Şimdi Ara

VW GOLF 7 ANA KONU. Tüm Paylaşımlar buradan (2683. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53.710
Cevap
457
Favori
3.638.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26812682268326842685
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • r1ppin kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    Mesela hangi özellikleri ile ucuza kaçılmış bir model T-roc? Segmentlerinin farklı oluşundan kaynaklı doğal farkları ( ki Golften küçük de değilmiş araç bu da ayrı bir önyargımdı) bir kenara bırakırsak , bu aracın ucuza kaçılan özellikleri nelerdir? Fiyatı yüksek , bunu kabul ediyorum. Maddiyat dışında olan özel bir durumum olmasa T-roc yerine, daha büyük olduğu için gider Tiguan alırdım farkını verip, 250-300bin kadar bir fark vardı.


    Bu önyargılar sonucunda aracı alırken eşime öyle bir psikolojik baskı kurmuşum ki kadın yeni araç almanın keyfini bile yaşayamadı. Araca ilk bindiğinde, benim dolduruşumdan kaynaklı önyargılardan dolayı zerre keyif alamadı.


    Şu anda alınabilecek en dolu Golflerden biri ve sadece ACC eklenmiş T-roc Rline aşağıda garajımızda yan yana duruyor. Birinden inip diğerine binip kıyaslama şansına sahibim. Açıkçası ben bu kadar yerilecek bir yerini görmedim arabanın. Ergo koltuk ile standart koltuk elbette çok farklı, ya da DLA olup olmaması fark yaratıyor ama onlar da zaten hiçbir paketin standart donanımı değil, sipariş üzerine eklenmişti.


    Tek eleştirim , yaklaşık 10 bayiyi aramama ve istediğim aracı getirin fiyat önemli değil demiş olmama rağmen, istediğim opsiyonlarda aracı alamamış olmak. O da model değil mevcut tedarik politikası ile ilgili bir durum. Gönlüm , otonom sürüş, IQ led , ergoactive koltuk paketli bir araçtan yanaydı olmadı. Neyse ki kamera standart olduğundan lane, sign ve high beam assist paket olsa da olmasa da açılıyor. ACC olunca geriye çok fazla bir eksik kalmadı sürüş paketinde olan. Blind spotu çok kafama takarsam retrofit ile çözerim.


    Birkaç ay sonra şirket aracımı superb ya da tiguan ile değiştireceğim. Şayet Tiguan'ı seçecek olursam onunla ilgili de birebir kullanıcı kıyaslaması yaparım.





  • ben eski işim dolayısıyla, 3 modeli de kullandım , golf, tiguan ve t-roc.. ben şahsen t-roc tan diğer iki araç gibi zevk alamadım, bunun içinde bir çok parametre var, öncelikle malzeme kalitesi, sonra sürüş keyfi. boyut ve segment olarak bir eleştirim yok zaten sonuçta farklı kesime hitap ediyor ve her segmentte araba üretmeli bir marka ama bir kullanıcı olarak T-roc kaliteli bir araç diyemiyorum , 0 t-roc yerine 2. el golf veya tiguan bugünün koşullarında tercihim olurdu

  • 2014 model otomatik bluemotion comfortline aldım. 70000 km'de apple car play otomatik park vs var. ekstra olarak şerit takip ve çarpışma önleyici eklenebilir mi? ek özellik ne ekletebilirim acaba?

  • dicey_celo D kullanıcısına yanıt

    eklenebilme konusunda model yılı nönemli en iyisi ender elektronikten bakabilirsin marka model girince çıkıyor. ben avcılarda vagcenter da yaptırdım çığu eklemeyi.

  • dicey_celo D kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun

    eğer yoksa

    otomatik katlanır ayna, kayar sinyalli led stop eklenirse güzel durur

  • Forumdaşlar, Golf 7.5 için daha aydınlık, daha iyi gösteren far öneriniz var mı? Fiyat-performans önerileriniz iyi olur.

  • lebu kullanıcısına yanıt
    Ender sitesine baktım 15-20 bini buluyor :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Satış rakamlarında C HB ler bitmiş maalesef.

    C4 en son kasa SUV gorunum oldugu icin su an Golf u tokatliyormus

    Polo Passat Golf hepsi kötü gidiyor maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gurkans G kullanıcısına yanıt

    Satılmıştır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, ASM TEKNİK Ali usta ile irtibata geçtim yetkili servis artık çok pahalı olduğundan Ankara'da güvenilir VW ve Audi aracımız için tecrübeli usta yeri arıyordum, aracımın bakım ve balata değişimi gibi işlemleri vardı, telefondan bilgi aldığımda bakım ile alakalı ve kullanılacak parçaların marka ve fiyatlarını verdiler, Man filtre ile yaptırmak istedim en kaliteli ürün olduğu için, motor yağı ile alakalı kafamda soru işareti vardı Ali usta Castrol motor yağı kullanıyoruz ve ürünlerimiz hepsi faturalı ve Castrol'den şifreleme sisteminden yağ bidonun teyitini alabiliriz diyince bakım yaptırmak için gittim, aracı ilk aldığımız da sıfır iken motor arızası olmuştu sıfır araç olduğu için servis ile sıkıntı yaşamıştık ama oradan hatırladım Ali usta Ankara yetkili servisin Master teknisyeniydi ve kendisi bu konuda çok tecrübeli ve problem çözmede kendisi çok iyiydi, yetkili servisin de müdürleri bu konuda söylemişlerdi kendisini görünce kendi servisimi buldum dedim :) Ali usta da beni hatırladı kendileri servisten ayrılıp dükkan açmışlar, çalışanlar ve Ali usta çok ilgilendi yaptığı tüm işlemleri ve parça kalitesini anlatıp da taktı, kendileri yaptıkları işlemlere de garanti verdiklerini söyledi sizlerede tavsiye ederim zaten genellikle müşterileri servisten tandıkları oluyor, kendilerine söyedim yorum yapıcağımı teşekkür ederim. (başka bir konuda yorumları görmüştüm faydalı olması amacı ile paylaşım yaptım) Ali usta: 0507 428 10 78





  • hassann0606 H kullanıcısına yanıt

    her şeyi yazıp en önemli detayı atlamışsınız hocam. bakım fiyatları nedir onu da öğrenelim?

  • Merhabalar
    2017 1.0 A3’ten 2019 Highline Golfe geçtim geçen hafta. geçme sebebim 1.0 motorun düşük hızlarda aşırı titreşim yapmasıydı. İki araç için karşılaştırma yapıcam. Golf donanım olarak daha dolu bir araç. A3 dynamic paketti zaten. Ben audinin iç tasarımını çok beğeniyordum, her ne kadar sade gözüksede kaliteli hissettiriyordu. Golf iç tasarım olarak daha eski hissettiriyor ama dijital gösterge ve carplayli orta ekran audiye göre daha iyi tabiki. (Dijital gösterge baya basitmiş, ben audi göstergeleri gibi daha falza değişebilen bir ekran bekliyordum ancak analog göstergenin dijital hali gibi duruyor. Carplay olayı zaten mükemmel bir şey, bi daha bi araç alıcaksam kesinlikle carplay olmasını isterim. Katlanır ayna, cam tavan led stop ve farlar golfteki diğer artılar. Ancak lastik sesini golfte çok belirgin şekilde fazla hissettim. Haftasonu sakaryaya gidip gelirken test ettiğimde, arkadan fazlaca lastik uğultusu geliyordu. Audide çok daha sessiz hissediyordum( cam tavan olmamasının mutlaka etkisi vardır). Onun dışında, 2 yaş genç olmasına rağmen golfün arka kapılarından çukur veya tümsekten geçerken trim sesi geliyor. Ve de direksiyon araç hareket etmezken hafif sağ veya sola çevirince, tık diye ses geliyor alt takımlarından. Aldığım gün hiç farketmedim, hava daha sıcaktı bunla bi alakası var mı bilmiyorum. Yol tutuşunda audi daha oturaklı hissettiriyordu. Golfteki motor sesi de şaşırttı, audiye göre daha fazla geliyor. Tabi motor hacminde ciddi fark var, ne derece etkisi var bilmiyorum. Hoşlanmadığım başka bir durum da, autohold kapalıyken yokuşkalkış çalışmıyor. Audide autoholdtan bağımsız şekilde, yokuş kalkış herzaman çalışıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,


    2013 model Golf VII TSI ACT 140ps Comfortline aracım var ve çok memnunum. Şimdiye kadar tüm yıllık bakımlarını VW'de yaptırdım. Ancak bu yıl 120 bin km bakımı detaylı olacağı için çok yüksek fiyat verdiler. Aracımı yazın ortasında satmayı düşünüyorum. Sizce bu son bakımı VW yerine sanayide yaptırsam (aynı içerikle), aracı satarken bir kaybım olur mu? Ya da VW'de yaptırırsam bu durum satabileceğim fiyatı yükseltir mi?


    Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.


    Teşekkürler,

    Emre

  • emre-isik E kullanıcısına yanıt

    10 yaşında araç için serviste ağır bakımlarını yaptırmaya değmez hocam. saniyede güvenilir sağlam bir usta bulun hatta parçaları en iyisinden kendiniz alın ona yaptırın derim. sizin ki bir aracı kazası yoksa her türlü değerinde satarsınız. benim düşüncem bu yönde yine de siz bilirsiniz.

  • Teşekkürler @muten_roshi ,

    Golf ikinci el ilanlarında bazen "iyi niyet garantisi devam ediyor -- tüm bakımları servisten" gibi ifadeler görüyorum da ondan dedim ama size hak veriyorum. Servis %30 indirimle 8800 TL istedi; sanayide güvendiğim bir yer full triger devirdaim v kayışı, yağ bakımları, filtreler, bujiler için 6000-6500 TL arası olur dedi. Bir-iki yerden daha fiyat alacağım bu durumda. Sanırım parçaların kendileri de çok pahalandı tabii, ama benim onları gidip kendim gidip araştırıp alacak vaktim yok. :)

  • bence 1000-1500 fark için servisten kaçmayın.

    arabanın ticareti değil de selameti için.

    sanayi ustası bireyselde daha iyidir ama büyük bakımlarda parça garantisi, işlemlerin kayıt altında oluşu, kurumsal muhataplık vs gibi unsurlar nedeniyle yetkili servisi tercih ederim.

  • emre-isik E kullanıcısına yanıt

    servis ile sanayi arasında yarı yarıya fark yoksa bu rakamlar ile servisi tercih ermek tabi ki daha mantıklı olur.

  • Araba 2 gün önce 1400 km sonra bakıma gidin uyarısı verdi (şuan 1000km kaldı diyor) 5yıl bakımı olacak bu yıl km den bakıma gireceğim hep seneden ötürü girerdim bakıma. bayi aradım yağ filtreler ve buji dahil 5200 tl dedi. geçen yıl sadece bujiye 3500 demişlerdi. 3820 buji değişimi olmadan... bu fiyatlar bayiden bayiye değişiyor mu arkadaşlar? ben buji için fena fiyat çekerler diyordum.

  • murat8550 kullanıcısına yanıt

    Benim araçta 3cü bakıma girecek. Tüm filtreler, yağ ve fren hidroliği değişecek. 5300 tl fiyat söylediler. Başka bir ildeki bayi aradım onlarda aynı fiyatı verdiler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,


    2016 Model, servis bakımlı aracımızı ihtiyaç sebebiyle satıyoruz, araç 50.000km'de çok temiz, özenle kullanılmıştır. İlk ve tek sahibi olduğumuz için araç konusunda her şeye kefiliz.

    Bu temizlikte bir aracın forum ahalisinden birine gitmesini çok isterim :)

    İlgilenen olursa:


    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ilk-sahibinden-50.000-km-temiz-vw-golf-7-1090714956/detay




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dedefon -- 13 Nisan 2023; 10:2:47 >
  • 
Sayfa: önceki 26812682268326842685
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.