Klubü (Ana Konu, Soru-Cevap ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
26
Favori
41.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jkd cok az ilde öğretiliyormus ya tayinimi okulu olan bir yere isticem yada baska bir dala yönelcem :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: PlayMakers
    Dostum sen en iyisi bi boksörle kapış bu forumdan video çekilsin , sonucu görelim herkes de sussun güzel olurdu

    Ya ben Wing Chun en iyi, ondan iyisi yok diyecek olsam yalan bir video çekerim koyarım.Sadece aşırı küçümsenmesini istemiyorum.Bu konuda mutlaka demişimdir hatta en iyi Wing Chun olsaydı herkes bu sanatı yapardı diye.

    Sadece kapışmakla karşılaşma belli olsa iyi güzelde belki ben kötü bir Wing Chun kullanıcısı olduğum için yenilebilirim.Belki karşımdaki kötü bir boksör olduğu için yenilebilir...

    Hocam tamamiyle katılıyorum. Ama sunuda söylemeliyim, ben oldukca iyi bir boksör oldugumu düsünmekteyim ama ne olursa olsun Wing Chun yapan bana 70 cmden daha fazla yaklasmasını istemem :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: novaCvit

    quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: PlayMakers
    Dostum sen en iyisi bi boksörle kapış bu forumdan video çekilsin , sonucu görelim herkes de sussun güzel olurdu

    Ya ben Wing Chun en iyi, ondan iyisi yok diyecek olsam yalan bir video çekerim koyarım.Sadece aşırı küçümsenmesini istemiyorum.Bu konuda mutlaka demişimdir hatta en iyi Wing Chun olsaydı herkes bu sanatı yapardı diye.

    Sadece kapışmakla karşılaşma belli olsa iyi güzelde belki ben kötü bir Wing Chun kullanıcısı olduğum için yenilebilirim.Belki karşımdaki kötü bir boksör olduğu için yenilebilir...

    Hocam tamamiyle katılıyorum. Ama sunuda söylemeliyim, ben oldukca iyi bir boksör oldugumu düsünmekteyim ama ne olursa olsun Wing Chun yapan bana 70 cmden daha fazla yaklasmasını istemem :D

    Hocam peki bu kadar sene istemeyerek mi yaptın ? 7 sene çok uzun bir zaman çünkü.


    Bu arada Sigung Samuel Kwok bugün facebook duvarında faydalı bilgiler yazdı.İgilenenler için oradan alıntı yapayım.

    -------

    In Chi Sau .Secret is your wrists ,your wrists are your eyes .If you tense your wrists then you have no sensitivity .so if someone is really fast and you are tense ,you will not be able to control them

    -------

    The wrist stayis relax then you can feel but at the same time trying to control each other till someone made a mistake and follow up with Fa Da continous attack.
    The more you relax ,your sensitivity and reflexes improve .Hands become faster

    -------

    How to develope speed and power
    This involved with different factors .Must practice hard on Biu Ma or Biic Ma in Chum Kiu .In Wing Chun we win by getting close to an oppenent ,and control their elbows .so we rely on ourfoot work against someone who is a lot taller and bigger .We develope our muscle (SLT) on our arms ,so we can use our power in short range.
    Relaxation is the key too to get the speed .watch how fast bruce Lee is and how relax he is Just like a snake gathered all the power together and thrust forward like lighting . Release your power at the last moment .The moment of contact and then relaxrd as fast as possible .That is Fa Ging .Like attack someone with a wet towel.
    You can use weights and other excercise of dynamic tenson to delope your power .Worked on the triceps and biceps.

    ---------

    Bu da bilmeyenler için Bai Si Ceremony.

    Bu tören basit birşey gibi gözüksede muhteşem birşeydir.Ustanın öğrencisine tamamen güvendiğinin göstergesidir.Ve artık öğrencisini evladı olarak kabul eder.Törenden önce öğrenciye öğretilen ustanın sadece %1'lik bilgi kısmındandır.Ama törenden sonra usta tüm bildiklerini öğrencisine öğretmeye başlar.(Sifu Murat Kaplan'da Sigung Samuel Kwok'a baba (Father) demektedir.Bunuda antremanımızın sonunda Sigung Samuel Kwok'un aramasıyla öğrendim Ama bu törenden yaptılar mı bilmiyorum.)



    :D Hocam 7 sene aslında uzun bir süre değil bir spor branşı için hele bu bir savunma sporuysa. Çünkü öğrendim demek için rakibinden gelen her darbeyi nasıl karsılayacagının bilinc altına yerlesmesi gerekir. Tabi ki bu benim düşüncem elbet katılmayan olabilir. İstememe meselesine gelirsekte izledigim kadarıyla söylüyorum tabi ki Wing Chun'u tam olarak bilmediğim için Wing chunda benim bahsettiğim gibi kendini geliştirmiş birisi mesafe kapandıgında benim saldırılarımı savusturabilir ama cok yakın mesafede yaptıgı o kadar farklı saldırı biçimleri var ki bu ataklara karsı boksda net bir sıyrılma yada karsı saldırı biçimi yok. Kim ne derse desin sunuda her zaman savunurum boksörüm ama boks uzak doğu sporları karsısında içerik olarak zayıf kalır.
    Peki sokakta kendini korumak için işe yarar mı yarar (ben şimdiye kadar hiç kullanmadım o ayrı) ama cok uzun soluklu ben 55 yasıma geldiğimde de bir sporla ileri seviyede ugrasmak isterim diyen biri için sunu söyleyebilirim o spor boks değil




  • ak 47 daha yavaş
  • Arkadaşlar 14 yaşındayım 45 kiloyum 162cm boyundayım. Zayıf olduğum için Wing Chun sporu IP MAN filmiyle inanılmaz dercede dikkatimi çekti. Fakat aklımda biraz body e gidip kas yapıp aynı zamanda kilo almakta vardı. Babam kas yapıp wing chun yapmamın daha iyi olduğunu söyledi. Bende body başladım şu anda 1 ay oldu. Sizce body devam edip kas yapıp mı wing chuna başlayayim yoksa fiziksel özelliklerim iyimi ?? Birde minimum ne kadar sürede kendimizi koruyacak derecede oluruz örneğin ben şuanda sokakta tanımadığım bir çocuk sataşsa cesaret edip kavga edemem ama wing chuna ya da başka bir dövüş sporuna gittikçe bir özgüven geliyorumu bunu merak ediyorum ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 07BLueDeViL07

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nocturne61

    Arkadaşlar 14 yaşındayım 45 kiloyum 162cm boyundayım. Zayıf olduğum için Wing Chun sporu IP MAN filmiyle inanılmaz dercede dikkatimi çekti. Fakat aklımda biraz body e gidip kas yapıp aynı zamanda kilo almakta vardı. Babam kas yapıp wing chun yapmamın daha iyi olduğunu söyledi. Bende body başladım şu anda 1 ay oldu. Sizce body devam edip kas yapıp mı wing chuna başlayayim yoksa fiziksel özelliklerim iyimi ?? Birde minimum ne kadar sürede kendimizi koruyacak derecede oluruz örneğin ben şuanda sokakta tanımadığım bir çocuk sataşsa cesaret edip kavga edemem ama wing chuna ya da başka bir dövüş sporuna gittikçe bir özgüven geliyorumu bunu merak ediyorum ?

    Bence direk wing chuna başla.Wing Chun antremanları zaten seni yeterli kas ortamına atacaktır.Fazla kas yavaşlaman açısından zararlı olabilir.

    Özgüven olarak da sorunun olmasın.Benim güven konusunda hayatımı değiştirdi.İlk 1-2 ay içinde "en iyiyim ben karşıma geleni döverim" isimli özgüven oluştu ama daha sonra sakinlik baş göstermeye başladı ardından da aslında Wing Chunu daha yeni öğrendiğimi ve yeterli güvene sahip olduğumu hissettim.

    Ne zaman kendimi savunmaya başlarım sorusunu bende sordum zamanında Murat hocamıza.Cevabı :

    Kisinin kendisini savunmasiyla ilgili gerekli zamani belirlemek cok mumkun degildir. Kisilerin teknik becerilerinin yanisira kisiligi, tepkileri, karar verme ve uygulayabilme hizi, oz guveni vs gibi cok fazla unsur vardir. Herkesin sorudu bu ortak soruya ben gelip seni taniyinca daha dogru bir cevap verebilirim diye dusunuyorum.
    Ancak genel hatlariyla kisinin temel savunma becerileri 4 ila 8 ay arasinda sekillenebilir.

    Cevap için çok teşekkür ediyorum yalnız 3 aylık peşin para verpi başladım body e artık onu bitirmem lazm yani Allah izin verirse 2 ay sonra Wing Chun'a başlıycam. Birde başlıyacağım kişi Erdal Karaal Sifu kendisi İst. Göztepede.




  • 2. seviyeyim daha, bende yapıyorum. Kavga şunu bunu bilmem ama, ben çok eğleniyorum. Güzel yani spor en başta. Tavsiye ederim :)
  • Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...




  • Herkese merhaba. Hem konuyu güncellemek istiyorum hem de soruma cevap arıyorum.

    Ben yaklaşık 1 sene aikido ile ilgilendim, sonrasında bıraktım. Aklımda wing tsun (ve wing chun) vardı ancak burnumdan ameliyat olduğum için sürekli erteledim. Daha önce yaptığım küçük araştırmalarda her organizasyon için söylenen olumsuz şeylerle karşılaştım, bu yüzden de hangi organizasyonda başlayacağıma bir türlü karar veremiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bu arada ankaradayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı




  • Konu iyiymiş. Yakın bir akrabamın spor salonunda eğitim verilse durmam hiç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

    Herkese merhaba. Hem konuyu güncellemek istiyorum hem de soruma cevap arıyorum.

    Ben yaklaşık 1 sene aikido ile ilgilendim, sonrasında bıraktım. Aklımda wing tsun (ve wing chun) vardı ancak burnumdan ameliyat olduğum için sürekli erteledim. Daha önce yaptığım küçük araştırmalarda her organizasyon için söylenen olumsuz şeylerle karşılaştım, bu yüzden de hangi organizasyonda başlayacağıma bir türlü karar veremiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bu arada ankaradayım.

    Ankara'da olmadığım için kurs konusunda bilgi veremeyeceğim ama WC mi WT mi diye sorarsan WC derim. Konuyu açan arkadaşımında dediği gibi WT WC'nin Avrupalaşmış versiyonudur. Yani gereksiz görülen bazı hareketler çıkarılmıştır. Açıkçası WT'nin WC'te artısı veya eksisi nedir tam olarak bilmiyorum. Gereksiz görülüp çıkarılan hareketler hangileri onuda bilmiyorum. Ama ben WC'yi seçtim. Neden? WC Ip Man'ın uyguladığı sanat. Geleneksel sanatı uygulamak değiştirilmiş sanatı uygulamaktan daha iyidir bence. Daha detaylı bilgi için konuyu açan arkadaşla konuşabilirsin. Ben daha yeni yeni öğreniyorum yanlışlarım olabilir.




  • ZİNCİR YUMRUK:FUFUFUFUFUFUUFUFUFUFUFUFU adam yerde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    Pm atıyorum İstanbuldaysan yerimi zaten bulursun salona gel ve konuştuklarımı kanıtlamama izin ver bilgisayar başından bilmediğin konu üzerinden yorum yapma..

    Gel .. eğer hala yok ben inanmıyorum diyorsan bütün masraflarını ben karşılayacağım en azından çay içeriz neden WT ye karşı ön yargılısın tartışır konuşuruz..

    Saygılar..




  • Yanlız pm atamadım nedenini bende anlamadım :))

    Neyse bana pm atabilirsen ulaş. Bu kadar sertsin madem tanışalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    Pm atıyorum İstanbuldaysan yerimi zaten bulursun salona gel ve konuştuklarımı kanıtlamama izin ver bilgisayar başından bilmediğin konu üzerinden yorum yapma..

    Gel .. eğer hala yok ben inanmıyorum diyorsan bütün masraflarını ben karşılayacağım en azından çay içeriz neden WT ye karşı ön yargılısın tartışır konuşuruz..

    Saygılar..

    yazdıkların yanlış demedim boş yazıyorsun herkesin bildiği şeyleri uzatıp uzatıp yazmışsın boşu boşuna okudum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMDPhenom

    quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    Saygılar ve Sevgiler Forum üyeleri...

    Bu sanat hakkında bilgilerimi sizlerle paylaşacağım...Sonuna kadar özveriyle tarafsız okursanız yanlış anlaşılmalar olmaz benide bu kargaşanın arasına sokmassınız :))

    Öncelikle ben 27 yaşında body build yapan normal bir vatandaş olarak ; Wing Tsun yada başka bir dövüş sporunu icra etmiş biri değilim.

    Benim 23 yaşında yeğenim bu sporu 1 senedir yapıyor ve hemen hemen hergün yaşadıklarını anlatıyor ve bir kaç kezde antrenmanlarını seyrettim ve sifusu ile konuştum;merakımdan :)..ismini vermek istemiyorum çok merak edene yeteri kadar bilgi veririm kim olduklarını :)

    Neyse ,

    Öncelikle bazı soruları yanıtlamak gerekiyor...

    MMA ya katılan bir çok Wing Tsun hocası mevcut. Benim bildiğim Ebmas Sifusu Egemen Baranok'tur. (Videosu var nette bi yerde )

    Ben bu dövüşü netten izledim ve kazandı. Ama kickboks yada Muay Thai her ne ise o stille kavga etti...Bunun nedenini bende sizin gibi YETERSİZLİK olarak görüyordum fakat değil..

    Öğrendiğime göre Egemen arkadaşımız farklı dallarlada ilgileniyor buda zaten bellide oluyor. Ama bu adam 4 TG bir Wing Tsun sifu'su. Eğer bu kadar yetersiz olduğunu düşünseydi WT'nin 4 TG ye kadar beklemez bu sporu bırakırdı.

    Neyse meselemize gelince Wing Tsun MMA 'da kullanılmamasının nedeni Egemen arkadaşımıza göre (duyduğumu söylüyorum ve kendi ağzımdan yorum katarak belirteceğim);

    Wing Tsun hızlı kısa yoldan finishe gider . MMA da bu kadar hızlı koşarsanız 2. raundda kum torbası olursunuz..E ozaman finishe git bitir 15 saniyede değil mi :) ?? Olabilir neden olmasın ama şöyle birşey varki insan öncelikle zeki bir varlıktır bir kafes dövüşünde KB MT kullanılması %100 gereklidir Kafeste WT yapmak artistik patinajdır..Sokakta olsa Egemen Hocamız WT kullanırdı..Birde şu ayrıntıyı söyliyim Dövüşü izlediğimizde egemen hocanın 3 round yumruk yemediğini görürsünüz. WT reflexleri olsa gerek baya kaçıyor kesiyor felan...

    He sokağa çıktık ne farkı var???...Sokakta bi kere bot ayakkabı vs bir sürü alet var. Siz kafes dövüşünde çıplak ayakla adamın dizine tekme atmanız ile sokakta botla dizine tekme atmanız arasında kırıcı bir fark olur.(WT de 1. seviye öğrencisine rakibi uzaklaştırmak yada etkili bir atack için diz kapağına basma öğretilir)Eldiven olmaksızın kemikli ellerle vurmak yine farklı birşeydir. Diceniz ki ''vatandaş boksörde çıplak vurur daha beter''. Doğru tabi ama eldivenle yapılan kısa mesefa vuruşla çıplak yapılan kısa mesefa vuruş arasında dağ kadar fark var bir tutulmaz.Neyse ; Birde rakibiniz hangi spordalı biliyor bilemessiniz. Yani önceden planlayamassınız. Emin olun MMA dövüşlerinde rakipler belli olunca rakibe göre çalışılır. Ama o adamı yolda görsen dalsan kim bilir adam neci?? WT ci diye bilsen başka girersin adama Güreşçi diye bilsen başka girersin bu bi gerçek arkadaşlar..Bu yüzden WT gerçekten sokak yönüyle çok çekici bende başlayabilirim her an yani :))

    Sokakta size gelen bir low kicke siz direk olarak (karatede çok kullanılır) düz topuk ile kasığa yada o tekme gelirken rakibin destek ayağının dizine basmanız o low kicki etkisiz kılar..Enteresan bir örnek oldu ama neyse :) Şimdi kesin diyen olucaktır sen low kick ne kadar hızlı geliyor biliyormusun yersen ayağın kopar biliyormusun vs vs vs vs... ( o konuya daha sonra gelicem)

    Yani gerçekten sokakla ring gerçekten farklıdır. Sokakta adamı yere yapıştırıp kaldırıma vurmak var bide ringteki mekana vurmak var. ( Bence bu yuzden en iyisi güreş baba :):):) )

    Bir başka yanılgıya gelince.. Boks Muay Thai Kickboks MMA deyince akla Mike Tyson Bas Rutten gibi adamlar gelir gelmesede böyle bir his uyandırır... Ben istanbulda oturuyorum gelin arkadaşlarımla tanıştırayım pm den konuşalım. Boksörüde var güreşçiside Kickboksçusuda Muay Thai yapan abime kadar. Boksör arkadaşım yumruk konusunda çok seri akibetli fakat yemek düzensizliği var. Ben günde 100 gr fındık 3 bardak süt gibi fosfor kalsiyum içeren şeylerle beslenirken adam aç kalıyor. Geçen yumruk tokuşturduk kemikleri kırılcaktı ya ; benim elim sert yediklerimden genetiğimden yada onun ki yumuşak :) Muay Thai yapan abime gelince o hakketten sert adam bak o adamı yer ama ben bu konuşmaları daha önce göre göre meraklandım yavaştan hızlıya tekme attırdım kemiğime kemiklerim sert olduğundan baya bir dayandım ama tabi adam bu işi yapmış ben kesermiyim onu :) Burdan çıktığım sonuçta bir koyar ayağın kırılır felan hikaye. Ne cengaverler var hayatında kum torbasına yumruk atmamış leş gibi kuvvetli koydummu oturtan abilerimiz..Aldımmı sıkar öldürür diyeceğimiz abilerimiz dimi :))

    Anlıyacağınız spor dalını büyütmek yanlış iş kişinin kendisinde biter arkadaşlar..

    Wing Tsuna gelince. Çoğu yerde söylenen '' o ne len kısa kısa yumruklar onla ne olur '' lafı tamamen yanlış.. Evdede denemeyin yine yanılırsınız.. Çünkü yeğenim 3. dersten sonra bak abi böyle yapılıyormuş deyip vurmuştu tırttı bide şuan 1 sene geçti saniyede 5 tane çakıyo omzuma omzum düşüyor yemin ederim.Bu yüzden ön yargılı arkadaşlar YAPMADAN BİLEMESSİNİZ!!

    Örnek : Bir WT ' ci düşün sağlam kemikli böyle eli ağır 78 kg saniyede 5 yumruk atıyor. Birde 65 kg bir boksör olsun. Gerçi darbenin kg yle alakası yok ama cüssedende güç farkı belli olur anlamında söyledim :) 2 si size girse WT ci süpürür gider söyliyim. Tam tersi düşünün WT ci sinek Boksör tek atar modu olur. Burda birey mi önemlidir yoksa spor mu ???Bunu cevaplayın bana nolur..

    Bu arada Wing Tsun o kadar kolay bir spor değil. Antrenman izledim 2 saatlik. 3 er dakika round gibi tutulan süreler var Lapa lara durduraksız kroşe dirsek zincir yumruklar vs ben izlerken yoruldum. Hoca hareket gösterirken güm güm geçiriyor valla merinos halı gibi oluyor elemanlar :)) Yeğenim kaç kere hasarlı geldi yanıma bilirim..Bence bu çalıştığın yere göre değişiyor sanırım..

    Yani sertlik anlamında hiç bir spordan eksiği yok... Ama tek eksiği var SPARRİNG!!! Gerçi çoğu hoca yapıyor artık ama yapmayanlar burdan çok yanar..Sparring gerçekten bu işin %90'nıdır. Her spor için geçerli..WT cilerin tek eksikleri bu benim kanımca..

    Final olarak duyduğum ve 1 tanesine şahit olduğum WT kavgalarından bahsedeceğim..Birde boksör arkadaşımın :) Şunuda açıklığa kavuşturayım benden süphelenen varsa PM atsın beni bulsun beraber gidelim bu kavga edenlerin anlattıklarını kendi ağzından dinlesin yada lütfen saygı duysun..

    5 sene WT yapan bir eleman 2 tane güvenlik görevlisini duman etmiş..Çok anlatıldı bizim burda ordan duydum hatta gaza gelip başlayanlar oldu :))


    Kendi gördüğüm de yeğenimin kavgasıydı halısahada çıkan tartışmada adam buna kufur etmeye başladığında bi anda ön adım atıp aparkat tarzı bişey yaptı o an anlamadım ama üçgen çıkmak diye birşeymiş öle yaptı bir daldı adam karşılık veremeden düştü felan bitti gitti. Hakkettende saniyede 5 yumruk yerken göğüs gerip yumruk atacak adam azdır yani adam bilinç altı olarak kapandı yumruk sallayamadan. Sonuçta karşısındaki professional biri değildi ama olsun olmasın pek bişey değişmeyecekti. Gerçi pro biri olsa kufur ederek gelip adamın ağzına girmez :)))

    Böksör arkadaşımda malumunuz 2 3 tane vurdu adamı yere serdi.

    Burda sporcu ve sporcu olmayan olarak ayırmak daha mantıklı...

    Neden bir video yok sorusuna gelince. Bana bi tane boksörun sokakta kavgasını göstersenize ( NUH DEMİRCAN HARİÇ) .. Nuh abimizde olmasa yok yani. Ben çok aradım boks kickboks sokakta dövüşen yok abi yok. Bir iki kimbo slice var onlarda bambaşka bir sektör zaten bunu katmayın.


    Neyse sonuçta bu sporu yeğenim sokaktaki serseri tiplere karşı koyabilmek için öğreniyor. Ringe çıkıp birşey kanıtlamak için değil.Kendiside her zaman der : '' Kim olursa olsun dayakta yesem karşımdakine benim aldığım kadar hasar aldırırım..'' Bu güveni ona yeterde artar bile :)

    Şu ringe çıkıp kanıtlama olayına gelince arkadaşlar bu muay thai hocaları boks hocaları felan var baya günümüzde neden MMA ' da yoklar ?? Ringe elbet çıkmıştır bu buyuk bir iş değil ; sokaktaki her gun kavga eden vatandaş gibi olmak daha fazla cesaret ister. 2-3 tane adam çıkmış Murat Kazgan hocamız Ertan Balaban hocamız bunlarda bir çok dövüş stili biliyorki çıkmış.Salt değiller yani :) Ve bu kişinin içinde olucak birazda stiline göre değil. Hiç bir muay thaici görmedim ben 1 sene çalışıpta '' anne ben mma ya gidiyorum'' diyen.. Bu tercih meselesidir buna fazla takılmayın. Gündelik hayattta trafikte sıkıştıran dan tutun tip tip bakana kadar bir sürü tip var. Bunlara karşı koymayı öğrenmek daha mantıklı. Bunu her sporla tabiki sağlarsınız ama Wing Tsun'u küçümsemeyin bir gün karşılaştığınızda anlarsınız.Gerçekten yakın mesefeden tırt görünen vuruşları aslında çok sert ve etkili.Gördükleriniz yaşadıklarınızla bir olmaz.

    Her ne kadar sıska WT ci varsa sıska boksörüde KB ciside var. Bence en tehlikeli olanlar güreşçiler kişisel düşüncem :))

    Daha çok şey vardıda aklımda hatırladıkça yazarım bu saatte kafam bu kadar çalışıyor :))

    Unutmayın olayın özü kişidedir stilde değil..

    Hangi stili yaparsan yap çok çalışan kazanır...

    Örneklerimde Boks KB MT gibi örnekler verdim onlar tamamen örnek sakın aşalayıcı olarak yorumlamayın küfür ederim ban yerim bak :))

    Saygılar ve Sevgiler...









    bu kadar uzun yazıyı görünce dedim bilgili bir arkadaş heralde okuyayım okudum ve hayal kırıklığı sakın okumayın bilgisiz olupta bir insan nasıl bu kadar uzun yazı yazabiliyor anlamış değilim hayatımdan birkaç dakika çaldı

    +1 allah kahretsin ya




  • Arkadaşlar neden ön yargılısız ??

    Burda WT nin iyi olduğundan bahsedince neden hemen böyle alaycı tavır alıyorsunuz ??

    Hadi bana inanmayın saygı duyarım.. İsteyen özelden yazsın sizi Egemen hocayla tanıştırayım yeğenim vasıtasıyla..

    Bu adam Muay Thai de biliyor hemde Tailanda gitmiş biri ; anavatanına..Kafeslere katılmış California'da..Size başından geçenleri anlatsın WT yi anlatsın..Eğer sizde sporcu iseniz kendiniz test edin..Eminim kabul edecektir..

    Ve bu adam internette okuduğunuz şeylerin %1ini bile söyleyen biri değil..

    Mesela WT de bıçak savunması vardır. Ama bu adam bıçakli birine karşı ne yaparsan yap %1 şansın yok diyor. Bu kadar açık biri.

    İnternette okuduklarınızdan okuduklarımızdan bu spora ön yargılı davranmayın.

    Herkes bi anda cephe almış gibi bana karşı. Ben hiç sporun kötü olduğuna inanmayan biri olarak buraya yazdım, yazmaz olaydım...

    Eğer burda WT yi yerden yere vursaydım eminim herkes evet haklısın diyecekti..

    Ne istiyorsunuz anlamıyorum ki ??

    Çalıştığınız yer kötü olabilir. Sizde bu spora uygun olmayabilirsiniz...Bu Wing Tsun'un kötü olduğu anlamına gelmez..

    Bu arada özel msj geliyor nerde yapıyorsun diye ben yapmıyorum tanıdıklarım var Floryada Beylikdüzünde çalışan onlardan biliyorum bilginize..

    Saygılar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaruNqs

    quote:

    Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

    Herkese merhaba. Hem konuyu güncellemek istiyorum hem de soruma cevap arıyorum.

    Ben yaklaşık 1 sene aikido ile ilgilendim, sonrasında bıraktım. Aklımda wing tsun (ve wing chun) vardı ancak burnumdan ameliyat olduğum için sürekli erteledim. Daha önce yaptığım küçük araştırmalarda her organizasyon için söylenen olumsuz şeylerle karşılaştım, bu yüzden de hangi organizasyonda başlayacağıma bir türlü karar veremiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bu arada ankaradayım.

    Ankara'da olmadığım için kurs konusunda bilgi veremeyeceğim ama WC mi WT mi diye sorarsan WC derim. Konuyu açan arkadaşımında dediği gibi WT WC'nin Avrupalaşmış versiyonudur. Yani gereksiz görülen bazı hareketler çıkarılmıştır. Açıkçası WT'nin WC'te artısı veya eksisi nedir tam olarak bilmiyorum. Gereksiz görülüp çıkarılan hareketler hangileri onuda bilmiyorum. Ama ben WC'yi seçtim. Neden? WC Ip Man'ın uyguladığı sanat. Geleneksel sanatı uygulamak değiştirilmiş sanatı uygulamaktan daha iyidir bence. Daha detaylı bilgi için konuyu açan arkadaşla konuşabilirsin. Ben daha yeni yeni öğreniyorum yanlışlarım olabilir.

    İnternette gördüğünüz herşeye inanmayın..

    Benim boks salonum olsa iş yapmassa herkesin Aikido ya kaydığını görsem buraya açıklarını söyler söyler yazarım milletin kafası bulanır..

    O internetteki WT yi aşalıyanların hepsi Taksim'in ucra köşesinde Muay Thai salonunda çalışan adamlar..Hocaları ne derse doğru geliyor onlara..

    Birde kolpacıları var bilmem kaç sene WT yapmış kötü olduğunu görmüş vs vs vs vs..

    Biri diyor 4 sene WT yaptım kötüü...?????? 4 senedemi anladın kötü olduğunu ??


    Biri diyor 5 ay gittim iğrenç spor o ney öle chi sao felan.. Arkadaşım chi sao 5.seviyede yapılır yada 4 ne ise :) zaten 1 - 2 -3 seviye için 3 er ay seminere katılman gerekicek.. en az 1 sene gerek anlıyacağın...

    Biri yazıyor tekmeyi bong la mı karşılayacaklar peh felan. Uzaktan gelen tekmeye bong atılmaz adamın dibindeyken yapılır o hareket.. Daha bu ufak ayrıntılara dikkat etmeyen ufak beyinliler var bunlara aldırmayın..

    Daha çok varda yazmaya gerek yok..

    İstediğiniz sporla uğraşın..

    Boks güreş Muay Thai Taekwandoo hiç fark etmez...

    İşin özü sizsiniz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xaldo85

    quote:

    Orijinalden alıntı: HaruNqs

    quote:

    Orijinalden alıntı: GhostBalaclava

    Herkese merhaba. Hem konuyu güncellemek istiyorum hem de soruma cevap arıyorum.

    Ben yaklaşık 1 sene aikido ile ilgilendim, sonrasında bıraktım. Aklımda wing tsun (ve wing chun) vardı ancak burnumdan ameliyat olduğum için sürekli erteledim. Daha önce yaptığım küçük araştırmalarda her organizasyon için söylenen olumsuz şeylerle karşılaştım, bu yüzden de hangi organizasyonda başlayacağıma bir türlü karar veremiyorum. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Bu arada ankaradayım.

    Ankara'da olmadığım için kurs konusunda bilgi veremeyeceğim ama WC mi WT mi diye sorarsan WC derim. Konuyu açan arkadaşımında dediği gibi WT WC'nin Avrupalaşmış versiyonudur. Yani gereksiz görülen bazı hareketler çıkarılmıştır. Açıkçası WT'nin WC'te artısı veya eksisi nedir tam olarak bilmiyorum. Gereksiz görülüp çıkarılan hareketler hangileri onuda bilmiyorum. Ama ben WC'yi seçtim. Neden? WC Ip Man'ın uyguladığı sanat. Geleneksel sanatı uygulamak değiştirilmiş sanatı uygulamaktan daha iyidir bence. Daha detaylı bilgi için konuyu açan arkadaşla konuşabilirsin. Ben daha yeni yeni öğreniyorum yanlışlarım olabilir.

    İnternette gördüğünüz herşeye inanmayın..

    Benim boks salonum olsa iş yapmassa herkesin Aikido ya kaydığını görsem buraya açıklarını söyler söyler yazarım milletin kafası bulanır..

    O internetteki WT yi aşalıyanların hepsi Taksim'in ucra köşesinde Muay Thai salonunda çalışan adamlar..Hocaları ne derse doğru geliyor onlara..

    Birde kolpacıları var bilmem kaç sene WT yapmış kötü olduğunu görmüş vs vs vs vs..

    Biri diyor 4 sene WT yaptım kötüü...?????? 4 senedemi anladın kötü olduğunu ??


    Biri diyor 5 ay gittim iğrenç spor o ney öle chi sao felan.. Arkadaşım chi sao 5.seviyede yapılır yada 4 ne ise :) zaten 1 - 2 -3 seviye için 3 er ay seminere katılman gerekicek.. en az 1 sene gerek anlıyacağın...

    Biri yazıyor tekmeyi bong la mı karşılayacaklar peh felan. Uzaktan gelen tekmeye bong atılmaz adamın dibindeyken yapılır o hareket.. Daha bu ufak ayrıntılara dikkat etmeyen ufak beyinliler var bunlara aldırmayın..

    Daha çok varda yazmaya gerek yok..

    İstediğiniz sporla uğraşın..

    Boks güreş Muay Thai Taekwandoo hiç fark etmez...

    İşin özü sizsiniz..

    Ben WT'yi aşağılamadım. Lütfen yazdıklarımı tekrar ve anlayarak okuyun.




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.