Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (851. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.121
Cevap
187
Favori
1.187.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 849850851852853
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mönckeberg

    2016 model w205 model aracımda michelin primacy 3 225/50r17 94w runflat lastik artık ömrünü tamamlamakta. Önereceğiniz lastik markası var mı? Sizce runflate devam etmeli miyim?

    Continental ContiSportContact 5

    Geçen sene taktırdım ve memnunum. Yumuşaklığı ve konforu da daha iyi oldu eski orijinal bridgestone'a göre. Ama sizin şu anki lastikle kıyaslaması nasıldır bilemiyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mönckeberg

    2016 model w205 model aracımda michelin primacy 3 225/50r17 94w runflat lastik artık ömrünü tamamlamakta. Önereceğiniz lastik markası var mı? Sizce runflate devam etmeli miyim?

    good year asimetrik 5

  • hasü50 H kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    2018de aldığımda bu özellik FL'de vardı. Fakat sonrasında telekomünikasyon kurulunun zorlaması ile bunu durdurdular. Lokal server falan olması gerekiyormus. Oradaki detayı tam bilmiyorum. Mersedes de bizlere ilk serviste 2019da bir dungle vererek mercedes.me yerine mercedes.adapter uygulmasını kullanabilecegimizi soylediler. Bu uygulamada sadece bluetooth ile baglabiliyuor ve sadece aracın km bilgilerini falan görebiliyorsun


    Biz aracı 2018 yılında alırken uzaktan çalıştırma opsiyonler arasında yazıyordu. Sonradan mercedes.me kapanınca bu dungle işini uydurdular. Ve serviste bana uzun uzun birşeyler imzalattılar. Buyuk ihtimal bu imzalanan metinde mercedes.me'den feragat ettiğim yazıyordu. sonradan dava açmanın önüne geçmek olabilir amaç.


    Neyse uzun lafın kısası uzaktan çalıştırma mantığı cihazda bulunan bir gsm cihazı üzerinden uydudan yapıldığı, ve bu uygulamamın serverlarinin yurt dışında olması sebebiyle Mercedes KVKK sebebiyle bu uygulamayı kapatmak zorunda kaldığını düşünüyorum.





  • ygtatli kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Ben de bir ara wireless olarak android auto yu calistirabilir miyim diye cok arastırdım ama bir sonuca varamadım. Ali baba da usb'den takılan dungle buldum ama onların da destekleyip desteklemeyeceğine emin olmadığım için alıp denemedim.


    Ben de sizin gibi dusunuyorum gosterge ekranı yazılımla cok ust seviyeye cıkabilecek gibi. MBUX'e göre cok az özellik var. Ayrıca Andorid auto'da hala ekranın yarısında Andorid auto logusu çıkma olayının çözülememiş olmasını anlayamıyorum. Kocaman ekran var ama 3de 1ini kullanamıyoruz. Logonun olduğu yerde de kalıcı ekran yanması olacak diye de korkuyorum. Bu sorunla ilgili bir çözüm bulmuş arkadaşımız var mı acaba?

  • medarv M kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler verdiginiz bilgiler için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar,


    Öncelikle yangında zarar gören herkese ve milletimize geçmiş olsun.


    Aracım W 205 CC 180 BENZİN AVANTGARDE 2018 9 VİTES 21 bin KM.


    aracımda ki durum su yeni fark ettim İlk çalıştırma veya dur kalkışlarda aracım D2 de kalkıyor hiçbir zaman D1 yada D görmedim.


    Normal mi ?


    Birde bireysel olarak yapabileceğimiz Şanzıman resetleme konusunda bilgisi olan var mı ?

  • 2020 c200 coupe 4matic EQ amg aracı 2500 tl ye 10 bin bakım yaptırdım. Bir bakım için ödediğim en yüksek fiyattı. mercedes aramadı. arasa 1 vereceğim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Archamanel

    2020 c200 coupe 4matic EQ amg aracı 2500 tl ye 10 bin bakım yaptırdım. Bir bakım için ödediğim en yüksek fiyattı. mercedes aramadı. arasa 1 vereceğim.

    Bence normal bi fiyat Mercedes'e göre

    2016 Audi A3 75 bin bakımı 2300₺ civarı (2021 fiyatı)

    2019 polo tdi ilk bakımı 1600₺ (2020 fiyatı)

  • Archamanel kullanıcısına yanıt

    2500 TL gayet normal bir fiyat hocam.

    2018 yılında w204 coupe aracıma 30000 bakımına 1500 tl vermiştim (yağ ve filtreler).

    Dolar kuru o dönem 3,75 idi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meceng

    Bayi fiyatı öldürür fiyat verirken orası öyle. Kolay kolay da insanlar 600k ya yakın para ödemez 2. el araca. Lakin yeni kasası 800-900 arası fiyatlanır en iyi ihtimalle. O da döviz kurunda bir değişim olmaz ise.

    Nisan ayındaki w205 kasa için yapılan kampanyada MBTürk %7,5 ekstra indirim yaptı. Buna ek olarak bayilerin indirimleri vardı.

    Liste fiyatından yaklaşık %12,5 lere yakın indirimler oldu.

    725 k listesi olana araca peşin alımda 635k, kredili alımlarda 660k ya bırakıyordu bayi.

    Uzun süre kullanımda Aralık ayına göre fiyatlar oldukça avantajlı.

    Ben alır mıydım derseniz, Aralık ayında çok düşündüm ve hiç indirim yapmadıkları için almamıştım. Bügün yaptıkları indirimin yarısını bile o dönem yapsalardı alabilirdim.

    uyguladıkları fiyat politikası bence yanlıştı. BMW de bile %5 indirim vardı Aralık ayında. Mercedes bayileri %3 bile yapmamışlardı.

    aynı durum başımdan geçti. Anahtarsız girişe özellikle ihtiyacım vardı ve aralık ayında sadece mavi - kırmızı araçlarda burmester ile birlikte bu özellik geliyordu. Diğer yandan akustik cam ve burmester bir arada olan paket olmasına rağmen bu paketi getirmeyip sadece burmester konulmuş araçlara. Halbuki sadece 2000 TL fark ile akustik olabilecekken eklenmemiş hazır siparişlerde.


    Velhasıl bu kırmızı mavi araçlara 660 bin TL istediler o dönem. Bmw tarafında %5 indirim vardı ve 300K sıfır faiz 12 ay mevcuttu. Nakitte ek bir indirim yapılmadı , yine de konfor girişli aracı bulup g20 almıştım. Nisan kampanyasında boş amg leri 599 bine çekmişler, (Aralıkta 625 gibi aklımda kaldı). Satış stratejisi bence de yanlıştı. ( O dönem alanlar ne düşünmüştür bilmiyorum Nisanda)


    Ne olursa olsun 599 bine alınır tepe tepe binilir bir fiyat bu araç için. Uzun süre binecek olan için ideal bir seçim. Yeni kasa 800 bandında gelir muhtemelen, büyük ekrandı ek donanımdı derken boş e serisi rakamına yaslanır.


    Yakın zamanda Tesla Almanya fabrikası üretime geçecek. Şu an ek %60 vergisi olan tesladan almanya üretimi ile birlikte bu vergi kalkmış olacak. Diğer yandan Avrupa'lı üreticiler de 2025-2030 a kadar tüm bantları elektriğe çevirecekler görünüyor. Hızlı bir değişim yaşıyoruz. Dizel bu ülkenin vazgeçilmezi idi kaç senedir, şimdi ise dizel seçenek çok çok azaldı. Premium sınıfta kalmadı neredeyse. Çok kısa sürede fişi çekildi.





  • zapping1972 Z kullanıcısına yanıt

    9G tronicde hava sıcaklığı 25 derece üstündeyse 2 de kalkar düşükse 1 e çeker 2 de kalkması daha iyi konfor açısından

    Şanzıman resetleme diye birşey yok gaz pedalı adaptasyonu sıfırlama var bir çok yerde şanzıman resetleme diye yanlış bilgi dönüyor.

  • ridleyscott kullanıcısına yanıt

    Doğru tercih yapmışsınız. Güzel günlerde kullanın G20 nizi.

    bu arada dediğiniz gibi dizel artık filo arabası octivia ve suberb lerde dahi yok. Vw grubu da mild hibritlere geçti. Çok yakında tesla da oyuna girince olay farklı yerlere gidecek.

    aralık ayında ötv vergisi düşükken eqc ye de bakmıştım. 950 k fiyat bütçemi çok zorladığı için uygun olmamıştı. Bu araçlar oldukça doluydu. Şimdi 1300k üzeri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zapping1972 Z kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Normal bu şekilde olması. 9g tronic'te comfort modunda kalkışlar 2. viteste. Birinci viteste kalkması için sport'a almanız lazım. sanırım kullanım kılavuzunda da bununla ilgili bir açıklama vardı.

  • W205 kasada, uzun far asistanı standart olan bir donanım paketi var midir ?

    Uzun far asistanı olup olmadığını ilan sahipleri bilmiyor? Bunu nasıl tespit ederiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rec25 kullanıcısına yanıt

    ben standart değil diye biliyorum hocam. aracın ilk sahibi teklif formunda direkt görebilir tabi.

  • Bu aralar feci bir şekilde estate arabalara takmış durumdayız. 2020 haziran ayında araç kıtlığı nedeniyle estate mi sedan mı değerlendirmesi yapamamıştık. Ufak bir arıza esnasında ikame araç olarak estate verilmişti ve çok beğenmiştik. Aramızda kullanan ve deneyimi olan var mı? Krediyi kapatıp uygun bir imkan çıkarsa değiştirmeyi düşünüyoruz.

  • Çocuklu aile için Station candır, geniş bagaj çok işe yarıyo. İkinci aracım Ford courieri daha sık kullanıyorum sırf bu yüzden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selamlar. Yakın zamanda W205 kodlu C serisinden almayı planlıyorum ama pek çok sorum mevcut. Sizlerin cevapları çok değerli olacaktır.

    * AMG paket araç istiyoruz. AMG almayın diyecek var mıdır?
    * C180 ile C200D arasında kaldık. Nasıl seçim yapmalıyız? Aşırı sık araç kullanmıyoruz ama yürütme maliyeti daha düşük olduğunu düşünerek C180 düşünüyorduk.
    * 25-30km ortalama hızda yakıt tüketimi ne olur? Şu an c4’ümüz var 6.6lt ortalama.
    * İmzalı seri nedir? Farkı var mı donanımsal olarak?
    * 7G vites verimsiz mi? 9G seviyesinde araç alamıyoruz.
    * Bakım aralığı nasıldır? Örneğin 75bin bakımı kaç tl tutuyor merak ediyorum :)
    * C200D adblue hatası okuyorum, nedir ne değildir bu konu?
    * Araç bakarken nelere dikkat edelim? Zaten expertize sokacağız ama “şuna mutlaka bakın” diyeceğiniz ne olur?
    * Tavsiye eder misiniz? Bu soru biraz değişik ama, sıfır km a3, 1 serisi, a serisi alabiliyoruz. Aynı zamanda 3.20i, a4, 4.18 gibi araçlar da alınabiliyor. Gönlümüz C’den yana.
    * Kronik bir problemi var mıdır?

    İyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mr.Muhendis M kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, bildiklerimi cevaplayayım;


    Amg tavsiye ederim. Tek sıkıntısı aracın sert olması. Runflat lastikler ve sert süspansiyon çukurlarda rahatsızlık veriyor. Ancak görüntü ve donanım AMG önde olduğu için tavsiye ediyorum.


    C180 almanızı öneririm. Motor olarak kronik bir sorunu yok. Ancak bütün w205ler yedekleme aküsü ve cam tavan ayaklarının kırılmasından muzdarip. Yedekleme aküsü 700 lira sunroof ayakları ve işçiliği 500-1000 arası.


    C200d ciler kızmasın ama adblue ölçüm hataları, nox sensörleri, turbo yağ kaçakları malesef r9m renault motorlu versiyonunda bolca gözüküyor. 2.el de alacağınız için geçmişini bilemediğiniz bir araçta bu motoru asla önermem. Facebook veya başka forumlarda araştırırsanız zaten vazgeçersiniz…


    C180 yakıt tüketimi olarak 10lt yakar.


    C180 için;

    2 bakımda bir aktif kömür filtresi değişir. Bu filtre ile temel bakımları yetkili serviste(istanbul) 2000 tl tutuyor.(eski araçlarda indirim oluyor) Buji ve fren hidrolik yağı hariç. Ancak araç 7 litre yağ alıyor, sanayide de ortalama bir serviste bu fiyatta olacaktır. Bakım aralığı 15 bin km/1 yıl.


    9g güzel şanzıman tabiki. Ancak 2-3 viteslerde hafif silkeleme dışında 7g den memnunum. Büyük farklar yok.


    İmzalı seri diye bir araç yok. Bütün araçlarda imza var. Camlarında imza olduğundan dolayı aracını özel zannedenler var :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber-shot -- 29 Ağustos 2021; 0:3:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cyber-shot kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler. Vakit ayırmışsınız bolca cevap için.


    Açıkçası “premium” diye sınıflandırılan bir araç sahibi hiç olmadık. Bu araçların 2.el alımında yeni sahibine zorlu günler yaşatmasından korkuyoruz biraz. Bunun dışında aslında araç içimize sinecek kesinlikle.


    Şöyle dört soru eklesem:


    *Cam tavan ayakları ve yedekleme aküsü konusunu aracı almadan önce kontrol etme şansımız var mı acaba?


    *Runflat lastikler yerine klasik bir dört mevsime geçsek ( michelin crossclimate + kullanıyorum çok memnunum. Daha konforlu bir sürüş elde eder miyiz?


    *C180’in performansını hiç bilmiyoruz. Çok sert bir araç kullanıcı değilim ama segment atlayacaksak dönem dönem bana farklı adrenalin yaşatmasını isterim. Hantal bir vites geçişi ve hızlanma ile karşılaşır mıyız?


    *Konsoldaki ekran bence araca göre küçük. Makyajlı kasada bir büyüğü var gibi, uyumlu mudur acaba taktırmak istesek bunu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 849850851852853
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.