Şimdi Ara

VW Amarok 40bin Km de BaskıBalata yermi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, oncelikle bu mesaji gercekten bilgi edinebilme amacli yaziyorum.

    Okuyanlardan ricam sordugum konunun disina cikacak polemikler,kavgalar ve marka karsilastirmalari gibi gereksiz kiyaslar yapmamalari.

    Cunku artik o noktalari gectim, derdim o degil.
    Zaten bu sebeple konuyu VW bolumumde aciyorum...

    Tek derdim, baski balata-volant konusunda uzman veya bilgi sahibi olanlarin paylasimlari...

    2013 Model 40bin km de 4x4 Manuel Amarok sahibiyiz, aracin gecmisinde herhangi bir problemi yok, bu zamana kadarda yoktu.

    Gecen kar yagdiktan sonra arabayla dolasmaya ciktik ve zemin sert toprak, ustu karli bi yolda sol on teker biraz karli bir yere saplandi.Diger 3 Teker rahat bir sekilde yoldaydi.

    Tabi bizde dedikki ulan bu Amarok yani burdan cikar dedik, araci 4x4 e aldik ara ara cikmayi denedik.

    Hani ara aradan kastim, lastigin etrafini temizledik, bi daha denedik ollmadi, iste diger tekerlere tas, toprak, birseyler koyduk, cikmayi denedik olmadi.

    Iste arabanin ustune oturuduk olmadi,

    Totalde bu denemelerimiz 5 dk surdu.

    Yani lastigin etrafink temizledik 20-30 Saniye gaza bastik

    Digerinde 30-40 saniye gaza bastik.

    Toplam 5 dkyi gecmedi bile.

    Arabadan dumanlar cikmaya basladi, lan noluyor derken hemen klasik kontagi kapattik.Felaket bi balata kokusu ama zannedersinki son bir saattir araba hiz sabitleyicide vites de 1 de kendi kendi 60 dk dir lastikler donuyo oyle bi koku.

    Baktim ki debriyaj icine gocmus, dedim heralde balata bitti felan.

    Neyse biraktik arabayi, dusunun ki bizim saplandigimiz yere binek araba girdi yanimiza geldiler arkadaslar.

    Sonra cekici geldi arabayi cektik.

    Servise gittik, servis ne dese begenirsin Baski Balata yanmis, Volant yanmis 4000 TL masraf.

    Yahu dedim imkansiz, imkani yok, biz arabayi zorlamadik bile yani anlatsam gorsem gulersiniz.

    Dedim ki bu oyuncakmi dedim, bana diyorlar ki her araba zorlanirsa boyle olur diyolar.

    Ya ben oraya poloyla girsem poloyla cikardim, poloyu zorlasam boyle olmaz.

    Arac garantili ama garantiye sokmuyorlar.

    Boyle bi olay varmi ya, akliniz aliyormu, bu arabanin amaci ne bu arabanin gucu mukavemeti bu mu.

    Bilgisi olanlar aydinlatirsa sevinitlrim...

    Lutfen ama lutfen rica ediyorum, marka kiyaslari, polemikleri degil derdim..

    İyi Günler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isoslx0 -- 13 Şubat 2015; 12:03:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle geçmiş olsun. Yazını okuduğumda "Allah allah ben ne zaman açtımn bu konuyu böyle yazdım yaşadıklarımı" diye bi sorguladım kendimi sonra nick' e baktım ben değilim :)

    2013 Trendline Manuel 4x4 Şuan 43.000 Km olayı yaşadığımda 41.000km olan aracımla ankaradaki offroad grubumuzla gezi sırasında kara saplandım. Kendi cabalarımla ileri geri ileri geri yavaş yavaş gaza basarak çıkmaya çalıştım. Baktım olmuyor Gaza biraz yüklenerek çıkmak istedim yine olmadı. Gruptakı arkadaşlarım gelip kasaya çıktılar zıplamaya başladılar o sırada gaza basıp cıkayım dedim lakin bir arkadaşım hiçbir tekerimin dönmediğini söyledi ve "ESP" nin kapalı olup olmadığını sordu. Araç stop ettikten sonra otomatik açıldığı için esp ilk stop dan sonra hep açık olarak gaza yüklenmişim kısaca. ve o yuklenmelerde aşırı bir balata kokusu gelmeye başladı. Duman yoktu sadece koku. Etkinlik bittikten araziden çıktıktan sonra debriyajın çok yukardan kavradığını farkettim. Ertesi gün doğuş oto'yu arayarak randevu aldım 1 hafta sonrasına verdiler randevuyu. 1 hafta sonra gittiğimde balata kokusu hala devam ediyordu. Balatanın sadece kullanıcı hatasından yanması veya sürüş durumuna göre bitmesinden dolayı hiçbirşekilde garantiye girmeyeceğini bildiğimden direk olayı nasıl olduysa anlattım. Balata sorun diyip yapılacak işlemleri saymaya başladılar ;

    Balatalarınız değişecek
    Debriyaj sisteminiz kontrol edilecek
    Volant da kararma var ise kurtara bilirsek tornalayıp kurtarıcaz kurtaramazsak değiştirmek zorunda kalıca..

    dediler ve Sadece debriyaj balatası değişir ise işçilik dahil 1600 TL volant ı kurtaramazsak 1000 TL de onun masrafı toplam 2600 TL dedi.

    Garantiye sokalım birşeyler yapalım diye biraz alta girdim üste çıktım baktım olacak gibi değil aracı geri alayım ben dedim.

    Aracı aldım tanıdığım vw ustama götürdüm.

    Teste çıktık araçla oda aynı şeyleri söyledi Balatan değişecek volant kararmışsa tornalarım ben herturlu kurtarırım onu ben dedi.

    Ücret Ne kadar dedim 600 tl sabit işçilik alırım senden dedi parça fiyatınıda sorayım hemen dedi Orjinal vw SACHS marka 730 lira da parça dedi. 1300 lira onlar tutar volanta torna ihtiyacı olursa onuda ılave ederım dedi.

    Verdim aracı ustama Ertesi gün akşama doğru aracın bittiğini söyledi bende gittim yanına. Sadece Balatayı değiştirdiğini volant da hiçbir problem olmadığını söyledi. Çıkan balataya bakabilrimiyim dedim al dedi burda balatayı ters çevirip baktığımda o battığımda esp açık iken aracı zorladığım zaman balatayı nası cayır cayır kavurup sıyırdığımı gözlerimle görmüş oldum.

    Doğuş oto da bu işlemi yaptırsaydım eminim onlar sağlam olan volantı da yanmış bitmiş değiştirelim diyeceklerine adım gibi emin olduğum için garanti falan umrumda olmayıp goturdum dışarda yaptırdım..

    Daha sonra koku bir süre daha devam etti. Ustamı aradım koku var dedım geçer o zamanla dedi Volant ısınınca ona yapışan balata tozlarının kokusu o dedi. Dediği gibide çıktı 4 5 gun sonra koku araç normal çalısıyor iken gelmemeye başladı.

    Balatayı değiştirdikten yaklaşık 2 hafta sonra Tekrar grup ile araziye çıktık. Dağ yolunda yaklaşık su kanalına düştüm yaklaşık 40 50 cm karla kaplı bir kanala. Aracı ordan 3.5 saatte çıkarabildik ESP yi her stop edişimde tekrar kapattım. Tabiri caiz ise hayvan gibi abandım gaza araç oradan çıksın diye araçtan gelen koku sadece eski balatanın tozlarının kokusu oldu. Ne debriyajda ustten kavrama oldu nedede dediğim gibi koku oluştu.


    Benim başıma gelenler de böyle

    Demem o ki ESP açık iken veya baktın tekerlerinin hiçbiri dönmüyorken asla araca yüklenme.

    Manuel araçların hele ki bu tip arazi araçların zorlama durumunda balataları sıyırma veya yakması çok yüksek bir oran. Tam aksesuar full offroad modifiyeli bir aracın sahibine sordum aracı manueldi Balata sorunu yaşıyormuns abi dedim verdiği cevap " uuufff 3. balatam bu benim" oldu :)

    Yani başlıkta sormuş olduğun " 40 binde balata yenirmi" sorusu çok yanlış bir soru. Balatanın bitmesi tamamen kullanıcı hatalıdır. Ya bu şekil zorlamışsındır yada sürekli yarım debriyaj kullanmışsındır aracı. 40 değil 5 bin km hatta 100km bile balatayı bitirebilirsin.

    Bu dertten kurtulmanında tek yolu otomatik vites bir araç :)

    Yani şu durumda yapabilecek hiçbirşeyin yok. Ya doğuş otoya abartılı fiyatlardan garantim bozulmasın diye o parayı gömeceksin.

    Yada güvendiğin bir ustana gidip minimum maliyetli hallettireceksin. Ustalık istiyor yalnız balatayı değiştirmek ön şanzumanı aşşağıya ındırıyor komple. O yüzden mutlaka bilen ve guvendığın bir ustaya yaptır. Garantim bozulacak diye korkma kim nerden nasıl anlayacak açmadığı sürece volantın içini :)




  • Vay be, bende Turkiyede bi beni bulmustur diyordum.

    Ama cok ilginc ya, yani ESP yuzunden basima bunlar geldiyse yazik.

    Demekki pasa pasa yaptirtacaz arabayi.

    Valla paylasiminiz icin tesekkur ederim, icimi rahatlattiniz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ne yaptı bilmiyorum ancak başından böyle olaylar daha önceleri birçok kez geçmiş biri olarak; eğer aracınızın garantiyle ilgili bir sorunu yok ise tanıdık yada bildik bir ustaya gitmeniz. En fazla servisin yarı fiyatına yaptırırsınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.