Şimdi Ara

Western Digital My Book Essential

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Western Digital My Book Essential 1TB USB Sabit hard disk almayı düşünüyorum.Bu ürünü kullanan varmı acaba varsa ürün ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.Şimdi den teşekkürler

     Western Digital My Book Essential



  • Geçtiğimiz hafta 1 tb'lik modelinden aldım. Disk hakkındaki fikirlerime gelirsek,

    Önce olumsuzlardan başlayalım:
    Birçok harici diskte yedekleme yazılımı diskin içinde kurulmaya hazır halde gelir ancak WD'nin bu modelinde U3 flash belleklere benzer bir sistem kullanılmış, yani yazılım HDD her bağlandığında sanal bir optik sürücü oluşturuyor ve yazılımı kurmaya çalışıyor. Oldukça rahatsız edici olmasına rağmen silerek ya da format atarak kaldıramıyorsunuz ve yedekleme yazılımı disk üzerinde yaklaşık 700mb alanı boş yere işgal ediyor. WD yakında komple kaldırmak için bir araç yayınlayacağını duyurmuş sitesinden ve şimdilik bir firmware güncellemesi ile sanal optik sürücüyü kapatma imkanı sunuyorlar.

    Olumlu yanlarına gelirsek:
    HDD'lerimdeki dosya yerleşimini değiştirdiğim için son 3-4 gündür devamlı yedek alıyordum, elimdeki diğer harici diskler olan Maxtor ve Seagate modelleri kullandığım HDD bakım ve gözetleme yazılımına göre 60 dereceyi aşmışlar sabaha kadar süren yedekleme işlemi sırasında. Oysa WD My Book'ta genellikle 40-45 derece arasında değişti sıcaklıklar. Pek fazla ısınmıyor. Ayrıca yine elimdeki diğer iki markaya göre oldukça sessiz. Tabi bu sessizlik ve serinliği içindeki WD'nin Green serisi HDD'sine borçlu. Ayrıca aygıtın ön kısmında ne kadar dolu olduğunu gösteren ışıklı bir sistem var ancak içinde gelen yazılım yüklü olmadan göstermiyor.

    Şu anki mevcut modeller içinde sessiz, az ısınan ve yeterli performansı sunan uygun fiyatlı bir model arıyorsan biraz firmware, vb ile uğraştıracak ama sonrasında kesinlikle harika bir ürün olduğunu söyleyebilirim.




  • Father Torque Yorumun için çok teşekkür ederim.Büyük ihtimal bende alıcam bu modeli biraz daha baktıktan sonra tekrar teşekkürler..
  • Bende bir seneyi aşkın süredir 500gb modelini kullanıyorum...Memnunum, 1tb lık modelinin fiyatının biraz daha düşmesini bekliyorum...Fazla yer kalmadı çünkü...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.