Şimdi Ara

VW pişmanlıktır...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
234
Cevap
2
Favori
10.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önceki mesajlarımı karıştırırsanız göreceğiniz üzere 2012 yılında sıfır km VW CC 1.4 tsi dsg satın almıştık.Otomobil dünyası ve mekaniğine dair kendimce bilgim vardı ve dsg sorunlarından da haberdardım.Fakat aracın çok hoşumuza gitmesi ve dsg sorununu bizzat yaşamamam gibi nedenlerden dolayı aracı almış bulunduk :)

    Kronolojik sırasını vs hatırlamamakla beraber yaşadığımız sorunları aktarayım.

    1.2500 km yol yaptığımız tatil dönüşünde arabada bir ses farkettim.Ayağınızı gazdan çektiğinizde zincir sürtünmesi gibi bir ses geliyordu.Servise gittik ve uzun uğraşlar sonucunda sorunun devir daim su pompasında olduğunu fakat ellerinde bulunmadığı için arabanın yatması gerektiğini söylediler.Kaç gün sürdü hatırlamıyorum ama parça sorunsuz bir şekilde garantiden değişti.

    2.Arabanın kadranının önündeki cam bölmeden bozuk satıhta ilerlerken ses geliyordu.Resmen bozuk satıhta cam oynuyor.Servise götürdük izolasyon malzemesi ile takviye yapıldığı söylendi ama 2 yıl geçmesine rağmen aynı sorun devam ediyor.Hatta bakım amaçlı servise götürdüğümde usta ile test sürüşüne çıktık ve ben bu sesin hala devam ettiğini kendisine gösterdim.Usta "Abi göğüs bölgesi çok parçalı olduğundan bu tarz sesler normal ancak bu kadar kesilir" gibi bir cevap verdi :)

    3.Bir sabah işe giderken arabanın tüm uyarı ışıkları yanmaya başladı.Aklınıza hangisi gelirse :) Bende panik oldum ve aracı servise götürdüm.3 saatlik bir inceleme sonucunda sorunun lastik basınç sensörlerinden birisinin pislik yapışması sonucu tıkanması olduğu anlaşıldı :)

    4.Gelelim en eğlenceli kısma.Araç 26 bin km de iken kalkışlarda hafif titreme yapmaya başladı.Dsg şanzımanın sorunlarından haberdar olduğumdan sorunun kavramada olduğunu anladım ve servise gittim.Düşündüğüm gibi kavrama bitmiş ve yeni kavrama seti gelene kadar araba serviste yattı.Kavrama seti ücretsiz garanti kapsamında değişti ama burada önemli olan para değil ayıplı ürünü satmaları.İnsanları garanti bitince dsg arıza yaparsa diye diken üstünde bir hayata mahkum ediyorlar.

    5.Hepsine katlanabilirim ama araç içerisinde bozuk satıhta her noktadan ses gelmeye başladı.Araç şuan 33 bin km de ve mucur asfalta çıktığınızda dört bir yanından ses geliyor.

    Yazdıklarım yüzünden bana kızacaklar illa ki olacaktır.Bu sorunların hepsi başka marka ve model araçlarda da görülebilir fakat dsg şanzıman olayı tamamen vw ayıbıdır.

    Şunu da eklemek isterim bundan önceki araçlarımız 2001 mondeo 2.0 trend,2005 mondeo 2.0 ghia at idi.Mondeo malzeme kalitesi ve iç mekanın işçiliği anlamında CC veya Passat gibi vag grubu araçlarının gerisinde kalsa dahi bu problemlerin hiçbirini bize yaşatmadı.2 aracı da ikinci el almamıza rağmen bu kadar başımız ağrımadı.Tabii insanı dsg almaya iten etmenlere de bakmak lazım.2005 mondeo aracımızda 4 ileri tork konvertörlü tam otomatik şanzıman vardı.Ara hızlanmalarda 1.4 araçlar yanımdan uzarken yakıt tüketiminde 3.0 atmosferik motorlu araçlarla yarışıyordum.4 ileri olmasından dolayı sürekli motor sesinin içeride olması da cabası.

    Bu arada 1 buçuk ay önce sıfır km auris aldık.Daha 1200 km de.Bugün ilk defa şehir dışına o araçla çıktım.Mucur asfaltta her yerinden ses geliyor :) Fakat 1.33 motoru takdire şayan atmosferik 1.33 motor için iyi performansı var.

    Çok uzatarak sizleri bunalttığım için özür dilerim fakat bu tarz arabaların ülkemizde satıldığı fiyatlara bakınca bu vergilerin bu kadar yüksek olmasında emeği geçen gelmiş geçmiş tüm politikacılara sevgilerimi yolluyorum.Sanırım hepiniz anladınız :)

    Teşekkürler iyi forumlar...







  • VW konusu+arızalı dsg buralar çook karışacak 5-6 saate adminler konuyu silmezlerse günün en popüler konuları arasına girersiniz. Size büyük geçmiş, konunuzda hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xerker -- 8 Aralık 2014; 1:41:00 >
  • Sizin gibi mülayim müşteri olduktan sonra herşey satilir bu ülkede...

    Bu dediğiniz sorunlar birakin 30.000kmdeki araci 100.000kmdeki bir araçta bile olsa hepsi büyük kusurdur.

    Siz sadece Dsg'yi hakli görüyorsunuz ama mesela ne demek yaw sıfır arabada su pompasinin bozulmasi veya tangir tungur ses gelmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor bir durum.Aracımı değiştirmeyi düşündüğüm bir dönemdeyim otomatik Jetta alalım diyoruz ancak bu sorunları gördükçe acaba diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    Vw pismanliktir deyip , en buyuk rakiplerini de gömmussun . Ee millet ne alacak :)

    Benim Golf 35 binde nazar degmesin lastik sorunu haric sorun cikarmadi . Manuel aldim dsg riskini almadim.

    Ki bana göre premium markalar hariç dizel otomatik cazip bi sanziman da yok .

    D sınıfı araç alsam 2.0 tdci dizel otomatik mondeo alırdım

    35bindeki araba sorun çıkarmadi diye sevinenler var. Vw müşterisini süper motive ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahsen garantisi biten dsg lı araclara acıyorum zaten garantisi biten dsg lı araclar malum sitede bolca var .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    Vw pismanliktir deyip , en buyuk rakiplerini de gömmussun . Ee millet ne alacak :)

    Benim Golf 35 binde nazar degmesin lastik sorunu haric sorun cikarmadi . Manuel aldim dsg riskini almadim.

    Ki bana göre premium markalar hariç dizel otomatik cazip bi sanziman da yok .

    D sınıfı araç alsam 2.0 tdci dizel otomatik mondeo alırdım

    bende şu anki araçdan sonra golf 6 dizel düşünüyorum ama onunda manuelin de esp yok
    2006 model esp li araçdan inip 2012 esp siz golf almak da ne derece mantıklı bilemiyorum
    illa esp olması için dsg almak gerek o da hiç içten gelmiyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekskalibur

    Zor bir durum.Aracımı değiştirmeyi düşündüğüm bir dönemdeyim otomatik Jetta alalım diyoruz ancak bu sorunları gördükçe acaba diyorum.


    alıp 2 aya böyle yazarsınız sorunları madde madde, ben de doritos mexico ve zero birlikteliği ile okurum,tıpkı şimdi yaptığım gibi
  • Herkese tek ileti içerisinde alıntı ile cevap vermek isterim ama beceremiyorum :)

    Ortalığı karıştırmak gibi bir niyetim yok..

    Hocam doğru söylüyorsunuz ama tüketici mahkemesine gitsem sonuç alacağıma inanmıyorum siz inanıyormusunuz?Baştan almayacaktın derseniz haklısınız tabi..

    Her markaya yüklendim evet çünkü herhangi bir markanın fanı değilim..

    İkinci el vw alacaklar dsg den uzak dursun tabii ki bu benim düşüncem..

    Zaten aracı değiştirme düşüncesi ile birkaç arabayı test ettim.Tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim..

    Mercedes C serisi 1.6 156 amg test ettim ilk olarak.İç mekan ve konsol olarak beğendim fakat motor ve şanzımanın uyumsuz çalıştığını düşünüyorum.0-100 değerleri CC ile aynı olmasına rağmen CC gibi atak bir araba izlenimi vermedi.Ayrıca şanzıman kararsız bir görüntü çizdi..

    Bmw 3 serisi 1.6 170 ed test ettim.İç mekan ve konsol çok tatmin etmedi ama direksiyona geçince hepsini unutuyorsunuz.Zf şanzıman ile 1.6 motor uyum içerisinde çalışıyor.Dönüşte CC ile 0-100 denemesi yaptım ama arkadan itiş gibi olmuyor.Ön tekerlekler çok patinaja düşüyor.

    Audi de ise a4 test aracı bulamadığım için a6 test ettim.2.0 motor dizel araç hem iç mekanı ve konsolu olsun hem dışı olsun hem gidişi olsun çok güzel bir deneyimdi.Yine de arkadan itiş olmasını dilerdim..

    Birde Nissan X-trail 1.6 dizel test ettim ama bunlardan sonra onu yazmayayım isterseniz :)

    Arkadaşlar herhangi bir markaya bağlanmaya gerek yok bugün vw iyi araba yapar diğer gün opel diğer gün bir başkası.Önemli olan paramızın karşılığını alabilmemiz ki bu ülkede çokta mümkün görünmüyor.Yazdıklarım hiçbir markayı övmek veya yermek amaçlı değil benim düşüncelerimdir..

    Teşekkürler iyi forumlar...




  • bakıyorum da şu zamanda dsg gibi otomatik araçlar ve turbolu araçlar tam anlamıyla geliştirilmedi. daha kat etmesi gereken aşamalar var. bu araçlar atmosferik araçlara göre daha fazla arıza vermekte. çünkü ayrıntısı çok. ilerde tabii ki verilen arızalara bakılarak sorunlar giderilecek ama oturması zaman alacak. çok fazla başınızın ağrımasını istemiyorsanız atmosferik araç tercih edin derim.
  • İyi o zaman bir kuru dsg yüzünden koskoca marka pişmanlık diye nitelendirilebiliyorsa, manuel ve yağlı dsgli bir vw de ; imtiyazdır, premiyumvari tüm hazları daha ucuza tatmaktır ve de o yumuşacık, kuş tüyünden hallice göğüs plastiğine kafayı yaslayıp orgazm olmaktır.

    bu arada 1.4tsi 150ps Seat Alhambra'da bile yağlı varken bari üst seviye vw modellerinde de tercih edilebilir evet daha az sorunlu ve hatta sorunsuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi golfçü_ -- 8 Aralık 2014; 0:52:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satın gitsin hocam içinize sinmiyorsa yıprandığınıza yazık yeminle ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slave To The Rhythm

    İyi o zaman bir kuru dsg yüzünden koskoca marka pişmanlık diye nitelendirilebiliyorsa, manuel ve yağlı dsgli bir vw de ; imtiyazdır, premiyumvari tüm hazları daha ucuza tatmaktır ve de o yumuşacık, kuş tüyünden hallice göğüs plastiğine kafayı yaslayıp orgazm olmaktır.

    Yazdıklarımdan sadece dsg sorunu yaşadığımı,bunun dışında aracın tamamen sorunsuz olduğu izlenimini mi edindiniz?

    Konsol kalitesi sizi çok tatmin ediyorsa C serisi ve 3 serisi dahil tüm d sınıfı araçlardan daha kaliteli plastiğe sahip vw.Ama şanzımanı bozuluyor,devri daim su pompası bozuluyor,her yerinden ses geliyor,audi için ürettiği 1.8 tfsi motorlar kronik yağ yakıyor.

    Tekrar büyük puntolarla yazayım "BU SORUNLAR DİĞER MARKALARIN DİĞER MODELLERİNDE HERGÜN YÜZLERCE İNSANIN BAŞINA GELİYOR OLABİLİR BEN BURADA KENDİ SORUNLARIMI PAYLAŞTIM VW VEYA BİR BAŞKA FİRMA TARAFINDAN NE MAAŞ ALIYORUM NE DE ÖDÜLLENDİRİLİYORUM" oldu mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xerker

    VW konusu+arızalı dsg 5-6 saate adminler konuyu silmezlerse günün en popüler konuları arasına girersiniz. Size büyük geçmiş, konunuzda hayırlı olsun.

    Hocam konuyu silebilirler hatta üyeliği de silebilirler sorun değil :) İleti geçmişime bakarsanız ayda yılda bir konu açtığımı veya mesaj yazdığımı görürsünüz :) Kırk yılın başında foruma birşey danışamayacak veya forumdaşlarla birşey paylaşamayacaksam üyeliğimi silsinler daha mutlu olurum...
  • E kardeşim sizinki bile bile lades olmuş. Dsg probleminı bilerek nasıl aldın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden vw'yi beğenirdim ama şimdi vazgeçtim.Üstelik 2500 km'de sorun çıkarması da kabul edilemez bir durumdur.vw'nin eski kalitesi artık kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedir bu dsg den çektiğimiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C4_1400

    E kardeşim sizinki bile bile lades olmuş. Dsg probleminı bilerek nasıl aldın.

    Akıl tutulması diyelim hocam.Öyle trajedik bir durumum yok arabayı satar kurtulurum.Bu konuyu açma amacım forumdaşları dsg şanzımanlar arabayı sert kullananların veya sıkışık trafikte kullananların elinde bozuluyor algısından kurtarmak.Ben böyle düşünmüştüm.Küçük şehirde yaşıyorum sıkışık trafik yok bende arabayı çok sıkıştırmam sorun yaşamam heralde dedim ama kazın ayağı öyle değilmiş :) İsteyen alsın tabii ki tercih meselesi.Belki hiç problem yaşamadan kullananlarda vardır (Alice harikalar diyarında :) )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Belenenses

    quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    Vw pismanliktir deyip , en buyuk rakiplerini de gömmussun . Ee millet ne alacak :)

    Benim Golf 35 binde nazar degmesin lastik sorunu haric sorun cikarmadi . Manuel aldim dsg riskini almadim.

    Ki bana göre premium markalar hariç dizel otomatik cazip bi sanziman da yok .

    D sınıfı araç alsam 2.0 tdci dizel otomatik mondeo alırdım

    bende şu anki araçdan sonra golf 6 dizel düşünüyorum ama onunda manuelin de esp yok
    2006 model esp li araçdan inip 2012 esp siz golf almak da ne derece mantıklı bilemiyorum
    illa esp olması için dsg almak gerek o da hiç içten gelmiyor

    Hocam emin misiniz Golf Mk6 manuelde esp olmadığına? Ayrıca golf 7 varken 6 almayın artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: safir

    Arkadaşlar daha önceki mesajlarımı karıştırırsanız göreceğiniz üzere 2012 yılında sıfır km VW CC 1.4 tsi dsg satın almıştık.Otomobil dünyası ve mekaniğine dair kendimce bilgim vardı ve dsg sorunlarından da haberdardım.Fakat aracın çok hoşumuza gitmesi ve dsg sorununu bizzat yaşamamam gibi nedenlerden dolayı aracı almış bulunduk :)

    Kronolojik sırasını vs hatırlamamakla beraber yaşadığımız sorunları aktarayım.

    1.2500 km yol yaptığımız tatil dönüşünde arabada bir ses farkettim.Ayağınızı gazdan çektiğinizde zincir sürtünmesi gibi bir ses geliyordu.Servise gittik ve uzun uğraşlar sonucunda sorunun devir daim su pompasında olduğunu fakat ellerinde bulunmadığı için arabanın yatması gerektiğini söylediler.Kaç gün sürdü hatırlamıyorum ama parça sorunsuz bir şekilde garantiden değişti.

    2.Arabanın kadranının önündeki cam bölmeden bozuk satıhta ilerlerken ses geliyordu.Resmen bozuk satıhta cam oynuyor.Servise götürdük izolasyon malzemesi ile takviye yapıldığı söylendi ama 2 yıl geçmesine rağmen aynı sorun devam ediyor.Hatta bakım amaçlı servise götürdüğümde usta ile test sürüşüne çıktık ve ben bu sesin hala devam ettiğini kendisine gösterdim.Usta "Abi göğüs bölgesi çok parçalı olduğundan bu tarz sesler normal ancak bu kadar kesilir" gibi bir cevap verdi :)

    3.Bir sabah işe giderken arabanın tüm uyarı ışıkları yanmaya başladı.Aklınıza hangisi gelirse :) Bende panik oldum ve aracı servise götürdüm.3 saatlik bir inceleme sonucunda sorunun lastik basınç sensörlerinden birisinin pislik yapışması sonucu tıkanması olduğu anlaşıldı :)

    4.Gelelim en eğlenceli kısma.Araç 26 bin km de iken kalkışlarda hafif titreme yapmaya başladı.Dsg şanzımanın sorunlarından haberdar olduğumdan sorunun kavramada olduğunu anladım ve servise gittim.Düşündüğüm gibi kavrama bitmiş ve yeni kavrama seti gelene kadar araba serviste yattı.Kavrama seti ücretsiz garanti kapsamında değişti ama burada önemli olan para değil ayıplı ürünü satmaları.İnsanları garanti bitince dsg arıza yaparsa diye diken üstünde bir hayata mahkum ediyorlar.

    5.Hepsine katlanabilirim ama araç içerisinde bozuk satıhta her noktadan ses gelmeye başladı.Araç şuan 33 bin km de ve mucur asfalta çıktığınızda dört bir yanından ses geliyor.

    Yazdıklarım yüzünden bana kızacaklar illa ki olacaktır.Bu sorunların hepsi başka marka ve model araçlarda da görülebilir fakat dsg şanzıman olayı tamamen vw ayıbıdır.

    Şunu da eklemek isterim bundan önceki araçlarımız 2001 mondeo 2.0 trend,2005 mondeo 2.0 ghia at idi.Mondeo malzeme kalitesi ve iç mekanın işçiliği anlamında CC veya Passat gibi vag grubu araçlarının gerisinde kalsa dahi bu problemlerin hiçbirini bize yaşatmadı.2 aracı da ikinci el almamıza rağmen bu kadar başımız ağrımadı.Tabii insanı dsg almaya iten etmenlere de bakmak lazım.2005 mondeo aracımızda 4 ileri tork konvertörlü tam otomatik şanzıman vardı.Ara hızlanmalarda 1.4 araçlar yanımdan uzarken yakıt tüketiminde 3.0 atmosferik motorlu araçlarla yarışıyordum.4 ileri olmasından dolayı sürekli motor sesinin içeride olması da cabası.

    Bu arada 1 buçuk ay önce sıfır km auris aldık.Daha 1200 km de.Bugün ilk defa şehir dışına o araçla çıktım.Mucur asfaltta her yerinden ses geliyor :) Fakat 1.33 motoru takdire şayan atmosferik 1.33 motor için iyi performansı var.

    Çok uzatarak sizleri bunalttığım için özür dilerim fakat bu tarz arabaların ülkemizde satıldığı fiyatlara bakınca bu vergilerin bu kadar yüksek olmasında emeği geçen gelmiş geçmiş tüm politikacılara sevgilerimi yolluyorum.Sanırım hepiniz anladınız :)

    Teşekkürler iyi forumlar...

    Toyota corolla neden alnadın? işte cehalet!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.