Şimdi Ara

windows 10 %100 disk kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows her yeniden başlattığımda %100 disk kullanmaya başlıyor 7 8 dk sürüyor sonra düzeliyor aradan 30 dk geçiyor gene aynı şey oluyor.
    Hdd yi kullanan hiç bir şey yok system falan 0.1 kullanıyor yazıyor.
    İnternetteki bütün çözüm yollarını denedim işe yaramadı :/
    (hızlı getirme akıllı arka plan windows search bunları kapattım-sanal bellek yaptım arka planda çalışan şeyleri kapattm ya internetteki bütün çözüm yollarını denedim bi yardım edin)



  • hocam görev yöneticisine girin. oradan performans bölümü altında kaynak kullanıcısına girin. büyük ihtimal bilgisayar açıldığında çok yapıyordur. orada disk bölümüne bilgisayar açıldığında bir göz atın. diski yoğun kullanan svchost dışında hangi program varsa bakın. bende compatibility manager gibi bir program vardı o yapıyordu. tiworker vardı o yapıyordu. bunların bazıları silinebiliyor bazılarına asla dokunmaman gerekiyor. önce hangi program yapmış ona bir bakın disk bölümünden
  • Öncelikle anakart chipset sürücülerin güncel olması gerek. 14393.693 sürümüyle beraber bütün güncellemeleri yap ve update i hizmetler bölümünden devre dışı bırak (Yeni güncelleme sonrası disk sorunu yaşamadım hiç). Hızlı getirme win search vs yaptığın bütün işlemleri geri al çalışır halde olsunlar kapatmak bir işe yaramıyor onları.

    Birde hddler için win10 kurulu olan sistem diski (C) ideal boyutu 5400 rpm için 100 gb 7200 rpm için 200gb olmalı ve maks 3 partion olmalı (C-D-E).Sistem diskini ne kadar küçük boyutta tutarsanız performans artar. E sürücüsünün boyutu D ile eşit veya daha az olmalı en yavaş çalışan partion en sondaki partiondır boyut küçük tutulursa performans artar ancak D yi büyüttüğünüz için bu sefer D de yavaşlama yaşarsınız. Orantılı yapmak önemli.

    *1tb disk için örnek 200-400-330 7200rpm
    *500gb hdd 100-200-165 5400 rpm

    SSD ler için ise tek partion olup disk kesinlikle bölünmemeli.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.