Şimdi Ara

W205 MERCEDES C-Class ANA KONU (853. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.122
Cevap
188
Favori
1.186.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 851852853854855
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mcksy kullanıcısına yanıt

    2 plastik bant çıta dediğiniz yağmur ve su saptırıcıdır onlar çok kolay bir şekilde değişiyor ve ucuz önemli olan öndeki rüzgar saptırıcı parça o cam gibi kesilerek değişiyor ve çok pahalı.

  • W205 MERCEDES C-Class ANA KONU

    Bahsettiğim çıkatalar bunlar. Basit değiştiriliyor olsa da neden 4 yaşında bir arabada değiştireyim ki? 25 yıldır araç sahibiyim, çeşitli markaları kullandım, ilk defa Mercedes C180'de başıma geldi.

  • Arkadaşlar herkese selamlar iyi pazarlar diliyorum. W206 kasa bir araç için sipariş geçtim fakat ses sistemi standart,ekstra ödemedim ses sistemi için. Yaklaşık 3 içerisinde teslim diyorlar bakalım.
    Aracın standart ses sistemi nasıldır? İlerleyen zamanlarda çok pişman olur muyum ? Yorumlayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamkid12

    Arkadaşlar herkese selamlar iyi pazarlar diliyorum. W206 kasa bir araç için sipariş geçtim fakat ses sistemi standart,ekstra ödemedim ses sistemi için. Yaklaşık 3 içerisinde teslim diyorlar bakalım.
    Aracın standart ses sistemi nasıldır? İlerleyen zamanlarda çok pişman olur muyum ? Yorumlayacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

    ses konusunda hassasım W206 yı bilmiyorum ama W205 in standart ses sistemi gayet güzel. Hem hoparlör-ses kalitesi, hemde hoparlörlerin yerleşimi araç içinde sesin dolaşması çok iyidir. Telefondan film falan açınca sinema kalitesinde oluyor. w206 da da öyle olacağını düşünüyorum

  • Arkadaslar merhaba

    bende Mayista 2021 W205 FL C200d aldim indirimin son gunlerinde. Mavi dolu paketliyi 670 nakit vermistim, bu hafta bagaj vakumum calismadigi icin bayiye gittim, teli atmis duzelttiler hemen. W206 yi sordum, kor noktasi/on cam gosterge/far dijital light vs olan baya dolu bir paket getireceklermis TR ye, suan 920bin ama arac yok, belki ocak/subata gelirmis/chip sikintisindan dolayi Daimler de aciklama yapmisti, uluslararasi gecikmeler olacak, bizde de kur degisken, bakalim nasil olacak.

    Arabayi almadan makyajsiz kasadaki sikintilari okuyunca sinek misali midemi bulandirmisti, bagaj ve shafif ruzgar olayim soguttu biraz.

    206 kasa dizel gelmeyecek, benzin+elektrikli motor kismi veya baska bir kismi ariza vermezse 206ya donecegim, malum ankarada kar kis oluyor. Lakin araba yok. E200d e baktim arasinda 300-400bin liralik fark yok bence, alinmaz. E alacak olsam zaten e220d 4matic cok basarili. o da 1.5M di en son...

    Yukardaki bir ark dedigi gibi keske tum FL lere akustik cam gelseymis. Muzikle duyulmasa da 110dan sonraki ruzgar sesini(makyajsiz da daha betermis) hic yakistiramadim. Araba cok pratik, 6000km olmak uzere, kullanima gore 5-5.5lt/100km yakmakta. Araci aldigimda on kaporta ve camurluklara film + on camlar 2 numara film + kalan kisimlara da seramik yaptirmistim. Kisacasi cok memnunum, rengim cok guzel, kirmizi cok goze batiyor, genelde de bayanlar da var. Aynalar biraz dar goruslu, Gudikcik abi ile de bir iki kez konustum, bir yurt disi isim var sonrasinda kor nokta ve hiz gorselini AMG gorunume cevirecegim.. Almak isteyenlere umarim yardimci olabilmisimdir. Sorusu olanlara yardimci olabilirim.


    Aklimda olanlar, comand ekran dusunmedim cunku comand disklere ayri ayri emir vererek frende faydali ama daha cabuk yipranmalarina da sebep oluyormus, zaten burmester var, az bir fazla muzik keyfi icin yaptirmiyorum ama yaptiranlari gordum ciddi farklar var. Incelemenizde fayda var


    Bence aracin tek sorunu sanzimanda 4 ve ozellikle 2. vitese dususte arabayi vuruyor, heleki isinmadan ani fren yaparsaniz 2. vites iyi vuruyor. Saniyorum yazilimsal, ilerleyen zamanlarda duzeltirler, bu sebeple narin davraniyorum alistim artik.


    Lakin benim de sormak istedigim bir konu var, arabayi alirken park yardimcisi iptal edilmisti, almanyadaki bir mahkemeden dolayi ve hala oyleymis, bunu cozebilen var mi? sadece yazilimsal kapandigini biliyorum, actiran var mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet1599 -- 16 Ekim 2021; 22:58:30 >
  • Öncelikle araciniz hayirli olsun. Benzer zamanlarda almisiz araci.
    Arac uzun yolda vites oranlariyla cok basarili. Ancak 150 ve uzerinde ki ruzgar sesi makyajli kasa MB yakismiyor. C serisi akustik paketsiz alinmazmis bunu tecrübe etmiş olduk.

    Vites kucultmelerde 3. vitesten 2. vitese gecislerde herzaman olmasada bende de vuruntu problemi oluyordu. Fatih Abi ( gudikcik) konuyla ilgili cözümü yapiyor. Kendisiyle konuyla ilgili görüşmenizi tavsiye ederim. Bende Fatih abinin müdahelesi sonrasi ( 15 gun oldu ) hic bir sorun kalmadi.

    Özetle araç 9 ileri sanzuman ile yuksek hizlarda ekonomik olarak seyahat etmeye cok musait ancak rüzgar sesi yalitimi bu araç icin oldukca zayif.

    Yan camlarin akustikle degistirilmesinin rüzgar sorunu cozmuyecegini , ön caminda akustik cam olmasi gerektigini ve akustik paket alinmasinda fabrikada yapilan izalosyon malzemelerinin olmamasindan dolayi Fatih abi sesi kesemeyecegimi soyledi.

    Akustik malzemeleri Almanyada getirteyim izalosyon ve akustik cam degisimini ben yaptirayim dedigimde 4 - 5 bin euro masraf olacagini soyledi Fatih abi.
    Rakam bana fazla geldi acikcasi bu sekilde kullaniyorum.
    Durumdan sikayetci fazla kullanici olursa toplu malzeme alimi ve montaj icin maliyet dusermi bilemiyorum.

    Akustik paket ile araç yalitimi cok ust seviyedeymis.
  • Sizin de aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Evet akustik paket çok farkediyor. Bence bu MB Türkiye'nin ayıbı, sorun belli, herkes biliyor, bayiler akustik paketsiz sipariş vermeyecek deseydi herkes memnun olurdu. Belki de insanları E ye yönlendirmek için yapıyorlar ama BMW 3 serisine kayan daha fazla oluyor, ya da volvolara. Ama diğer forumlarda bazı servislerin ücretsiz 3 camı değiştirdiğini okudum, ne kadar doğru bilmiyorum, ben de uğraşmadım. Müzige veriyorum coşkuyu sorun kalmıyor :))

    Park olayını halledebildiniz mi

  • Tesekkur ederim. Birollarla camlarin akustik camla degismesi konusunda görüstüm. MB suan akustik cam degisimini durdurmus. Cam degisimi yapilan eski kasa ve FL sadece yan 2 cam degisiyor. Ön cam degismiyor.

    Sadece yan 2 camin degismesi sorunu cozmez dedikleri icin ön caminda akustik olmasi gerekiyormus. Iç izalosyona mudahele edilmedigi surece sesi istedigimiz seviyede kesecemeyecegimizi soyleyince Fatih abi pes ettim :)

    Yan ve ön cam akustuk olarak MB degistirmese bile kendim degistirmeye kalksam cok pahali degil , degistirilebilir.Ama sorun tamamen cozulmedigi icin izalosyon malzemesi ve iscigilini yapacak birilerini bulmak lazim.

    Park olayindan kastiniz otomatik park ozelligi sanirim , maalesef kullanamiyorum. MB geri cagiracak diye umit ediyorum :)
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    2015 makyajsız kasa aracımda ön ve yan 2 camı 2016 da ücretsiz değiştirmişlerdi. Sonra bu uygulamaya son verdiler.


    Şimdiki aracım 2020 Aralık FL200 4 Matic. 110 km den sonra fena ses geliyor, hatta eşim dalga geçti "yine Murat 124 almışsın" diye :( Yeni araçlarda yan camlar garanti kapsamında ücrtetsiz değişiyor mu?


    Vites vuruntusu eski aracımda (7G) çok belliydi - özellikle 2 den 3 e geçişlerde. Şimdiki aracımda o kadar hissetmiyorum. Ama babamda Passat DSG var, asla onun gibi değil - yağ gibi akmıyor, Mercedes geçişleri belli ediyor.


    Yani bilmem kaç liralık premium araba alıyorsun, ön camdan gelen ses haklikaten can sıkıyor. Mercedesin herşeyi niye kötüye gidiyor anlamıyorum ...

  • Merhabalar , ben aracimi rüzgar sesi sikayetiyle Birollara goturdum. Suan MB tarafindan ucretsiz bir degisim olmadigini sesin ruzgar carpmasi oldugunu ve makyajli kasada en son 2019 modellerde degisim oldugunu soylediler.

    Tamam parasiyla degistireyim dedim. Yan camlar icin 3250 , ön camida degistirmek istersem 7450 TL istediler. Konuyla ilgili Fatih abiyle gorustum sadece camlari degistirmemin sorunu cozmeyecegini soyledi.Yalitimda yapilmali dedi.
    Bende camlarda ucretli bir degisim yapmadim.

    Siz eski aracinizda ön ve yan camlari akustik cam ile degistirdikten sonra ruzgar sesi kesildi mi ?

    Bu durumdan sikayetci 10 15 kisi organize olabilsek yalitim malzemeleri cam degisikligini uygun bir rakama halledebiliriz gibi geliyor bana.
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt

    "Siz eski aracinizda ön ve yan camlari akustik cam ile degistirdikten sonra ruzgar sesi kesildi mi ?"


    Azaldı ama kesilmedi çünkü sadece camları değiştirdiler, yalıtım yenilenmedi.


    "sesin ruzgar carpmasi oldugunu..." bayılıyorum bu tür laflara. "Rüzgar çapması" ne ya :) diğer araçlara rüzgar çarpmıyor di mi ... "Bu modeller bu sesi yapar abi" diyen 1980 model tofaş ustaları gibi cevap veriyorlar ...


    "Bu durumdan sikayetci 10 15 kisi organize olabilsek yalitim malzemeleri cam degisikligini uygun bir rakama halledebiliriz gibi geliyor bana." Üzgünüm ama MB üzerinden bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum. Eski aracımda ilk 3 ayda o kadar çok arıza ve hata çıktı ki az daha arabayı yakıyordum. Servistekiler "haklısınız ama yapacak bir şey yok" diyordu. Almanya'lara kadar telefon açtım, mesaj/şikayet yazdım - tın. Hiç bir şekilde geri adım atmadılar. Kendiniz parasıyla yaptırırsanız belki bir şeyler elde edersiniz.


    İyi günler dilerim.

  • Benim MB bir beklentim yok acikcasi. Bu sorunla ilgili forumlarda yazan baska kullanicilarda gördum. Camlari akustik olarak bedelini odeyerek degistirebiliyorsunuz. Almanyadan yalitim malzemelerini getirtmek ve montaji 4 5 bin euro civarinda tutabilir diye yaklasik maliyet almistim.

    Bu islemleri 1 araç icin yapmakla 15 arac icin yapmak maliyetleri azaltacaktir diye dusunuyorum.
  • Ön ve yan camları MB vasıtası ile değiştirebiliyorsanız iç yalıtımı yaptırmak çok zor değil. Ben daha önce başka bir marka aracıma subigarage adlı yerde yalıtım yaptırmıştım. Çok da memnun kaldım. İnternetten araştırabilirsiniz. Çözülmeyecek bir sorun değil.
  • Subigarage'ı ses yalitimi icin nette arastirma yaparken gördüm. Aracin tabanina ve kapi iclelerine yalitim yaptiklarini gördüm ama bu yapilan islem yol sesini azaltmak ve muzik ses kalitesini artirmak icin yapiliyor diye anliyorum.

    Rüzgar sesi icin A sütününde yalitim yapilmasi gerekiyor diye biliyorum subigare bu islemleri de yapiyor mu bilemiyorum acikcasi.

    Aracin nerdeyse her yeri sökülüyor , söküm ve daha sonra tekrar montaj edilmesi ince iscilik. Bu islemlerden dolayi bir sorun yasanir mi tedirgin olmustum. Yapilan araçlarda da C serisi göremedim , keske yaptiran olsada deneyimlerinden faydalansak.

    Sizin baska markada ki aracinizin yalitim isleminden sonra ruzgar sesinde iyi sonuclar elde etmis miydiniz ?
  • boltman34 B kullanıcısına yanıt
    Benim önceki aracım Seat ateca idi. Rüzgar sesi problemi pek yok o araçta. O nedenle o konuda bir geliştirme yapmadım ancak yol sesi anlamında ciddi iyileşme hissettim. Bildiğim kadarıyla rüzgar sesi en çok camlardan geliyor. Burada yazılanlara istinaden cam değişiminde müspet bir sonuç alınırsa diğer yalıtım işleri subigarage da yapılabilir diye yazdım. Bu işi yapan arkadaş gerçekten titiz ve kaliteli çalışıyor. Terim sesi vesaire oluşacağını zannetmiyorum. En azından ben öyle bir sorun yaşamadım.
  • Malum ankarada havalar sogudu, bugun sari siteden 4tane A2054010200 janttan kisliklar icin aldim, Nokian D4 artik yokmus, 2020 uretim de bulamadim, yerine D5 model Snowproof 225/50 R17 98H XL alacagim ama fiyatlari costurmuslar yine. 4 Tanede cinden lastik sensor siparis ettim bugun, bakalim ne zaman gelecek. Vergisi pesin odemeli 40$a aldim, 1250-1500lira cikma satiyor lastikciler.

    Dunlop winter sport 500 de oneren oldu, var mi kullanan gecen sene?

  • 44000 km de olan 2016 model c180 exclusive aracımın tüm lastiklerini değiştirmek gerekir mi?
    Sol arka lastiğim yanak tarafın yarıldığı için onu değiştireceğim
    Hangi model Continental lastik almalıyım ?
    Hangi siteden almamı önerirsiniz ?
  • Arkadaşlar herkese merhaba.

    F20 1.16i’den sedan bir arabaya geçiş yapmak istiyorum.

    Bütçe 400-425 civarları. C serisi de çok dikkatimi çekmeye başladı, fakat hiç bilgi sahibi olmadığım için benim bütçeye uygun olan araçların nasıl olduğuna dair çok bir fikrim yok.

    2014/2015 model temiz araçlar bulunuyor ilanlarda. Style paketi boş paketmiş ama jantları falan hoşuma gitti açıkçası :) Yönlendirme ve tavsiyede bulanabilirseniz çok sevinirim.
  • samet1599 S kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun.

    Sensör için link paylaşabilir misiniz?

    Teşekkür ederim.

  • Sarı siteye yeni kasa 1500CC C180/C200 benzinli 4MATIC elektrik destekli ve C220D 2000CC elektrik destekli modeller gelmiş ne kelime, bayi gibi araçları dizen galericiler olmuş, lakin bayiler bomboş.

    MB TR ithalatçı olarak tüketiciyi iyi üzüyor. Alttan alttan fiyatları şişirtiyor galericilere W205 MERCEDES C-Class ANA KONU W205 MERCEDES C-Class ANA KONU W205 MERCEDES C-Class ANA KONU 

    C220D ye 1,5M yazmışlar W205 MERCEDES C-Class ANA KONU 

  • 
Sayfa: önceki 851852853854855
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.