Şimdi Ara

Windows 10 Mobile Uygulama Geliştirmeyle İlgili Suallerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün Aleyküm;

    Ben Windows 10 Mobile'a uygulama geliştirmeyi öğrenmeye çalışıyorum ve suallerim şöyle:

    • İlk olarak Windows mağazasına uygulamamızı koyabilmemiz için ücret mi ödememiz gerekiyor? Eğer öyleyse Microsoft uygulama eksikliğini kapatmak için neden şu an için ücreti kaldırmayı düşünmüyor?
    • Uygulama geliştirmek için desteklenen dillerde C++, C#, VB.NET ve Javascript olduğunu görüyorum (bkz: Link) lakin devam eden örneklerde sadece Javascript kodları verilmiş (bkz: Link) ve burada da yalnızca C# ile örnekler verilmiş. Yani bu iş nasıl oluyor? Her başlıkta farklı dillerle örnekler verilmiş. Tüm dillerde koysalardı daha iyi olurdu. Acaba bu örnekleri diğer dillerde de görebilir miyiz? (C++, C# ve VB.NET, aslında C++ olsa yeterli şimdilik).
    • Elimde herhangi bir Windows 10 telefon bulunmuyor ve sanalda Windows 10 telefon kullanmak istiyorum ve bu olaya bir kaç ay önce baktığımda Hyper-V gerektiğini ve bunun için de yalnızca Windows 10 Pro, Enterprise sürümlerinin gerektiğini gördüm lakin benim elimde Windows 10 Home bulunuyor. Buna bir alternatif yok mu? Sanal Windows 10 emülatörü Windows 10 Home'da çalıştırabilir miyim?
    • Windows 10 Mobile emülatörü ne kadar doğru çalışıyor? Yani cihaz olmadığı için emülatörde denemeler yapıp da mağazaya uygulamayı atsak cihazlarda doğru olur çalışır mı?
    • Microsoft'un kendi sitesi dışında düzenli olarak anlatılmış uygulama geliştirme kaynakları var mı?
    • Yaptığımız Windows 10 Mobile uygulamalarımıza AdMob vb. reklam koyma seçeneklerimiz nelerdir?

    Teşekkürler.







  • Programmer_Kanguru P kullanıcısına yanıt
    https://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/home
    veya
    www.acikakademi.com dan gerekli bilgileri bulabileceğini düşünüyorum.birde bu forumda yazılımla uğraşan bir kaç arkadaş vardı.@Microsoft Specialist bunlardan birisi sanırım bilgi verir.topluluk şart bu işlerde.forumda yazılım geliştirme konusu da vardı sanırım
  • 1- eğer öğrenciysen dreamspark.com üzerinden ücretsiz developer hesabı alabilirsin.

    2- windows için uygulama geliştirirken en verimli diller c# ve oyunlar içinse c++ olur. C# Microsoft'un geliştirdiği bir dil olduğu için. C# ile oyun da geliştiriliyor ancak en iyi verim C++ ile alınıyor. C# ile devam etmenizi tavsiye ederim.
    C# kodu olmayıp JS olmasına gelirsek, bazıları HTML üzerine bazıları XAML üzerine oluyor. HTML ile JS, XAML ile C#/VB.NET kullanılıyor. XAML olan dökümantasyonlara bakın. örneğin:
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/hh761493.aspx
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/xaml/hh868266.aspx

    3- maalesef Hyper-V desteklemiyor W10 Home. En az Pro gerekiyor.

    4- Emülatör gayet iyi, mesela sensörlere farklı değerler verip elle kontrol edebiliyoruz her şeyi. Muhtemelen sıkıntı çıkmaz.

    5- Microsoft'un Channel9 ve Virtual Academy siteleri en iyi kaynak şu anda. onun dışında udemy ve pluralsight'ta falan paralı kurslar var. ama başlangıç için tavsiyem Channel9'dır.

    6- Uygulamalara reklam koyabiliyorsun ancak her Windows Phone sürümü için her servisi kullanamazsın. Örneğin Windows 10 Mobile için şu anda sadece Adduplex ve Microsoft'un kendi servisi kullanılabiliyor. Daha eski WP8'e gidersen sanırım AdMob ve başka seçenekler de var, WP7'de de yine daha çok seçenek var. Ama zaten Windows için en mantıklı seçim Microsoft'un servisi olur.

    UWP Uygulama Geliştirme konuma göz atabilirsin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_111225653//tm.htm




  • Cevabınız için teşekkürler. Peki öğrenci hesabıyla koyduğumuz uygulamalarımıza reklam koyabilir miyiz? (Kazanç amaçlı). Ayrıca C++ seçmemin sebebi ise 3 ayrı platformda aynı teknolojiyle uygulama geliştireceğim ve Windows 10 Mobile'ın C++'ı da desteklediğini görünce kodları direk projeme gömerim diye düşünüyorum. O yüzden bu dille yazılan örnekler mevcut mu? (Toast Notification gibi). Ya da dediğinizi yanlış anlıyor olabilirim: W10 uygulamalarını C# ya da VB.NET kullanmadan C++ ile tam tekmil geliştiremez miyim (Oyun değil)?
  • :) Armut piş, ağzıma düş istemişsin biraz. Evet, 4 farklı dilde destekleniyor, evet 4 farklı dilde örnekler konmamış ama biraz incelersen zaten 4 farklı dilde aynı yöntemlerin ve kütüphanelerin kullanıldığını az çok gözüne kestirebilirdin

    1- Ücretsiz Visual Studio indirip, ücretsiz bir şekilde uygulama yazıp, deploy edip ister PC'de ister telefonunda veya başka bir cihazda kullanabilirsin. Mağazayı(Microsoft'un serverlarını, reklam ağını) kullanmak istersen tabi ki belli bir ücret ödemek zorundasın yani ben burada ki sorunu anlamadım. Geliştirici hesabı alman için ödemen gereken ücret öyle Apple'ın istediği $99 gibi uçuk bir rakam da değil, $14,99 olarak dilenci bir Amerikan vatandaşının bile ulaşabileceği bir ücret.

    2- Araştırmadan etmeden kızıp köpürmeyin. Her 4 dilde de örnekleri var Microsoft'un. Buyrun, onlarca örneğin içinden istediğinizi seçin -->https://github.com/Microsoft/Windows-universal-samples/tree/master/Samples

    3- Virtual Machine ile kurabilirsin diye düşünüyorum, denemedim maalesef.

    4- :) Piyasada ki hiçbir telefonda bir arada bulamayacağın özellikleri emülatörde bulabilirsin, güvenilirdir, rahatça kullanabilirsin.

    5- Kullanılabilecek kütüphanelerin kaynakları:
    https://developer.microsoft.com/en-us/windows/develop

    Geliştiriciler için Windows 10 Preview Rehberi:
    https://channel9.msdn.com/Series/Developers-Guide-to-Windows-10-Preview

    Karşılaştığın bir sorun olursa Google yerine Bing'i tercih etmeni öneririm. Google genel aramada daha başarılıyken, programlara aramaları için Bing daha başarılı konumda.
    http://www.bing.com/

    6- Microsoft Specialist açıklamış.

    Bu iş ciddi bir İngilizce seviyesi, araştırma ruhu ve en önemlisi sabır gerektirir. Sen yazmaya başla, karşına bir sorun çıktığında araştır, zaten tüm kaynakları teker teker bulacaksın. Başarılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Programmer_Kanguru

    Cevabınız için teşekkürler. Peki öğrenci hesabıyla koyduğumuz uygulamalarımıza reklam koyabilir miyiz? (Kazanç amaçlı). Ayrıca C++ seçmemin sebebi ise 3 ayrı platformda aynı teknolojiyle uygulama geliştireceğim ve Windows 10 Mobile'ın C++'ı da desteklediğini görünce kodları direk projeme gömerim diye düşünüyorum. O yüzden bu dille yazılan örnekler mevcut mu? (Toast Notification gibi). Ya da dediğinizi yanlış anlıyor olabilirim: W10 uygulamalarını C# ya da VB.NET kullanmadan C++ ile tam tekmil geliştiremez miyim (Oyun değil)?

    Normal geliştirici hesabı gibi hocam istediğini yapabiliyorsun.

    C++ sample'ları var buradan bakabilirsin:
    https://github.com/Microsoft/Windows-universal-samples/tree/master/Samples

    api reference bakıyorsan msdn'de bulabildiğin kadar artık. mesela burada C# VB ve C++ kodu vermişler:https://msdn.microsoft.com/windows/uwp/xaml-platform/xaml-overview#cpp0
    UWP C++ için bildiğim bir kaynak yok, olduğunu da sanmıyorum, en fazla stackoverflow'da soranlar vardır.

    istediğini geliştriebilirsin sıkıntı yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.