Şimdi Ara

Win den sıkıldım deneyimli arkadaşlardan yardım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi forumlar

    Win10 pisliğinden kurtulmanın vakti geldi diye düşünüyorum aptal aptal donmalar vs artık beni bezdirdi yerli ve milli daha hızlı ve güvenilir olduğunu düşündüğüm Pardus linux vs bir versiyon kullanıp keyfini sürmek istiyorum.

    Kullanım amacıma gelirsek agirlikli oyun nette film izlemek aklıma eserse VR da vakit geçirmek falan diye sıralayabiliriz.

    Oynadığım oyunlar Wow dota2 hots vs genelde online oyun oynuyorum. Araştırdığım kadarı ile çok fazla sorun yok oyun kısmında ama benim asil merak ettiğim konu donanım desteği

    Sistemim;

    Asus Z170 Pro gaming
    ıntel i7 6700K
    32gb 3200mhz ram
    1080ti ekran kartı
    sistemi kuracağım 500gb m2ssd
    ve diğer depolama hdd lerim var

    Asil öğrenmek istediğim yazılım kısmında parçalarım ile alakalı bir sorun yasarmiyim? mesela win10 da formattan sonra ethernet görmüyor dolayısı ile internetim olmayacak Pardusun bu konuda ki çözümü nedir ? format atmadan önce indirmelimiyim yoksa kendisi otomatik tanıyor mu ? nvdia driverlarini rahat kurabilecekmiyim ? güncel çıkan ürünler ile ne kadar üretkenler ? benim kafama takılan şeyler bunlar.

    Son olarak da forumlara bakıyorum herkes dandik sistemine pardus vs kurma peşinde :) yapmayın arkadaşlar bu şekilde bu yazılım gelişmez çünkü buna emek veren insanlar sizin saçma sapan eski pusku driverlariniz yüzünden geriye dönük sorun çözmeye çalışıyorlar yeni sistemlerinize kurun yeniliklere cozum bulunup bir süre sonra stabile donsun artık su yazılım :)

    Sorularima verilecek yanıtlar için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hiç geçme Linux deneyimi yaşamak istiyorsan Wsl2'yu etkinleştir. Linux distroları daha hızlı veya daha güvenilir değil stabil hele hiç değil. Özellikle böyle güçlü sisteme asla kurulmaz. Linux distrolarının tek gideri olan tarafı Kde tarafında olan distolardır onlar da çöp bilgisayarları ayağa kaldırsın diye. (kde en performanslı desktop ortamıdır.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam gerçekten de deneyimlediniz mi yoksa sadece fikir mi yürütüyorsunuz ? ben olumsuz tek yanı tüm oyunlar ile uyumlu olmayışı ama her gün gelişim aşamasında olduğunu okuyorum yabancılar bizim sistemimizi daha çok sahiplenip daha çok üretken davrandığını gözlemledim. Bu arada her surumu tam stabil değil dün gece flash üzerinden çalıştırdım ilk başta garip geldi ama güncellemeleri hemen görmesi hoşuma gitti. Su an windows o kadar sıkıntı çıkartmaya başladı ki görseniz bu sistem çöp git yenisini topla dersiniz :) Bu takılma donma sorunu bir tek bende değil tanıdığım 10 kişiden 3 ünde var artık ne olursa olsun windows benim için öldü diyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ya alayı yanlış bilgilerden potpori yapmış kur desen kuramaz bile. KDE Plasma performanslı desktopmuş peh.
  • selam. naptin? 10 yillik bir linux sever olarak linuxu tavsiye ederim. bas formati kurtul winden bidaha da sakin donme. dagitim olarak arch linux tavsiye ederim. masaustu ortami olarakta weston diye cok hafif birsey var onu kur.

    asagidaki linkteki belgelerden linuxu ogrenebilirsin.
    https://www.pardus.org.tr/belgeler/


    NOT: Istersen live CD/USB den dene once nolur nolmaz. Zira nvidia ekran kartin var ve bu marka linuxu pek sevmiyor. Ama sende dahili intel ekran kartida vardir. Onun destegi iyidir lakin oyun performansi nvidiayi aratir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EEEAA51CF -- 30 Eylül 2020; 21:4:3 >
  • hocam geçiş yaptım fakat ufak ayrıntılara takılan birisiyim uyumlu olmayan oyunlar ve programlarda normal diye bir yazı çıkıyordu köşede oyun içi de dahil bunu gördüm beni biraz sinir etti :) fps olarak da biraz daha üst seviye bir performans bekliyordum win10 da daha fazla fps alıyordum diyebilirim o da bir hayal kırıklığı yaratti.. kurduğum dosyaları nereye kurduğu belli değil bir şey kuracağım sadece c diskini görüyordu baska seçenek yoktu ne hikmetse :( tekrar win10 a geri donmek istedim bir türlü format attirmadi başka arkadaşın bilgisayarında format attım öyle kurtuldum yoksa onu da yapamayacaktım sebebi ise windows un 3 pardusun 250 ye yakın format desteği olması ve pardusun diski formatlarken windows'un tanıyamayacağı bir şekilde biçimlendirmesi :) benim için erken kapanmış bir defter oldu tanımı kimseye önermiyor değilim önereceğim kişiler çok eski bilgisayarı olup sadece internet kullanan insanlar icin :) gelişimi icin bi 10 sene daha var hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bi kisi daha kazanamadigimiz icin uzuldum. Ancak sen linux hakkindaki teknik bilgisizliginin kurbani olmussun bence linuxun bi sucu yok. O pc/laptop benim elimde olsaydi ben teknik bilgimle onu ucururdum.

    Benim elimde de yenice bir ultrabook (7. nesil intel kabylake) var. Archlinux la ucuyor adeta, hicbir sikintisi yok bir USB Type-C portu calismiyor o kadar.

    Napalim denedik.
  • haklısınız benim pek bir bilgim yok kod yazmalar falan bana göre değil diyebilirim biraz uğraştırıcı geliyor eskisi gibi pek kafa yormuyorum. Bana daha çok stabilite gerekli uyumsuzluk yaşadığım zaman hoş olmuyor gerçi söyle bir durum var windows'un uğraştırdığı bluetooth adaptörü tek seferde görüp internetim olmadığı halde iphone ile internete bağlanması beni benden aldı 😄 windows'ta bunu yapamazsınız.Bir de bana garip gelen bir eksi yönü de herhangi bir diske tıkladığımda masaüstüne kısayol oluşturmasıydı. Kurduğum şeyi bulamıyorum tıkladığımda usb bellek vs hepsini masaüstüne atıyordu :) değişik yanı

    deneyimleriniz bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim insallah her geçen gün üzerine daha çok koyar daha çok stabil çalışır da bu windows pisliğinden top yekün kurtuluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla wow linuxta windows u geçti şu anda ki bu 6 ay önceki video. Kanıt:

    Dota 2 de vulkan la çalıştığı için muhtemelen iyi çalışır. Vulkan directx denen şeyin muadili ve rakibi bir şey ve her platformda çalışıyor dx gibi değil. Ve daha iui.
    Hots da iyi çalışıyormuş lutris de platinium vermişler.https://lutris.net/games/heroes-of-the-storm/
    Bence de arch güzel. Kurması zor biraz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 15 Ekim 2020; 3:31:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer donanımın eskiyse hak veriyorum, fakat yeni donanımla windows'tan sıkıldıysan fazla sürmez. Yine dönersin. Linux GUI'leri oldukça problemli. NVIDIA ekran kartlı makineler için ayrı dağıtım çıkartmış Pop Os!'ta bile fare imlecimde akıcılık yoksa, makinem windows 10'dan daha yavaş açılıyorsa o dağıtımlarda bir sorun vardır :)

  • Yıllardır Linux kullanıyorum ve asla Windows'a geri dönmem. Linux'a çamur atanlara bakma. Microsoft bile artık yazılımları için Linux desteği getirmeye başladı. Oyun vs için en iyi Linux dağıtımı Manjaro. Masaüstü ortamı için de şuan en iyisi KDE. Son versiyonları ile birlikte ram kullanımı vs çok düştü, XFCE ve GNOME'dan çok daha az kaynak yiyor. Manjaro KDE öneririm. Çok güzel temaları var.

    Örnek:





  • Manjaro'yu oyun için en iyi yapan şey nedir kardeşim?

  • gen2 G kullanıcısına yanıt

    Arch tabanlı olup güncel paket sunması olabilir. En demek çok iddalı olur ama gücel mesa paketleri vs sayesinde amd olarak özellikle daha iyi performans alacağı aşikar. Ve yeni başlayanlar için muazzam bir durak.


    Yeni başlayan bir adama gentoo, arch, debian sid önermeyeceksin umarım ?

  • Ne farkeder yeni başlamışsın başlamamışsın. Orda geniş bir iddia var en iyi oyun dağıtımı manjaro diye ona cevap veriyorum ben. İstediğime istediğim öneride bulunurum senden izin mi alıcam arkadaşım. Bende gayet yeni başladığımda yaptmıştım ilk Gentoo kurulumumu. Bu arada Debian Sid ilk kullandığım dağıtım zaten. Bu durumda iddian çürümüş oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 1 Kasım 2020; 12:37:7 >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt

    çok fark eder. Yeni başlamış arkadaşlar sizin gibiler yüzünden başlamadan soğuyup vazgeçiyor. Geçin bu işleri artık yok arch kuramayan linux kullanmasın yok gentoo kurdum ben yeni başladığımda. Aferim abi en linux sizsiniz. Bırakın bu egoları da insanlar istediklerini yapsınlar. Adam gentoo kurmak zorunda mı veya kullanmak? Yeni başlayan biri için gayet güzel bilgiler ve hevesler bunlar ki yene başlamasına da gerek yok hayatı boyunca ubuntu manjaro da kullanabilir. Kime ne ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 2 Kasım 2020; 3:19:47 >
  • Ubuntu'mu soğutmayacak yeni başlayanları? Ne dediğini bilmiyorsun be sen. Böyle unixporn dan her config çalıp 1 2 desktop yapan adam kendini otorite falan hissederse asıl sen gör o Linux kullanıcıların başına geleni. Ortamda bu kadar kalitesiz insanlar varken Linux'tan soğumamayı nasıl başaracaklar kimbilir. Ego mu? Yanlış bilgiyi düzeltmek ne zaman ego oldu. Ben kime dağıtım tavsiye etmişim. Ne saçmalıyosun birader sen, yazdığım mesajı okudunmu? Nerenden anlıyosun sen? Linux'un içine girdiniz kalitesini düşürdünüz be.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 2 Kasım 2020; 13:1:48 >
  • nereye geçecen ? en fazla linux a geçersin o da ayrı karın ağrısı. hemde nvidia kullanıyorsun. driver ı bile yok. adamlar tersine mühendislikle yazmaya çalışıyor.

    ben 2007 den beri linux kullanırım gram değişme yok. çift ssd ile kullanıyorum ,yıllardır aynı sorunlar. en son deepin de video oynatıcı türkçe karakter sorunu yapınca çektim ssd nin fişini. satarım anasını . tv ye hdmi ile bağlayacağız diye akla karayı seçiyoruz ,windows yaa tak çalıştır akarı yok kokarı yok.

  • HitTheLights H kullanıcısına yanıt

    2007 den beri linux kullanıyorum. ubuntu forumda nasıl belgeleri yapıyorduk ama hep aynı geyikler. adam gibi destek gelmedikçe çekilecek çile değil. hdmi ile tv ye bağlanmak bile karın ağrısı , bi film keyfi yapacaksın en sonunda kendini 30 dakikadır uğraşır halde mısırın soğumuş şekilde bulursun. çift ssd kullanıyordum çektim en sonunda fişini.

  • linux da ki eksi yönlerden biri çok surum olması adam gibi biri üzerinde çalışan yok arkadaş çok iyi söylemiş 2007 den beri kullanıyorum sorunlar hep aynı hiç gelişme yok linux yapımcıları bir şeyler başarmak istiyorsa yeni sistemlere yönelmeli oyun odaklı sistem geliştirmeli yoksa tırıs abi işletim sistemi yerinde sayar yıllarca.. ben 3 serisi ekran kartı alsam desem ki abi su pc ye türk yapımı yerli milli işletim sistemi kurayım dese yığınla sorunla karşılaşıyor sonra gidip yine win kuruyor yapımcıya da katkı sıfıra düşüyor izleyin görün bu gevurlar bu sistemi bizden önce geliştirip ücretli sürümünü yapıp cayır cayır satacak aha da yazdım buraya !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.