Şimdi Ara

Windows Başlamadı !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 ay kadar önce bilgisayarımın ekranına görüntü gelmemeye başladı. Sistem çalışıyor ama açılışta anakartın çıkardığı 'bip' sesi gelmiyordu. Anakarttan şüphelenip servise vermiştim onlarda 'bios resetlendi, sorunsuz ' notu ile geri verdiler ama yine aynı sorun devam ediyordu. Arkadaşımla baya bi uğraştıktan sonra bi kaç kez ramlerin yerini değiştirdik ve ekrana görüntü geldi. Ama sürekli windows Xp siyah ekranında reset atıyordu bende format attım direk ve o günden beri sorunsuz kullanıyordum. Taa ki iki gün öncesine kadar . Bilgisayar açıkken elektrikler gitti ve geldiğinde yine aynı sorunla karşılaştım,ekrana görüntü gelmedi. Direk ramlerin yerini değiştirdim ve baştan açtım. Ekrana aşşağıda göstermiş olduğum ekran geldi. Sonra ramlerin birini çıkarıp tekrar denedim ve bu sefer açıldı. Sistemi kapatıp ramin diğer tekinide taktım ve yine sorunsuz bi şekilde açıldı. Ama dün sabah bilgisayarı açtığımda yine aynı ekranla karşılaştım ve ramlerin yerini 100 kezden fazla değiştirmeme rağmen windowsu açmadı ve bu sabah tekrar format attım Sizden isteğim sorunun tam olarak nerde olduğunu bana söylemeniz çünki daha fazla format atmak istemiyorum. Lütfen yardım edin..

     Windows Başlamadı !!


    Anakart: Biostar A780L
    İşlemci: Amd athlon x2 250
    Ram: 2x1 Ocz fatality 1066 mhz.
    İşletim sistemi: Windows xp sp3

    Şimdiden herkese teşekkür ederim..







  • Önce anakartın üzerindeki BIOS pilini çıkarın. 10-15 dakika bekleyin sonra tekrar takın. (Bu BIOS sıfırlama işlemidir.) Windows'u açmayı deneyin.

    Sorun devam ediyorsa 2. adım.
    Anakart üzerinde harici kartlar varsa çıkartın. (TV kartı, harici ethernet, ses kartları). Temiz bir CD ile format atın. (Mümkünse verileri yedekleyin ve tüm diski formatlayın)

    Sorun devam ediyorsa 3. adım.
    Anladığım kadarıyla anakart üzerinde birden fazla RAM var. Bunların tümünü çıkarıp sırayla teker teker deneyin.
  • Şu an yeni format atmış durumdayım ve sadece windowsun kurulu olduğu diske atıyorum c ye.. Harici ses kartım var ama sorunun ondan kaynaklandığını sannmıyorum . Acaba anakart ram mi seçiyor diye düşünüyorum ama .ss ??
  • Up Up Up !!!!! Bilgisayarı kapamaya korkuyorum arkadaşlar yardım edin yine aynı sorunla karşılaşmak istemiyorum format yemekten bitap düştü makine...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.UniquE -- 20 Haziran 2011; 16:06:30 >
  • sağlam bir ram bulup denedin mi
    öyle görünüyor ki ram veya ram yuvası arızalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.