Şimdi Ara

Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (2018. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41.565
Cevap
623
Favori
1.761.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20162017201820192020
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni ekran kartı aldım ama büyük ihtimal Windows yüzünden aşırı derece de drop ve kasma sorunu yaşıyorum. Bir de çoğu oyunda yüksek fps alsam bile akıcı hissiyatı yok. Şuan 21H1 kullanıyorum bütün güncellemeleri kurulu ve güncel sürücülerim de kurulu. Önerebileceğiniz Windows 10 sürümü var mı acaba? Aklımda 1809 var ama bilemedim. 1903 ve 1909 önerenler de var.

  • 1909 deneyebilirsin fakat öyle aşırı derecede olması pek hayra alamet değil, bu kadar da etki etmez.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    1909 deneyebilirsin fakat öyle aşırı derecede olması pek hayra alamet değil, bu kadar da etki etmez.

    Hocam bilemiyorum valla bazen sürekli 60 FPS'de kilitli çalışıyor oyunlar vsync açıkmış gibi 61 dahi almıyor fps. 1909 kursam güncelleme yapmam gerekir mi yoksa hemen update'yi kapatayım mı kökten?

  • 21H2 yuklu bende 21H1 son guncelleme gelmedi neden olabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, ekte gördüğünüz güncellemeyi yaptıktan sonra CPU sıcaklık değerleri kararsız göstermeye başladı. Misal FH4 oynuyorum 75-77 sıcaklık değerlerinde gezerken ara sahnelerde anlık olarak 86 gibi fırlayıp tekrar normal değerlere dönüyor. Güncellemeyi geri alayım dedim 10 gün geçtiği için alınmıyor.


    Böyle sorun yaşayan birileri var mı? Bu konuda format atmadan yapabileceklerim neler?


    Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

    Hocam bilemiyorum valla bazen sürekli 60 FPS'de kilitli çalışıyor oyunlar vsync açıkmış gibi 61 dahi almıyor fps. 1909 kursam güncelleme yapmam gerekir mi yoksa hemen update'yi kapatayım mı kökten?



    Alıntıları Göster

    Bende 1660 ekran kartı ve ryzen 5 2600 var hocam. Windows'un son sürümü yüklü. Herhangi bir kasma donma yaşamıyorum. Sorun Windows tabanlı olsaydı birçok kullanıcı bu durumdan etkilenirdi diye düşünüyorum. 1909 u kurmanız bu anlamda pek bişey değiştirmeyecektir bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEAME

    Bende 1660 ekran kartı ve ryzen 5 2600 var hocam. Windows'un son sürümü yüklü. Herhangi bir kasma donma yaşamıyorum. Sorun Windows tabanlı olsaydı birçok kullanıcı bu durumdan etkilenirdi diye düşünüyorum. 1909 u kurmanız bu anlamda pek bişey değiştirmeyecektir bence.



    Alıntıları Göster

    Valla bende var. Eski ekran kartımla sorunsuz oynadığım oyunları şuan daha iyi kart aldığım halde oynayamıyorum. Akıcılık yok resmen fps yüksek bile olsa. Oyun haricin de masaüstünde de var bir yavaşlık. Ben bu sorunları genelde hep sürümü yüksek windows 10'lar da yaşıyorum yeni kart alınca düzelir dedim ama düzelmedi. Eski sürümler daha iyi oluyor benim sistemim de.





  • merhabalar arkadaşlar. nvidianın ekran kartı driverini indirip kuruyorum 471.41 sürümünü (temiz kurulum olarak). windows 5 dakika sonra marketten nvidia kontrol panelini otomatik olarak indiriyor. driver sürümü 456 ya düşüyor.


    bunu iptal etmenin bir yolu var mı? kendi kendine eski sürüme güncellemesini nasıl kapatabilirim?



    edit: windows sürücü güncellemelerini kapatıp yeniden denedim. fakat sağolsun market, yine nvidia kontrol paneli indirip 456 nolu sürüme döndürdü Windows 10 22H2 Rehberi | 12 EYLÜL 19045.3448 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailc78 -- 30 Temmuz 2021; 8:29:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikailc78

    merhabalar arkadaşlar. nvidianın ekran kartı driverini indirip kuruyorum 471.41 sürümünü (temiz kurulum olarak). windows 5 dakika sonra marketten nvidia kontrol panelini otomatik olarak indiriyor. driver sürümü 456 ya düşüyor.


    bunu iptal etmenin bir yolu var mı? kendi kendine eski sürüme güncellemesini nasıl kapatabilirim?



    edit: windows sürücü güncellemelerini kapatıp yeniden denedim. fakat sağolsun market, yine nvidia kontrol paneli indirip 456 nolu sürüme döndürdü  

    Ben Ekran Kartı yeni driver kurulumu yaparken ,


    Önce İnterneti kapatıyorum. Display Driver Uninstaller ( DDU ) programı ile eski sürücüleri temizleyip ( Güvenli Modda ) ,


    PC yi yeniden başlatıp Nvidia sürücülerini tekrar kuruyorum. Sonra İnterneti tekrar açıyorum.


    Böyle olunca Marketten Nvidia Kontrol panelini indirip kurmuyor, Nvidia kendi kurmuş oluyor.


    Ben de Eski sürüme düşürme hiç olmadı.





  • mikailc78 kullanıcısına yanıt

    Bilgisayarım gelişmiş ayarlardan otomatik driver güncellemesini d.dışı bırakın.


    Mağazalarda otomatik uygulama güncellemesini kapatın.


    İkisi de ilk sayfada olması lazım.


    DCH ve DCH olmayan iki farklı sürüm yayınlanıyor şuan eğer bir kere DCH kurduysanız sistem mağazayla senkronize olarak onu kuruyor hep.

  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt

    hocam ghost spectre kullanıyorum. ram tüketimi boşta 2.5 gb civarı 21h1 sürüm. bu tüketimi aşağı indirmek için ne önerirsiniz. kendi sürümümü hazırlasam daha güvenli olur sanki

  • AdRenaLime kullanıcısına yanıt

    Bende bir ara baktım ama hem dil sorunları yüzünden hem de sonradan o eksik bu eksik gibi şeylerden dolayı vazgeçtim, bu kullanıma çok takılmayın derim şuan bende de chrome ıvır zıvır açıkken 4.5gb kullanım var.


    KB5004296 gelmiş 7.ay önizlemesi.


    Windows 10 (KB5004296) yapı numaralı güncelleme, özellikle oyun sorunları olan kişiler için büyük önem arz ediyor. Microsoft’un destek belgelerine göre Windows 10’da görülen düşük kare hızlı ve oyunlarda donmalar, bu güncelleme ile çözüme kavuşuyor.


    denmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 30 Temmuz 2021; 17:19:14 >
  • Office yüklü olmayan ve 21H1 kullanan arkadaşlar; Temiz kurulum sonrası bile Windows açılışta masaüstüne geçtiği an "anlık olarak" siyah Command Prompt ekranı gelip gitme gözlemleyen oldu mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar 21h1 sürümü nasıl sorunlar varmı . yeni kurulum yapacağım elimde 1909 ve bir sonraki çıkan iso dosyaları mevcut . 21h1 i mi indirip kurayım yoksa 1909 mu

  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    1909 kur 21h1 çok ram tüketiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bekir3548 B kullanıcısına yanıt

    21h1 de veya 21h2 (ekimde gelecek olan) de bu driver güncellemelerini artık elle yapılacaktı driver çakışmalarının önüne geçilmesi için upddate kısmında isteğe bağlı güncelleneler veya driver güncellemesi gibi ayrı bir bölüme taşınacaktı çünkü bu otomatik driver güncellemeleri çok sıkıntı çıkartıyor

  • Haber böyleydi



    Büyük Windows 10 güncellemesi ile kullanıcıların yaşadıkları sürücü sorunlarının önüne geçilecek.

    Microsoft, 2021 yılı sonunda sunacağı büyük Windows 10 güncellemesi ile üçüncü taraf sürücü sorunları için sonunda bir çözüm getirecek. Buna göre, üçüncü taraf sürücüler artık sabit diskinizde izole edilmiş bir klasörde tutulacak.

    Bildiğiniz üzere sürücüleri güncel tutmak, iyi çalışan bir bilgisayar için çok önemli. Öte yandan, yanlış sürücünün yüklenmesi veya sorunlu bir sürücüyü bilgisayarınıza yüklemek sistem çökmeleri ve düşük performans sorunları ile oldukça can sıkıcı olabilir.

    Mevcut durumda tüm sürücüler, System32 klasöründe bulunan DriverStore’da tutuluyor. Bunun karıştırılmaması gereken kritik bir klasör olduğunun ve bu nedenle üçüncü taraf sürücülerin depolanmasının sorun olabileceğinin altını çizelim.

    Windows Latest’ın haberine göre, yaklaşan Windows 10 21H2 Sun Valley güncellemesi ile üçüncü taraf sürücüler bunun yerine System32’den bir OEMDRIVERS klasörüne taşınacak gibi görünüyor ve bu değişiklik Windows 10 21H2’nin erken önizleme sürümlerinde karşımıza çıkıyor.

    Bu anlamda sürücüler kritik System32 klasöründen uzak tutularak kullanıcıların bilgisayarlarının güvenliğinin büyük ölçüde iyileştirilmesi sağlanacak. Ek olarak, System32 klasörünün şişirilmesini önlediği için, sürücülerini düzenli olarak yükselten kullanıcılar için de bazı performans avantajları olabilecek. Sorunlu sürücüler önemli dosyalardan izole edileceğinden, daha kararlı bir sistem mümkün olabilir.





  • şimdi tpm 2.0 modüllü anakart ve uygun model işlemci yoksa windows 11e sonsuza kadar elveda mı diyoruz ?

  • m-99 M kullanıcısına yanıt

    Resmi olarak öyle görünüyor şu an için ama editlenmiş ISO dosyaları illa ki çıkacaktır ancak onlara da ne kadar güvenilir bilinmez.

  • Rufus ile windows to go yapın HDD ye ben 2008 makineye öyle kurdum win11i tabi HDDyi harici usb olarak takarak rufusa tanıtabiliyorsun ordan iso ile windows to go oluşturup MBR olarak Burda Eski PC ler GPT Desteklemiyor tekrar HDDyi PCye Takın Bir çok yükleme ekranı seçeneğini Geçmiş oluyor böylelikle TPM 2.0 Olayını pas geçmiş oluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrChame -- 2 Ağustos 2021; 9:24:26 >
  • 
Sayfa: önceki 20162017201820192020
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.