Şimdi Ara

Format sonrası fark etttiğim BIOS modu ''ESKİ''

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün format attım pcye, bios'un beta güncellemesi vardı hadi dedim bios'uda güncelleyeyim, sonrasında sürümü oldu mu güncel mi diye kontrol ederken BIOS Modu ''Eski'' olduğunu fark ettim. UEFI formatı varmış birde, bu uefi ile eski'nin farkı ne? MSI B450-A Pro Max anakart kullanıyorum. UEFI daha avantajlı sanırım anladığım kadarıyla uefi formata bios'u nasıl geçirebilirim?

    Format sonrası fark etttiğim BIOS modu ''ESKİ''



  • Bilgisayarınız açılırken ana kartın ayarlarına girin, oradaki BIOS mode veya Boot mode'daki BIOS, Legacy, CSM vb. seçenekleri kapatın, daha sonra Windows 10'u sıfırdan kurun, bu şekilde UEFI modunda kurulup çalışır. Kurulu Windows 10'un ana kart modunu değiştirmek de mümkün ama henüz yolun başındayken dönmek daha iyi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcansayan

    Bilgisayarınız açılırken ana kartın ayarlarına girin, oradaki BIOS mode veya Boot mode'daki BIOS, Legacy, CSM vb. seçenekleri kapatın, daha sonra Windows 10'u sıfırdan kurun, bu şekilde UEFI modunda kurulup çalışır. Kurulu Windows 10'un ana kart modunu değiştirmek de mümkün ama henüz yolun başındayken dönmek daha iyi

    Akşam açık bıraktım bilgisayarı bir dünyada oyun indirmiştim, çok önemli bir etkisi var mı Eski ve UEFI'nın arasında yapmaya değer ise tekrardan format atıcam :)

  • whildex kullanıcısına yanıt

    Ön yükleme süresi, sürücü güncelleştirme, kapasite desteği gibi pratiğe doğrudan yansıyan farklar var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcansayan

    Ön yükleme süresi, sürücü güncelleştirme, kapasite desteği gibi pratiğe doğrudan yansıyan farklar var

    Önerileriniz için teşekkür ederim, Rufus ile Windows'u iso dosyası olarak UEFI biçimde yazdım. Bios'tan Security Boot'u kapattım. Legacy + UEFI olan seçenekleri UEFI olarak güncelledim. Formatımı bu şekilde güncelleştirdim. Sanırım sonrasında kurduğum yanlış driver'lardan olacak pc'yi yeniden başlattıktan sonra kasa çalışmaya başlamasına rağmen ne monitörüme nede usb'ye bağlı tüm bileşenlerim ''klavye,mouse'' vb. çalışmadı. Hiç bir şekilde pc'ye erişim sağlayamadığım için internette ufak bir araştırma sonrası ram'leri takıp çıkarsamda sonuca ulaşamadım. En son BIOS pilini anakartımdan söküp biraz bekledikten sonra geri takmamla pc'ye görüntü getirmeyi ve klavyeme anakarttan güç vermeyi başardım. Sanırım bir kaç bios ayarını bozmuştum windows dosyalarıda bozulmuş olabilir bir kaç kere mavi ekran hatası aldım. Sonunda tekrar temiz kurulumu gerçekleştirebildim. Sonuç olarak BIOS Modu'mu ''ESKİ'' den ''UEFI'' moduna geçirebildim. Elim değmiş ikende MSI B450-A PRO MAX anakartıma 2021-04-19 çıkış tarihli 7B86vMD1(Beta version)'u yükledim. UEFI kurulum yapar iken bios ayarlarınızı usb'ye .iso dosyasını UEFI olarak yazmayı unutmayın. Tecrübe edinmiş oldum bu yazıyıda ilgili sorunla karşılaşanlar olursa yardım niteliğinde olur diye düşünüyorum. Cevaplar için tekrardan teşekkür ederim. İyi forumlar herkese!

    Format sonrası fark etttiğim BIOS modu ''ESKİ''
  • *KONU KİLİT.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.