Şimdi Ara

Wİn 8.1 Güncelleme sonrası Recovery Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 ay önce win 8.1 güncellemsini store'dan yaptım. Asus zenbook UX32VD marka dizüstü kullanıyorum ve C-D'nin dışında 20 GB'lık ayrı bir recovery bölümü var. Bu bölüm halen mevcut gözükmesine rağmen açılışta F9'a basıp reset pc ayarına geldiğimde recovery partition missing yazıyor ve devam etmiyor. Windows 8.1'i yüklerken windows 8'in recovery'sini silmiş olabilir mi? Windows store'dan yüklemeyi yaptım ve üstelik recovery bölümü halen sağlam gözüküyor partitionlara baktığımda. Bilgisayarımı tekrar fabrika ayarlarına dönderemeyecek miyim? Dahası her win 8.1 yüklediğimde recovery bölümü devre dışı mı kalacak! ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    3 ay önce win 8.1 güncellemsini store'dan yaptım. Asus zenbook UX32VD marka dizüstü kullanıyorum ve C-D'nin dışında 20 GB'lık ayrı bir recovery bölümü var. Bu bölüm halen mevcut gözükmesine rağmen açılışta F9'a basıp reset pc ayarına geldiğimde recovery partition missing yazıyor ve devam etmiyor. Windows 8.1'i yüklerken windows 8'in recovery'sini silmiş olabilir mi? Windows store'dan yüklemeyi yaptım ve üstelik recovery bölümü halen sağlam gözüküyor partitionlara baktığımda. Bilgisayarımı tekrar fabrika ayarlarına dönderemeyecek miyim? Dahası her win 8.1 yüklediğimde recovery bölümü devre dışı mı kalacak! ?

    aynı sorun bende de var konusunu açtım hatta.çare bulabikdiniz mi. benim de laptop asus ve 8 den 8.1 e yükseltmiştim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi çaresine teknik servis desek bile her yüklemede yine mi bu partition silinecek! Ya da SSD yükseltme yapmak istediğimizde bu partition SSD'ye yazılacak mı servis tarafından. Birçok sorun var. Şimdilik bir çözüm bulamadım ama bu konuda 10'larca kişi olduğumuzu söyleyebilirim. Bu nasıl bir hatadır ya böyle bir saçmalık nasıl yapılır ve bir çözüm ne Microsoft tarafından ne de Asus tarafından üretilemez halen anlayabilmiş değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Şimdi çaresine teknik servis desek bile her yüklemede yine mi bu partition silinecek! Ya da SSD yükseltme yapmak istediğimizde bu partition SSD'ye yazılacak mı servis tarafından. Birçok sorun var. Şimdilik bir çözüm bulamadım ama bu konuda 10'larca kişi olduğumuzu söyleyebilirim. Bu nasıl bir hatadır ya böyle bir saçmalık nasıl yapılır ve bir çözüm ne Microsoft tarafından ne de Asus tarafından üretilemez halen anlayabilmiş değilim.

    birbirimizden haberdar olalım buradan ben birşeyler bulursam buraya yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum ben bu ürünün uluslararası garantisini kullanabilirsem Azerbaycan'da servise vereceğim. İşim gereği Bakü'de yaşıyorum ve servis evimden 300m ilerde. Pazartesi soracağım Asus'tan uluslararsı garanti durumunu. Sen biliyor musun? En az 1 yıllık uluslararası garanti kapsamında mıydı bizim makineler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Dostum ben bu ürünün uluslararası garantisini kullanabilirsem Azerbaycan'da servise vereceğim. İşim gereği Bakü'de yaşıyorum ve servis evimden 300m ilerde. Pazartesi soracağım Asus'tan uluslararsı garanti durumunu. Sen biliyor musun? En az 1 yıllık uluslararası garanti kapsamında mıydı bizim makineler?

    ben türkiyede yaşıyorum dolayısıyla hiçbir bilgim yok yalnız dikkat edersen partition silinmedi.yani en azından bende...disk yönetimi bölümünde 20 gb lık kurtarma partitionu var bende..
  • Bendeki partition da duruyor ama sadece bölüm olarak. Dikkat edersen partition'da 100% free yazıyor. Yani içi boş maalesef:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 20 Nisan 2014; 15:50:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Bendeki partition da duruyor ama sadece bölüm olarak. Dikkat edersen partition'da 100% free yazıyor. Yani içi boş maalesef:(

    flash a atmayı denedinmi ben recovery drive ile flash disk doldurdum 16 gb lık ama fayda yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disk management kısmından bakabiliyorum sadece, Normal My Computer'a girince sadece C ve D gözüküyor. Bu bölüm gizli kısımda zaten ve bu yüzden içinden kopyalama yapamıyorum ama zaten içi de 100% boş gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Disk management kısmından bakabiliyorum sadece, Normal My Computer'a girince sadece C ve D gözüküyor. Bu bölüm gizli kısımda zaten ve bu yüzden içinden kopyalama yapamıyorum ama zaten içi de 100% boş gözüküyor.

    dostum eğer denemediysen şunu denermisin
    bilgisayarımda recovery diye arat ardından recovery drive utility çıkacak ona tıkla.eğer 16 gb lık bir flashın varsa tak ve ona yükle.sonra sıfırlamaya çalış bakalım sende de aynı hatayı verecek mi.ben asus yetkili servisini aricam şimdi recovery dvd isticem bakalım


    edit:asus teknik servisi aradım sorun 8.1 den kaynaklanıyor ve 8.1 in hala tam uyumlu olmadığını belirttiler.servise göndermem lazımmış.tekrar 8 yükleyeceklermiş.asıl mesele 8 ken değil 8.1 ken recovery almamdan kaynaklı.bu yüzden düzeltemiyoruz bilgisayarı.ben servise gönderiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webislander -- 21 Nisan 2014; 9:35:32 >




  • Peki yeniden win 8.1 yükseltmesi yapınca recovery tekrar mı gidecek? Bu sıkıntı olur gibime geliyor. Servis bunun için bir ücret talep ediyor mu yoksa garanti kapsamına mı giriyormuş? Dostum bir de Türkiye'de olmadığımdan ulaşamadım Asus servise. SSD disk almayı düşünüyorum 512GB Samsung 840 Pro. Bu diski taktırsam, ona da recovery bölümü atıyorlar mı? Servise gittiğin zaman sorabilirsen Rusya ve Azerbaycan camiası olarak sana çok minnettar kalırız :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Peki yeniden win 8.1 yükseltmesi yapınca recovery tekrar mı gidecek? Bu sıkıntı olur gibime geliyor. Servis bunun için bir ücret talep ediyor mu yoksa garanti kapsamına mı giriyormuş? Dostum bir de Türkiye'de olmadığımdan ulaşamadım Asus servise. SSD disk almayı düşünüyorum 512GB Samsung 840 Pro. Bu diski taktırsam, ona da recovery bölümü atıyorlar mı? Servise gittiğin zaman sorabilirsen Rusya ve Azerbaycan camiası olarak sana çok minnettar kalırız :)

    anladığım kadarıyla recovery win8 de bir kere alıp kenara koyucaz sıkıntı olunca onu kullanıcaz.ben kargoyla yollicam hiçbir ücreti yok..tekrar tel ile grşürsem seve seve sorarım tabiki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler. Duruma göre ben de yurtdışındaki servise vereceğim. Şimdiden heyecanla bekliyorum senin işlemin sonucunu. Bu kez ben de yedeğe alacağım win 8'i... DVD den kurarız artık bişe olursa.
  • Durum nedir dostum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sensaura

    Durum nedir dostum?

    dostum servise yollamaktan vazgeçtim,kıytırık bir format için servise yollamak kanıma dokundu açıkçası.
    internette çok ayrıntılı bir kaynak buldum.win8.1 isosunu indirip formatlayacağım.zaten win8 anahtarı biosa gömülü olduğu için kendi kendini etkinleştiriyormuş.bu yöntemi anlatan çok ayrıntılı bir sayfa var.onu deneyeceğim olmazsa servis..
  • Dostum linki verebilir misin? Ben de yaparim bu sekilde. Hem 8.1 update 1 cikti. Onun iso'yu kurariz. Ancak 8 anahtari 8.1 update 1'i etkinlestiriyor mu? Ben 8.1 isoyu bendeki anahtarla denedim. Uyumlu degil uyarisi verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar haberdar ederseniz sevinirim aranıza bende katılmış durumdayım.Hep sorun hep sorun !
  • Hocam ben bu işten N550JV'de çok çektim. 8.1 yapınca recovery çalışmaz oldu. Recovery partitionından wim dosyalarını çekip başka partitiona yazdım. Bir sürü boot flag değiştirdim falan çalıştı ama driverlar gelmedi saçma sapan bir şey oldu.

    Eğer lisansın tanınarak yüklenmesini istiyorsanız internetten bilgisayarınızdaki uygun sürümü bulup indirmeniz lazım. Multiple editions ISO'su işe yaramıyor. Benim makinede single language vardı o ISO'yu çektim anca öyle tanıdı lisansı başka türlü tanımıyor. Onda da 8.1 kurarken bilgisayardaki lisansı algılamadı bende generic key ile kurup sonradan değiştirdim kurulu keyi.

    Neyse her türlü şeyi hallettim derken USB portları olmadı bu sefer de ve hiçbir yerde uygun driverları bulamadım 8.1 için. Hiçbiri de çalışmadı. ASUS'un sitesini altüst ettim her yere baktım.Üstüne bir de yaptığım tüm kurulumlarda bilgisayarın açılması 2 dakikayı buldu bilgisayar adam olmadı. Sistem acayip kararsızlaştı.

    En az 3 gecem bu bilgisayara gitti bazı sınavlarıma uykusuz girdim bu olay yüzünden. En son bilgisayarı duvarda parçalamama az kala garantiye yolladım. HDD'den de memnun değilim yazılımda da sıkıntı var diye yazdım. Geçen Salı makineyi yolladım bugün ulaştı elime maşallah şimdi çok güzel çalışıyor. Windows 8 kurmuşlar ve recovery bende silinmişti onu da düzeltmişler. Benim size önerim sakın ola uğraşmayın kafayı yersiniz bir hafta sabır edin servis halletsin. Seri numara ile servis takibi yapabiliyorsunuz haberiniz olsun. Ayrıca son olarak bilgisayar gelince BackTracker ile hem recoverynin hem de yazılımın yedeğini alın ki ileride bu saçma sapan işlerle uğraşmak zorunda kalmayın.

    Eğer kendiniz format atmaya kararlıysanız harddiski formatlarken kurulum esnasında MBR'den GPT'ye çevirmeniz gerekecek yoksa EFI fast boot gidiyor. Bende ASUS logosu gitti çünkü. Sanki daha yavaş açılıyor öyle. Ama az önce bahsettiğim yavaşlık bununla alakalı değildi çünkü fast boot yapınca bile bilgisayar geç açılıyordu.

    Aslında backtracker'ı kurup harici flash'a recovery'yi yazıp oradan bir format atmayı deneseniz de düzelebilir belki. Ek olarak bir de single language ISO'su bulmak zor olabiliyor eğer hiçbir yerde bulamazsanız bende var yardımcı olabilirim. Son olarak demem uygun mu bilmiyorum ama "enpedi" diye bir site var bu konuda çok faydalı kesinlikle oraya bakmanızı tavsiye ederim sıfır kurulum yapacak olursanız.

    Uzun lafın kısası bu bilgisayar insana kafayı yedirtir boşuna zamanınızı harcamayın pişman olmayın.
    Ayrıca bilginiz olsun şikayetimden dolayı HDD'de değişti.




  • Aynı pc aynı sorun o kadar para verdik ama duruma bakın çalınan Toshiba mi arıyorum resmen. Teknosa ya götürüp teknik servisten isticem recovery yapmasını beceremezse zaten kendileri yollicaklardir servise.Asus a da mail aticam bu durum icin ben isimi zamanimi harcamak zorunda degilim cd versin kara sanzuman devam edelim bizde yazik.
    Bilgi icin tesekkurler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.