Şimdi Ara

WD Caviar Black Yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Sistemimde bir tane SSD (Kingston HyperX 3K 120GB) ve iki tane HDD (WD Caviar Black 1TB ve 500GB) mevcut. 1TB olan yaklaşık 4 senelik. 500GB olanın ise ne zaman alındığını bilmiyorum ama tahminimce alındıktan sonra uzun bir süre kasaya bile bağlanmadan bir köşede durdu. Ben ise bunu 2-3 ay kadar önce fark edince sistemime taktım. (Ofiste buldum. Muhtemelen bozulan bir HDD'nin yerine aldıktan sonra takmayı unutmuşlar.) Yani yeni sayılır aslında. Bir süredir de yeni bir HDD almayı düşünüyordum. Yedekleme amaçlı. Bir hızlarına bakayım da ona göre alayım; bir sürü veri kopyalayacağım, çok yavaş olmasın dedim. Crystal Disk Mark indirdim ve eski olan 1TB'ın değerleri 84mb/s okuma ve 79mb/s yazma çıktı. Yenisinde ise 96mb/s okuma, 92mb/s yazma çıktı. İnternette gördüğüm kadarıyla bu diskler yaklaşık 200-210mb/s'lere kadar çıkıyor. Ancak bendeki performanslarının bu derece düşük olması biraz kafamı karıştırdı. Windows SSD'de kurulu ve bunların üzerinde çalışan bir program yok. 1TB olanda 250GB, diğerinde 106 GB boş yer var. Acaba dolulukları mı bu kadar etkiliyor bilemiyorum. BIOS'tan modlarını kontrol ettim; AHCI'de çalışıyorlar. Crystal Disk Info'da 1TB için SATA/600, diğeri için SATA/300 bağlantı görünüyor. Sistemim imzamda yazıyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.







  • Caviar black o kadar düşük vermemesi lazım. bende blue var 100 civarı veriyor. 4 sene boyunca nasıl kullanıldığı da büyük önem taşıyor. Günde 1 tb lik işlem yaptıysanız bu değerler normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarı genel olarak oyun oynamak ve günlük işler için kullanıyorum. Video işleme vb işlerim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sata kablosunu kontrol ediniz. Sata kablosu fazla kivrildiysa hiz kaybina sebebiyet verebilir. Bende caviar black 1tb var. okuma hizi 175 yazma 170. Bir de tek tek hddleri test ediniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Disk 2.5 inc mi?
  • Yeni bir kablo ile tek disk takıp tekrar denedim. Sonuç değişmedi. Disk 3,5". Anlam veremedim halen...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr Limbo

    Yeni bir kablo ile tek disk takıp tekrar denedim. Sonuç değişmedi. Disk 3,5". Anlam veremedim halen...

    2.5 inc ve eski nesil olanlarda o civarda bir okuma yazma hızı var fakat 3.5 diskte olması tuhaf.

    Bende 1 tb blue var onda bile okuma yazma 150-160 mb/s civarı, ki black serisi daha üstte.

    Diski taktığınız sata portu veya sata kontrolcünüzle ilgili bir sıkıntı olabilir, sata kontrolcüsü hıza etki ediyor. Atıyorum bazı anakartlarda sata portların yarısı intel yarısı farklı markaların sata kontrolcüsü oluyor bu sata portların performansı daha düşük olabiliyor.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Ben de düşündüm bunu. Anakartım Asus Sabertooth 990FX R2.0. Üzerinde 6 tane 990FX çipsetinden, 2 tane de dediğiniz gibi anakart üreticisinin ekstra eklediği ASMEDIA marka sata 3 portu var. Ben çipsetten gelenleri kullanıyorum. Ancak belki dediğiniz gibi SATA kontrolcüsünde sıkıntı vardır belki. Şimdi birini çıkarıp ASMEDIA'nınkilere bağlayacağım. Bakalım bir değişiklik olacak mı.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Asmedia SATA kontrolcülerine takıp denedim. Onlar daha problemli gibi. Öncelikle sadece 1TB olanı taktım ve tam test yaparken bağlantı koptu. Kabloyu kontrol ettim ancak bir sıkıntı yoktu. Yeniden başlatınca geldi. Yanına SSD'yi de taktım. Bu sefer ikisini de hiç görmedi sistem. Hatta windows SSD'de olduğu için açamadım aleti. SSD'yi tekrar eski yerine taktım. Bu sefer düzgün çalıştı ve testi de yaptım ancak sonuç daha kötü çıktı. (81mb/s okuma, 75mb/s yazma). Sanırım emin olmak için HHD'leri alıp başka bir sistemde denemek lazım. Böyle işin içinden çıkılmayacak. Başka bir fikriniz varsa deneyeyim. Cevaplar için teşekkür ederim herkese.
  • Dr Limbo kullanıcısına yanıt
    Bir önceki sistemim imzanızda yazan sisteminize çok benziyor. 970 chipsetli anakart kullanıyordum ve sizin değerlere yakın değerler alıyordum. Maalesef 970 ve 990 chipsetler bu konuda çok kötü.
  • Dr Limbo kullanıcısına yanıt
    http://www.userbenchmark.com/UserRun/5697252
    http://www.userbenchmark.com/UserRun/7488174

    Şöyle daha aydınlatıcı olması için linklerini paylaştım. ilk link amd chipsetli sistemin var iken ki hdd değerleri...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.