Şimdi Ara

Web site hazrlayan programlar hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web Creator adlı ve benzeri bir kaç program gördüm. Çok güzel bir şekilde web sayfası hazırlıyorlar. Merak ettiğim benzer şekilde ASP web sitesi oluşturan progranlar varmı?



  • dreamweaver var açarken asp yi secersin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoaD-RunneR

    dreamweaver var açarken asp yi secersin

    Arkadaşın aradığı sanırım daha yüzeysel, yeni başlayanlara yönelik bir program
    dreamweaver daha profesyonel bir pro
  • (örneğin) dreamweaver programından yaptığım bir sayfayı editlerken açık kodlarını önüme alıp yazarak editleyebilir miyim? yoksa sadece programdan çeşitli tool'lar kullanarak mı üzerinde çalışabilirim? direk yazmakla dreamweaver kullanarak oluşturmak arasında kalite farkı çok olur mu? emek vererek, kodlamayı öğrenmeden programla profesyonel site oluşturabilir miyiz? sayfa güvenliği ne demek bilmiyorum ama çeşitli hack girişimlerine karşı koruma sitenin kodlamasıyla mı ilgili yoksa serverla mı ilgili? yani programla oluşturduğum site daha az güvenli olur mu?
    saçmaladıysam kusura bakmayın, öğreneceğiz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: giyit

    (örneğin) dreamweaver programından yaptığım bir sayfayı editlerken açık kodlarını önüme alıp yazarak editleyebilir miyim? yoksa sadece programdan çeşitli tool'lar kullanarak mı üzerinde çalışabilirim? direk yazmakla dreamweaver kullanarak oluşturmak arasında kalite farkı çok olur mu? emek vererek, kodlamayı öğrenmeden programla profesyonel site oluşturabilir miyiz? sayfa güvenliği ne demek bilmiyorum ama çeşitli hack girişimlerine karşı koruma sitenin kodlamasıyla mı ilgili yoksa serverla mı ilgili? yani programla oluşturduğum site daha az güvenli olur mu?
    saçmaladıysam kusura bakmayın, öğreneceğiz



    Dreamweaver da yaptıgın calısmayı edıtlerken ıster kod ıstersen edıtor bolumunu kullanabılırsın.
    Code bolumunu kullanarak sadece kod bılgılerını gorur ve kodlarında degısıklık yapabılırsın.
    Desıgn bolumunu kullanarak sadece sayfanın goruntulenırken kı halını gorup uzerınde degısıklıkler yapabılırsın.
    Splıt bolumu kullanarak Code ve Desıgn ozellıklerını aynı pencerede yapabılırsın.

    Ornek:
     Web site hazrlayan programlar hakkında


    Eger sadece html kullanacagım dersen kodları bılmene cok fazla gerek yok dırek edıtor kullanarak sıte tasarımı yapabılırsın. Bazı html tagların ne oldugunu bılmen yeterlı olabılır, kımse aksını ıddıa etmesın uzun sure bu sekılde sıteler tasarladım. Daha sonra egıtım alarak css flash ve html kodlarla kendımı yenıledım.
    Eger dınamık sıte tasarlayacaksan kesınlıkle kodlama bılmelısın, hazır scrıpt kullanarakda sıte yapabılırsın joomla vb. acık kaynak kodlu sıteler yapman mumkun ama mutlaka bır yerde tıkanırsın. Bu yuzden dınamık sıte yapacagım dıyorsan mutlaka asp php gıbı kodlama dıllerınden bırısını bılmen gerekecektır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.