Şimdi Ara

Windows 10 etkinleştirme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    yakın zamanda samsung notebook kullanıyordum işletim sistemi windows 10 lisanslı kullanıyordum. notebook bozuldu ve yeni bir masaüstü bilgisayar toplattım. yeni bilgisayarımda windows 10 etkinleştir dediğim ekte görülen hatayı alıyorum daha önce böyle bir hata karşlaşan olduysa desteklerini bekliyorum.


    Windows 10 etkinleştirme sorunu



  • Laptopta kullandığın Windows 10, OEM miydi Retail miydi? Yeni topladığın masaüstü bilgisayara Windows 10 temiz kurulum yaptın mı? Laptopta kullandığın Windows 10 lisans anahtarı ile mi etkinleştirmeye çalışıyorsun?
  • Windows 8 ilk çıktığımda 29 tl fiyat vardı o zaman windows 8 almıştım sonra Windows 10 geçmiştim sonrada ssd almıştım notebook takıp format atıp temiz kurulum yaparak Hotmail hesabımı açtığımda otomatik etkinleştirmişti bugün yeni bilgisayarda temiz kurulum yaparak Microsoft hesabımı açmama rağmen etkinleştirmiyor serial not almıştım onu girdiğimde yine aktif etmiyor.

    Notebook windows pro kullanıyordum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRJiNaL45 -- 22 Eylül 2019; 0:7:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaRJiNaL45 M kullanıcısına yanıt
    Yeni bilgisayara kurulan Windows 10'un Microsoft hesabı ile etkinleşebilmesi için https://account.microsoft.com/devices/ adresine baktığında cihazlarımda görebilmeniz lazım. Bunu daha açıklamak gerekirse:

    Bir bilgisayarda Microsoft hesabı ile oturum açıyor ve kullanıyorsanız Microsoft cihazlarımda (yukarıdaki linkte) görülür. Format attığınızda yine bu hesapla oturum açtığınızda hemen aktivasyon yapılır. Bir bilgisayarda (mesela sizin örneğinizde laptopta) Windows 10'u Microsoft hesabı ile kullanıyorken bu lisansınızı yeni bir bilgisayarda kullanmak istiyorsanız (mesela yeni topladığınız masaüstü bilgisayar) Microsoft hesabı ile oturum açmak yeterlidir. Lisansınız yeni bilgisayara geçer. Ama eski bilgisayarınızla aynı anda kullanamazsınız. Tesbit edilirse lisans iptal edilir.

    Ancak bir bilgisayarda Microsoft hesabı ile oturum açıyor ve kullanıyorken bu hesap ile oturum açmak istemeyebilirsiniz. Oturum açma seçeneklerinden Microsoft hesabı yerine yerel hesap seçerek bunu yapabilirsiniz. Ama bu durumda cihazınız artık Microsoft cihazlarımda görünmez. Bu durumdayken yeni bilgisayarda Microsoft hesabınızla oturum açsanız bile Windows etkinleştirilmez.




  • Cihazlar kısmına girdiğinde görebiliyorum yeni masaüstü bilgisayarımı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaRJiNaL45 M kullanıcısına yanıt
    Resim attığınız bölümün en altında "sorun gider" butonu çıkmış olması lazım. O Butona tıklayıp "donanım değişikliği yaptım" diyerek etknileştirmenizi yapabilirsiniz.
  • vallahi onuda yaptım cihazlar kısmına girdiğimde eski bilgisayarın gözüküyordu şimdi gözükmüyor sanırım sildim acaba ondan mı etkinleştirmiyor.


    eski bilgisayarım chipsettin sıkıntı var yoksa açabilsem sanırım onda sıkıntı olmayacak.

    Windows 10 etkinleştirme sorunu
  • MaRJiNaL45 M kullanıcısına yanıt
    Microsoft Küresel Müşteri Hizmetleri Türkiye şubesini telefonla arayın yardım isteyin. Onlar etkinleştirmede yardımcı olurlar. Arayıp durumu anlat. Lisanslı kullanıcı olduğundan çekinmene gerek yok.
  • yarın mesai saatleri içinde arayacağım. sorun düzelirse bilgilendirme yaparım bilgileriniz için teşekkürler

    eğer 8 den geçmek münkün olsa windows 8 yükleyip oradan 8.1 ondan sonra 10 geçmeyi bile düşündüm ama sanırım olmuyor artık
  • MaRJiNaL45 M kullanıcısına yanıt
    Sorunu Micrsoft çözmezse HWID GEN ile orjinal etkinleştirme yapabilirsiniz.
  • Laptopun ta kullandığınız lisans oem se masaüstüne taşıyamazsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft Küresel Müşteri Hizmetleri aradım ve sorunumu çözdü ilk aldığımda windows 8 keyi girmemi mi söyledi o key ile kabul etti. Teşekkürler bilgileriniz için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lion222

    Bu mesaj silindi.
    İşin doğrusunu yapmak varken eğrisini neden yapalım? Baktık ki olmuyor son çare olarak onu kullanırız.

    Microsoft Küresel Müşteri Hizmetlerini aramasını tavsiye etmiştim. Aramış, mesele kalmamış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lion222

    Bu mesaj silindi.
    Bu arkadaşın Windows'u lisanlı olduğu için yapılması gerekenleri söyledim. Duruma göre Hwidgen'i ben de tavsiye ediyorum. Tabi ki sen de fikirlerini yazabilirsin. Burası forum isteyen fikirlerini yazabilir. Ama şimdi durduk yere "sana ne" diye ters tepki yakışıyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.