Şimdi Ara

vw golf lastik sesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Abilerim kardeşlerim öncelikle hepinize merhaba, forumu sürekli takip ediyorum bir vw hayranı olarak burada yazılanları büyük bir keyifle okuyorum. Tecrübeleriniz deneyimleriniz tartışmalarınız ve arasıra verilen resimler gerçekten çok güzel. Benim daha önce 2003 model pasific 1,6 16 V GOLF IV arabam vardı. İhtayaçdan satmam gerekti üzülerek sattım. Her neyse benim sorum gecen hafta kayın biraderimin 2005 model golf midline fsı otomatik arabasıyla yaklaşık 650 km yol gittik ben arkada oturdum arac içeriye o kadar yol sesi alıyordu ki uğultudan içerde durulmuyordu. Lastikleri de daha yeni Acaba bu ses comfortline donanımında da varmıdır. Tam 122 hp TSI DSG Confortline almaya karar vermişken bu ses beni düşündürdü açıkçası







  • bizde de golf V midline 1.6 fsi war ve o da yol sesini cok içeri alıyo. ama bence bizdeki lastikten kaynaklanıyo biraz cunku hayatımda gördüğüm en igrenc lastiklerden bri war üstünde "michelinin" ve yol tutusu da bi o kadar kötü...

    edit:michelin değil bridgestone muş yalnış yazmışım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 20 Nisan 2008; 22:25:30 >
  • benim merak ettigim confortline modelnde ses için bir izalasyon varmı.yani midline ve confortline arasında izalasyon farkı varmı?
  • aralarında fark yok. yol sesi aynı
  • bizim yollarımızda ses olmaması için 70 yanak lastik kullanmalıyız
    lastik çapı 175 yada max 185 e buna göre jantta 13inç yada max 14
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gacara_53

    bizim yollarımızda ses olmaması için 70 yanak lastik kullanmalıyız
    lastik çapı 175 yada max 185 e buna göre jantta 13inç yada max 14

    evet doğru bir söz
  • Arkadaslar geçenlerde ön sağ lastiğim şişe camı girmesi sonucu patlamıştı.
    Lastiği tamir ettirdikten sonra balans ayarını da yaptırıp, ne olur ne olmaz (cam kesiği tehlike yaratabilir düşüncesiyle) diye sağ arkaya, sağ arka lastiği de öne taktım. Sorun şu ki araba düz yolda giderken sağa doğru çekmeye başladı. Lastik havalarını kontrol ettim, ama değişen bişey yok.
    Ne yapmam gerekli?
    Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozermn

    Arkadaslar geçenlerde ön sağ lastiğim şişe camı girmesi sonucu patlamıştı.
    Lastiği tamir ettirdikten sonra balans ayarını da yaptırıp, ne olur ne olmaz (cam kesiği tehlike yaratabilir düşüncesiyle) diye sağ arkaya, sağ arka lastiği de öne taktım. Sorun şu ki araba düz yolda giderken sağa doğru çekmeye başladı. Lastik havalarını kontrol ettim, ama değişen bişey yok.
    Ne yapmam gerekli?
    Yardımcı olursanız sevinirim.

    aynı yerine tak
  • Benimde dün gece işten çıktım eve gidiyorum şehir merkezinden çıktım rampa aşşağı doğru ınıyordum felaket bi şekilde çat çat diye sesler gelmeye başladı..ben önce motordan geliyor zannettım hemen benzınlıgın bırıne gırdım inip baktıgımda sol arka tekere kocaman bir demir parçası vidalı gibi nasıl girmiş hayret ettim.neyse lastik tamircisi de yok..benzincide yardım etmiyor ne yapıcamı şaşırdım..takımları çıokarttım zar zor sökü stepneyi taktım.. stepne sıfır diğer lastıklerde ona göre eski tabi yolda 80 km hızı geçmedim kendim taktım diye hep aklımda acaba bijonları iyi sıkabıldımmı dıye :) valla arka yeni oldugu için ses yapmaya başladı bu normalmı sızce? ve diğer lastiği yaptırıp onu gerimi takmalıyım ? bide lastikciler bu vidaları elle sıkmıyorlar onları gıdıp kontrol ettirmelimiyim ??
    başa gelmeyince hiçbirşey öğrenilmiyor




  • Arkadaşlar benim 99 boram vardı benim aracımdada çok uğultu vardı herkes lastik sesidir dedi fakat enson tanıdığım bir ustaya gittim ve VW araçlarda bu sesi PORYA bilyaları yapıyor dedi ve değiştirdik.Bence bir kontrol ettirin çifti 70-80 ytl arası bişi ama aracımda en son sadece rüzğarın sesi vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serce -- 23 Nisan 2008; 16:07:10 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serce

    Arkadaşlar benim 99 boram vardı benim aracımdada çok uğultu vardı herkes lastik sesidir dedi fakat enson tanıdığım bir ustaya gittim ve VW araçlarda bu sesi PORYA bilyaları yapıyor dedi ve değiştirdik.Bence bir kontrol ettirin çifti 70-80 ytl arası bişi ama aracımda en son sadece rüzğarın sesi vardı.




    Hocam PORYA bilyaları ne oluyor ??
  • Michelin Energy serisi lastikler gürültü problemini (yol sesi bakımından) ortadan kaldıracaktır.Yukarıda michelin lastikten ses aldığını söyleyen arkadaşa lastiklerinin bir daha kontrol ettirmesini öneririm.
    Yapı itibarıyla Michelin daha yumaşak hamurlu bir lastik kullanıyor bu arabaya önerdiklerinde ancak bu lastiğin kötü tarafı özellikle kaldırıma çıkma veya sert çukurlara düşme sonrası balon yapma ihtimali diğerlerine göre fazla ama çelik kuşak zarar görmedği sürece sürüşe teknik anlamda bir zararı yok ancak dediğim gibi balon yapabilme ihtimali fazla olduğu için ses yapıyor olabilir.
    bunun dışında FSİ motorların bildik gürültülü çalışmasını bir kenara koyarsak yol sesini büyük oranda kesiyor.Ancak Bunuda yeterli bulmayanlar 300-400 YTL civarındaki bir maliyete gövde altıan ve lastik yucalarına izalasyon yaptırabilirler.Sonuç Japon arabalarının aksine oldukça başarılı.
    Bu arada motor sesini kesmek için benzer bir kaplama motor kaputu altına da aynı amaçla uygulanabiliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.