Şimdi Ara

Windows 10 tepkime ve fare sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yaklaşık bir iki aydır bir sorunla cebelleşiyorum. Sorun şu; Windows açıldıktan sonra ne oluyorsa, örnek olarak Opera açık sitelerde geziyorum veya youtube da video izliyorum ve bir anda fare hareket etmesine rağmen hiçbir şekilde tıklama yapamıyorum. Ne kullandığım programda ne Windows başlat barı veya diğer yerlerde. Ama pc de bir donma söz konusu değil. Ne zaman bu durum oluyor CTRL+ALT+DEL yaparak menüye giriyorum ve bir iki tıklamadan sonra fare ve tıklama tepkisi geri geliyor ve iptal diyerek masaüstüne geri dönüş yapıyorum. Tabi bu çözüm kısa vadede oluyor ve aynı kullanım süresi içerisinde sürekli bu problemle karşılaşıyorum. İşletim sistemi güncel 1803 versiyonunda ve mevcut tüm güncellemeler yapılı. Lisanslı windows 10 ve üzerinde antivir yüklü. Tabiki kullandığım steam ve benzeri platformlar ve içerisinde oyunlar mevcut.

    sistemle çok alakalı olduğunu düşünmüyorum ama yinede yazıyorum.

    i5 2500k
    Gene V anakart
    16gb ram
    gtx570
    diskler ve psu mevcut.

    Sorunu yaşayan arkadaşlar ve çözüm yolunu bilenlerden yardım istiyorum.







  • ya bu sorunun aynısını yaşıyorum nasıl cozdunuz

  • sugasuga kullanıcısına yanıt

    merhabalar. belki isine yarayan olur diye yaziyorum.


    oncelikle bu olaya en cok kablosuz mouse kullananlar sahit olur cunku kablosuz mouse lar bir sure kullanilmadiginda kendini uyutur ve acmak icin bir tik basilmasi gerekir. bu basilan tik sadece mouse uyandirmak icindir ve pc de islem yapamaz. 2. tik itibariyle islem yapmaya devam eder.


    gelelim kablolu mouse'a. kabloluda yukarida ki gibi bir olay soz konusu degildir. oncelikle usb driver larinizin guncel oldugundan emin olduktan sonra

    -aygit yoneticisine girin.

    -fare ve diger isaretci aygitlarini acin

    -orada kullanilan mouse un oldugu secenege sag tiklayip ozellikler diyin. ( hangisi oldugunu bilmiyorsaniz mouse u usbden cikarin kaybolan ibare sizin mouse dur.)

    -guc yonetimine gelip "guc kazanci saglanmasi icin bilgisayar bu aygiti kapatsin / uyutsun " secenegindeki tiki kaldirin.


    -eger bu olmazsa fare ayarlarina girin. ek fare seceneklerine tiklayin. gelen ekranda dugmeler kismina gelip "tiklatma kilidini ac" ibaresindeki tiki kaldirin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende de ayni olay var opera ben de yuklu.operadan kaynakli olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.