Şimdi Ara

Windows 10 Lisanslama ve Gömülü Lisans Olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    bu soruyu Lenovo Z510 konusunda sormuştum ama sanırım direk Windows10 forumunda sormak daha doğrusu olucak.

    mağlum bu aralar herkeste bir windows 10 heyecanı aldı başını gitti. benim bu konuda kafama takılan bir soru var. belki çok saçma bir sorudur ama yinede size danışmak istiyorum

    Şimdi şirketim bana bu Z510'u aldığında içerisinde W8 lisansı yüklü idi. Fakat gömülü olduğu için Lisans Key'ini bilmiyorum. sonra biz bunu naptık ücretsiz olarak W8.1'e upgrade ettik. Fakat yine lisans işleri ile uğraşmadık çünkü windows bize bunu ücretsiz sundu. sonrasında biz bu Z510'a ek özellik al diyerek W8.1PRO ya yükselttik. Bu işlemi yapmak için windows bize Lisans Numarası verdi. bende kayıtlı saklı duruyor

    Soru 1:

    Bu lisans numarası sadece W8.1 yüklü bir PC yi 8.1PRO ya upgrade etmek için mi? yoksa W8.1PRO iso ile temiz kurulum yapsam ve bana lisans anahtarını sorduğunda bu lisans numarası ile sistemi etkileştirebilirmiyim?


    ikinci konu;

    Windows 10 u bende herkes gibi merak ediyorum ama yüklemek için biraz zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. zaten iş amaçlı kullandığım bazı programların W10 ile uyumluluğu bende soru işareti olduğu için şu an herhangi bir upgrade yapmıyorum.
    Fakat bugün merak ettiğim için MediaCreationToolx64.exe ile Win10Pro nun ISO dosyasını indirdim ve HYPER-V ile sana PC oluşturup oraya yükledim. Lisans falan yok direk atla dedim maksat biraz kurcalayıp programlarımı denemek.

    ilerde Win10Pro ya geçmek istediğimde Windows Update ile zaten geçiş yapacağım çünkü rezerve etmiştim.

    Merak ettiğim şu;

    Soru 2:

    Windows Update ile Win10Pro yükledik ve ben ilerde PC yi formatlamak zorunda kaldım. Bilgisayarımı sıfırla dediğimde PC otomatik olarak ilk güne yani Win8 haline dönecek dimi?

    Soru 3:

    Sürekli Update ile sistemi şişirmek yerine temiz kurulum yapmak istedim. ve bendeki orjinal ISO dosyası ile kurulum yapsam Lisans numarası olarak ne gireceğim
    a) PC win8 ve win8.1 iken öğrenmeyi unuttuğum lisans numarası ile mi?
    b) Win8.1Pro lisans keyi ile mi?


    * * *

    "ulan böyle soru mu olur" demeyin:) açıkcası teknoloji oldu mu babama değil DH ye güvenirim.







  • yukarı...

    yardımcı olabilecek bir arkadaş var mıdır?




    Saygılarımla,
  • "Ayarlar >> Güncelleştirme ve Güvenlik >> Kurtarma >> Bu Bilgisayarı Sıfırla >> Başlayın"a tıklarsan sıfır windows 10 formatı atabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas70

    "Ayarlar >> Güncelleştirme ve Güvenlik >> Kurtarma >> Bu Bilgisayarı Sıfırla >> Başlayın"a tıklarsan sıfır windows 10 formatı atabilirsin.


    Hocam peki bu şekilde yapınca bana lisans sormicak dimi?

    Hocam peki bu şekilde yapınca bana lisans sormicak dimi?
  • Hayır sormuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.